Η επιλογή Καμάου δείχνει πως κινείται φέτος ο ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

H μεταγραφή ενός άγνωστου, σε εμάς, Αυστραλού ποδοσφαιριστή επιβεβαιώνει πως ο ΟΦΗ κινείται σε διαφορετικά μοτίβα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Το όνομα του Μπρους Καμάου μπήκε ξαφνικά στην επικαιρότητα του ρεπορτάζ του ΟΦΗ όμως η αλήθεια είναι πως φαινόταν από μακριά το πως κινείται ο ΟΦΗ κατά την διάρκεια της φετινής μεταγραφικής περιόδου. Το γεγονός ότι γράφτηκαν καμία 50αρια ονόματα εκ των οποίων δεν έπαιξε ποτέ κανένα για την ομάδα έδειχνε το προφανές: Φέτος οι επιλογές πάνε για εκτός Ελλάδας, γιατί διαφορετικά όλο και κάτι θα είχε ακουστεί, με παίκτες που τους παρακολουθούν στον ΟΦΗ εδώ και αρκετό καιρό – και δεν κατέληξαν σε στόχους στα τέλη Ιούνη.

Διαβάζοντας τα σχόλια γύρω από το όνομα του Καμάου, εγώ θα δεχτώ την δυσπιστία που υπάρχει από ορισμένους (όχι βέβαια από τους εμμονικούς που ότι και να κάνει ο ΟΦΗ, θα το βρουν σκάρτο) όπως και το ότι υπάρχει ένα ρίσκο γύρω από αυτές τις επιλογές. Το ότι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου που δουλεύει σε πολύ ψηλό επίπεδο, όπως είναι ο Μιχάλης Βαλκάνης, μας έδειξε κάποια στοιχεία του Αυστραλού προφανώς περνάει στο ντούκου από ορισμένους όμως η αλήθεια είναι πως όλοι κρίνονται μέσα στο χορτάρι. Εκεί θα κριθεί ο Καμάου και ο κάθε Καμάου. Δεν θα κριθεί από τα εντυπωσιακά βιντεάκια που αποτελούν ονείρωξη του κάθε μάνατζερ ώστε να σπρώξουν την πελατεία τους σε διάφορους ανυποψίαστους.

Όμως στην ουσία του πράγματος η μεταγραφή του Καμάου αποτελεί και έναν προπομπό, ένα στίγμα του πως θα ακολουθήσουν και οι επόμενες μεταγραφές. Παίκτες που εμείς δεν τους γνωρίζουμε όμως στον ΟΦΗ τους παρακολουθούν εδώ και καιρό και οι οποίοι βρίσκονται σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία και σίγουρα δεν είναι φτηνοί. Επειδή διαβάζω πολλά δεξιά και αριστερά θέλω να τονίσω κάτι. Η ποδοσφαιρική Ελλάδα, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό, δεν είναι και η πιο ελκυστική χώρα για έναν παίκτη από το εξωτερικό που θέλει να έρθει να παίξει στην χώρα μας. Η φήμη μας προηγείται του ονόματος μας και το ποδοσφαιρικό όνομα που έχουμε δεν είναι και το καλύτερο στον πλανήτη. Κατά συνέπεια ο ΟΦΗ, που δεν παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα πρέπει να προσφέρει ένα ελκυστικό πακέτο σε κάθε μεταγραφικό στόχο ώστε να έρθει στο +/- το κασέ του και να αποδεχτεί την πρόταση του συλλόγου. Το ίδιο συμβαίνει και με την περίπτωση του Καμάου. Προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, με εντυπωσιακά νούμερα για την θέση που αγωνίζεται και ο οποίος σίγουρα λόγω του περιβάλλοντος που βρισκόταν θα μπορούσε εύκολα να βρει προτάσεις στην Ασία με πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που εν τέλει του έδωσε ο ΟΦΗ.

Οι επόμενες προσθήκες που θα ακολουθήσουν για τον ΟΦΗ θα είναι στο ίδιο μοτίβο. Μην περιμένετε παίκτες που τους ξέραμε από πριν ή περιπτώσεις τύπου Ντε Γκουζμάν που μας έκανε χάρη και ήρθε στην Ελλάδα τέλη Σεπτέμβρη αφού δύο μήνες νωρίτερα όταν και ακούστηκε το όνομα του για τον Παναθηναϊκό η τιμή του πλησίαζε το ένα 1 εκ. ευρώ. Η μεταγραφή του Καμάου δείχνει ότι ο ΟΦΗ πρόκειται φέτος να ακολουθήσει έναν διαφορετικό τρόπο, δεν θα πάει σε επιλογές παικτών που μπορεί να αποτελέσουν επένδυση για το μέλλον αλλά αντιθέτως θα είναι επιλογές που θα είναι σε θέση να μπουν στην ενδεκάδα.

