Πρώτα ψυχικά έτοιμος και μετά αγωνιστικά

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

72 ώρες πριν το ματς που θα διώξει μια και καλή την κακή χρονιά, ο ΟΦΗ δεν είναι η ομάδα που θα επαναπαυτεί. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Μετά από μια χρονιά που στο μεγαλύτερο κομμάτι της έχουμε φάει το ανελέητο ξύλο, οι 15 μέρες που απέμειναν μέχρι το φινάλε της έρχονται σαν θείο δώρο. 15 μέρες για να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μια από τις χειρότερες χρονιές, αγωνιστικά, που έχουμε βιώσει με τον ΟΦΗ και ενώ η συνολική εικόνα του συλλόγου (βλέποντας το δάσος και όχι το δέντρο) αδικείται από το τι έχουμε δει μέσα στο γήπεδο. Γιατί όλα όσα έχουμε δει μέσα στο γήπεδο αδικούν τα υπόλοιπα που γίνονται στον οργανισμό του ΟΦΗ αν και σε μεγάλο βαθμό κανένας δεν μπορεί να αδικήσει όσους κριτικάρουν τα κακώς κείμενα της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Πλέον μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τα play out εύκολα μπορεί να στραβώσει η ιστορία και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το τι θα συμβεί στην μονομαχία Μπέου – Κούγια αλλά και στο πως θα πάει ο Σπανός στο Αγρίνιο.

Αυτό που φωνάζω από την έναρξη των play out και ευτυχώς μας δικαιώνει ο ΟΦΗ είναι ότι μετά την ισοπαλία στον Βόλο εκείνος κρατάει την τύχη στα χέρια του δίχως να τον ενδιαφέρει το τι θα κάνει η Λάρισα ή ο Παναιτωλικός. Και αυτό, από μόνο του, αποτελεί ένα μεγάλο ψυχολογικό κέρδος για τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Νιόπλια. Μπαίνουν στο γήπεδο και δεν τους επιβαρύνει ένα ψυχολογικό φορτίο που δεν γνωρίζουμε στο τέλος αν μπορεί να το αντέξει και ως ποδοσφαιρικός οργανισμός. Κόντρα στον Βόλο, ο ΟΦΗ ψυχολογικά δεν άντεξε το διπλό της Λάρισας στην Ριζούπολη, κόντρα στην Λάρισα είχε πάρει το μάθημα του και έδειξε πως η νίκη του Παναιτωλικού στα Γιάννενα τον σκληραγώγησε, τον έκανε πιο ανθεκτικό στην ψυχολογική πίεση για τη νίκη και εν τέλει κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Η χρονιά επιμένω δεν έχει τελειώσει, ναι έχει μπει η βάση για την παραμονή όμως σε ένα 90λεπτο μπορούν να γίνουν πολλά και ο ΟΦΗ πρέπει να είναι στην Λαμία πρώτα ψυχολογικά και ψυχικά πανέτοιμος και μετά αγωνιστικά. Αν καταφέρει να είναι ψυχολογικά πανέτοιμος, θα έρθει και το αποτέλεσμα. Το σίγουρο είναι πως ο φετινός ΟΦΗ, λόγω των δικών του αδυναμιών, δεν είναι ομάδα που θα χάσει το μυαλό της, δεν θα μπει στο γήπεδο με έπαρση ή αλαζονεία. Δεν είναι ομάδα που θα μπει μέσα και θα σκεφτεί πως όλα τελείωσαν από το πρώτο 10λεπτο. Τα δείγματα γραφής του, τα γκολ που δέχτηκε μετά το 90′ ή στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου είναι πράγματα που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τα ξεχάσει κανείς. Και κυρίως όσοι βρίσκονται εντός του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. Το ματς στη Λαμία δεν είναι το παν… Ακόμα κι αν κερδίσουμε στη Λαμία, αν χάσουμε στην έδρα μας απ το Αγρίνιο πάμε για μπαράζ.. Άρα, ας έχουμε υπομονή, η νίκη στη Λαμία μας γλυτώνει μόνο απ τον απευθείας υποβιβασμό, το σημαντικό είναι η νίκη επί του Αγρινίου αφού το θεωρώ σίγουρο ότι το Αγρίνιο θα κερδίσει τον ατρόμητο και θα έρθει στο Ηράκλειο με 30 βαθμους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

15 + 17 =