Τον ΟΦΗ θα τον σώσει ο προπονητής του

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η εικόνα του ΟΦΗ δεν είναι για να καταλήξει στις δύο τελευταίες θέσεις και η μάχη του προπονητή του θα βγει και με αποτελέσματα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ο ψυχισμός του Νίκου Νιόπλια που μέσα σε τέσσερα παιχνίδια έχει καταφέρει να πάρει έξι βαθμούς κρατώντας ζωντανό τον ΟΦΗ, των τόσων προβλημάτων, των αλχημειών για να βρεθεί μια άκρη στην ενδεκάδα με τις απουσίες και τα προβλήματα που αντί να εξαφανίζονται, προστίθενται στο ιατρικό δελτίο, είναι και εκείνος που τον έχει κρατήσει (προσώρας) εκτός των δύο τελευταίων θέσεων. Το αν θα πέσει μια θέση ή όχι θα το ξέρουμε το βράδυ της Δευτέρας.

Το τελικό 1-1 είναι αποτέλεσμα που δεν αναδεικνύει την εικόνα του ΟΦΗ, σε ένα βράδυ όπου ξανά και ξανά – μετά από ένα 20ημερο ηρεμίας – έχουν στηθεί ικριώματα για τους πάντες, ενώ τρεις εβδομάδες τώρα δεν μιλούσε άνθρωπος. Ο ΟΦΗ έφαγε ένα 45λεπτο όπου ήταν αγχωμένος, μέτριος έως κακός και που χάρις στο var δεν βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ, κατάφερε να φέρει το ματς στα όρια του. Και τα όρια του, δυστυχώς, ήταν μέχρι το 92′ όταν και ο Λάζαρος έμπηξε το μαχαίρι στο πληγωμένο κορμί του ΟΦΗ. Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές, στιγμές που καθορίζουν και το αποτέλεσμα. Στιγμή είναι η κίνηση του Γρίβα, ένα λεπτό πριν την ισοφάριση, να πάει στο κόρνερ και να μην προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο αλλά να επιχειρήσει να κάνει ντρίμπλα στον Μαυρομμάτη, στιγμές είναι όταν λίγο νωρίτερα ο ΟΦΗ έχει βγει στην κόντρα 3 vs 2 και ο Ντε Γκουζμάν, αντί να πασάρει στον Σακόρ που έβγαινε μόνος με το τέρμα, επέλεξε να δώσει αριστερά την μπάλα. Στιγμές είναι από την άλλη και οι δύο τεράστιες επεμβάσεις του Βάτερμαν, για να τα λέμε όλα, όταν ο Ολλανδός κράτησε όρθιο τον ΟΦΗ.

Ο Νιόπλιας πήγε το ματς μέχρι τα άκρα, τα όρια του ΟΦΗ και των δικών του ενεργειών με βάση το τι εργαλεία είχε στα χέρια του. Το 4-2-3-1, έγινε πολύ γρήγορα, από το 60′ κιόλας 3-5-2 με φουλ μπακ τους Ουές, Λυμπεράκη και ο Ατρόμητος όχι μόνο δέχτηκε το γκολ αλλά δεν έκανε και μισή ευκαιρία μέχρι την κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου.

Ο ψυχισμός του ΟΦΗΤΖΗ είναι περίεργος, οπαδικά ανάλογο dna δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Το παρελθόν του οπαδικού κοινού του ΟΦΗ το έχει δείξει με μεγαλειώδεις αντιδράσεις όχι μόνο γιατί ένιωσε ότι αδικήθηκε αλλά και επειδή θέλησε να αποτινάξει από πάνω του τις ρετσινιές που του κολλούσαν. Μιλώντας ποδοσφαιρικά, ο οπαδός του ΟΦΗ εάν δει πως πως η ομάδα βελτιώνεται και κάνει τα βασικά σωστά, δεν πρόκειται να δημιουργήσει θέμα. Σίγουρα, θα υπάρχει μία μερίδα γκρινιάρηδων, αλλά μέχρι εκεί. Το μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται όταν σε μια χρονιά που ο οργανισμός ΟΦΗ επηρεάζει την καθημερινότητα όλων μας, τα έχει κάνει όλα λάθος με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού με αποκλειστικά, το τονίζω, δική του ευθύνη.

