Ποτέ ξανά

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μια κάκιστη χρονιά έφτασε στο τέλος της. Κανένας δεν πανηγυρίζει παρότι αγωνιστικά ο ΟΦΗ κατέγραψε έναν μικρό άθλο. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Τελικά ο διάολος έσπασε το ποδάρι του και ο Παναιτωλικός έχασε στο Αγρίνιο, ο αναμενόμενος άσος ήρθε στον Βόλο και από εκεί που δεν το περίμενε κανένας μας, το ματς της τελευταίας αγωνιστικής είναι αδιάφορο. Ευτυχώς δηλαδή γιατί δεν φτάνει που όλη η χρονιά μας έκανε με φάρμακα, κούτες τσιγάρα – δεν θα άντεχα να περάσω άλλο ένα αγχωτικό 90λεπτο εν μέσω καύσωνα. Το πέρασα με τον Πλατανιά, ο οργανισμός μου δεν άντεχε δεύτερο τέτοιο παιχνίδι.

Το σημαντικό στην ψυχολογία είναι να αντιλαμβάνεσαι το ποιος είσαι, τι κάνεις και τι θεωρείς επιτυχία. Επιτυχία, μιλώντας καθαρά αγωνιστικά, είναι η παραμονή. Επιτυχία γενικότερη για τον οργανισμό του ΟΦΗ το να τρέχεις για την σωτηρία στα τελευταία ματς είναι ξεπεσμός. Όμως όπως έχω γράψει τόσες φορές και το πιστεύω αλλά και το γνωρίζω, πως τα εγκληματικά λάθη που έγιναν φέτος, θα λειτουργήσουν υπέρ του ΟΦΗ και για το καλό τς ομάδας. Μέσα από τον δύσκολο δρόμο, που ο ίδιος ο ΟΦΗ έβαλε τον εαυτό του σε αυτήν την δοκιμασία, είμαι βέβαιος πως θα λειτουργήσει θετικά για τα επόμενα χρόνια. Ήδη οι ζυμώσεις σε όλα τα επίπεδα είναι σε εξέλιξη, ο πλήρης μηχανισμός του οργανισμού λειτουργεί σε υψηλούς ρυθμούς και αυτό θα φανεί μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου όταν και θα έχουν γίνει οι πρώτες ανακοινώσεις.

Τα λάθη που έγιναν φέτος ήταν αρκετά. Έχουν καταγραφεί, έχουν αναλυθεί εις βάθος, σημασία έχει ότι επικοινωνήθηκαν εκεί που έπρεπε. Οι επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος έχουν αντιληφθεί το τι πήγε λάθος φέτος, ότι ο ΟΦΗ μέσα από την πανδημία πιάστηκε παντελώς απροετοίμαστος παρότι το περασμένο καλοκαίρι γνώριζε τις ιδιαιτερότητες αυτής της αγωνιστικής περιόδου.

Αγωνιστικά ο ΟΦΗ κατάφερε να πετύχει έναν άθλο στον οποίο ελάχιστοι είχαν πιστέψει όταν ξεκινούσαν τα play out. Όμως με το Νιόπλια να αλλάζει την ψυχολογία, να κάνει σωστή διαχείριση του υλικού που είχε στο ρόστερ του και τηρώντας στο ακέραιο όλα όσα είχε πει στην παρουσίαση του, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Φέτος το ποδόσφαιρο μπαίνει ξανά σε κανονικούς ρυθμούς. Η ομάδα έχει μπροστά της ένα γεμάτο 40ημερο για να οργανωθεί, δεν θα υπάρχει η περσινή πίεση του χρόνου, οι βάσεις μέσω των play out μπήκαν και μένει να φανεί ποιο θα είναι το μέλλον του ΟΦΗ στην άκρη του πάγκου του. Η περίπτωση παραμονής του Νίκου Νιόπλια έχει τις ιδιαιτερότητες της όμως πιστεύω πως εφόσον θέλουν και οι δύο πλευρές τότε θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί. Τα σενάρια περί ΕΠΟ και εθνικών ομάδων, τα αφήνω στην άκρη προς το παρόν γιατί η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από ότι έχει καλλιεργηθεί μέχρι τώρα.

