Je Suis 1,5%

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Έλεγα να μην γράψω κάποιο άρθρο μέρα που είναι λόγω του νοτιά αλλά η… “μεγαλύτερη οπαδική έρευνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο τηλεοπτικού σταθμού με τσίγκλησε. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Δεν θα το παίξω αδιάφορος, ούτε θα πω πως δεν απολαμβάνω τις αθλητικές τηλεοπτικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης. Μπορεί να μην έχουμε την Ντιλέα Λότα για να παρακολουθούν τα μάτια μας όμως και στα ελληνικά κανάλια υπάρχουν πολύ όμορφα κορίτσια με ορθό λόγο, ποδοσφαιρικές γνώσεις και άποψη για το ποδόσφαιρο. Βέβαια δεν είναι αυτός ο λόγος για να τις βλέπουμε όμως αναμφίβολα έχουν μια πλάκα αφού ανάλογα και με το κανάλι στο γυρίζουν όπως εκείνοι θέλουν.

Όμως η αλήθεια είναι πως μετά την έναρξη της εκπομπής με τον Κώστα Γαρεφαλάκη δεν προλαβαίνω να τις βλέπω μέχρι που χθες επιστρέφοντας στο σπίτι μετά τα μεσάνυχτα εν μέσω μιας γυρόπιτας και μιας παγωμένης κοκακόλας το μάτι μου έπεσε στην μεγάλη, αποκαλυπτική, αναλυτικότατη δημοσκόπηση για τους οπαδούς στην Ελλάδα. Ή τουλάχιστον έτσι την χαρακτήριζε ο εκ των παρουσιαστών της εκπομπής προσπαθώντας να μας πείσει για την αξιοπιστία της.

Βέβαια όποιος ζει σε αυτήν την χώρα – μπανανία και ακούσει την λέξη “δημοσκόπηση” αυτομάτως τρώει σφαλιάρα αφού η λέξη από μόνη της είναι σκανδαλιάρικη. Όπως όταν σκεφτόμαστε το pornhub, ένα παραπάνω αν προσθέσεις δίπλα την λέξη ΣΚΑΪ οπότε αντιλαμβάνεσαι πως η ΝΔ έχει φαραωνικά ποσοστά ενώ ο κόσμος καίγεται. Τέλος πάντων, τέλος το διάλειμμα για πολιτική διαφήμιση, επανέρχομαι στα δικά μας.

Αφού λοιπόν, αρχικά, κάποιοι εκ των συντελεστών πανηγύριζαν για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι τρίτη δύναμη στην Ελλάδα, κάτι που αν εγώ ήμουν οπαδός του θα με έκανε να ντρέπομαι, ήρθε η ώρα και για τα… “λιμά” κατ’ αυτούς πάντα αφού με εξαίρεση τους “4” όλοι οι υπόλοιποι θεωρούνται παρακατιανοί. Δεν είχα σκοπό να γράψω κάτι, ούτε να ασχοληθώ όμως ως σωβινιστής Κρητικός που βρίσκομαι εντός του οργανισμού που λέγεται ΟΦΗ εδώ και 12 χρόνια, δεν μπορούσα να μην το σχολιάσω. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που η πρωτεύουσα ασχολείται με ότι πληρώνει και ο ΟΦΗ (ευτυχώς για εμάς) δεν πληρώνει κανέναν τους – κατά συνέπεια δεν θεωρείται α’ προτεραιότητας για εκείνους.

Ο ΟΦΗ λοιπόν, για τους αναλυτές και τους δημιουργούς της δημοσκόπησης βρέθηκε, βάσει οπαδικών μετρήσεων – κατ’ αυτούς πανελλαδικά (θα το εξηγήσω παρακάτω) – βρίσκεται στο 1,5 – δηλαδή οι οπαδοί του, ποσοτικά, βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με εκείνους του Αστέρα Τρίπολης και του Ατρομήτου (ο Χριστός και η Παναγία δηλαδή) και μόλις 0,5 παραπάνω από τον Βόλο και την Λαμία. Οκ, κάποιος θα βρεθεί και θα το χαρακτηρίσει “στατιστικό λάθος” όμως συγνώμη αλλά αυτά είναι μαλακίες. Οι άνθρωποι πήγαν και έστησαν μια δημοσκόπηση, την χαρακτήρισαν πανελλήνια, και εμείς θέλουμε να πιστέψουμε πως το ποσοστό του ΟΦΗ βρίσκεται στο 1,5 μαζί με την Κρήτη.

