Ένα ρόστερ με αστοχίες αλλά όχι και για τα σκουπίδια

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το φετινό ρόστερ του ΟΦΗ δεν θέλει αναδόμηση, ούτε τεράστιες αλλαγές αλλά στοχευμένες κινήσεις. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Είναι ίδιο το ρόστερ των 10 συνεχόμενων ηττών με εκείνο που τελικά οδήγησε τον ΟΦΗ στην παραμονή με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες – σε παιχνίδια μάλιστα που καιγόταν η μπάλα; Σαφώς και όχι, όποιος το ισχυρίζεται είτε είναι τυφλωμένος, είτε άσχετος και απλά παραθέτω μερικά στοιχεία:

Σακόρ – εκτός από τον Δεκέμβρη μέχρι και τον Μάρτη

Ντε Γκουζμάν – εκτός από το Νοέμβρη μέχρι τον Απρίλη (το διάστημα Γενάρη – Φλεβάρη μέτρησε ολιγόλεπτες συμμετοχές)

Βούρος – εκτός από τον Γενάρη μέχρι και τον Μάρτη

Μαρινάκης – εκτός από τον Οκτώβρη μέχρι τον Μάρτιο

Κοντολογίς τέσσερις από τους κορυφαίους, σε απόδοση, παίκτες του ΟΦΗ στα play out δεν αγωνίστηκαν το μοιραίο χρονικό διάστημα που ο σύλλογος μετρούσε αυτό το αρνητικό σερί που παραλίγο να του στερήσει την παραμονή στην κατηγορία.

Αρκούν τέσσερις παίκτες να αλλάξουν την εικόνα του ΟΦΗ; Με την κατάλληλη καθοδήγηση από τον πάγκο και σε συνδυασμό με κάποιους άλλους παράγοντες αποδείχθηκε πως ναι. Όμως δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Σαφώς και υπήρξαν αστοχίες, αυτό δεν το συζητάμε, χαρακτηριστικό είναι το στατιστικό στοιχείο πως από τα 28 γκολ που πέτυχε φέτος ο ΟΦΗ, οι επιθετικοί του (Γιάννου, Καστάνιος, Γκαργκαλατζίδης) πέτυχαν μόλις 1!!

Το ρόστερ του ΟΦΗ που απαξιώθηκε τόσες φορές μέσα στην χρονιά απέδειξε, τώρα με τις μαζικές επιστροφές, πως ήταν αλήθεια όλα όσα είπε ο Νιόπλιας στο ξεκίνημα του. Ότι πρόκειται για καλό ρόστερ, παίκτες που είναι ικανοί – αρκεί να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι οι απόντες.

Σε μια χρονιά με ελαφρυντικά αλλά και πολλά παράδοξα στην πορεία του ΟΦΗ, το δεδομένο είναι πως το ρόστερ του δεν είναι για τα σκουπίδια, δεν είναι για να το πετάξεις και να φύγεις. Αστοχίες ναι, έγιναν που κόστισαν μέσα στην χρονιά, όμως επί της ουσίας πλήρη δεν είδαμε ποτέ τον ΟΦΗ. Κάποια δείγματα τα είδαμε τώρα στα play out, ακόμα και στο 1-1 με τον Ατρόμητο ο ΟΦΗ ήταν σχεδόν εξαιρετικός για ένα 45λεπτο κόντρα στους Περιστεριώτες. Η βελτίωση της άμυνας του, πέραν της στόχευσης από τον προπονητή του, οφείλεται στις επιστροφές του Βούρου και του Μαρινάκη που αποδείχθηκε περίτρανα πόσο πολύ έλειψαν και πόσο μεγάλη ήταν η συμβολή τους στο αμυντικό κομμάτι.

Επειδή έχει ανοίξει κουβέντα για το ρόστερ του ΟΦΗ που αριθμεί 31 συμβόλαια, αριθμός που δεν είναι μικρός και σίγουρα όχι συμβατός με μια κανονική ποδοσφαιρική ομάδα καθώς όπως έχει πει και ο Γιάννης Σαμαράς ο αρμονικός αριθμός είναι 25-26, θεωρείται δεδομένο πως θα δούμε αλλαγές. Όχι στον αριθμό του περσινού καλοκαιριού που οι 14 μεταγραφές ήταν επιβεβλημένες αφού με εξαίρεση τους Σεμέντο, Φιγκεϊρέντο, οι υπόλοιποι που έφυγαν ορθώς έφυγαν καθώς ότι είχαν να δώσουν στον ΟΦΗ, το έδωσαν και με το παραπάνω.

