Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώνεις

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Νόμιζα πως το φαινόμενο “Greek Barca” είχε εκλείψει μετά την αποχώρηση του Γιάννη της Ρούμελης και του Χρήστου του Θρακιώτη αλλά έλα που το είδος παραμένει ζωντανό. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Είμαστε στο 2021, η NASA στέλνει αποστολή στον Άρη, πλέον τα smartphones μπορούν να ενώσουν ένα χωρισμένο ζευγάρι που ζει σε απόσταση, να δώσει ενέργεια της σεξουαλικής του ζωής μέσω της τεχνολογίας και όμως στην Ελλάδα το φαινόμενο “Greek Barca” παραμένει όχι μόνο ζωντανό αλλά είναι πλέον στην φάση της αναπαραγωγής. Πίστευα και το έλεγα καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς πως τα δύο τελευταία χρόνια, μέχρι την έναρξη των play out, δεν είχε δει κανένας μας περίεργα αποτελέσματα. Και πιστεύω πως όποιος το πει, έχει άδικο 100% γιατί μετά το θρυλικό Ξάνθη – Λεβαδειακός του Φλεβάρη του 2019 όταν σε κόρνερ φιλοξενουμένων, οι παίκτες των γηπεδούχων ήταν ήδη στην καφετέρια και έπιναν φρέντο εσπρέσο, από τότε δεν έχουμε ξαναδεί άλλο παρόμοιο περιστατικό.

Μέχρι την ώρα που ξεκίνησαν τα play out όταν και είδαμε τον… “Άγιο Απόλλωνα” να είναι γούνα βιζόν στην πρεμιέρα και κάτι ανάμεσα σε Ρόκι και Απόλο Κριντ κόντρα στον ΟΦΗ, πλέον αναμένουμε τα θηρία του Παντελίδη που το περασμένο Σάββατο έκαναν 1,5 φάση σε 98 λεπτά για το πως θα παραταχθούν στο Ηράκλειο. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω πως εντός του ΟΦΗ κατάλαβαν πολλά περισσότερα αυτό το Σαββατοκύριακο, εκτός του δικού τους παιχνιδιού, για το πως θα φάει η φάση στην συνέχεια. Υποψιασμένοι είναι, άνθρωποι του ποδοσφαίρου βρίσκονται εντός του club, δεν γίνεται να μην βλέπουν τι παίζεται δεξιά και αριστερά. Εγώ χαίρομαι που η ποδοσφαιρική Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ όπως αντιμετωπίζει πολλούς άλλους, ποτέ δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να δεχτεί ότι μπαίνει σε τέτοια αλισβερίσια, άλλωστε μια φορά του έκατσε η κέντα, κόντρα στην Ξάνθη και βούλωσε τα στόματα της χώρας που περίμενε διπλό.

Σε μια ποδοσφαιρική χώρα που υπάρχει άνθρωπος που υιοθετεί τον όρο “Μπαρτσελόνα της Ελλάδας”, προφανώς εμείς είμαστε αυτοί που βλέπουμε στραβά και όχι οι άλλοι. Παρεμπιπτόντως και εντελώς συμπτωματικά το ίδιο είχε συμβεί με τον αγαπητό Ατρόμητο και το 2013 όταν ο Άρης του Σούλη πέρασε σαν… Μπαρτσελόνα από το Περιστέρι και μια εβδομάδα μετά ήρθε στο Ηράκλειο όπου έπαιζε λες και διεκδικούσε την είσοδο του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι.