Σαφώς και εμείς ξέρουμε ποια είναι η δυναμική του ΟΦΗ, δεν περιμένουμε αλλά ούτε και έχουμε ανάγκη καμία δημοσκόπηση για να αντιλαμβάνομαστε το μέγεθος μας, άλλωστε με 1,5% δεν πήδηξε ποτέ και κανένας, αλλά με ενοχλεί αφάνταστα η νοοτροπία του αθηναϊκού κράτους να εξισώνει τα πάντα για μια προχεροδουλειά που δεν είχε κανένα άλλο σκοπό παρά μόνο να υποδηλωθεί πως τα… εκατοστά τους είναι μεγαλύτερα από ότι κοιτάζονται στον καθρέπτη.

Εμείς δεν έχουμε ανάγκη από δημοσκοπήσεις. Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι το φτερούγισμα στην καρδιά κάθε φορά που βλέπουμε τον ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

16 σχόλια

  1. Αν παρατηρήσεις λεπτομερώς ολο το γκάλοπ θα δεις ότι στην Αθήνα α ο ΟΦΗ πήρε 2%.
    Δεν νομίζω να μπήκαν καν στον κόπο να πάρουν έστω ένα τηλ προς Κρήτη μεριά διότι εκεί θα έκλεγαν κάποιοι.
    Και κάτι τελευταίο…. το γκάλοπ έγινε σε 2.000 άτομα και στην ερώτηση αν τους ενδιαφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο…. το 60% απαντησε οχι … οποτε στην ουσία το γκάλοπ έγινε με το 40% …δλδ με 800 άτομα!!!!

    Σπουδαία δημοσκόπηση

  2. Ωραία, και συμφωνούμε οτι δεν είναι στο 1,5% πανελλαδικώς. Πόσο λοιπόν ποσοστό θα πίστευες εσύ? Εδώ ούτε στην Κρήτη δεν είμαστε το 50% . Πανελλαδικά θεωρείς ξεπερνάμε ένα 6 ή 7 ?

  3. Δεν την παρακολουθω την εκπομπή αλλα τα αποτελεσματα της δημοσκοπισης για τον ΟΦΗ μου φαινονται σωστα. 1,5 % σημαινει 150.000 . Τοσοι ειμαστε. Καμια 30.000 στο Ηρακλειο. Αλλοι τοσοι στην υπολοιπη Κρητη 60.000 στην Αθηνα και 30.000 στην υπολοιποι Ελλαδα. Ο ρεαλισμος δεν βλαπτει. Αντιθετα ειναι το κινητρο ωστε να δουμε πως μπορουμε να τους 2πλασιασουμε.

  4. Παιδιά όπως διαβάσατε δεν είναι το θέμα μου το ποσοστό. Όπως γράφετε και εσείς, ενδεχομένως να είναι ρεαλιστικό – πανελληνίως. Σίγουρα όμως δεν είναι το ίδιο με ομάδες όπως ο Αστέρας και ο Ατρόμητος. Αυτό είναι το θέμα μου, για αυτό γράφω πως έγινε και προχειροδουλειά για να μην γράψω κάποια άλλη λέξη.

    1. Γιατί να μην είναι Μάνο; ξεχνάς ότι το Περιστέρι είναι απ τους μεγαλύτερους δήμους στην Ελλάδα;

      1. Είναι ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας αλλά οπαδικά αλήθεια πιστεύεις ότι ο Ατρόμητος έχει τον αριθμό οπαδών με αυτόν του ΟΦΗ;

  5. Μια χαρά είναι το ποσοστό.. Το σωστό ερώτημα θα ήταν βέβαια, ποια είναι η δεύτερη ομάδα στην προτίμηση κάποιου, γιατί πολλοί πχ γαυροι κρητικοί, θα έλεγαν οφη.. Εν πάση περιπτώσει, εμείς το 1.5 είμαστε οι εκλεκτοί που δεν έχουμε ανάγκη τις μάζες για να νιώσουμε αυτάρκεια και ασφάλεια.

  6. Ευτυχώς, που ξέρουμε τι μας γίνεται και δεν ψαρώνει πλέον ο κόσμος από άρθρα ”να χαμε να λέγαμε”.