Με το “κορονοκαλοκαίρι” να αποτελεί παρελθόν και ποδοσφαιρικά να επιστρέφουμε φέτος σε κανονικούς ρυθμούς, στον ΟΦΗ έχουν όλο τον χρόνο να σχεδιάσουν με ηρεμία και χωρίς άγχος, εν αντιθέσει με ότι συνέβη πέρυσι. Η ταχύτητα που θα παρθούν οι αποφάσεις για τον σχεδιασμό του ποδοσφαιρικού τμήματος πρέπει να είναι σωστή και σίγουρα όχι βιαστική. Όμως επιβάλλονται τομές για να βελτιωθούν οι ανορθογραφίες του φετινού ρόστερ, οι αστοχίες του περσινού καλοκαιριού και κυρίως να επέλθει η ισορροπία ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ένα ρόστερ που εγώ επιμένω από το ξεκίνημα της χρονιάς πως δεν είναι για τα σκουπίδια, ούτε για να το πετάξεις. Ξέρω, πολλοί θέλουν αίμα και τοξικότητα όμως εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να συμβάλω σε αυτήν την διαδικασία. Υπάρχουν άλλοι να το κάνουν, οπότε εγώ φτάνω και περισσεύω. Όμως το σημαντικό είναι να υπάρξει ευελιξία στις κινήσεις, θεωρώ και είμαι σίγουρος πως οι επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος γνωρίζουν τι πήγε λάθος, τι δεν λειτούργησε σωστά και τι χρήζει άμεσων βελτιώσεων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

15 σχόλια

  1. Διαφωνω εντελως με τις δικαιολογιες…Αν δεν συμβαλεις στην τοξικοτητα Σαρρη τοτε θελεις τον ΟΦΗ να χαροπαλευει καθε χρονο για να σωσει την κατηγορια…Η ομαδα χρειαζεται 15 ποδοσφαιριστες..απλα και ξεκαθαρα

    1. Οχι μονο 15…35 θελει….Τι αλλο θα ακουσουμε….Ο ΟΦΗ εχει ξεκαθαρα καλυτερο ροστερ απο ολες τις ομαδες που ειναι στα playout αλλα ακομα και απο τον Αστερα Τριπολης. Αν δεν εχει τοσους τραυματισμους και ελαφρός καλυτερες διαιτησίες θα ηταν 6αδα τωρα και οχι playout. Η πορεια της ομαδας μεσα στα playout αυτο εδειξε.

      1. ΚΑΛΗΜΈΡΑ!!!!ΕΛΕΟΣ….ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΜΑΣ…ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΕΔΩ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΙΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΕΥΓΕ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΑΝ 200 ΝΟΜΑΤΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ. ΤΑ ΜΑΝΑΤΖΑΡΕΙΚΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗ ΑΛΛΟΥ…..ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΘΕΜΕΛΑ….ΑΝΤΕ ΠΙΑ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΤΑΙΣΤΕ ΑΛΛΟΥΣ!!! ΟΧΙ ΕΜΑΣ!!!!!

      2. johnp Και απο τον Ολυμπιακο και τον Παοκ μην σου πω….Και αν δεν μας εσφαζε η διαιτησια που καθε χρονο κθνηγαει τον ΟΦΗ με την χατζαρα και δεν ειχαμε τους τραμαυτισμους που μονο εμεις ειχαμε θα περναμε πρωταθλημα….Για συνελθετε μερικοι γιατι εσεις μπορει να γουσταρετε να βλεπεται τον ΟΦΗ να παλευει για την παραμονη και να τα ριχνετε ολα σε θεωριες συνωμοσιας και κακους ορωσκοπους αλλα εμεις δεν φταιμε σε τιποτα…Οκ και εμεις στιριζουμε την δοιηκηση αλλα δεν θα τρωμε το σανο καθε δημοσιογραφου οτι καθε τι σαπιο παιχτακι που ερχετε ειναι ο διαδοχος του μαραντονα…

  2. Μιχάλη Μπούση, πάρε τη σκούπα και ξεκίνα από Ψηλά να κατεβαίνεις προς τα κάτω.
    Ξεσκαρτάρισμα παντού, να περάσει το μήνυμα ότι, ανοχή τέλος. Ως εδώ άμπαλοι διοικητικοί και παίχτες.

