Ο ΟΦΗ κάνει στο γήπεδο ότι έχει πει ο Νιόπλιας μέχρι τώρα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ πάει στην Λάρισα για ένα ματς do or die και θα παραταχθεί όπως ακριβώς έχει υποσχεθεί ο προπονητής του. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Αν είναι κάτι που χαρακτηρίζει τον Νίκο Νιόπλια είναι πως στις δηλώσεις του δεν χρησιμοποιεί ποτέ “ξύλινη γλώσσα”. Μιλάει αυθόρμητα, λέει τα πράγματα όπως είναι δίχως να τον ενδιαφέρει τι θα ειπωθεί δεξιά και αριστερά. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που είπε, και εγώ προσωπικά το διαφυλάττω ως κόρη οφθαλμού ήταν ότι τώρα δεν μετρούν οι εμφανίσεις, μετρούν τα αποτελέσματα. Τι έχουμε να θυμόμαστε λοιπόν από τα play out; Πως ο ΟΦΗ έχει πάρει έξι βαθμούς που αν δεν υπήρχε το γκολ του Λάζαρου στο 93′ θα ήταν οκτώ και κατά συνέπεια κανένας δεν θα θυμόταν την εικόνα του στον Βόλο, την Ριζούπολη αλλά και το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Ατρόμητο.

Σε ένα μίνι πρωτάθλημα όπως είναι αυτό, στο τέλος μετρούν οι βαθμοί και οι στόχοι και όχι η εικόνα σε ένα 90λεπτο. Κανείς στο Αγρίνιο δεν θυμάται την τριάρα στην πρεμιέρα από την Λαμία, ο Παναιτωλικός παραμένει στο -2 από τον ΟΦΗ και στο -1 από την Λάρισα. Ο ΟΦΗ, πάλι καλά να λέμε, που εκτός έδρας παραμένει αήττητος, αυτοί οι δύο βαθμοί είναι που κάνουν την διαφορά στα play out και τον κρατάνε πάνω από την ζώνη.

Με λίγα λόγια ο ΟΦΗ κάνει μέχρι τώρα αυτά που θέλει ο προπονητής του και μάλιστα στο ακέραιο. Παλεύει όλα τα ματς, κανείς μας δεν πρέπει να έχει παράπονο από τους παίκτες και αυτά που δίνουν μέσα στο γήπεδο κάθε αγωνιστική. Το ματς της Λάρισας είναι μοναδικό, από κάθε πλευράς, από όλα όσα έχει δώσει ο ΟΦΗ μέχρι τώρα. Τακτικά τον βολεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι δεν κόβεται το κεφάλι του για τη νίκη. Παίζοντας απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει μάθει να παίζει ποδόσφαιρο, ούτε να επιτίθεται αλλά κυρίως δεν ξέρει πως να βάλει πίεση στον αντίπαλο της στηριζόμενη μόνο στο ταλέντο διάφορων παικτών της που με ατομικές ενέργειες επιχειρούν να κάνουν την διαφορά, ο ΟΦΗ που έχει σοβαρευτεί, αμυντικά, σε τεράστιο βαθμό και που η άμυνα του δεν θυμίζει σε τίποτα την παιδική χαρά της κανονικής περιόδου, έχει την δυνατότητα και να βρει τον τρόπο να φύγει αλώβητη και παράλληλα να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους, που επίσης δεδομένα, θα αφήσει η ομάδα του Φέστα που είναι σίγουρο πως θα πάει το ματς στην επιβίωσης, δεν θα πάρει καθόλου ρίσκα καθώς γνωρίζει πως με ήττα γίνεται το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Διαβάζω αναλύσεις δεξιά και αριστερά για το ότι ο ΟΦΗ καλείται να βγάλει το πρώτο διπλό στην Λάρισα, εγώ κάνω απλά ξανά την υπενθύμιση πως μετά την ισοπαλία της Λαμίας, παραμένει από πάνω. Και δεν βλέπω τον λόγο να πάρει ρίσκα ο Νιόπλιας, που δεν πιστεύω ότι θα πάρει, για να παίξει έναν αγώνα ειδικών συνθηκών. Βέβαια το “δεν παίζω για να μην χάσω και όχι για να κερδίσω” πολλές φορές γυρίζει μπούμερανγκ, το είδαμε και χθες κόντρα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό όμως επειδή πιστεύω πως ο Νιόπλιας είναι πολύ πιο έξυπνος από τον Μπόλονι δεν θα βάλει τους παίκτες του σε αυτήν την διαδικασία, δεν συνέβη ούτε κόντρα στον Ατρόμητο παρότι η εικόνα του ΟΦΗ έδειχνε το αντίθετο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