Ειλικρινά στενοχωριέμαι όταν βάζω τον εαυτό μου στην διαδικασία να ακολουθώ θεωρίες συνωμοσίας όμως δεν μπορώ να μην τα σκέφτομαι αναλογιζόμενος το τι παρακολουθούν τα μάτια μου δεξιά και αριστερά.  Σαφώς και όπως έγραφα τις προάλλες ο ΟΦΗ είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για το ότι βρέθηκε ανάμεσα σε αυτούς αλλά πλέον είναι ολοφάνερο πως η ομάδα του Νιόπλια είναι εκείνη που κρατάει τις τύχες της στα χέρια της και δεν εξαρτάται από κανέναν. Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο κέρδος των play out, ώρα το Σάββατο να το πάει ένα βήμα παραπέρα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

13 σχόλια

  1. Αυτα τα ξερουμε χρονια τωρα….δεν αποτελουν διακιαολογια…οταν κανεις 10 σερι ηττες εισαι αξιος της μοιρας σου….Αν πεσουμε θα μας αξιζει…..να τα βλεπουν αυτα οι κυριοι του προτζεκτ…υγ: ας γινουν οι αλλοι μπαρτσελονες και ο πουρσανιδης να μην ξεχασει κανει τον καλησπερακια στις αποστολες….

  2. θα αναφερθω στη λαρισσα που οπως λες μανωλη συνεχως εγινε barca .δεν εγινε barca εκανε προσθηκες σχεδον σ ολες τις θεσεις και ειτε μας αρεσει ειτε οχι αυτη εινια η αληθεια .εμας εδω μας κερδισε με μεγαλη ευκολια και με ανατροπη μαλιστα.Αυτον τον αδιαφορο Ατρομητο τον εχουν κερδισει ολοι εκτος απο εμας.Τον απολλωνα επι Σιμου εκανες το καλυτερτο εκτος εδρας παιχνιδι σου και εχασες με δυο λαθη .Οτι υπηρχαν υπαρχουν και θα υπαρχουν παραξενα αποτελεσματα στην Ελλαδα ειναι γνωστο μη τα ριχνουμε στους αλλους. και ας δουμε λιγο και εμεις πως κερδισαμες τα γιαννενα με δυο παρε βαλε …..

  3. Μάνο, εδώ θα διαφωνήσω. Ο Απόλλωνας καλά έκανε και έπαιξε δυνατά καθώς αν έχανε θα έμπλεκε σε περιπέτειες. Ας μην τον κατηγορούμε γι’ αυτό. Στην τελική, ας κάναμε κι εμείς καμιά φάση για γκολ έτσι για να ‘χαμε να λέγαμε κάτι… Από την άλλη, η Λάρισα δεν είναι η ομάδα του πρώτου γύρου. Εδώ και καιρό κάνει καλά παιχνίδια (μιας και πήρε καλούς παίκτες και προπονητή), οπότε καμία έκπληξη δε μου κάνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματά της στα πλέι άουτ.
    Και κάτι τελευταίο. Ας μη βγάζουμε από τώρα συμπεράσματα για το ποιος έκατσε να χάσει ή είχε μειωμένη απόδοση κόντρα σε κάποιον άλλο. Γιατί, τι θα λέμε αν ο ΟΦΗ νικήσει τον Ατρόμητο το Σάββατο, ότι γίναμε κι εμείς greek Barca;

    1. Μήτσο δεν τον κατηγορώ που έπαιξε έτσι με τον ΟΦΗ, σε καμία περίπτωση. Απλά συγκρίνω την εικόνα του στο παιχνίδι με την Λάρισα.

      1. Σίγουρα η εικόνα του Απόλλωνα δεν ήταν η ίδια σε αυτά τα δύο ματς. Αυτό μπορεί να κρύβει κάτι, μπορεί και όχι. Όμως, με την ίδια λογική, η εικόνα του Βόλου είναι εξίσου αμφιλεγόμενη εφόσον η απόδοσή του δεν ήταν ίδια κόντρα σε ΟΦΗ και Παναιτωλικό. Όπως και να ‘χει, κουβέντα να γίνεται…

  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΥΣΚΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ.ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ.ΤΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΡΕ ΜΑΝΟΛΗ????ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΚΟΥΓΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ???ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ…ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ…..