  3. Καλησπερα Μανο και σε ολους τους συνοπαδους.

    Σιγουρα οι παιχτες που εχουμε δεν ειναι για τα σκουπιδια. Ομως εχουν ταβανι. Ακομα και αν δεν ειχαμε τοσους τραυματισμους και ο Νιοπλιας ειχε αναλαβει την ομαδα απο την αρχη θεωρω δε θα ημασταν και πολυ ψηλα στη βαθμολογια με το συγκεκριμενο ροστερ. Το ερωτημα ειναι “Αυτον τον ΟΦΗ ονειρευομαστε ?”.Αν ναι τοτε παω πασο. Μπορουμε να αγοραζουμε παιχτες ελευθερους με βιογραφικο γεματο τραυματισμους ή στα αζητητα ,εμεις θα προσπαθουμε να τους αναστησουμε και με τη δεκατη θεση να ειμαστε και ευχαριστhμενοι.
    Αν ομως θελουμε κατι παραπανω , κατι καλυτερο πχ απο Καστανιος- Γιαννου- Γκαργκαλατζιδη , αν θελουμε να δουμε παιχτες της κλασης των αρχων το 90′ (Μαχλας , Τζουγκανοβιτς,Αλεξουδης, Βελιτς) που θα τους θαυμαζουμε και θα εχουν μεταπωλητικη αξια τοτε πρεπει να αλλαξουν πολλα πραγματα στην οργανωση του αγωνιστικου τμηματος και φυσικα θα χρειαστει γερο μπατζετ !! Πολυ θα ηθελα να μαθω τι σκεφτεται η διοιηκηση για τον επομενο χρονο αλλα και πιο ειναι το οραμα που εχουνε για την ομαδα.

  4. Λοιπον παικτες τυπου γκαρκαλατζιδης Γιαννου Μιγγος( αλήθεια τον πληρωνουν αυτον;) Βαφεας Σελιμοβιτς μπαλογιαννης γριβας Κοροβέσης και να μην γραψω και αλλους..με 2 παιχνίδια αντε μάξιμουμ 3 καλα σε ολη τη σεζόν .. συγγνώμη αλλα ειναι ο πολυ για Β Εθνική….Οποιος εχει την άποψη οτι με αυτους τους παικτες στέκεσαι Α εθνικη ειναι βαλτος εκ του πονηρού…η ομαδα με τετοιου ειδους παιχτες θα χαροπαλευει καθε χρόνια…και παντα θα φταιει η διαιτησία οι τραυματισμοί και το κακο φεγγάρι…

  5. 1. Το σημερινό άρθρο παραδέχεται επιτέλους αλλά με έμμεσο πάντα τρόπο, ότι για το κατάντημα μας φέτος μέχρι τα πλέι άουτ, έφταιγε κυρίως ο προπονητης.. γιατί να τα βάλω με τους παίκτες αφού είχαν ένα προπονητή που τους έλεγε δε πειράζει που χάσαμε, μαθαίνουμε απ τα λάθη μας.. 2 σιγά το ροστερ που έχουμε ρε Μάνο.. Για δέκατη με δωδέκατη θέση θα συμφωνήσω.. Αλλά αυτό θέλουμε για την ομάδα; αν θέλουμε ίσα ίσα να σωνομαστε, οκ πάω πάσο.. Ομάδες με υπόλοιπα από Κύπρο, συνταξιούχους τραυματίες και τα δεύτερα των μεγάλων ομάδων, δεν είναι για μεγάλα πράματα… Με σέντερ μπακ το Σελιμοβιτς, που πας; ευτυχώς έλειπε στα πλέι αουτ.. Πρέπει να φύγουν 10 παίκτες και να πάρουμε τουλάχιστον 5 ΔΙΠΛΑΣΙΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΌ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΎΓΟΥΝ… αν και Ευρώπη δεν ξανά βλέπουμε με 4 μόνο ομάδες να πηγαίνουν.. Αλλά τουλάχιστον να έχουμε μια ομάδα ΝΑ ΠΑΊΖΕΙ ΜΠΆΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΆΝΕΙ εύκολα και να μας φοβούνται όλοι.. Όπως παλιά…

