Οι φλέβες στον λαιμό του Μαρινάκη, όλος ο ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ματς όπως αυτό με τον ΠΑΣ μόνο με ψύχωση για τη νίκη θα το έπαιρνε ο ΟΦΗ. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Θα ξεκινήσω το γράψιμο από μια αληθινή ιστορία. Περίπου 45 λεπτά πριν την σέντρα, με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος και με ρώτησε: “Πως τους είδες το ζέσταμα; Θα το πάρουμε το παιχνίδι;” Η απάντηση μου ήταν προφανής αλλά έδειξε την πραγματικότητα: “Η ιστορία θα φανεί από το πως θα πάει στο πρώτο τέταρτο του αγώνα”.

Και πράγματι ο ΟΦΗ μέσα σε 23 λεπτά παιχνιδιού έχει πέντε φάσεις – όσες δεν έκανε συνολικά στα τελευταία 4-5 παιχνίδια: 4′ Γρίβας, 7′ Σαρδινέρο, 13′ παρολίγον αυτογκόλ Πέερσμαν, 23′ Στάρτζεον. Επιπλέον από τα πρώτα λεπτά, μια “πονηρή” κλωτσιά του Μαρινάκη έδειξε πως ο ΟΦΗ θα παλέψει μέχρι τέλους. Ακόμα και αν δεν κέρδιζε τον ΠΑΣ, ήταν βέβαιο πως οι παίκτες του ΟΦΗ θα τα έδιναν όλα για να φτάσουν στο πολυπόθητο τρίποντο. Το ματς βλέπεις πως σε πάει από την εκκίνηση του. Για παράδειγμα κόντρα στην ΑΕΛ, ο ΟΦΗ σκόραρε στο 2′ αλλά από εκεί και πέρα όλο το ματς ανήκε στους Λαρισαίους και τελικά το έχασε.

Ακόμα και όταν το ματς στράβωσε, γιατί στραβώνει το ματς όταν ο αντίπαλος σκοράρει από το πουθενά, στην μοναδική φορά – μετά το γύρισμα του Πέερσμαν στο 15′-16′ – που πάτησε την περιοχή του Βάτερμαν και καταφέρνει να σκοράρει, τότε λες πως τα σημάδια της μοίρας σου δείχνουν το τέλος. Θέλω να είμαι ειλικρινής: Στο ημίχρονο δεν πίστεψα ότι ο ΟΦΗ μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι, ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο που ήταν καλός με σωστό πρέσινγκ, καλή κυκλοφορία της μπάλας η έλλειψη δημιουργίας δεν σε έπειθε πως αυτή η ομάδα μπορεί να γυρίσει το ματς. Όμως δεν υπολογίζαμε στα ψυχικά αποθέματα, στα mind games του Νιόπλια – όπως εκείνος αποκάλυψε μιλώντας στη Nova – αλλά στην θέληση των ίδιων των παικτών του ΟΦΗ. Γιατί πράγματι μετά από καιρό, όλοι μας το είδαμε αυτό και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Υπήρχε πάθος, δύναμη, ψυχισμός για να μπει τέλος στο αρνητικό σερί τόσων μηνών αλλά και η μάχη της επιβίωσης που έπρεπε να δοθεί μέσα στο γήπεδο. Ακόμα και όταν λειτούργησε, ασυναίσθητα, το ένστικτο της επιβίωσης και του άγχους για τη νίκη, ο ΟΦΗ δέχτηκε μόλις μια φάση σε 50 λεπτά αγώνα που έβγαλε ο Βάτερμαν.

Ο ψυχισμός των παικτών του ΟΦΗ εκφράζεται χωρίς κανένα στοπ στις φλέβες του Μαρινάκη. Μπορεί σε κάποιους να προκάλεσε έκπληξη η επιλογή του Νιόπλια να ξεκινήσει βασικό τον “Μάρι” αντί του Ουές όμως τώρα που η μπάλα ζυγίζει τόνους, η εμπειρία, η δύναμη και η τακτική είναι τα στοιχεία που θα κάνουν την διαφορά. Ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει από τον προπονητή του το 120% της παρεμβατικότητας του, οι αλλαγές που έκανε ήταν στοχευμένες στον απόλυτο βαθμό και με έναν πάγκο που με εξαίρεση τον Σελίμοβιτς, λόγω εμπειρίας, ήταν γεμάτος από παιδιά που δεν έχουν νιώσει ποτέ την πίεση και το άγχος που προκαλεί η πίεση του “να είσαι στον ΟΦΗ”: Σηφάκης, Ουές, Σελίμοβιτς, Φερέιρα, Βαφέας, Μπαλογιάννης, Νοικοκυράκης, Γκαργκαλατζίδης. Ο Νιόπλιας κατάφερε να πάρει πράγματα μέχρι και από τον Νοικοκυράκη που δεν είχε πατήσει γήπεδο εδώ και πολλούς μήνες.