Η εικόνα του ΟΦΗ δεν είναι χειρότερη από εκείνη της ΑΕΛ, ούτε από εκείνη του Παναιτωλικού. Την ώρα που οι δύο ανταγωνιστές του παίζουν χωρίς προβλήματα, ο Νιόπλιας βλέπει να χάνονται παίκτες σε εβδομαδιαία βάση. Απλά θυμηθείτε τι είχε πει μετά το ματς με τον Άρη: “Μόλις γυρίσουν τα παιδιά, θα είμαστε καλοί γιατί είμαστε καλή ομάδα”. Από τότε όχι μόνο δεν μετρήσαμε επιστροφές (πέραν Βούρου, Ντε Γκουζμάν) αλλά είδαμε και απώλειες από το ρόστερ που καλείται να διαχειριστεί.

Ο ΟΦΗ έχασε ένα “κανονάκι”, του μένουν ακόμα τρία όμως επιμένω και το ξαναγράφω για ακόμα μια φορά. Ακόμα και σήμερα μετά το “Χ”, όλα εξαρτώνται από τα δικά του πόδια. Εκείνος κρατάει το μαχαίρι, εκείνος και το καρπούζι. Ο ψυχισμός του Νιόπλια θα τον σώσει. Και θα τον σώσει εκείνος γιατί μέσα σε έναν μήνα κατάφερε να διορθώσει τόσα ζητήματα, απομένει ακόμα ένας για να κάνει το θαύμα του. Και θα το κάνει.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

17 σχόλια

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΥΠΟΓΛΩΣΙΑ ΕΧΟΜΕ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΆ. Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΌΣ ΟΦΗ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΔΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΔΑ…ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ 15 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ…ΑΥΤΑ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ….

  2. Για να τα λέμε όλα, ευτυχώς που υπάρχει το βαρ και βάζουμε κάνα γκολ με πεναλτυ, αφού επίθεση δεν έχουμε… Πάντως, εγώ βλέπω ότι οι παίκτες τα δίνουν όλα στο γήπεδο, παίζουν όσο μπορούν.. Τόσο μπορεί και ο ουες που τον πήρε φαλάγγι ο έμπειρος Λάζαρος στο γκολ…αν ο ουες ήταν καλός και αμυντικά, θα έπαιζε στον ολυμπιακό όχι σε μας…. Τέλος πάντων, η ισοπαλία χτες δεν ήταν καταστροφή, η ήττα θα ήταν… Το ματς στη Λάρισα είναι κομβικό, θα δείξει πολλά… Αν δεν χάσουμε, μπορούμε να αποφύγουμε και το μπαράζ… Αν χάσουμε, θα ελπίζουμε πιθανότατα μόνο σε μπαράζ… Υπάρχει δε μεγάλη πιθανότητα, αν χάσουμε στη Λάρισα, να είμαστε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα όταν έρθει η ώρα για το τελευταίο ματς ζωής και θανάτου με το αγρινιο… Οπότε προβλέπονται στιγμές όπως με τον πλατανια αφού μόνο με νίκη θα σωθούμε.. Ιδανικό σενάριο θα ήταν μια νίκη εκτός έδρας με Λάρισα η Λαμία για να πάμε στο τελευταίο ματς με λιγότερο άγχος… Μπορούμε όμως; αν έχουμε τον νειρα και τον καστανιος, η ακόμα καλύτερα τον τσιλια, ισως…

  3. Η Λαμία με νίκη επί της Λάρισας αύριο, σώνεται και μαθηματικά.. Οπότε με μας την προτελευταία αγωνιστική, θα είναι αδιάφορη ενώ εμείς θα καιγόμαστε για βαθμούς..

    1. Οι ομάδες κυρίως των Αθηνών όμως θέλουν πάση θυσία να πέσει ο ΟΦΗ.
      Ανέκαθεν όποτε βρέθηκε να αγωνίζεται για παραμονή.
      Ιδέα μου είναι η δεν βλέπω καλά, η μπάλα δεν έμπαινε γκολ στο ματσ Παναιτωλικός Απόλλων όμως την έσπρωξε βαθιά ο αμυντικός.
      Ο Ατρόμητος παράλληλα στο 90′ + 2 πάσχιζε να βάλει γκολ κ το πέτυχε.
      Αυτά όμως δεν αναιρούν το γεγονός ότι δεν φταίει ο ΟΦΗ πρώτος για τη θέση που βρίσκεται… κανένας δεν του χαρίζει.
      Απλά πρέπει να το έχουν όλοι εκεί στον ΟΦΗ υπόψη τους κ να μην στέκονται σε αδιάφορες ομάδες… κανένας δεν συμπαθεί τον ΟΦΗ μας είναι μόνος του κ δεν έχει συμμαχίες.

