Ο ΟΦΗ θέλει δύο… “χαφάρες”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Και δεν αναφέρομαι σε ονόματα, ούτε σε μεταγραφές αεροδρομίου. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Με την αναμενόμενη παραμονή του Αντίλ Ναμπί και την επικείμενη ανανέωση του συμβολαίου του Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν ο ΟΦΗ κρατάει δύο παίκτες στο ρόστερ του με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά που ωστόσο δίνουν πράγματα στο κέντρο της ομάδας που μπορούν να του επιφέρουν διαφόρων ειδών κέρδη.

Ο Άγγλος με όλες τις ατέλειες του (που δεν είναι και λίγες) παραμένει για μένα ο μοναδικός παίκτης που χαρακτηρίζεται αναντικατάστατος. Τα χαρακτηριστικά που έχει ο Ναμπί, δεν τα έχει άλλος παίκτης του ΟΦΗ. Την ευστροφία στο άπλωμα του παιχνιδιού του ΟΦΗ, την μια πάσα που μπορεί να εξελιχθεί σε ασίστ, τα στημένα του, τα σουτ εκτός περιοχής. Ο ΟΦΗ δεν έχει κανέναν άλλον παίκτη που να μπορεί να του δώσει αυτά που δίνει ο Ναμπί. Απλά θυμηθείτε τα ματς με τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης όταν έπαιζε μόνος του κόντρα στους δύο τερματοφύλακες. Σαφώς και είναι παίκτης που δεν θα σου μαρκάρει, δεν θα προσφέρει στην συνολική ανασταλτική λειτουργία, κάποιες φορές παίζει για την πάρτη του και τα στατιστικά του όμως αν δεν είχε και αυτά τα μειονεκτήματα τότε δεν θα έπαιζε στον ΟΦΗ ή ακόμα και στην Ελλάδα. Στον ΟΦΗ το γνωρίζουν πως θα είναι διαθέσιμος από τον Αύγουστο και μετά και για αυτόν τον λόγο έχουν φροντίσει να κάνουν τα αυτονόητα.

Ο Ντε Γκουζμάν, πάλι, πέραν της βαρύτητας του ονόματος που τον χαρακτηρίζει, απέδειξε στα play out πως είναι παίκτης που κάνει την διαφορά στην Ελλάδα. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποκτήθηκε από τον ΟΦΗ τον περασμένο Οκτώβρη. Στα play out – στο μοναδικό δίμηνο της θητείας του στην ομάδα που ήταν τόσο υγιής 100%, όσο και πανέτοιμος ψυχικά, ο Ολλανδός αναδείχθηκε σε μαέστρο της ομάδας του Νιόπλια, βγήκε μπροστά με την προσωπικότητα του, τα γκολ του κάνοντας την διαφορά.

Όμως εδώ μπαίνει ένα άλλα για τα κέντρικα χαφ του ΟΦΗ για τη νέα χρονιά. Ο Νέιρα θα βαδίζει από τα 32 στα 33 (η αξία του είναι αδιαπραγμάτευτη), ο Ντε Γκουζμάν από τα 33 στα 34, ο Ναμπί θα υπολογίζεται από τον Σεπτέμβρη και ενώ θα προέρχεται από χιαστούς, το ίδιο για τον Στάικο που δεν προλαβαίνει το 2021 και απομένει ο Μεγιάδο που δεν μπορεί να τραβήξει το κουπί της χρονιάς.

Στον ΟΦΗ γνωρίζουν τις ανάγκες του ρόστερ, είχαμε γράψει πριν από καιρό πως το club έχει βγει στην αγορά για δύο κεντρικά χαφ που ωστόσο με βάση τα παραπάνω δεδομένα, δεν τον παίρνει να κάνει λάθος. Είδαμε και πέρυσι πόσο στοίχησε στον ΟΦΗ το λάθος με την αντικατάσταση του Φιγκεϊρέδο και πως η επιλογή του Γιάννου και εν συνεχεία του Καστάνιος παραλίγο να στοιχήσουν μια κατηγορία.

Με βάση όλα όσα δεδομένα έχουμε τώρα στα χέρια μας και χωρίς να γνωρίζουμε το τι θα προκύψει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, η παρουσία δύο κεντρικών μέσων που θα είναι ισάξιοι ή καλύτεροι από εκείνους που βρίσκονται στο ρόστερ κρίνεται επιβεβλημένη. Ο Νιόπλιας, θιασώτης του 4-2-3-1 και του 4-3-3 είδαμε πως στα ματς με την τριάδα Σακόρ, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν επένδυσε πολλά στο ball handling, την κυκλοφορία της μπάλας, δεν είναι τυχαίο πως σκόραραν τα χαφ του ΟΦΗ στα play out δημιουργώντας υπεραρυθμίες στην αντίπαλη περιοχή που “φορτωνόταν” από τα εξτρέμ, τον φορ αλλά και τους μέσους του.

Το ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει, βάσει ονοματολογίας, μεταγραφικός στόχος που αφορά τον άξονα του ΟΦΗ, για εμένα είναι θετικό. Με εξαίρεση το όνομα του Καρτάλη που έχει ακουστεί εδώ και εβδομάδες, ήταν βέβαιο πως μετά την εξαιρετική χρονιά που έκανε ότι το όνομα του θα παίξει σε όλες τις ομάδες “εξάδας”, άλλο δεν έχει προκύψει. Αυτό εμένα, με βάση την φτωχή μου εμπειρία, μου δείχνει ότι στον ΟΦΗ και ξεψαχνίζουν την αγορά για παίκτη που θα έρθει και θα μπει στην 11αδα αλλά και ότι θέλουν να κάνουν προσεκτικές κινήσεις ώστε να μην ψωνίσουν από τον… σωρό.

