Φέτος ρίσκα δεν χωρούν

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

20 ημέρες πριν την ανεπίσημη πρώτη και παρότι μεταγραφικά είναι νωρίς, απομένουν τρεις εβδομάδες για τον ΟΦΗ του 2022. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Στην πιο “νεκρή” ρεπορταζιακά περίοδο ολόκληρου του χρόνου προσπαθούμε να πιαστούμε από κάπου. Βρισκόμαστε, χρονολογικά, ένα 20ημερο μακριά από την πρώτη συγκέντρωση της επόμενης περιόδου και κατά συνέπεια απομένουν τρεις εβδομάδες προκειμένου να λυθούν μια σειρά από ζητήματα που παραμένουν ανοικτά για τον οργανισμό του ΟΦΗ. Δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός, ούτε να επαναλαμβάνομαι γράφοντας τα ίδια και τα ίδια όμως δεν σας κρύβω ότι περίμενα μια μεγαλύτερη ευκινησία στο κομμάτι των αποδεσμεύσεων. Άλλωστε είμαστε στις αρχές του Ιούνη, το υπό κρίση ρόστερ της προηγούμενης χρονιάς έχει κριθεί. Εδώ μπορούμε να κρίνουμε εμείς ποιοι δεν κάνουν ή ποιοι αποδείχθηκαν κατώτεροι του μετρίου, αυτοί που είναι εντός του ΟΦΗ δεν ξέρουν; Περπατώντας στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και το ρόστερ του ΟΦΗ να μην έχει μειωθεί, αυτό είναι επιβεβλημένο να συμβεί και άμεσα. Τώρα αν αύριο ή μεθαύριο δούμε ξαφνικά τον ΟΦΗ να ανακοινώνει 4-5 αποδεσμεύσεις και πάλι αυτό δεν είναι αρκετό. Το ρόστερ αριθμεί αυτήν την στιγμή (μαζί με τον Ντε Γκουζμάν που θεωρητικά λέμε πως θα μείνει) 30 ολόκληρους ποδοσφαιριστές.

Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μπροστά αρκετή δουλειά ακόμα. Όχι λίγη αλλά αρκετή. Οι αποδεσμεύσεις πρέπει να γίνουν, ακόμα και αν στον ΟΦΗ επιλέξουν να σπάσουν συμβόλαια αποζημιώνοντας εκείνους που θα φύγουν. Το μπάτζετ θα κριθεί και από τις αποζημιώσεις, τον τρόπο που θα χειριστεί ο ΟΦΗ τις επόμενες προσθήκες του. Και επειδή υποθέτω πως θα γίνει αρκετή κουβέντα για τις μεταγραφές, είναι νωρίς για να μπούμε σε μεταγραφολογία. Καμία ομάδα του κόσμου δεν κινείται δυναμικά αυτήν την περίοδο. Είναι νωρίς, ξεκάθαρα. Όταν βλέπετε κορυφαία club της Ελλάδας που σε έναν μήνα θα μπουν στο γήπεδο για τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια και δεν έχουν κάνει ακόμα σεφτέ, μην περιμένετε από τον ΟΦΗ να βομβαρδίζει με ανακοινώσεις παικτών.

Ωστόσο μετά από μια χείριστη χρονιά που πάρθηκαν αρκετά ρίσκα (λόγω και του κορονοϊού βεβαίως), φέτος αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Ο ΟΦΗ δεδομένα θα αποκτήσει παίκτες σε κάθε γραμμή, δεδομένα θα κινηθεί να κάνει καλύτερο το ρόστερ του όμως επειδή προβλέπονται κινήσεις σε κομβικές θέσεις – κάτι που το έχουμε καταγράψει στο ρεπορτάζ εδώ και πάρα πολύ καιρό – δεν πρέπει να παίξει με την φωτιά. Με την φωτιά έπαιξε φέτος και ευτυχώς δεν κάηκε αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να συμβεί και φέτος. Εγώ έχοντας πάντα θετική διάθεση, είμαι από εκείνους που πιστεύουν πως δεν θα συμβεί. Όμως δεν αποφασίζω εγώ στο τέλος, οι επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι εκείνοι που θα πάρουν στο τέλος της ημέρας τις κρίσιμες αποφάσεις, εκείνοι είναι που θα κριθούν μέσα στην χρονιά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

7 σχόλια

  1. Προσθήκες τουλάχιστον 8…δεξι μπακ… 6ρι και 8ρι και ενα 10ρι ( κανουν και τα box t box) 2 εξτρεμ αριστερά κ δεξια και 2 φορ…. φυσικά οτι αλλο καλο βρεθεί ας έρθει…μιλαω μονο για απαραίτητα… σίγουρα χρειάζονται κ αλλοι οπως 3 gk κτλ…. αποχωρήσεις….θα έλεγα Γιαννου..γκαρκαλατζιδης ( ισως κ δανεικός) Μπαλογιάννης ( μόνο δανεικός αλλιως να μείνει) καστανιος..βαφεας.. Φερέιρα (δανεικός) Μαρινάκης (50-50) και απο τους πιτσιρικαδες δανεικοί νοικοκυρακης κτλ

  2. Καλησπερα φιλε μου Μανο .Γιατι δεν κανετε ενα γκαλοπ να πει ο κοσμος την γνωμη του για την αλλαγη χρωματος του σηματος μας (ΟΦΗ) σε ουρανιο τοξο???????

    1. Συμφωνω και εγω , σε τετοια θεματα πρεπει ο κοσμος να εχει γνωμη.

      1. Πάτε καλά ρε; Δεν άλλαξε μόνιμα το σήμα!

        1. Τασο εισαι εκτος τοπου και χρονου, ειπαμε εμεις οτι αλαξε μονιμα το σημα?εμεις λεμε για τον λογο που το εκαναν και οπτι δεν εκφραζει τους ομιλιτες.

    2. μια χαρα εκφράζει τους υγιείς ομιλήτες, τους αυστραλοπίθηκους μόνο δεν εκφράζει αλλά δεν πειράζει, ξυδάκι

  3. Λες και είμαστε χτεσινοι και δεν ξέρουμε.. Εφ όσον διοικητικά οι ίδιοι άνθρωποι κάνουν κουμάντο, δεν περιμένω κάτι σημαντικό… Θα πάρουμε πάλι 4-5 παίκτες που δεν θα τους θέλει καμία άλλη ομάδα, θα διώξουμε μόνο 2-3 χωρίς φυσικά να σπάσουμε κάποιο συμβόλαιο και θα είμαστε ικανοποιημένοι με μια άνετη σωτηρία.. Μέχρι εκεί μπορούμε και ντροπή δεν είναι… Δυστυχως ευρωπες και οφη δοξασμενων εποχών δεν πρόκειται να ξαναδούμε, τουλάχιστον γλυτώσαμε απ το σιμο… Θα θελα μόνο στο επόμενο πρωτάθλημα να κάνουμε μια δυο νίκες με τους μεγαλους γιατί περισυ δεν κάναμε ούτε μια και για για έναν οφη, αυτό δεν είναι τιμητικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten − 5 =