Μπορεί για κάποιους το ποδόσφαιρο της… φουστανέλας να αποτελεί παρελθόν όμως να που έρχονται παιχνίδια όπως αυτό του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ για να μας υπενθυμίσουν πως δεν κερδίζονται χωρίς καρδιά, πάθος και ψυχή.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. Το μότο του Σίμου, δεν πειράζει κι αν χάσουμε μαθαίνουμε απ τα λάθη μας (τι αντιεπαγγελματικό..) , που τόσο καιρό δηλητηρίαζε την ομάδα, μας έφερε σ αυτό το τραγικό σημείο… Άκου δεν πειράζει! Πειράζει και κόφτει!!! Ευτυχώς έφυγε ο άσχετος κι η ομάδα έστω και την ύστατη ώρα, από μαρμελάδα, έγινε μπετόν αρμέ! Δεν άλλαξε η τακτική ούτε έγιναν οι παίκτες ροναλντο… ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΝΈΧΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΤΗΝ ΉΤΤΑ! Ο νομπλιας είναι προπονητής δεν είναι προσκοπακι.. Πιστεύω, μετά και την χτεσινή ισοπαλία αελ Αγρινίου, ότι με δύο νίκες ακόμη και μια ισοπαλία, δεν θα παίξουμε καν μπαράζ.. Καλό θα είναι βέβαια, να επιστρέψουν σύντομα και οι νειρα, ντε γκουσμαν και καστανιος..

  2. Καλημέρα!Το ματς με τα Γιάννενα είναι νομίζω άλλο ένα έπος στην Ιστορία του ΟΦΗ.Ιστορία που αγνοήσαμε για δύο χρόνια.Ο Νιόπλιας και η νοοτροπία του είναι η ψυχή μας σαν ΟΦΗ!!!
    Σχετικά όμως με το ματς με τα Γιάννενα, το 4-5-1 που κατέβασε την ομάδα ο Κόκος, με τα δύο εξτρέμ να πλαγιοκοπουν και την δουλειά από τα δύο αμυντικά χαφ (Μεγιαδο,Σακορ) επιτέλους να φαίνεται λόγω σχήματος, έριξε στον καναβάτσο,τον κατά τα άλλα σε πολύ καλό φεγγάρι,Πας Γιάννινα.Ο ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο φαινόταν ικανός και για τρίτο και τέταρτο γκολ εάν δεν επηρεαζόταν από την απειρία οι παίκτες (οι περισσότεροι είναι μικροί) και κλεινόταν πίσω.
    Ελπίζω ο Νιοπλιας να μείνει για πολύ καιρό στην ομάδα και γιατί ο ΟΦΗ έχει νέους ταλαντούχους παίκτες οι οποίοι μπορούν να κάνουν και διεθνή καριέρα αν τους δουλέψει ένας τέτοιος προπονητής.
    Συγχαρητήρια και στον Μανώλη τον Σαρρή και τον Κώστα τον Γαρεφαλακη για την εκπομπή τους στη smart tv γιατί ο δυστυχώς άφωνος ΟΦΗ, που τον χτυπάνε αλλυπητα οι διάφοροι επιτήδειοι,ίσως και γιατί έχει πρόεδρο Έλληνα του εξωτερικού, βρήκε φωνή στην κερκίδα του

  3. Δε θυμαμαι ποτε ηταν η τελευταια φορα που καναμε ανατροπη στο σκορ…Και συνεβη σε ματς φωτια ! Μπραβο στον Νιοπλια !

    1. Για να μην αναρωτιέσαι: Την περυσινή ποδοσφαιρική σαιζόν 2019-20 με προπονητή τον Γ Σίμο. ΟΦΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-1 (29-9-2019), 0ΦΗ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4-1 ( 6-10-20190, 0ΦΗ-ΑΡΗΣ 3-1 (14-12-2019).

  4. Ο Νιόπλιας κουβαλάει το DNA του ΟΦΗ. Το ξέθαψε επιτέλους και έδωσε σε πολλούς ένα μάθημα μέσα στην διοίκηση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 + 17 =