  7. Μανώλη, ο νόμος Ηράκλειου έχει πάνω κάτω 300 χιλιαδες πληθυσμό.30% είναι οφη πάνω κάτω άρα 100 χιλιάδες. Στους άλλους νομούς πάνω από 10% δεν έχουμε,5% θα έλεγα εγώ.Στους 350 χιλιάδες υπόλοιπο πληθυσμό κρητης πες σκάρτα ένα 15-35 χιλιάδες ακόμα.Βαλε καμιά 10-15 χιλιάδες έκτος Κρήτης χονδρικα. Σύνολο γύρω στις 150 χιλιάδες.Αν από αυτούς αφαιρέσεις τις περισσότερες γυναίκες και όσους δεν ασχολούνται καθόλου δηλαδή το 60% μας μένουν πάνω κάτω 60-65 χιλιάδες ρεαλιστικά.Μια χαρά είναι για Ελλάδα και άσε τους λαϊκιστές να μιλάνε για εκατομμύρια κόκκινες κίτρινες και πράσινες καρδιές.Βλεπουμε τόσα χρόνια που γέμιζει ένα ΟΑΚΑ των 65000 μια φορά στα 2 χρόνια στην Αθήνα των 5 εκατομμύριων και γίνεται θέμα.

  8. Εγω ειμαι απο Καβαλα στα 30 καμια απολυτος σχεση με κρητη κτλ ουτε εχω πατηση ακομα δυστηχως….Πως με μετρησαν στην δημοσκοπηση;

  9. Οι δημοσκοπήσεις που κανουν εδω και χρόνοα ειναι αστειες. Ποια ειναι τα ποιοτικα χαρακτηριστικα της εν λογο δημοσκοπησης; Ποιες ηλικιες ρωτησαν; Γυναικες. Αντρες, Παιδια;

    Απο τους 2000 που ρωτησαν, ηταν κανενας απο κρητη; Πολυ αμφιβαλω. Οταν βγαζεις αποτελεσματα πρεπει να αναφερεις και τα χαρακτηριστικα τον ερωτουντων.

    Ρεαλιστικα ο ΟΦΗ εχει 3-4% Το 1.5% Δεν υπαρχει.

    1. Γιάννη το πρόβλημα μου δεν είναι το 1,5. Το πρόβλημα μου είναι πως το “1,5%” του ΟΦΗ το εξίσωσαν με το “1,5%” των υπολοίπων.

  10. Ο ΟΦΗ είναι η έκτη δύναμη οπαδικα στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτες και γκάλοπ που έχουν γίνει στο παρελθόν. Εκεί είμαστε και σήμερα. Έκτη δύναμη με ή χωρίς ποσοστά. Σε καμία περίπτωση δε συγκρινομαστε σε δυναμική με αστέρες λαμιες Βόλους κ.λ.π.

  11. Κι εγώ πιστεύω ότι αριθμητικά, είμαστε 1.5-2% και παλεύουμε για την εξάδα με ατρόμητο και Ξάνθη η γιαννινα η Λάρισα, όλες ιστορικές ομάδες… Οι υπόλοιπες ομάδες είναι πολύ παρακατω

    1. Ποια Ξάνθη ρε φίλε..;

  12. Διάβαζα την ανάρτηση σήμερα του και καλά άτυχου φερειρα που δεν πρόλαβε να παίξει ένα ματς μετά από ένα χρόνο τραυματισμού και ξανατραυματιστηκε επ αόριστον και μελαγχολω και εκνευρίζομαι για τις κακές επιλογές της ομάδας 2 χρόνια τώρα.. Πήγε κι αγόρασε παίκτες με πολλά προβλήματα τραυματισμών η παίκτες που είχαν να παίξουν μήνες η παίκτες στο τέλος της καριέρας τους… Κι ακόμα τους ελάχιστους νέους και υγιείς που πήρε τους διαχειριστηκε όπως φαίνεται ανεπαρκώς το ιατρικό τιμ αφού με τον πρώτο τραυματισμό παραμένουν τρσυματιες επί μήνες… Συνεπώς, έχουμε καμία δεκαριά!!! παίκτες (μεγάλη πολυτέλεια για μια φτωχή μικρομεσαία ομάδα) που πληρώνονται και δεν παίζουν επί μήνες! Πρέπει να γίνει ολική αντικατάσταση των υπευθύνων σε όλους τους τομείς.. Μεταγραφών, γιατρών, γυμναστών.. Δεν υπάρχουν αυτά τα. χάλια σε καμία ομάδα κι αν σωθούμε, θα το οφείλουμε μόνο στο Νίκο νομπλια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 + thirteen =