Ο ΟΦΗ της επόμενης χρονιάς θέλει τολμηρές αποφάσεις

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Με το ρόστερ του ΟΦΗ να έχει μειωθεί στα 29 συμβόλαια και οι αποχωρήσεις να θεωρείται μεγαλύτερος αριθμός από τις μεταγραφές, οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν πρέπει να είναι τολμηρές. Και πιθανόν κοστοβόρες. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Αν είναι κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει ο ΟΦΗ μέσα στα προηγούμενα χρόνια είναι η ευελιξία του στις κινήσεις αποσυμφόρησης του ρόστερ του. Από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι και πριν από έναν χρόνο ο ΟΦΗ χρειάστηκε να πορευτεί με ανενεργούς ποδοσφαιριστές που κατά την διάρκεια της χρονιάς αγωνίστηκαν ελάχιστα έως καθόλου και αυτοί κατά συνθήκη.

Με το ρόστερ να βρίσκεται, αριθμητικά, στους 29 ποδοσφαιριστές και τους Βαζ, Σολίς να αποτελούν (όχι τυπικά ακόμα) παρελθόν, ο ΟΦΗ χρειάζεται να προχωρήσει αρκετές λύσεις συμβολαίων και σε συνδυασμό με τις μεταγραφές, να δημιουργηθεί η νέα μορφή του ρόστερ που χρειάζεται να αριθμεί το πολύ 27.

Από την στιγμή που θα γίνουν οι μεταγραφικές κινήσεις του ΟΦΗ, μιας και ήδη έγινε η πρώτη προσθήκη με τον Πασαλίδη, Γιάννης και Γιώργος Σαμαράς καλούνται να προχωρήσουν στην άμεση αποσυμφόρηση του ρόστερ. Ήδη αρκετοί είναι οι παίκτες που φάνηκε εν μέσω των play out πως δεν υπολογίζονται παίρνοντας μηδενικό χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια επιβίωσης.

Ρεαλιστικά μιλάμε για έναν αριθμό αποχωρήσεων που ίσως φτάσει να γίνει διψήφιος – θα εξαρτηθεί βεβαίως το τι θα γίνει με Ναμπί, Σακόρ και Ντε Γκουζμάν – όπου οι περιπτώσεις των ανανεώσεων έχουν άμεση εξάρτηση από εκείνες του αριθμού αποχωρήσεων. Εάν ο ΟΦΗ προχωρήσει σε τρεις ανανεώσεις, πράγμα δύσκολο με βάση τα όσα ακούγονται, ο αριθμός των αποχωρήσεων θα γίνει μεγαλύτερος.

Είδαμε πως τα προηγούμενα χρόνια αυτό δεν συνέβη. Παίκτες που δεν βρίσκονταν στα πλάνα του ΟΦΗ, παρέμειναν στην ομάδα και ουσιαστικά ήταν ανενεργοί καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Από την στιγμή μάλιστα που τα 3/4 του ρόστερ του ΟΦΗ δεσμεύεται με συμβόλαιο τότε οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν, θα είναι και κοστοβόρες αφού κανένας δεν πρόκειται να φύγει με το… τζάμπα.

Οι αποφάσεις για να επανέλθει η ισορροπία στο ρόστερ του ΟΦΗ θα πρέπει να είναι τολμηρές και καθόλου καθυστερημένες. Διαφορετικά ο ΟΦΗ θα μπει σε μια διαδικασία να πληρώνει δύο ομάδες όπου η μια δεν θα υπολογίζεται.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

19 σχόλια

  1. 30 είναι τα συμβόλαια ακόμα Μάνο και αν βάλουμε και τους σμπωκο χαλκιαδακη πάμε στα 32 ακόμα.

    Σωτηρίου βάτερμαν σηφακης
    Κοροβεσης λυμπερακης μαρινακης ουες
    Βουρος Διαμαντής σελιμοβιτς Γιαννουλης βαφεας
    μεγιαδο σακορ σταικος μιγγος μπαλογιαννης
    Νειρα ντε γκουζμαν σουρνακης
    Ναμπι
    Τσιλιανιδης φερειρα σταρτζεον γρίβας
    Γκαργκαλατζιδης σαρδινερο γιάννου κασταινιος νοικοκυρακης

    1. Σωστος. Αν απο τους 32 αφαιρεσεις τους 3 τερματοφυλακες μενουν 29 σε αυτους τους 29 ειναι μεσα οι Σμπωκος, Χαλκιαδακης, Σουρνακης, Γκαργα, Μπαλογιαννης, Νοικοκυτακης, Μιγγος, Γριβας, που φαινεται οτι ο Κοκος δεν υπολογιζει(τουλαχιστο αυτο εδειξε στα 8 επισημα ματς στον παγκο του ΟΦΗ). Ακομη ειναι αυτοι που επιστρεφουν απο χιαστους , που δεν ξερεις τι θα σου βγαλουν (Ναμπι, Σταικος, Φερειρα, Τσιλιανιδης) Συνολο εχεις 12 παικτες στον αερα! Συμπερασμα? Η ομαδα θελει τουλαχιστον 7 με 8 παικτες, για να συμπληρωσει μαζι με τους τερματοφυλακες τους 26 με 27 παικτες που θελει ο Νιομπλιας

