ΟΦΗ: Μια ομάδα άδεια από την μέση και μπροστά

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Οι ανάγκες του ΟΦΗ για σοβαρή ενίσχυση σε κέντρο και επίθεση και ποτέ ξανά οι περσινές αστοχίες. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ας ξεκινήσω από τα καλά της υπόθεσης. Ο ΟΦΗ, μετά το κάζο της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, ξέρει τι θέλει και που ψάχνεται. Γνωρίζει τις ανάγκες του για τη νέα χρονιά και με την μεταγραφή του Πασαλίδη εξασφάλισε μια σταθερά στην άμυνα ενώ περιμένουμε να δούμε τι κίνηση θα γίνει στην θέση του αριστερού μπακ.

Όμως την ίδια ώρα, όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ του Gentikoule, οι ανάγκες για ποιοτική ενίσχυση από την μέση και μπροστά είναι μεγάλες. Πριν κανένα 20ημερο έγραφα πως η ανανέωση του Ναμπί, η επικείμενη παραμονή του Ντε Γκουζμάν, δεν είναι ιστορίες που δημιουργούν έναν εφησυχασμό για τα χαφ του ΟΦΗ. Ο Ναμπί, όσο απαραίτητος και αν είναι με τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν, προέρχεται από χιαστούς – Ντε Γκουζμάν και Νέιρα έχουν πατήσει τα “άντα” και ο Στάικος επίσης θα αργήσει να επιστρέψει. Ο μοναδικός κεντρικός χαφ του ΟΦΗ που και υγιής είναι και σε θέση να κάνει την διαφορά, είναι ο Μεγιάδο.

Την ίδια ώρα στις θέσεις των εξτρέμ, έχουν απομείνει οι Στάρτζεον, Γρίβας, Σαρδινέρο με το εξής παράδοξο: Μόνο ο Πορτογάλος θεωρείται winger, ο Γρίβας “στοίχημα” για το μέλλον και ο Ισπανός είναι φορ από πέρυσι. Ο Τσιλιανίδης επίσης είναι ένα ερωτηματικό, μετά από μια αποχή σχεδόν ενός χρόνου, και μακάρι να μην υπάρχουν απορίες για την επιστροφή του ώστε ο παιχταράς να γυρίσει έτοιμος στο 100% των δυνατοτήτων του. Όμως και πάλι είναι ένα ερωτηματικό.

Τέλος άφησα την επίθεση που ήταν και το πιο πονεμένο κομμάτι του φετινού ΟΦΗ. Όταν ο ΟΦΗ έχει πάρει μόλις 1 γκοολ (!!) από τους τρεις επιθετικούς του, τότε κάτι δεν έχει πάει καλά. Το τι δεν πήγε καλά το γνωρίζουμε όλοι και στον ΟΦΗ ακόμα καλύτερα.

Όλα τα παραπάνω δεδομένα προϋποθέτουν λύσεις, ούτε ανάγκης – και σίγουρα καλύτερους παίκτες από ότι είδαμε την φετινή σεζόν. Η εφαρμογή του επιθετικού πλάνου του ΟΦΗ είναι τέτοια, για τα χαρακτηριστικά που διέπουν το club, που θέλει παίκτες που όχι μόνο θα το υπηρετήσουν ομαδικά αλλά και συλλογικά. Την σεζόν 2019 – 2020, ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει γκολ, ασίστ και όλα όσα χρειαζόταν η ομάδα από όλους τους μεσοεπιθετικούς του: Φιγκεϊρέντο, Μάνος, Σεμέντο, Τσιλιανίδης. Αυτό δεν συνέβη φέτος, με εξαίρεση τους Στάρτζεον, Σαρδινέρο που αποδείχθηκε στην πράξη ότι απλά δεν έφτασαν αρκετά για να γλυτώσουμε τα εμφράγματα.

Είναι νωρίς για τις μεταγραφές; Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, ναι. Εμείς μπορεί να γνωρίζουμε το 5% των υποψήφιων μεταγραφικών στόχων του ΟΦΗ (αλλά και της κάθε ομάδας), στον ΟΦΗ οφείλουν να γνωρίζουν το υπόλοιπο 95% (και για αυτό είμαι σίγουρος ότι έχουν γνώση επ’ αυτού του θέματος) και μέσα σε 14 ημέρες μπορούν να γίνουν πάρα πολλά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ δεν χρήζει επιλογών που θα είναι σε θέση να διαφοροποιήσουν, προς τα πολύ πάνω, το επίπεδο του για τη νέα χρονιά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

11 σχόλια

  1. μην τρεφουμε αυταπατες..ψευτολυσεις θα βρουμε και φετος…παικτες που ειναι στα αζητητα και κανα δυο παγκοσμιως αγνωστους…φτανουν για σωτηρια..μεχρι εκει μπορουμε…βλεπω τους παικτες των εθνικων ομαδων στο euro.. μπορουμε να παρουμε καποιον απ αυτους? οχι.. πως να τους πληρωσεις? οποτε καλα το λεω, μονο για σωτηρια παμε.

  2. Μανώλη με αυτή την απολογιστικη συνέντευξη της περσινής χρονιάς άκουσες κάτι;θα γίνει τελικά?

