Οι “εύκολες αποφάσεις” πάρθηκαν, ώρα για τις δύσκολες

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το χτίσιμο του ρόστερ του ΟΦΗ για το 2022 ξεκίνησε από τα εύκολα. Τα δύσκολα έπονται και δεν χωρούν καθυστέρηση. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Οι πέντε αποχωρήσεις που ανακοινώθηκαν από τον ΟΦΗ το μεσημέρι του Σαββάτου δεν αποτέλεσαν καμία έκπληξη. Οι δύο από τους πέντε (Βαζ, Σολίς) είχαν αποχαιρετήσει από μόνοι τους, για Μίγγο, Σουρνάκη ήταν δεδομένο και απέμενε το ερωτηματικό “Σακόρ” παρότι τα δεδομένα δεν ήταν υπέρ της παραμονής του στον ΟΦΗ.

Κοινό χαρακτηριστικό των τεσσάρων από τους πέντε είναι ότι έμεναν ελεύθεροι (άρα δεν κόστισαν οι αποδεσμεύσεις τους) και ο μοναδικός που είχε συμβόλαιο ήταν ο Μίγγος που ωστόσο και το ίδιο το παιδί ήθελε να φύγει για να πάει να παίξει – οπότε τα χρήματα δεν ήταν εμπόδιο.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει, ακόμα και τώρα το ρόστερ του ΟΦΗ είναι υπεράριθμο, παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο και δεδομένα δεν υπολογίζονται, θα πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις προκειμένου να μην έρθει το ξεκίνημα της προετοιμασίας και υπάρχουν “κομμένοι”. Έγραφα και την περασμένη εβδομάδα πως στον ΟΦΗ πρέπει να παρθούν τολμηρές αποφάσεις και μάλιστα άμεσα. Το είπε ο Νιόπλιας μετά το ματς με τον Παναιτωλικό, το έχει πει και ο Γιάννης Σαμαράς από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε να αναφέρεται στον σχεδιασμό της ομάδας. Μικρό ρόστερ, μάξιμουμ 27-28 ποδοσφαιριστές – εκ των οποίων οι τέσσερις θα είναι τερματοφύλακες – και αυτό απέχει αρκετά από την εικόνα που έχουμε μέχρι σήμερα (31/5).

Πλέον οι δύσκολες βρίσκονται προ των πυλών του ΟΦΗ. Οι παίκτες που βρίσκονται στα πλάνα του Νίκου Νιόπλια και οι οποίοι δεσμεύονται με συμβόλαιο, θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στον ΟΦΗ και να κλείσουν αυτές τις υποθέσεις. Με μια προσθήκη, αυτή του Πασαλίδη, και στον ορίζοντα να έπονται οι ανανεώσεις Ναμπί, Ντε Γκουζμάν αλλά και από 7 έως 8 μεταγραφές γίνεται εύκολα κατανοητό πως υπάρχει ακόμα πάρα πολύ δουλειά μέχρι το ρόστερ του ΟΦΗ να πάρει την τελική του μορφή. Το να γράψω εγώ ποιοι παίκτες θα φύγουν, δεν έχει νόημα. Άλλωστε ξέρουν καλύτερα εκείνοι που βρίσκονται εντός του ΟΦΗ και όχι γύρω από αυτόν.

Το ρόστερ του ΟΦΗ παραμένει υπεράριθμο. Και ο λόγος είναι πως θα γίνουν μεταγραφές. Απέμειναν τέσσερις εβδομάδες μέχρι την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Χρόνος υπάρχει, άλλωστε πολλά μπορούν να συμβούν μέσα σε ένα 24ωρο. Όμως το θέμα είναι όταν θα φύγει από το Ηράκλειο για την πραγματοποίηση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του να έχει ξεμπερδέψει με τα περισσότερα θέματα και να μην τα κουβαλάει μέσα στο καλοκαίρι. Ούτε αγωνιστικά, ούτε οικονομικά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × five =