Και στην παρούσα φάση ο ΟΦΗ μόνο τέτοιους παίκτες θέλει και όχι κάτι διαφορετικό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

10 σχόλια

  1. Ακριβώς τα ίδια με πέρυσι… μυαλό δεν βαλανε…

    1. Που ακριβώς είναι τα ίδια με πέρυσι; Και οι τρεις είναι ενεργοί, υγιείς χωρίς βεβαρημένα ιστορικά και σε καλές ηλικίες. Μόνο για τον Καμάου θα εξέφραζα ένσταση όσον αφορά το κατα πόσο θα προσαρμοστεί ώστε να βοηθήσει άμεσα. Πόσο μάλλον με Νιόπλια στον πάγκο που έχει δείξει ότι δε δέχεται τέτοιου είδους αλχημείες στην πλάτη του.
      Προφανώς στόχος είναι το να φτιαχτεί μια συμπαγής ομάδα, συνέχεια της περσινής (των πλέι αουτ) που στη συνέχεια θα εξελίσσεται ώστε να είναι πάντα μέσα στο στόχο.

      1. Εσυ δεν ήσουνα που ελεγες τον νομπλια άχρηστο και ζητουσες να υον διωξουν πριν 4 χρονια;

        1. Αν γράφτηκε τότε με το ύφος που περιγράφεις σε καμία περίπτωση δεν παίζει να μουν εγώ. Το να πω σε κάποιον ότι δεν το πάει καλά, κάνει λάθη ή ότι απέτυχε (όπως πχ πέρυσι ο Σίμος) ναι αλλά το να τον χαρακτηρίσω “άχρηστο” όχι. Εξάλλου πιστεύω ότι για τότε (προφανώς εννοείς τη χρονιά της Λαμίας και του Απόλλωνα) δεν έφταιγε ο Νιόπλιας, η ομάδα ήταν κακή από δικού της. Η γενική μου γνώμη για το Νιόπλια είναι ότι ναι μεν στο αγωνιστικό είναι ειδικός περισσότερο για τα δύσκολα, σαν ένας “μοντέρνος Αναστόπουλος” παρά για να καθοδηγήσει μια πιο έτοιμη ομάδα (και εκεί είναι που περιμένω να δω αν θα τα καταφέρει τώρα που καλείται να στήσει ομάδα από την αρχή) αλλά από θέμα οργάνωσης και πειθαρχίας είναι “δικτάτορας” και καλά κάνει. Γι αυτό απάντησα και στον Γιώργο παραπάνω, ότι με Νιόπλια στον πάγκο το να γίνει ο ίδιος μεταγραφικός σχεδιασμός όπως πέρυσι με τραυματίες ή αμφιβόλου ποιότητας παίκτες ή να του παίξουν παιχνίδια χωρίς να τους τα βροντήξει, απλά δεν παίζει….

    2. Για εξηγησε μας τι ακριβως ειναι ιδιο με περυσι; Η προετοιμασια στην Ολλανδια (περυσι δεν βγηκαν απο τη χωρα) οι μεταγραφες παικτων με ιστορικο τραυματισμων η μηπως ο Φιγκειρεντο ηταν γνωστος μας και απο χθες στο ασιμο πρωταθλημα της Λιθουανιας;

  2. Γιανα δούμε τι ποιοτητας παιχτες θα φέρουν….γιατι με ένα Πασαλίδη καιβτον Ολλανδό φορ δεν κανεις τίποτα…και περυσι με τον ποιοτικό Βουρο ξεκινησαν και γεμισαμε με φτηνιαριδες ανανφιβολου ποιότητας…για τον καμαου ας περιμένουμε μην γίνει κανενα σήριαλ τυπου σαλιμι

    1. Τελικα ενταξει το σηριαλ Καμαου; Κατεληξε σαν του Σαλιμι;

  3. Χρειαζομαστε επειγοντως ενα κεντρικο χαφ μοτερακι. Για να μην πω δυο.Ο Μεγιαδο εχει θεματα με τα γονατα δεν ειναι να στηριχτεις πανω του. Αν δε γινει ποιοτικη κινηση εκει η ομαδα θανε κομμενη στα δυο…

    1. Έτσι ακριβώς, φίλε μου!

  4. Για τον JonToral που υπογραφουμαι θεωρητικα ειναι καλη μεταγγραφη αν ειναι υγιης….Εχει περασει απο ακαδημιες Barcelona, Arsenal εχεις παιξει στη Χαλ ,, προπονητες μιλανε με πολυ καλα λογια για τις δυνατοτητες του, παιχτης με υψηλη τεχνικη, αλλα … καπου εκει ξεκινανε οι τραυματισμοι… απο τους οποιους εχει ταλαιπωρηθει αρκετα τα τελευταια χρονια. Γιαυτο αλλωστε η χρηματιστηριακη του αξια ειναι πτωτικη.Το 2019 στη Χαλ ηταν εκτος σχεδον ολη τη σεζον λογω τραυματισμων . Περσι ξεκινησε βασικος στην Μπερμινγκχαμ μολις 11 ματς απο τα 46. Ειχε παλι θεματα τραυματισμων.Αφεθηκε ελευθερος . Ειναι μεταγγραφη ρισκου με βαση το ιατρικο ιστορικο αλλα εστω και ετσι ελευθερο παιχτη , με τωρινη αξια να υπολογιζεται κοντα στα 800 χιλ.ευρω, σε ηλικια μολις 26 ετων δυσκολα βρισκεις… και δυσκολα τον πειθεις να ερθει στο ελληνικο προταθλημα…Μακαρι να βγει το ρισκο να ειναι καλα και να προσφερει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 + eighteen =