Όσα λένε οι φίλοι μεταξύ τους

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Κόντρα σε όσα φαιδρά γράφονται δεξιά και αριστερά, η ατάκα του Νιόπλια μετά το ματς του Σαββάτου δείχνει πως η κουβέντα θα πάει για την παραμονή του στον ΟΦΗ. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ο Νίκος Νιόπλιας είναι ο άνθρωπος που, στα του ΟΦΗ, έχουμε δει πως όταν μιλάει το κάνει με ειλικρίνεια, αυθορμητισμό και γενικά δεν είναι ο τύπος που μασάει τα λόγια του. Μιλάει με τον αυθορμητισμό που τον διακρίνει, την ειλικρίνεια που τον χαρακτηρίζει, με πάθος και γνώση του τι λέει. Όσο και αν πέρασε στα ψιλά, απορώ βέβαια γιατί, η τοποθέτηση που έκανε μετά το τέλος της χρονιάς πως “αν δεν ήταν οι φίλοι μου, αυτή η παρέα εγώ δεν πίστευα ποτέ ότι θα γύριζα στον ΟΦΗ ως προπονητής” είναι και αυτό που φαίνεται. Ο Νιόπλιας μάλιστα το είπε στην αρχή των δηλώσεων του δείγμα πως ένιωθε απόλυτα αυτά που βγήκαν από τα χείλη του on camera. Πράγματι, επί Σαμαρά γύρισε ο Νιόπλιας στον ΟΦΗ μετά από την πρώτη θητεία του διάρκειας ενός χρόνου που έζησε τα πάντα, βρέθηκε σε έναν σύλλογο που έλειπαν τα βασικά, η ποδοσφαιρική γνώση και ο… κανονικός ΟΦΗ. Όπως επίσης το βράδυ που άλλαξε ο ΟΦΗ, όταν έχασε από την Λάρισα στο Ηράκλειο, ο Νίκος Νιόπλιας ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τον πάγκο του και δεν τέθηκε ποτέ άλλο όνομα. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης που χτίστηκαν για 30 ολόκληρα χρόνια, δεν χαλάνε και όλοι το γνωρίζουν πως ο Νιόπλιας είναι άνθρωπος που ακόμα και τώρα, μετά από την τεράστια πορεία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, συνεχίζει να έχει τις ίδιες προσωπικές σχέσεις, δεν άλλαξε ποτέ παρέες και συνήθειες – παρέμεινε ο ίδιος άνθρωπος στην προσωπική του ζωή. Αυτό είναι κάτι που λέει πολλά για τον χαρακτήρα του Νιόπλια.

Είναι δεδομένο πως ο ΟΦΗ θέλει να κρατήσει τον Νιόπλια στον πάγκο του για τα επόμενα χρόνια. Αυτό δεν χωράει αμφισβήτηση, είναι το μοναδικό σίγουρο που μπορούμε να πάρουμε για τις συζητήσεις του με τον Γιάννη Σαμαρά. Οι δυο τους γνωρίζονται για σχεδόν 40 χρόνια, ο ένας ξέρει τον άλλον – τόσο ποδοσφαιρικά, όσο και προσωπικά. Δεύτερο δεδομένο, είναι πως ότι διαβάζετε δεξιά και αριστερά αναφορικά με το μέλλον του Νιόπλια στον ΟΦΗ δεν αντηχεί στην πραγματικότητα. Το τι θα γίνει για τον ΟΦΗ των επόμενων χρόνων το γνωρίζουν μόνο δύο πρόσωπα: Νιόπλιας – Σαμαράς και κανείς άλλος. Το τι θα ειπωθεί στην μεταξύ τους συνάντηση, όταν θα γίνει αυτή, είναι κάτι που το γνωρίζουν οι δύο τους. Και το πως θα εξελιχθεί, θα εξελιχθεί με γνώμονα την παραμονή του Νιόπλια στον πάγκο του ΟΦΗ για τα επόμενα χρόνια. Όσο και αν ακούγεται η ιστορία περί ΕΠΟ, πρότασης Ζαγοράκη και πάει λέγοντας, εγώ δεν πιστεύω πως είναι τόσο σοβαρό, όσο γράφεται δεξιά και αριστερά.