17 σχόλια

  1. Βαρέθηκαμε τα “πρέπει” τα ” θα” και τα ” να”…..σε 17!
    αγωνες εχεις μια νικη και θα κανεις τουλάχιστον 2 σε 3 παιχνίδια; Δεν το πιστευουν ουτε οι ιδιοι αυτο….μια νικη και μια ισοπαλια να είμαστε ευχαριστημένοι…γιατι μονο ετσι υπάρχει περίπτωση να παμε σε μπαραζ….
    Υγ η αελ σωθηκε
    Υγ2 οταν ελεγα οτι θα κινδυνεύσει η ομαδα ( παντα στιριζοντας τον Σίμο) πολλοι με χλευαζαν…
    Υγ3 δεν ξερουμε πως θα παρουσιαστεί η λαμια…αλλα ουτε και οι υπόλοιποι με τον Παναιτωλικό…

    1. Η αελ δε σώθηκε ακομα

      1. Και όμως σώθηκε….Ο νοπλιας όταν τον διώξαμε άχρηστος δεν ήταν ;;τώρα τι;;; Άντε και σε καμία 4-5 χρόνια φέρτε τον Σίμο ξανά πίσω….

        1. Δηλαδή αν τη νικήσουμε αύριο, σώθηκε; μη λέμε ότι θέλουμε!

        2. Τελικά μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λές… Η ΑΕΛ πάει για απευθείας υποβιβασμό…

  2. “κανείς μας δεν πρέπει να έχει παράπονο από τους παίκτες και αυτά που δίνουν μέσα στο γήπεδο κάθε αγωνιστική.”…..οριστε;;;; καθε τι;;;;;Δηλαδή με 3 παιχνίδια εξελιωθηκαν και δεν θα έχουμε και παταπονο;;;;;

  3. Καλησπέρα!Ο Νιοπλιας σίγουρα θα κάνει το καλύτερο σχέδιο για το παιχνίδι, είναι μαέστρος και ξέρουμε όλοι τόσο η ποιότητα του όσο και η ιστορία του, αλλά οι παίκτες θα μπουν στο γήπεδο και πρέπει να βάλουν την ψυχή.Πρεπει να τη βάλουν, σίγουρα, γιατί βρίσκονται σε μια ομάδα με αυτό το dna, γιατί φοράνε τη φανέλα που τίμησε πρώτα ο προπονητής τους, αλλά και άλλοι μεγάλοι παίκτες όπως ο Μαχλάς,ο Μαρινάκης και ο Μεγάλος -μικρος Ντιαρά που φόρεσε μέχρι και τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης ,αλλά και γιατί οι περισσότεροι αδικούν την ποιότητα τους και την καριέρα τους όταν παίζουν χωρίς τη θέληση και την ένταση που αντιστοιχεί στην ποιότητα τους.

  4. Καλές οι αναλύσεις, καλά και τα σενάρια, αλλά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Πας στη Λάρισα τουλάχιστον για να μη χάσεις. Από κει και πέρα… έχει ο Θεός!

  5. Στη Λάρισα πάμε για να μη χάσουμε.. Αν χάσουμε θα είναι πλήγμα για το γόητρο μας αρχικά γιατί δεν θα είναι καταδικαστικη και θα έχουμε ακόμα ελπίδες, όμως κατά δεύτερο λόγο θα θέλουμε οποσδήποτε βαθμό στη Λαμία, νίκη με το Αγρίνιο και να μη κερδίσει αύριο το Αγρίνιο μέσα στα γιαννινα (έλεος)… Ανακεφαλαιωνοντας, αν πάρουμε την ισοπαλία αύριο, κατά 90% σωνομαστε απ ευθείας.. Αν χάσουμε, πάμε για μπαράζ στη καλυτερη… Τέλος, πρεπει να έχουμε υπόψη μας, ότι υπάρχει πιθανότητα σοβαρή, να πάμε στη τελευταία αγωνιστική τελευταίοι στη βαθμολογία και να σωθούμε με νίκη.. Όχι για καρδιακους δηλαδή..