  5. Tο διπλο της Λάρισας συι Ηράκλειο Μπαρτσελόνατο ηταν;;;αν ξαναχασεις στην Λάρισα;;

  6. Σαρρή να κοιτάς τα χάλια μας και άσε τους άλλους. Με τα πασίγιο, τις χειραψίες και τα χα χα και χου χου κλπ κλπ κλπ ομάδα δεν φτιάχνεις. Με παίχτες στο τζάμπα, ανάπηρους και σε μακρόχρονη απραξία δουλειά δεν γίνεται. Με προπονητή που ούτε στα LIDL δεν πουλιέται δεν πας πουθενά. Ο Κούγιας έδωσε φράγκα και πήρε ΠΑΙΚΤΕΣ και άλλο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Και όλα αυτά εγκαίρως. Οι δικοί μας τι έκαναν; (Αν το γράψω δεν θα περάσει το ποστ).

    1. Συμφωνώ 1000%

    2. Είσαι τόσο τυφλός αδερφέ που δεν βλέπεις ότι γράφω πως ο ΟΦΗ είναι σε αυτήν την θέση με δική του αποκλειστική ευθύνη. Επίσης δεν πρόκειται ποτέ να μου υποδείξεις εσύ, ένας ανώνυμος – εν αντιθέσει με μένα που υπογράφω όλα τα κείμενα μου – το τι θα γράφω και τι όχι. Αλλιώς μπορώ να σε πάρω υπάλληλο και να γράφεις και εσύ την δική σου γνώμη.

  7. Κακά τα ψέμματα, ο ατρόμητος δεν έχει σωθεί ακόμη και δεν θα ρθει για διακοπές.. Θα προσπαθήσει για βαθμό η βαθμούς.. Εμείς, με δεδομένο ότι επιθετικά σκοράρουμε με το σταγονόμετρο, πρέπει να τα δώσουμε όλα για το μισό μηδέν.. Δεν θα εκπλαγώ αν το ματς λήξει ισόπαλο.. Αν γίνει αυτό, πρέπει οποσδήποτε να κερδίσουμε το Αγρίνιο τελευταία αγωνιστική και να πάρουμε ένα βαθμό ακόμα σε Λάρισα η λαμια.. κι αυτή η συγκομιδή αφορά το μπαράζ.. αν θέλουμε να αποφύγουμε και το μπαράζ, θέλουμε νίκες οποσδήποτε με ατρόμητο και Αγρίνιο και να μη χάσουμε στη Λάρισα και στη Λαμία…. αν τα καταφέρουμε, θα είναι άθλος και προσωπική επιτυχία του νικου

    1. Το μπαράζ δεν σώζεται…γιατι πολυ απλα αυταωτα αποτελέσματα δεν τα περνούμε…..και ιδικα φετος η Β εχει πολυ δυνατες ομαδες…και δεδομένου οτι το πρωτάθλημα θα τελείωσρι νωριτερα απο της Β η αγωνιστική απραξια θα παίξει ρολο… εύχομαι μονο μην παίξουμε με την Ξάνθη…

  8. Δηλαδή κι εμείς σαν ΟΦΗ, αν συγκεντρωνόμασταν στα μπαράζ και τους νικούσαμε όλους, θα έπρεπε να μας χαρακτηρίζουν ειρωνικά Μπαρτσελόνα και οι υπόλοιπες ομάδες να είναι στημένες; Μια χαρά ομάδα είναι η Λάρισα και πολύ καλά παίζει. Γιατί να μην κερδίζει δηλαδή. Φτάνει πια, χαιδεύοντας τα αυτιά μας και ρίχνοντας το φταίξιμο στους άλλους, δε θα αλλάξουμε ποτέ. Η ομάδα προσπαθεί να αλλάξει προς το καλύτερο, ας ακολουθήσει και η δημοσιογραφία που αναφέρεται στην ομάδα. Φιλικά πάντα !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × 4 =