Ότι χτίζεται τον Ιούνη, βγαίνει στο γήπεδο στο πρωτάθλημα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Πριν από δύο εβδομάδες ολοκληρώθηκε μια χρονιά με σκοπό και στόχο να μην γίνουν τα λάθη που (συνολικά) έγιναν μέσα στην σεζόν και έφεραν τον ΟΦΗ και τον κόσμο του 180 λεπτά μακριά από τα εμφράγματα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ήρθε το καλοκαιράκι, μεταξύ γραφείου και γραφείου στο σπίτι, είπα να διανθίσω τον Ιούνιο – μιας και παραδοσιακά ξεκινάει ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν. Ο ΟΦΗ και οι επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος καλούνται μέσα σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες να λύσουν μια σειρά από ζητήματα. Και τα οποία δεν είναι λίγα και για να προλάβω ορισμένους – οι μεταγραφές είναι το τελευταίο που πρέπει να σκεφτόμαστε. Μεταγραφές θα γίνουν και είναι δεδομένο πως μοναδικός σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ρόστερ, πολύ ανώτερο του περσινού και αυτό θα πάρει την τελική του μορφή μέσα (και) από τις αποχωρήσεις που πρόκειται να σημειωθούν.

Για το τελευταίο κομμάτι, τα έγραψα χθες και την περασμένη εβδομάδα – οπότε δεν υπάρχει λόγος να αναλωθώ σε ένα θέμα που στον ΟΦΗ γνωρίζουν ότι είναι σημαντικό και πως πρέπει να λυθεί. Το πως θα το βρουν εκείνοι, σίγουρα πάντως δεν είναι εύκολο. Οι αποχωρήσεις και οι λύσεις συμβολαίων πάντα είναι ένα αγκάθι, για οποιαδήποτε ομάδα. Χρειάζεται να βρεις λύση, από οικονομικής πλευράς – μέχρι και την διάθεση που θα έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής ώστε να μην “κάτσει” στο συμβόλαιο του αλλά θα θέλει να φύγει.

Το επόμενο ζήτημα είναι η στελέχωση του τεχνικού τιμ. Όσα λάθη έγιναν (και ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι) αποδείχθηκαν λάθη μέσα από τις κινήσεις που έγιναν όταν έσφιξαν τα γάλατα. Η έλευση Κυπριανού, έστω και αν αποδείχθηκε βραχύβια, οι αποχωρήσεις Πρίτσα και Νομικού προφανώς και αποδεικνύουν πως στον ΟΦΗ δεν έμειναν ικανοποιημένοι.

Διαφορετικά δεν υπήρχε και λόγος να λυθεί η συνεργασία με δύο εξαιρετικά – κατά τα άλλα παιδιά και άριστους επαγγελματίες. Στην στελέχωση του τεχνικού τιμ έχω σταθερή και πάγια άποψη από τα πρώτα χρόνια που ξεκίνησα αυτήν την δουλειά και δεν πρόκειται να αλλάξω. Ο ΟΦΗ δεν μπορεί να αλλάζει τεχνικό τιμ κάθε φορά που φεύγει ένας προπονητής. Δεν γίνεται να υπάρχουν αλλαγές στην συνολική δομή του ποδοσφαιρικού τμήματος κάθε φορά που θα αλλάζει ο τιμονιέρης του. Σαφώς και ο κάθε προπονητής έχει τους δικούς του συνεργάτες, αυτό συμβαίνει σε κάθε club του πλανήτη, όμως από εκεί και πέρα η γενικότερη φιλοσοφία είναι ότι θα πρέπει να χτίζει νοοτροπία και γνώσεις που θα έχουν αποκτήσει διάρκεια μέσα στον χρόνο.

Οι μεταγραφές είναι το τελευταίο που πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι μας. Παίκτες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Το θέμα είναι τι ομάδα θες να φτιάξεις, τι χαρακτηριστικά θες να έχουν εκείνοι που θα έρθουν και παράλληλα το τι χημεία θες να δημιουργηθεί με βάση πάντα τα θέλω του προπονητή σου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

8 σχόλια

  1. Τον Διαμαντή θα τον πάρει ο ΠΑΟΚ γι’αυτό πήραμε τον άλλο από τον αστέρα να πούνε την αλήθεια τον κάναμε παικτουρα και φεύγει για κομμάτι ψωμί μες τις μπουρδορητρες που δεκτηκαν

    1. Αν δεν τον παρει ο παοκ θα βγεις και θα πεις οτι λες μπουρδες;

      1. Όχι βέβαια, θα συνεχίσει τις μπούρδες σε άλλους τομείς, υπάρχουν μπόλικοι τομείς, καζίνο, όροι στα συμβόλαια να μην παίζουν, ότι τους τραυματίζουν επίτηδες κτλ κτλ
        Έτσι, να υπάρχει πλουραρισμός στην μπουρδολογία.

    2. Σχετικότητατο το σχόλιο σου με το συγκεκριμένο άρθρο! Καλοπροαίρετος πάνω απ’ όλα!

      1. Σχετικότατο εννοώ

  2. Μακάρι να πέφτω έξω και θα ζητήσω συγγνώμη αλλά δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα λίγη υπομονή και θα δείτε

  3. Με οτιδήποτε παίχτες μένουμε κατηγορία εφ όσον γλυτώσαμε απ το σιμο.. Τώρα, αν θέλουμε να διακριθουμε (εξάδα), χρειάζονται λεφτά και κοφτερό μάτι στις μεταγραφές,
    και δεν διαθέτουμε ούτε το ένα ούτε το αλλο.. Οπότε, δεκάδα και να μαστε ευχαριστημένοι.. Θα είμαι σουπερ ευχαριστημένος αν κάνουμε 10 νίκες κι αν νικήσουμε και κάποιον απ τους μεγαλους

    1. Διαχείριση, φιλοσοφία και ρεαλισμός χρειάζεται που αφενός πραγματικά έλειψαν φέτος και αφετέρου κάτι δείχνει να διορθώνεται, έστω και αργά. Αρχής γενομένης από τον Νιόπλια, το ιατρικό επιτελείο, στη συνέχεια τον Λυσσάνδρου, τη διευθέτηση του ΒΑΚ κλπ. Φτάνει μόνο να “δέσουν” σαν τιμ. Οι μεταγραφές πράγματι κάποιες ήταν αποτυχημένες και πράγματι χρειάζεται “μάτι” όπως λες, από την άλλη φέτος φαίνεται μια προσπάθεια να φτιαχτεί ένας οριστικός “κορμός” που θα πλαισιώνεται με λίγες προσθήκες κάθε φορά. Τέλος από λεφτά νομίζω μια χαρά είμαστε, τουλάχιστον για την κατηγορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

7 + 16 =