Τα πρώτα vibes που έρχονται πάντως είναι θετικά. Ο ΟΦΗ και οι άνθρωποι του, με βάση πάντα το ρεπορτάζ, μαθαίνω πως δεν ζουν στον μικροκόσμο τους. Γνωρίζουν τι πήγε στραβά και ο ΟΦΗ έφτασε σε αυτό το σημείο. Και σίγουρα το λιγότερο ήταν η παραμονή του Σίμου στον πάγκο της ομάδας μέχρι και το ματς με την ΑΕΛ. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, προηγήθηκαν πολλές ανορθογραφίες και μουτζούρες στον σχεδιασμό του ποδοσφαιρικού τμήματος που η κορύφωση τους ήταν όλα όσα συνέβησαν εκείνο το 24ωρο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

11 σχόλια

  1. ΝΙΚΟΣ ΝΟΜΠΛΙΑΣ…Ο ΚΟΚΟΣ ΜΑΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΟΜΙΛΑΡΑ.Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΛΑΜΠ ΗΤΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Γ ΕΘΝΙΚΗ ΟΤΑΝ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΟΔΟΣ ΗΤΑΝ ΧΑΜΕΝΗ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΩΣΕ.ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΑ ΛΟΙΠΟΝ.ΩΣ ΟΜΙΛΙΤΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΟΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.ΟΦΗ ΜΙΑ ΖΩΗ.

  2. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!! ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!! ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ Η ΜΥΤΗ ΧΑΜΗΛΑ…ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΔΕΣ….ΣΩΣΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΜΑΣ…ΟΦΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ!!!!ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!!!

    1. Εγώ προσωπικά δεν έχω πειστεί ακόμα για τις ικανότητες της διοίκησης στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Υπήρξαν καραμπινάτα λάθη και τεράστια αδράνεια. Ας μας πουν ότι είχαν συγκεκριμένο μπάτζετ και έψαχναν επιθετικούς από το κάτω ράφι ,θα πω οκ.Γιατι φτάσαμε να εχουμε χειρότερη επιθετική γραμμη από την ομάδα της β εθνικής με Μάνο,Κουτσιανικούλη. Πιστεύω πάντως πολύ στον Νιοπλια ,ελπίζω να μείνει και πιστεύω πως με την εμπειρία του και την προσωπικοτητα του δε θα σφυρίζει αδιάφορα σε ότι παίχτες μας πλασάρουν

  3. Η πορεία του οφη απέδειξε περίτρανα φέτος, ότι το άλφα και το ομεγα μιας ομάδας στη Σούπερ λιγκ, είναι ο προπονητής.. Όταν με τους ίδιους παίκτες παίρνεις σε 6 ματς 12 βαθμούς ενώ στα προηγούμενα 10 ματς είχες… 0 βαθμούς, δεν χρειάζεται να ειπωθεί τίποτε άλλο.. Το είπε και ο νομπλιας στις δηλώσεις του χτες, ότι καλός μεν ο Σίμος αλλά άπειρος.. Άπειρος και με ερασιτεχνική φιλοσοφία θα συμπληρώσω εγώ, ακατάλληλη για σουπερ ανταγωνισμό… Σε σουπερ λιγκ, είναι απαγορευτικό, σχεδόν εγκληματικό να λες δεν πειράζει κι αν χάσουμε, μαθαίνουμε απ τα λάθη μας.. Η κάθε ομάδα εκπροσωπεί χιλιάδες ανθρώπους, δεν είναι το μαγαζάκι μας που ανοίξαμε και σας περιμένουμε.. Τέλος πάντων, ας μην πω περισσότερα, φταίει και η διοίκηση που δεν ξέρω γιατί δεν τον είχε αλλάξει ήδη απ το Γενάρη, τι περίμενε, ας της γίνει τουλάχιστον μάθημα, ότι πάνω από φιλίες και καλά παιδιά, είναι το συμφέρον της ομάδας.. Τέλος, συγχαρητήρια στο νομπλια, πέρασε τη σωστή νοοτροπία στους παίκτες και ευτυχώς που στα πλέι άουτ που είχαμε ένα παίκτη της αξίας του γκουσμαν, αν και όλοι έπαιξαν σα λιοντάρια… Ας προσέξουμε τη προσεχή περίοδο, να μη γίνουν πάλι τα ίδια λαθη

  4. Για μένα, 4-5 πρέπει να φύγουν και να αντικατασταθουν από 2 – 3 έμπειρους και ικανούς.. Σίγουρα 2 αμυντικούς και 1 επιθετικό πολύ καλο.. .. Μαζί με τους τραυματίες που θα επιστρέψουν, θα είμαστε κομπλε