      1. Ναι οκ σωστός απλώς για άλλο λόγο το έγραψα το σχόλιο. Το Μάνο ήθελα να διορθώσω, γτ το χε πει και στα πουλέν, αλλά είχα δει την εκπομπή την επόμενη μέρα και δεν έστειλα σχόλιο. Η ομάδα έχει 32 συμβόλαιο συν 2 των μικρών 34, ενώ ο Μάνος έλεγε 31. Ήταν 31 συν τον καστανιος 32. Δεν έχει και μεγάλη σημασία βέβαια ένας πανω ένας κάτω

    2. Ναι, Βαγγέλη έχεις δίκιο. Εγώ δεν είχα υπολογίσει τους δύο μικρούς (Σμπώκος, Χαλκιαδάκης). Σωστή η επισήμανση σου.

  2. Δυστυχώς δεν βλέπω να αλλάζει κατι…Θα γίνουν ακριβώς τα ίδια λαθη και πανω κατω θα επαναληφθεί η περσινή χρονιά ( καπως καλύτερα ενδεχομένως)…οι μεταγραφές θα κυμανθούν στο επίπεδο του Πασαλίδη…οι δημοσιογράφοι θα τους παρουσιάζουν ως μεσιες παιχταραδες…και η συνέχεια γνωστή…

    1. Αφού μάθαμε για το 2021-22 ενημέρωσε μας και για τα επόμενα χρόνια να μην έχουμε άγχος.Ο Πασαλίδης είναι πολύ καλύτερος όλων που έχουμε

    2. Προφανώς φίλε Γιάννη δεν γνωρίζεις τι παίκτη πήρε ο ΟΦΗ. Ίσως είσαι ευχαριστημένος με τον Κριστιάνο ή τον Μέσι για να τον βαφτίσουμε… “Μεσσία”

      1. Έναν παίκτη που δεν έπαιζε στην Τρίπολη…εσύ Μάνο θέλεις να βλέπεις τον ΟΦΗ κάτω από την Τρίπολη εννοείται… δυστυχώς ο ΟΦΗ μικραίνει εξαιτίας σας… ονειρεύεστε έναν ΟΦΗ να παλεύει με την παραμονή και αυτό περνεται ΕΥΓΕ!!

        1. Καταρχήν επειδή πάλι βγάζεις συμπεράσματα από το δικό σου το μυαλό – κάτι για το οποίο δεν ευθύνομαι εγώ. Επίσης θα σου πω ένα όνομα: Κοσμάς Τσιλιανίδης. Και τελειώνει εδώ η κουβέντα.

        2. Τελειώνεις την κουβέντα με το όνομα Κοσμάς Τσιλιανίδης? Δύο χρόνια στην ομάδα κι έπαιξε το ένα.

      2. φιλε Μανο και εγω μπορω να πω αλλα 10 ονοματα και ανοιξει ξανα η κουβεντα…Δεν μπορει οποιον παιχτη φερνει η δοιηκηση εσυ με κλειστα ματια να τον κανεις παιχταρα…και δυστηχως το (περυσινο) παθημα δεν σου εγινε μαθημα…οτι αυτους μπορει αυτους φερνει να το δεχτω..Να δεχτω και τον Γκαρκαλατζιδη και τον σελιμοβιτς και τον Γιαννου και τον Βαφεα και ολους τους παιχτες Β και Γ εθνικης που εφερανβ…αλλα δεν θα τους κανω παιχταραδες…δηλαδη ασχετος με το ποδοσφαιρο δεν θεωρω οτι εισαι αρα δουλευομαστε μεταξι μας…Οσο για τον Πασαλιδη φιλοτιμος αλλα μια μεταγραφη γυρο απο τα περυσινα δεδομενα…οχι το κατι παραπανω…

        1. Φίλε μου Χρήστο καλημέρα αλλά εγώ δεν έχω αποκαλέσει “παιχταράδες” όποιον έρχεται στον ΟΦΗ. Για κάποιους από αυτούς που αναφέρεις εξέφρασα τις ενστάσεις μου από την πρώτη μέρα. Όσον αφορά τον Πασαλίδη, διαφωνώ.

