Ο ΟΦΗ ορίζει την τύχη του μόνος του, τα άλλα είναι να’ χαμε, να λέγαμε

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Νίκος Νιόπλιας έδωσε τον τόνο για το ματς με τον Ατρόμητο και ο ΟΦΗ είναι η ομάδα που εξαρτάται αποκλειστικά από τον εαυτό του.

48 ώρες πριν το ματς της χρονιάς, όπως το χαρακτήρισε και ο Νίκος Νιόπλιας στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα πρέπει να το επαναλάβω και να το ξεκαθαρίσω: Ο ΟΦΗ ορίζει στον απόλυτο βαθμό τις τύχες του μέσα από τον μπέλα στον οποίο μπήκε ολομόναχος και με μεγάλη βοήθεια από τον ίδιο τον εαυτό του.

Όμως πλέον τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά με την κατάσταση που δημιουργούνταν, λίγα δευτερόλεπτα πριν την σέντρα των play out κόντρα στον Βόλο: Όταν ξεκινούσε το ματς στο Πανθεσσαλικό, υπενθυμίζω, πως ο ΟΦΗ ήταν τελευταίος με 19 βαθμούς, ισοβαθμούσε με την Λάρισα που είχε κερδίσει νωρίτερα – επειδή υστερούσε στην ισοβαθμία – και ο Παναιτωλικός ήταν στο +1 από αυτόν.

Τρεις αγωνιστικές μετά, ο ΟΦΗ βρίσκεται σε θέση απευθείας παραμονής, είναι στο +2 από τον Παναιτωλικό και στο +1 από την Λάρισα και κατά συνέπεια είναι εκείνος που ορίζει την τύχη του δίχως να εξαρτιέται από κανέναν άλλον. Όλα τα υπόλοιπα είναι να’ χαμε, να λέγαμε. Ακόμα και αν η Λάρισα, κατά προσωπική δήλωση του ιδιοκτήτη της είναι η “Μπαρτσελόνα των play out” μετατραπεί και σε διαγαλαξιακή αρμάδα, ο ΟΦΗ είναι εκείνος που θα κρίνει την δική του μοίρα και ουδείς άλλος.

Ο ΟΦΗ είναι καλά, έχει συγκεκριμένη στόχευση που την πιστώνεται στην φιλοσοφία του προπονητή του, με το μότο “έξω μαζεύουμε βαθμούς, μέσα κερδίζουμε” και με νίκη το Σάββατο κάνει το μαγαλύτερο, μέχρι το επόμενο, βήμα. Όμως για να πάρει φόρα αρκεί να κερδίσει τον Ατρόμητο που σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως είναι καλύτερος από τον ΟΦΗ, αντιθέτως η εικόνα του ήταν χειρότερη και από τον χειρότερο που έχουμε δει στο Ηράκλειο ή και εκτός έδρας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

8 σχόλια

  1. ειναι το ματσς της χρονιας γιατι παιζουν ρολο πολλοι παραγοντες με νικη…οπως πχ οτι βαζεις πιεση στον Ατρομητο να μην ειναι αδιαφορος με τον Παναιτωλικο ενδεχομενος…

    1. Μαθηματικά, το μπαράζ είναι στους 30 βαθμούς και η απευθείας παραμονή στους 33..στη πραγματικοτητα, οι δύο αυτοί στόχοι μπορούν να επιτευχθούν και με 2 πόντους παρακάτω (,28 και 31 αντίστοιχα).. Έχουμε ακόμα 4 ματς, 2 εντός και 2 εκτός έδρας, όλα με ομάδες που μαθηματικά, δεν έχουν σωθεί αυτή τη στιγμή.. Πιστεύω, ότι μέχρι την τελευταία αγωνιστική, θα παιζεται , γι αυτό χρειάζεται υπομονή και όχι απογοήτευση από κάποιο τυχόν μη αναμενόμενο αποτέλεσμα.. Ακόμα κι αν δεν έρθει λοιπόν η νίκη με τον ατρόμητο δεν κρίνεται οριστικά τίποτα, η ισοπαλία δεν θα είναι καταστροφική, η ήττα όμως θα είναι και δεν πρέπει να συμβεί με τίποτα, γιατί εκτός τη δική μας απώλεια ενός πολύτιμου βαθμού, θα σημάνει και την οριστική σωτηρία του ατρόμητου, οπότε στο επόμενο του ματς στο Αγρίνιο, θα είναι μάλλον ψιλοαδιάφορος..

  2. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΕΧΕΙΣ ΟΜΙΛΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ!!!!!!!!!!!!!!

  3. Σε 4 ματς θέλουμε 5-6 βαθμούς για να μη πέσουμε απευθειας..μπορουμε;

  4. Το χι δεν είναι καταστροφή, η ήττα θα ήταν.. Τώρα θέλουμε οποσδήποτε νίκη με Αγρίνιο τελευταία αγωνιστική και ένα βαθμό σε Λάρισα η Λαμία για να αποφύγουμε 100% τη τελευταία θέση.. Αν θέλουμε να αποφύγουμε και το μπαράζ, θέλουμε νίκη με Αγρίνιο και να μη χάσουμε σε Λάρισα και λαμια

    1. Συμφωνώ ότι με το Χ δεν ήρθε η καταστροφή. Εκεί που θα διαφωνήσω είναι ότι η νίκη με Παναιτωλικό και μία ισοπαλία σε Λάρισα ή Λαμία δεν μας εξασφαλίζει μαθηματικά την αποφυγή της τελευταίας θέσης. Αυτό γιατί αν ο Παναιτωλικός κάνει δύο νίκες (εκτός της τελευταίας αγωνιστικής) πάει στους 30 βαθμούς ενώ εμείς πάμε στους 29 (βάσει του παραπάνω σεναρίου). Για να αποφύγουμε 100% τον απευθείας υποβιβασμό θέλουμε νίκη με Παναιτωλικό και άλλο ένα 3ποντο ενδιάμεσα.

      1. Εντάξει, άμα κερδίσει μέσα στα γιαννινα, τι να πω.. Εαν είναι έτσι, μπορούμε και μεις να κερδίσουμε μέσα στη Λάρισα.. Αναφέρθηκα σε νορμάλ αποτελέσματα όχι σε μαθηματικές πιθανότητες… Σήμερα το Αγρίνιο κέρδισε με το ζόρι τον Απόλλωνα στο 84 με αυτογκόλ.. Πάντως αν δε χάσουμε στη Λάρισα, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα.. Αν χάσουμε, θέλουμε οποσδήποτε 4 βαθμούς στα 2 τελευταία ματς.. Αν βέβαια κερδίσουμε μέσα στη Λάρισα, σωθήκαμε 99%

        1. Δεν αποκλείω κανένα αποτέλεσμα γιατί στη φάση που είναι τα πλέι άουτ αυτή τη στιγμή παίζει μεγάλο ρόλο το κίνητρο και, δυστυχώς, τα Γιάννενα δεν έχουν κανένα κίνητρο από εδώ και στο εξής, πέραν του γοήτρου τους. Αν θέλουμε, λοιπόν, να εξαρτόμαστε αποκλειστικά από τον εαυτό μας πρέπει να νικήσουμε τόσο τον Παναιτωλικό την τελευταία αγωνιστική όσο και άλλο ένα ματς στο ενδιάμεσο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο πάμε τουλάχιστον στα μπαράζ ό,τι και να γίνει. Μακάρι, βέβαια, να κάνουμε το 3×3 και να σωθούμε απευθείας! Μπάλα είναι, γιατί όχι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × two =