  6. Πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας καλά, ότι ναμπι, φερειρα, βαζ, δεν πρόκειται να βοηθήσουν άλλο την ομάδα, είναι τελειωμένο, , παρόλο που ήταν καλοί παίκτες.. . σελιμοβιτς, γκαργκα, σταικος, μιγγος, γιαννου, γρίβας, μπαλλογιαννης , σωτηρίου, σολις είναι ανεπαρκείς η άπειροι, τι μένει; μια ενδεκάδα
    με σχετικά ικανούς παικτες χωρίς κανένα ικανό αναπληρωματικο.. Μ αυτά τα δεδομένα δεν πας πάνω από 8η θέση στη καλυτερη.. Ερωτηματικό τι μπορεί να κάνει, ο καστανιος..

    1. Έχοντας πλέον και την αποστολή του ματς (και βλέποντας κυρίως ποιοι λείπουν) νομίζω πως δίνεται τροφή για σκέψη για το μελλοντικό σχεδιασμό (μη σας πω ότι ίσως έχουμε και μια πρώτη ιδέα ποιοι συνεχίζουν).

      1. Εδω ο Σαρρής ακομα πίστευει οτι ο Σολις εχει δείγματα ταλέντου και ηταν ( και αυτος μαζι με αλλους 15 ατυχος).εγω τα κραταω αυτά…ξαι σε 2-3 χρόνια που θα παιζει Γ εθνικη Περού…..Θα τα αναιβαζω και θα λεω οριστε τα παλτά που μας πλασαρατε για παιχταραδες..ΑΣΧΕΤΟΙ

  7. Παντως πρεπει να παραδεχτουμε οτι η συμφωνια με τον Νομπλια ειναι επιτυχια για τον Σαμαρα. Μακαρι να του κανουν οτι τους ζητησει μην μας φυγει στα μισα της χρονιας.

    1. Πριν 3 χρόνια στην μέση της χρονιάς δεν προσέχαμε και έφυγε η τον διώξαμε κλωτσιδον; Και μάλιστα τότε τον λέγαμε άχρηστο εμείς οι φίλαθλοι…

  8. Κε Σαρρή , η περίοδος της κριτικής σας σκέψης φαίνεται να πέρασε ανεπιστρεπτί τώρα που εξασφαλίσαμε το μεροκάματο και για την επόμενη χρονιά.
    Τι απέδειξαν κε Σαρρή οι παικταράδες που επέστρεψαν; Ξεχνάμε ότι Σακόρ, Ντε Γκουζμάν σφίχτηκαν λίγο παραπάνω γιατί θέλουν νέο συμβόλαιο;
    Ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι αντίπαλοι στα play out (Απόλλων, Βόλος, Γιάννενα, Ατρόμητος, Λαμία, Αγρίνιο) ήταν παντελώς αδιάφοροι εναντίον μας και ουσιαστικά μόνο με τη Λάρισα ήταν αγώνας κανονικός;
    Ο αριθμός των 28 κλειστών συμβολαίων μέχρι τουλάχιστον το 2022 δεν είναι “όχι μικρός” όπως λέτε, είναι τεράστιος και αφύσικος!
    Το ρόστερ μας σαφώς και ήταν σαθρό αφού δεν είχαμε σέντερ φορ, δέυτερο εξάρι, και αναγκαζόμαστε και καναμε αλχημείες τύπου Σαριδέρο και Γρίβα κλπ.
    Και το χειρότερο είναι πως ο Μπούσης δήλωσε και ικανοποιημένος, από την πορεία της ομάδας στα χρόνια του!
    Τίποτα δεν εγγυάται ότι θα αλλάξει κάτι.
    Η μόνη όαση είναι ο Νίκος Νιόπλιας. Αλλά πρέπει να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να απαιτήσει να αλλάξουν πράγματα. Αν περιμένει να του φτιάξουν ομάδα οι Σαμαράδες πάλι τα ίδια θα έχουμε…

    1. Κύριε Μονασιμέντο ή όπως λέγεστε τέλος πάντων, ωραία τα συμπεράσματα σας αλλά, ευτυχώς για τον ΟΦΗ, δεν έχουν κακό λύκο. Και όσον αφορά το μεροκάματο, προφανώς πληρώνεστε με το σχόλιο έτσι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four − two =