Τα δύσκολα πέρασαν, τα δυσκολότερα έρχονται

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δεν νιώθω ποτέ ποιητής, ούτε νομίζω πως γράφω ποιητικά όμως ο τίτλος μου βγήκε από την ώρα που τελείωσε το ματς με τον ΠΑΣ. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Αφού λοιπόν είχα κάνει δύο πακέτα τσιγάρα μέσα σε ένα διωράκι χωρίς στρες και καθόλου άγχος, όταν σφύριξε ο Γκορτσίλας έκατσα στην θέση μου για κανένα λεπτό αναλογιζόμενος πως εδώ που φτάσαμε δεν μπορούμε να ευχαριστηθούμε ούτε μια νίκη – έστω και αν είναι η πρώτη μετά από τρεις μήνες. Και δεν μπορούμε να την ευχαριστηθούμε γιατί όλοι μας γνωρίζουμε πως ο ΟΦΗ απλά κέρδισε ένα κανονάκι και ετοιμάζεται για άλλα πέντε που έχει μπροστά του.

Όμως η νίκη επί του ΠΑΣ έδιωξε την πρώτη δυσκολία. Αυτό είναι ένα γεγονός. Επίσης γεγονός είναι πως όλοι γνωρίζουν μέσα στον ΟΦΗ πως με το τρίποντο που πήρε δεν μπορεί να μην σκέφτεται από σήμερα το ματς της Ριζούπολης. Και όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του τι έκανε ο ΟΦΗ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος που πλέον δεν έχει κανένα νόημα να τα συζητάμε. Προς το παρόν μετράει το σήμερα και το αύριο και όχι το χθες.

Με το τρίποντο του Σαββάτου ξεπεράστηκε η πρώτη δυσκολία αλλά οι πέντε μάχες που έχει να δώσει μπροστά του είναι εκείνες που θα καθορίσουν και την πορεία του. Η νίκη επί του ΠΑΣ δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα αν δεν φύγει αλώβητος από την Ριζούπολη, σημασία έχει πλέον στα εκτός να μην χάνει, γιατί και ο βαθμός στον Βόλο έκανε την διαφορά, και να κερδίζει μέσα στο Ηράκλειο. Το ιδανικό σενάριο των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών θα είναι 8 βαθμοί αλλά ας μην βιάζομαι γιατί με τον φετινό ΟΦΗ και όλο το σύμπαν να έχει συνωμοτήσει εις βάρος του (βάζοντας βέβαια και ο ίδιος το χεράκι του), κανείς μας δεν γνωρίζει τι θα γίνει μέχρι το ερχόμενο Σάββατο.

Σαφώς και το Σάββατο τα πράγματα μπορεί να είναι καλύτερα, ο ΟΦΗ βρήκε την χημεία που έψαχνε αμυντικά – οι επιστροφές Μαρινάκη, Βούρου έφεραν την απόλυτη ισορροπία πίσω – και με πιθανές επιστροφές εκείνες των Νέιρα, Ντε Γκουζμάν η ομάδα θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη στο δημιουργικό κομμάτι. Ή έστω και ο ένας από τους δύο να γυρίσει, πάλι ο ΟΦΗ θα είναι καλύτερος δημιουργικά ώστε να ξεμπλοκαριστεί και ο φουκαράς ο Στάρτζεον που δεν έχει σταματήσει όλη την χρονιά για να πάει να παίξει στα άκρα.

Το πρώτο must win ματς κερδήθηκε. Υπάρχουν ακόμα άλλα πέντε όμως το μεγαλύτερο κέρδος για τον ΟΦΗ μετά τη νίκη είναι ότι πλέον δεν έχει από πάνω του το ψυχολογικό βάρος του να κυνηγάει αντί να τον κυνηγούν. Διαφορετικό βάρος έχουν τα πόδια των παικτών, όταν ξέρουν πως είναι κάτω από το νερό και παλεύουν να βγουν στην επιφάνεια και διαφορετικό όταν το κεφάλι είναι εκτός θάλασσας και απλά χρειάζεται να επιπλεύσει για να σωθεί.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. Ο Απόλλωνας δεν θα είναι αδιάφορος αλλά ούτε και θα τρώει σίδερα… Κι ένας βαθμός καλός είναι.. Πάντως καλό θα είναι να έχουμε σωθεί πριν τη τελευταία αγωνιστική με το Αγρίνιο στο Ηράκλειο, γιατί το άγχος ποτέ δε ξέρεις που θα σε βγάλει.. Για μένα κλειδί είναι το ματς στη Λάρισα.. Αρκεί να μη χάσουμε..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × two =