    1. Μπουση εσύ;;

      1. Ποιος μπουσης, λέω κάτι λάθος;

        1. Με ισοπαλια φιλε αυριο κατα 90% σωνετε η Λάρισα απευθείας…..ο Παναιτωλικός θα κερδίσει στάνταρ τον Ατρόμητο…και η αελ τα Γιάννενα..παιζουν εντος…θα πανε θα χασουν και ολα οκ….εμας θα μας χαριστεί η Λαμια;;;εκτος αν εμπιστεύεσαι τοσο την ομαδα που πιστευεις οτι στα ισια θα κερδισει λαμια και καπακι τον τελικο με τον Παναιτωλικό…..συγγνωμη αλλα εγω δεν την εμπιστεύομαι…

    2. Η αελ έχει 24…με ισοπαλία πάει 25 κι εμείς 26…μετα πάει στο Βόλο… μόνο αν κερδίσει μέσα στο Βόλο μπορεί να σωθεί απ ευθείας…. Με ισοπαλία εκεί μάξιμουμ να φτάσει τους 29 βαθμούς.. Εμείς με ισοπαλία στη Λάρισα και νίκη με Αγρίνιο, πάμε 29 βαθμούς.. στην ισοβαθμία μετράει η διαφορά τερμάτων κι όχι τα μεταξύ τους ματς και στη διαφορά τερμάτων έχουμε +1…αν βέβαια κερδίσει η αελ στο Βόλο, χρειαζόμαστε νίκη στη Λαμία για να σωθούμε απ ευθείας.. αλλά και σε μπαράζ να πάμε, επιτυχία θα ναι…

      1. Ξεχασες ενα παιχνίδι όμως…της Λάρισας την τελευταία αγωνιστική…

        1. Όχι βέβαια! Δεν το ξέχασα, το υπολόγισα κι αυτό.. Έχει 24 και 3 ματς… Αν φέρει ισοπαλία με μας, πάει 25…αν φέρει ισοπαλία στο Βόλο πάει 26..αν κερδίσει στο τελευταίο, πάει 29..αν κερδίσει εμάς η το Βόλο πάει 31..αν χάσει στο Βόλο και δεν κερδίσει εμάς, μένει στους 28

  6. Κέρδισε το Αγρίνιο τον πας με περίπατο μέσα στα γιαννινα… Αν δεν πάρουμε 2 βαθμούς τουλάχιστον με Λάρισα και Λαμία, πέσαμε.. Να σαι καλά κύριε σιμο μας και αγαπητή διοίκηση, μας χαντακωσατε…

  7. Τη λαρισα την εκμηδενισαμε..μια ευκαιρια εκανε σε ολο το παιγνιδι, το φαουλ του ακουνια…οι παικτες μας και σημερα τρωγανε σιδερα, απο τοτε που εφυγε ο σιμος αλλαξε το μενταλιτι και οι παικτες ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ! χιλια μπραβο στους παικτες και το νικο, ευτυχως εχουμε ενα ντε γκουσμαν που κανει τη διαφορα αλλα θα δωσω ευσημα σε ολους…ας μη παιρνουν βεβαια τα μυαλα μας αερα, τιποτα δεν ειναι ακομα οριστικο αλλα ουσιαστικα με μια νικη σε 2 ματς σωνομαστε η ακομα και με 2 ισοπαλιες, δεν πεφτουμε! η λαρισα αν δεν κερδισει μεσα στο βολο την επομενη αγωνιστικη πεφτει απευθειας αλλα νομιζω οτι με ενα βολο χωρις προπονητη που θα ειναι και αδιαφορος, μαλλον θα το παρει το ματς και με μια νικη ακομα με γιαννινα στην εδρα της θα φτασει τους 30 βαθμους…αν ισοβαθμισουμε και οι 3 στους 30, θα παιχτει στη διαφορα τερματων που αυτη τη στιγμη εχουμε καλυτερη κι απ τους δυο(-19 εμεις, -22 οι αλλοι δυο)..επαναλαμβανω ομως, οτι πρεπει να τα δωσουμε ολα για μια ακομα νικη για να σωθουμε απευθειας, δεν πρεπει να επαναπαυθουμε…θα ειναι μεγαλη τραγωδια μετα απο αυτες τις εμφανισεις να μην καταφερουμε να σωθουμε…θα κανουμε παντως ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen + 15 =