  3. Θα περιμένουμε να δούμε ποιους πεθαμένους θα αφήσουν ελεύθερους οι άλλες ομάδες και κάνα δανικό και βλέπουμε μια από τα ίδια και φέτος τα Χριστούγεννα ο νοπλιας θα έχει φύγει και πάμε λέγοντας με άλλοθι την πανδημία και τα έσοδα και την καραμέλα για μεταγραφές τον Γενάρη αλλά αν βγουν διάρκειας και νομίζουν ότι θα πουλήσουν και εμείς να παίρνουμε υπογλοσια μέχρι να σωθούμε είναι γελασμενοι

  4. Εγώ ένα έχω να πω: “Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού”! Ουδεμία απολύτως δικαιολογία και κανένα ελαφρυντικό δεν θα υπάρχει, εάν διαπράξουν το ίδιο έγκλημα με αυτό της χρονιάς που πέρασε, που ευχόμαστε να πάει στον αγύριστο και να μην έλθει ποτέ ξανά! Οψόμεθα….

    1. ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ. ΔΥΟ ΠΡΑΜΑΤΑΚΙΑ ΘΑ ΠΩ. ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ…ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΔΕΝ ΤΡΩΜΣ ΟΛΟΙ. ΚΑΙ ΔΕΎΤΕΡΟΝ ΤΑ ΛΟΑΤΚΙ ΚΤΛ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΠΟΝΣΟΝΑΡΑΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΤΙΚΟΥΛΕ ΠΡΟΣΒΆΛΛΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ (ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΗΜΑ Κ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ).ΔΕΝ ΠΕΙΡΆΖΕΙ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΏΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ…..

      1. Δεν πειράζει ας είσαι απέναντι. Προσωπική μου χαρά είναι να βρίσκομαι απέναντι από ανθρώπους με αυτή τη νοοτροπία και αυτόν τον τρόπο σκέψης. Μπαίνω στον κόπο να απαντήσω ως άνθρωπος και όχι ως δημοσιογράφος.

  5. Σταθερή η άμυνα με τον πασσαλιδη; Τα ίδια ακριβώς και περισσότερα γράφετε πέρυσι….με σελιμοβιτς Βούρο και παραμονή Γιαννούλη και από πίσω τον Διαμαντή και τον βαφέα(γελάμε εδώ) είμαστε πλήρεις και τέτοια……και οι 3 φορ είναι για πέταμα στα σκουπίδια….Μπακ δεξί οποιαδήποτε και αριστερό… Μαρινάκης Κοροβέσης στο καλό επίσης…και 2 ενδεκαδατα χαφ και ένα δεκαριά….αλλιώς παραμονή ( όχι άνετη) και τίποτα περισσότερο…απλά να βγει η διοίκηση και να πει και τους αγωνιστικούς στόχους…γιατί στα αλλά και στις αριστερές επαναστάσεις είναι πρώτη….

  6. καποτε, οχι πολυ παλια, παικταραδες ηθελαν να ερθουν στην ομαδα…βερα, ισις, πιερ ισσα, ρολαντ γκομεζ, τζουγκανοβιτς, φραντζεσκος και πολλοι αλλοι…τωρα, μονο κατι παγκοσμιως αγνωστοι που δεν τους θελει καμμια ομαδα…γιατι αραγε?

    1. Μιχάλη κάπου είχα διαβάσει (ας κάνει κάποιος ένσταση αν δεν είναι αλήθεια) ότι η μεταγραφή του Βέρα κόστισε 100 εκατ. δραχμές αν θυμάμαι καλά – πολλά λεφτά, εξωπραγματικό ποσό για τα δεδομένα της εποχής τότε. Είναι σαν να λέμε σήμερα ότι ο ΟΦΗ έχει Χιλιανό παίχτη στην ομάδα με όνομα και φήμη του Alexis Sánchez ή έστω του Charles Aránguiz. Εμείς οι μεγαλύτεροι θέλουμε ο ΟΦΗ να αναβιώσει την δεκαετία του 80′, αλλά δυστυχώς…. το χέρι πρέπει να μπει βαθιά στην τσέπη για να γίνει κάτι παρόμοιο. Δεν ξέρω αν έχει την οικονομική δύναμη ο Μπούσης ή ακόμα δεν ξέρω αν είναι αυτό σωστό και ηθικό στα χρόνια που ζούμε. Ίσως να είναι καλύτερα που προσπαθεί να αναβαθμίσει την ομάδα με τα απολύτως απαραίτητα και προσπαθεί να φτιάξει ξανά το όνομα του ΟΦΗ στην ποδοσφαιρική αγορά. Τουλάχιστον ο άνθρωπος προσπαθεί και επενδύει κάποια χρήματα, πιστεύω ότι πρέπει να το σεβαστούμε όλοι.

  7. Για τον Λουκας Μαλανο διαβαζω. Συμφωνα με τα στατιστικα του εχει βαλει μετα το 2017 συνολικα 6 γκολ στην καριερα του… Η Σαν Λορετζο δεν τον υπολογιζει γιατι ισως κατι ξερει παραπανω και ψαχνει ομαδα να τον δωσει…αλλα το παιζει και βαρυ πεπονι απο πανω…για να δουμε τι θα δουμε…(προσωπικα ελπιζω να μην το δουμε)

  8. Ε, λίγα είναι 6 γκολ σε 4 χρόνια; είναι 1.5 γκολ το χρόνο.. Μην είμαστε και πλεονέκτες.. Ποιον θα σου φέρνανε, το ροναλντο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen + eleven =