    2. Παντα τα λεγαμε εδω και ενα χρονο και τα λεμε και τωρα
      Ακόμα και αν σωθει η ομαδα ,πρεπει να δουμε και την άλλη
      Πλευρα εκτος τους κολλητούς προπονητες αν φταίνε οι
      Παίκτες η ο προπονητής τελος παντων εύχομαι να τα καταφέρει

  4. Η ομάδα πρέπει να πάει μεθαύριο στη Λάρισα και να τη κερδίσει με τσαμπουκά να της κόψει τον αέρα και να σωθεί από τώρα.. Έχουμε το πάνω χέρι και δεν περιμένουμε χαρες από κανένα.. Αν δεν είμαστε ικανοί και άξιοι για την κατηγορία, ας γίνει ότι είναι γραφτό.. Ας όψεται ο Σίμος και οι ανευθυνουπευθυνοι

  5. Ας μαζεψουν ολους τους αχρηστους που φερανε να μαζεψουν και τα μπογαλακιατους και να σηκωθουν να φυγουν!!! Προτζεκτ και αηδιεσ..Οι σωτηρες ηρθαν για να μας ριξουνε στην Β εθνικη…με καβουρια στις τσεπες και πρωην ποδοσφαιριστες και δανεικους απο τον Παοκ…Στιριξτε τους και αλλο γιδια αυτοι ειναι δεκα φορες χειροτεροι απο τον Βατσινα

    1. Ότι να ‘ναι πραγματικά.

  6. Τώρα θα σώσει ο προπονητής; όταν είχαμε το σιμο φταίγανε οι παίκτες, τώρα τα περιμένουμε όλα απ το νομπλια; εγώ με το Νίκο είμαι αλλά δε μπορώ να μην θυμίσω ότι το σιμο τον είχανε στη διοίκηση σαν μουρινιο…

  7. Νίκο Νιόπλια, αν συνεχίσεις του χρόνου στον πάγκο της ομάδας (σε περίπτωση που είμαστε ακόμα στην πρώτη κατηγορία), σε παρακαλώ, διώξε ΟΛΑ τα παλτά που, δυστυχώς, είναι πολλά και, παράλληλα, απαίτησε να σου πάρουν παίκτες καλούς που ΕΣΥ θέλεις. Αν η διοίκηση δε βοηθήσει ως προς αυτό, τότε βγες να πεις τα πράγματα έτσι όπως είναι και μετά φύγε! Δε θα σου αξίζει όλο αυτό.

  8. Μπορεί αυτή η άψυχη και ατάλαντη ομάδα να πάρει 2 νίκες και 1 ισοπαλία στα επόμενα 3 παιχνίδια? Μπορεί ο Νικόλας να κάνει την διαφορά και να μαζέψει τα ασυμμάζευτα? Πολύ δύσκολα τα πράγματα. Είναι προφανές ότι πρέπει να αλλάξουν τα πάντα την επόμενη χρονιά. Με πρώτη και μεγαλύτερη αλλαγή να αποκτήσει η ομάδα ξανά την χαμένη της ταυτότητα. Σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται η ομάδα. Είναι κρίμα, αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε και το χειρότερο σενάριο γιατί είμαστε πολύ κοντα ώστε να γίνει πραγματικότητα.

    1. Δεν υπάρχει χειρότερο σενάριο η ομαδα επεσε…και ο σαμαρας κανει κουμάντο στην δουλειά του προπονητη

  9. Ευτυχώς η Λάρισα έμεινε στην ισοπαλία στη Λαμία κι είναι ακόμα από κάτω μας ένα βαθμό.. Οπότε, Νίκο νομπλια, το ματς της χρονιάς δεν ήταν αυτό με τον ατρόμητο, εγώ ποτέ δεν το πίστεψα αυτό, αφού δε χάσαμε όλα καλά αλλά είναι αυτό στη Λάρισα, εκεί θα δείξουμε αν αξίζουμε να μείνουμε στη κατηγορία.. Με ισοπαλία κόβουμε τα φτερά της Λάρισας και μπορούμε να σωθούμε απευθείας, γιατί θεωρώ ότι ο βόλος για το γόητρο στη θεσσαλια, δεν θα κάτσει να χάσει στην έδρα του απ την αελ.. Με αυτό το σενάριο η αελ μάξιμουμ να φτάσει τους 29 βαθμούς… Το Αγρίνιο πάλι, θεωρώ αδύνατο να κερδίσει μέσα στα γιαννινα, οπότε μάξιμουμ να φτάσει τους 28 βαθμους… Οπότε εμείς με μια ισοπαλία στη Λάρισα και εννοείται νίκη με το Αγρίνιο, πάμε στους 29 βαθμούς και σωνομαστε με διαφορά τερμάτων.(ειδικά αν κερδίσουμε με 2 γκολ διαφορά το Αγρίνιο για σιγουριά)… . Βέβαια αν πάρουμε νίκη στη Λάρισα η βαθμό και στη Λάρισα και στη Λαμια, σωνομαστε πανηγυρικά..