Τέλος επειδή γίνεται κάπως αρκετή κουβέντα για την αποχώρηση του Σακόρ, εγώ είμαι προς το ναι. Ενδεχομένως αυτό που είδαμε στα play out να είναι ότι καλύτερο ζήσαμε στα 2,5 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΟΦΗ μπορούσε να στηριχθεί σε έναν παίκτη που είχε τεράστιες αυξομειώσεις στην απόδοση του, που την μια Κυριακή ήταν παίκτης του 9 και την άλλη του 4. Τα προσόντα δεν έλειψαν ποτέ από αυτόν, όμως έλειψε η σταθερότητα για να μετατραπεί σε έναν παίκτη που θα κάνει την διαφορά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

9 σχόλια

  1. Μανο τον Ναμπι θα τον δουμε στο Β Γυρο του νεου πρωταθληματος, ουτε στον 33χρονο Νειρα μπορεις να στηριχθεις για πρωτη επιλογη… Η ομαδα σιγουρα χρειαζεται 2 11αδατους χαφ και ενα μπακ απ του Μεγιαδο…..Εγω εχω και τις αμφιβολιες μου για το ποιον Τσιλιανιδη θα δουμε μετα απο τοση απουσια….Για τον Φερειρα , δεν εχω καμμια αμφιβολια, οτι ειχαμε να δουμε απο αυτον το ειδαμε….Κριμα γιατι η ομαδα ειχε επενδυσει σε αυτον, δινοντας στην Αθλετικο Μινειρο κοντα στα 500.000ε.

  2. Ο οφη θα πρεπει να δει παικτες που εκαναν την διαφορα στην Β και Γ εθνικη εξελιξημους μικρους και φτηνους οπως Ουες πχ Υπαρχουν διαμαντια στην Β εθνικη δεν καταλαβαινω γιατι ψαχνει στην ευρωπη οταν εχει παιχταραδες στα ποδια του .

    1. Μπουση εσύ;;;

    2. Εγω λεω να πάρουμε και απο όλες τις ΕΠΣ….και απο κανένα γηροκομείο ισως….

  3. Τα πράγματα είναι απλα..οποιον και να παρει ο ΟΦΗ εσυ θα τον πλασάρεις στον κοσμο (που τον περνάτε για χαζο) για χαφαρα παιχταρα και δενξερω εγω τι αλλο…

  4. Μανώλη θεωρείς τον Ναμπι ένα παίκτη βαρόμετρο??? Γτ πέρσι στα λίγα Ματς πού έπαιξε πριν τον τραυματισμό του πέρασε απαρατήρητος έως επικίνδυνα αδιάφορος μακάρι να παίξει το παλικάρι αλλά εάν μου βρεις πόσοι παίκτες επέστρεψαν από δεύτερο χιαστό στο ίδιο πόδι και ξανά έπαιξαν όπως πριν….θα σού πω εγώ μετρημένοι στα δάκτυλα είναι για μένα κακή επιλογή με μεγάλο ρίσκο….
    Πρόσεξε δεν κατήγορο τον παίκτη ότι δεν ξέρει μπάλα βασικά ξέρει πολλά κιλά μπάλα αλλά δυστυχώς μόνος του χαραμιστηκε….

  5. Η πραγματικη δυναμη μιας ομαδας ειναι παντα τα χαφ.Το σημαντικοτερο γραναζι της μηχανης. Αν δεν εχεις ποιοτικα χαφ τοτε ολοι οι αλλοι πρεπει να κανουν 2-3 δουλειες μεσα στο γηπεδο με οτι αυτο σημαινει . Εμεις εχουμε αυτη τη στιγμη ουσιαστικα 3 αρκετα ποιοτικα χαφ για το ελληνικο πρωταθλημα , απο τα οποια τα 2 οπως λες Μανο πρεπει να λαβουμε υποψην οτι μεγαλωνουν ( Νειρα , Ντε Γκουζμαν) ενω o Μεγιαδο οπως παει θα τραβηξει ολο το κουπι . Αν μεινουμε οπως εχουμε πιο πιθανο η ομαδα να ξεφουσκωνει σα μπαλονι παλι. Θελω να πιστευω οτι θα γινουν αναγκαιες ποιοτικες προσθηκες που θα δωσουν βαθος στο ροστερ της ομαδας.

  6. Ο ναμπι είναι τελειωμένος, ο νειρα έχει λίγα να δώσει πια, ο τσιλια θα αργήσει να βρει τον εαυτό του.. Φερειρα καρατελειωμενος… Για να διακριθουμε θελουμε 2 χαφ αξίας μανταλου η φόρτουνη και σέντερ φορ αξίας ανσαριφαρντ αλλά που να τους βρεις.. Συμπέρασμα.. Πάμε μόνο για παραμονή χωρίς άγχος, δηλαδή 8-10 θέση… Ευτυχώς τουλάχιστον που έφυγε ο σιμος

  7. Εκεί στο gentikoule.gr θα αλλάξετε και το λογότυπο με το σήμα της ομάδας; Έχει προχωρήσει το πράγμα και τουλάχιστον στα βασικά ας μην μένετε πίσω. Μας φτάνουν τα υπόλοιπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × one =