        2. Μανος απο Βεροια–> Με αυτον θα ανεβουμε Σουπερλιγκα? Ευτυχως εχουμε Κουσκουνα και Ορτεγκα
          Μιλιαζες απο Παραλιμνι–> 33 χρονων μπακ απο το Παραλιμνι της Κυπρου? Ηηηηηημαρτον ρε Πουλινακη
          Τσιλιανιδης απο Αστερα Τριπολης–> Λιγος (και ο Αστερας και ο παιχτης)
          Μεγιαδο απο Τσακαριτα(Β Αργεντινης)–>Αργενινη Β? Απο που τον ανεμαζεψαμε παλι?
          Νειρα απο Τεκος(Β Μεξικου)–> Ομοιως με Μεγιαδο.
          Φιγκειρεδο απο την ποδοσφαιρομανα Ζαλγκιρις Καουνας–> Παιζουν ποδοσφαιρο εκει?
          Διαμαντης απο ΠΑΟΚ–> Και αμπαλο αμυντικο χωρις εμπειρια πηραμε, και τσατσοι του ΠΑΟΚ γιναμε.
          Βατερμαν απο ΑΠΟΕΛ–> 37 ετων? Γιατι δεν πηραμε και τον Σαργκανη?
          Βουρος απο ΑΠΟΕΛ–> Τον 3ο αμυντικο του ΑΠΟΕΛ πηραμε για να μας στρωσει την αμυνα??

        3. Γιώργος 4 το επιχείρημα σου είναι εντελώς άστοχο…τα ονόματα που λες είναι καμιά δεκαριά..εγώ μπορώ να σου γράψω 200….από σβασιγκια Κοέλιο νιμανι μέχρι φερουζ και Νίκιτς

  3. ΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΣΕΛΙΜΟΒΙΤΣ, ΒΑΦΕΑΣ, ΜΙΓΓΟΣ, ΣΤΑΙΚΟΣ, ΜΠΑΛΟΓΓΙΑΝΗΣ, ΓΡΙΒΑΣ, ΦΕΡΕΙΡΑ, ΓΙΑΝΝΟΥ, ΓΚΑΡΓΚΑΛΑΤΖΙΔΗΣ…. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ.
    ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ…… ΓΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΟΦΗ.
    ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΝ ΣΑΚΟΡ ΚΑΙ ΝΤΕ ΓΚΟΥΖΜΑΝ.
    Ο ΝΑΜΠΙ ΘΕΛΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ….. ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ , ΛΟΓΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ.
    ΔΑΝΕΙΚΟΙ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗΣ , ΟΥΕΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
    ΕΝΑΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΚΛΑΣΗΣ ΒΑΤΕΡΜΑΝ
    ΔΥΟ ΜΠΑΚ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ….. ΚΛΑΣΗΣ ΜΙΛΙΑΓΕΣ
    ΕΝΑ 6ΡΙ ΚΛΑΣΗΣ ΜΕΓΙΑΔΟ
    ΕΝΑ 8ΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ 10ΡΙ….. ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟ
    ΔΥΟ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΛΛΑ ….ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟΥΣ
    ΕΝΑ ΦΟΡ ΠΟΥ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΔΥΧΤΙΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

  4. Του χρόνου που θα σας σερβίρει (-ουν) “ατυχίες”, “κακοδαιμονίες”, “διαιτησίες” τα ξαναλέμε. Ο Σαμαράς το είπε προχθές καθαρά και ξάστερα. Ο ΟΦΗ φτιάχνεται μέχρι και παραμονή, δύσκολα ή εύκολα. Δεν τους ενδιαφέρει το αγωνιστικό.

    1. Φίλε μου πρέπει να έχεις σοβαρό πρόβλημα κατανόησης της ελληνικής γλώσσας.

  5. Δεν περιμένω τίποτα καλύτερο τη νέα χρονιά.. Ίσως μόνο να σωθούμε πιο άνετα.. Τίποτε περισσότερο.. Η νοοτροπία των διοικούντων παραμένει η ίδια.. Θα πάρει πάλι παίκτες δευτεροκλασατους η ελεύθερους η τελειωμένους η από κολλητούς μάνατζερ…δυστυχως δεν υπάρχουν λεφτά και ακόμα χειρότερα, δεν υπάρχει κοφτερό μάτι να βρει ικανούς φτηνούς παίκτες… Ευτυχώς τουλάχιστον που θα έχουμε κανονικό προπονητή κι όχι το περσινό ναυάγιο…

  6. Μάνο το θέμα είναι πως κ 2 ομάδες να πληρώνει -εκ των οποίων θα παίζει η μια, θα βγαίνει νορμάλ 11αδα;;; ή θα βγούνε 2 ομάδες χωρίς ΚΑΝΈΝΑ π.χ. καθαρόαιμο επιθετικό(θα μπαλώνεται η τρύπα με τα εξτρέμ πάλι), ή χωρίς κανένα σοβαρό στόπερ -ευτυχώς αυτό φέτος είναι απίθανο- είχε συμβεί πριν 2 χρόνια όμως κ το μπαλωναμε με τα ακραία μπακ..
    Επίσης χρειάζεται ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΤΡΊΠΤΥΧΟ ΓΙΑΤΡΌΣ-ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΉΣ-ΓΥΜΝΑΣΤΉΣ για να μην έχουμε πάλι μια ομάδα-Νοσοκομείο..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × 1 =