    1. Εγώ πιστεύω φίλε ότι θέλουμε ένα τουλάχιστο καλό κεντρικό αμυντικό και να φύγει ο Σελιμοβιτς, ένα τερματοφυλακα καλό και να φύγει ο Σωτηρίου, δεξιά και αριστερά ήμαστε καλά, αμυντικά χαφ και ναι και όχι, εξτρεμ να φύγει ο Βαζ και Σολις και ο μόνιμος τραυματίας που τον αγοράσαμε και από πάνω (ξεχνάω το όνομα του) και να πάρουμε ένα ή δύο. Να φύγουν και τα δύο σέντερ φορ και να πάρουμε δύο που να ξέρουν να βάζουν έστω από 10 γκολ. Και νομίζω θα πετάμε.

      1. Κι ο Κοροβέσης να φύγει, αριστερά όσα χρόνια τον έχουμε πονάμε αμυντικά. Ναμπί ας φύγει γιατί θα ξανατραυματιστεί σίγουρα και να βρούμε αντικαταστάτες. Επίσης Γιαννούλης, Fereira, δρόμο.

      2. Νομίζω οι αμυντικοί θα μείνουν ως έχουν, καθώς αφενός έχουν συμβόλαια, αφετέρου στα πλέι άουτ τα πήγαν αρκετά καλά σε σχέση επί Σίμου. Σίγουρα δεν έλειψαν και πάλι τα λάθη, αλλά το να περάσεις από το να προηγείσαι ακόμα και 2-0 και να λες “θα χάσουμε” (και εντέλει να δικαιώνεσαι) στο να είσαι στο μηδέν και να λες “μην αγχώνεσαι, δεν το τρώμε” (και πάλι να δικαιώνεσαι) δεν είναι λίγο. (Όχι ότι δε χρειάζεται φυσικά και άλλη βελτίωση).
        Μάλλον το βάρος θα πέσει στο κέντρο όπου εκεί θα απαιτηθούν χειρισμοί τόσο σε ενδεχόμενες ανανεώσεις όσο και σε νέες μεταγραφές. Μέχρι τώρα μένουμε με Μεγιάδο, Νέιρα, Μπαλογιάννη, Μίγγο στα χαφ (ο Στάικος θα λείψει αρκετά) και Στάρτζεον, Σαρδινέρο, Γρίβα και τους μακροχρόνια απέχοντες Τσιλιανίδη και Φερέιρα στα εξτρέμ. Τους επιθετικούς δεν τους είδαμε καθόλου για να χουμε άποψη.
        Πιο πολύ θεωρώ ότι ο κομβικός ρόλος είναι στο θέμα του προπονητή από τη στιγμή που η μεταβολή στη θέση του έδειξε να αλλάζει τελείως την κατάσταση (θέλοντας να πιστεύω ότι θα έχει συνέχεια η εμφανής διόρθωση και στο θέμα της φυσικής κατάστασης που κατά μεγάλο ποσοστό αυτό μας διέλυσε όλη τη χρονιά φέτος).

    2. Nα πω κι εγώ την άποψή μου. Στο κέντρο θέλουμε σίγουρα ενίσχυση. Στα πλέι οφ ο Νέιρα δεν… και είναι κρίμα να στηριζόμαστε σε αυτόν δημιουργικά. Κοιτάμε μπροστά. Το πιό δύσκολο που θα αντιμετωπίσουμε είναι να βρούμε έναν επιθετικό. Ο Σαρδινέρο αν και εξτρεμ βοήθησε οσο μπορούσε. Δεν θα ναι εύκολο, αλλα πρέπει.

  5. Στην ομάδα δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα Σελιμοβιτς, φερειρα, σταικος, μπαλλογιαννης, γκαργκα, γιαννου, μιγγος .. Ο ναμπι είναι πολύ επιρρεπής σε τραυματισμους και καλό θα είναι να φύγει, ο σωτηρίου δεν εμπνέει πια εμπιστοσύνη και ο βαζ έχει σχεδόν ξεχαστεί σαν παίκτης… Οι υπόλοιποι να μείνουν και μακάρι να μείνει κι ο καστανιος

  6. Άρα χρειαζόμαστε οποσδήποτε… Ένα τερματοφυλακα, ένα σέντερ μπακ, ένα στο κέντρο και ένα ή δύο επιθετικούς.. Της προκοπής εννοώ όχι από τα αζήτητα, έτσι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 − 5 =