Ομάδα με ποδοσφαιρικές αρχές που θα γίνει καλύτερη με τα καλύτερα υλικά

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Αν κρατάς κάτι από το πρώτο φιλικό της νέας χρονιάς είναι οι αρχές που σε διέπουν ως σύλλογο και μετά τα υπόλοιπα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule από το Όστερμπεεκ.

Σε αυτήν την δουλειά, είμαστε πολλοί και σε πολλές διαφορετικές ομάδες υπάρχει το στάδιο της προετοιμασίας. Εκεί όπου συνήθως μαζεύονται 10 ρεπόρτερ σε μια ξένη χώρα, τις περισσότερες φορές συννενοούνται τι θέματα θα βγάλουν μαζί ενώ εγώ και πάλι πρωτοπορώ. Είτε μια, είτε δύο προετοιμασίες έχω το βίτσιο μου να ακολουθώ μόνος τον ΟΦΗ και να βγάζω ολομόναχος τα συμπεράσματα μου για την επόμενη σεζόν.

Τώρα όμως που ο ΟΦΗ γίνεται ευρωπαϊκό club και μπορεί – αποκλειστικά για τον ίδιο της τον κόσμο – να μεταφέρει την εικόνα στο Ηράκλειο αντιλήφθηκαν όλοι πως στο πρώτο φιλικό – εν αντιθέσει με το 5ο των Ολλανδών – ότι δημιουργείται μια ομάδα με βασικούς ποδοσφαιρικές κανόνες και φιλοσοφία που πηγάζει από το club, τον προπονητή του και τα υλικά που εκείνος θα έχει στην διάθεση του.

Ο ΟΦΗ δεν ξέρουμε τι θα πετύχει τη νέα χρονιά, ούτε πως θα κυλήσει η σεζόν για εκείνον. Όμως από το πρώτο φιλικό γνωρίζουμε πως θα δημιουργηθεί μια ομάδα που θα ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και πως θα το πάρει. Μια ομάδα που απέναντι της είχε έναν πανέτοιμο αντίπαλο, με πολύ μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας και ο οποίος σε 20 ημέρες μπαίνει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και όμως στο πρώτο 45λεπτο με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο που αναμενόμενα η Φίτεσε μπήκε στο γήπεδο για να πρεσάρει απευθείας γνωρίζοντας πως είναι πέντε βήματα, πέτυχε δύο γκολ – μιας και εκείνη βρίσκεται 1 μήνα μπροστά από τον ΟΦΗ και μετά τέλος.

Κόντρα σε μια ομάδα που συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα υψηλής ταχύτητας και η οποία τερμάτισε στην 4η θέση του ολλανδικού πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ της έβαλε φρένο, την πίεσε, της έβγαλε φάσεις και ενώ είδαμε δύο ενδεκάδες που σίγουρα δεν θα τις δούμε όλη την χρονιά.

Λείπει ο Τσιλιανίδης, ο Στάικος, ο Ναμπί, ο Καμάου, ο Τοράλ και άλλα κομμάτια του παζλ που θα έρθουν στην πορεία. Η ποιότητα δεν λείπει από τον ΟΦΗ αντιθέτως υπάρχει και χρειάζονται λίγα ακόμα κομμάτια για να πάει εκεί που θέλουν στο club.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. Kαι πέρυσι λέγαμε ότι λείπει ο τσιλιανιδης κτλ… ΜΙΚΡΌ καλάθι και βλέπουμε… ιδικά για τους σοβαρά τραυματισμένους ούτε λόγος…δεν στηρίζω τίποτα πάνω τους… μακάρι να επανέλθουν αμέσως τα παιδιά…πάμε παρακάτω έχουμε ακόμα αρκετές προσθήκες που χρειάζεται η ομαδα

    1. Καλη προσπαθεια.. θετικα και αρνητικα δειγματα..ελπιδα οτι με τις καταληλες προσθηκες, θα παμε πολλη καλυτερα..Αγχομενος και ασταθης ο Σωτηριου..ευθηνεται στο 2γκολ..Τερματοφυλακα και εμπειρο πλαγιο Μπακ πρεπει να αποκτηθουν…

  2. Μανώλη τα ίδια έγραφες και πέρσι και σωθηκαμε στο παρά πέντε.
    Εγώ βλέπω τα ίδια και φέτος και χειρότερα.
    Μεταγραφές από το κάτω ράφι,ο Τσιλιανιδης και ο Ναμπι είναι τελειωμένοι, ο Φερέιρα άντε γεια, τερματοφυλακες τις πλάκας,και σεντρεφορ για β κατηγορία.
    Εδώ θα είμαστε και θα δείτε.

    1. Οι δράκοι πότε θα βγουν;

    2. Εσύ ξέρεις πολύ μπάλα.
      Χαραμιζεσαι στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

11 + 13 =