  10. Καλησπέρα! Σίγουρα η παρουσία του Κόκου είναι ίσως η καλύτερη κίνηση της χρονιάς, αλλά πρέπει να πάρουν τις ευθύνες τους και οι παίκτες.Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς,με τον Ατρόμητο (μέχρι το επόμενο ίσως) ,οι έμπειροι και αυτοί που περιμένουμε περισσότερα δεν στάθηκαν στο ύψος τους.Ο Ντε Γκουζμάν δεν ήταν καλός,και στο τέλος αν και ο Ατρόμητος ξέραμε ότι έχει πέντε ψηλούς παίκτες για κεφαλιές το κέντρο δεν πίεσε αρκετά και σωστά,αν και εκεί είναι ο Μεγιαδο και ο Σακορ που επίσης περιμένουμε πολλά,και ο Ατρόμητος έβγαλε πολλές σέντρες και ίσως λογικά φάγαμε το γκολ.Στο μοντέρνο ποδοσφαίρο δεν φτάνει μόνο να παίρνεις καλές θέσεις, πρέπει να πιέζεις κιόλας.Ελπιζω στη Λάρισα οι παίκτες να καταλάβουν το βάρος της φανέλας που φοράνε και την ευθύνη που φέρνουν και να ξαναπάνε τον ΟΦΗ εκεί που του αξίζει.

    1. Πράγματι, όλοι περιμέναμε κάτι περισσότερο από κάποιους παίκτες, οι οποίοι δεν απέδωσαν αυτό που έπρεπε. Όμως, όπως είπε ο Νιόπλιας, η ομάδα δεν είχε λύσεις στον πάγκο. Δεν είχε παίκτες να μπουν στη θέση κάποιων άλλων, πολύ κουρασμένων, όπως του Σακόρ, του Μεγιάδο και του Ντε Γκουζμάν . Όπως πολύ σωστά αναφέρεις, το κέντρο δεν πίεσε αρκετά και σωστά στο τελευταίο τέταρτο-εικοσάλεπτο. Είχαν κουραστεί οι εν λόγω ποδοσφαιριστές και δεν υπήρχαν αξιόπιστες εναλλακτικές. Εκεί χάθηκε το 3ποντο.

      1. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να δικαιολογουμε τους παίκτες.. Επαγγελματίες είναι, ΑΥΤΉ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΆ ΚΆΝΟΥΝ ΜΟΝΟ! τι θα πει κουράζονται; οκταωρα κάνουν στο γήπεδο;

        1. Καθόλου δεν τους δικαιολογώ, φίλτατε. Ίσα-ίσα που έχω γράψει πολλές φορές ότι οι περισσότεροι εξ αυτών είναι παλτά ΜΕΓΑΛΑ και πρέπει να φύγουν στο τέλος της χρονιάς. Όμως, πρέπει να κοιτάζουμε και τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώνονται ώρες και φορές. Στην προκειμένη περίπτωση, όταν έχεις τρεις παίκτες στον άξονα, εκ των οποίων οι δύο (Σακόρ, Ντε Γκουζμάν) δεν είναι στο 100% και το ξέρεις, πως περιμένεις να βγάλουν το 90λεπτο χωρίς προβλήματα; Στον πάγκο είχες μόνο τον Μπαλογιάννη, ο οποίος έχει αποδείξει πολλάκις ότι απλά δεν μπορεί σε αυτά τα επίπεδα. Άρα, κόντρα στον Ατρόμητο, δεν είχες ουσιαστικά αξιόπιστη αλλαγή στα χαφ! Και ερωτώ: υπάρχουν πολλές ομάδες στον κόσμο που βγάζουν 90λεπτο χωρίς KAMIA αλλαγή σε αυτές τις θέσεις;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12 + twelve =