Χρόνος υπάρχει για να συμβεί αυτό. Δεν είναι υπόθεση ενός και δύο 24ωρων για να κλείσει η υπόθεση. Ούτε να περιμένετε νέα μέσα στην εβδομάδα, τώρα – και φυσικό είναι – να θέλουν όλοι να πάρουν τις ανάσες τους – ψυχολογικά και μόνο – μετά από ένα απίστευτο ράλι διάρκειας δύο μηνών και όχι λίγων ωρών με τεράστια ψυχολογική επιβάρυνση.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. Για να μη ξεχνάμε τι έγινε και τι ζήσαμε: ο Σαμαράς έκανε εγκλήματα αυτή τη χρονιά. Εγκληματισε τρεις φορές, μια το καλοκαίρι, μια το Γενάρη με τις μεταγραφικές κινήσεις και άλλη μια το Φλεβάρη που έπρεπε να αλλάξει προπονητή. Το ότι στο τέλος σωθήκαμε δεν αλλάζει τίποτα γιατί αυτό οφείλεται στο Νιόπλια, στον Ατρόμητο που έπαιξε στα ίσα με Παναιτωλικό και στον Κούγια που όλοι ήθελαν να ξεφορτωθούν μιας και τα είχε βάλει με όλες τις ανταγωνίστριες ομάδες αλλά ακόμα και με τους ίδιους τους Λαρισαίους.
    Μπορεί να αγαπάμε και να στηρίζουμε Σαμαρά αλλά κι αυτός πρέπει να καθίσει να δει τα λάθη του και να αλλάξει πορεία. Εμμονές, εγωισμοί κλπ δε χωράνε πλέον.
    Στο θέμα του προπονητή εγώ είμαι της άποψης ότι δεν είναι μονόδρομος ο Νιόπλιας. Θέλω να τον κρατήσουμε αλλά κι αν δε γίνει υπάρχουν πολλοί προπονητές ειδικά από Ισπανία και Πορτογαλία με ποδοσφαιρική φιλοσοφία υψηλού επιπέδου.

  2. Εγώ θέλω η ομάδα μας να σκέφτεται επαγγελματικά και όχι φουλ στο μελόδραμα που μας έχει φάει… ευχαριστούμε το Νίκο που μας έσωσε, απέδειξε ότι είναι γνωστής και έμπειρος, όχι σαν τον προηγούμενο που δε θέλω ούτε να τον θυμάμαι αλά μέχρι εκεί… Τι θα πει θέλουμε το νομπλια προπονητή για χρόνια; δεν υπάρχει τέτοιο πράμα στον επαγγελματισμος.. Η σωστή έκφραση είναι, θέλουμε τον νομπλια όσο πάει η ομάδα καλά… Αν πάρει τη κάτω βόλτα, αλλαγή τάχιστα.. Δεν υπάρχουν φιλίες στη Σούπερ λιγκ.. Είδαμε τι έγινε με τον προηγούμενο, το καλό παιδί.. Αν και ο Νίκος ξέρει από μόνος του αν τα πηγαίνει καλά η όχι και θα πράξει αναλόγως.. Τέλος για τη νέα χρονιά, θέλουμε οποσδήποτε δεύτερο γκολκίπερ, ένα σέντερ μπακ αξίας, και ένα επιθετικό γκολτζη.. Τουλάχιστον..

  3. Θέλει να προσοχή ο αγώνας το Σάββατο με τον Παναιτωλικό και έξω από το γήπεδο και μέσα για ενδεχόμενη προβοκάτσια από κανέναν ψευτοδιαπιστευμενο γιατί αν κτυπηθει κάποιος από την αποστολή του Παναιτωλικού -3 και άντε γειά.

  4. Ωραίο σενάριο αυτό δεν το είχαμε σκεφτεί .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × four =