Το χαμόγελο του Νιόπλια στο Όστερμπεεκ τα λέει όλα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας στην Ολλανδία και ο Μανώλης Σαρρής καταγράφει στο blog του στο Gentikoule ένα Νίκο Νιόπλια ευδιάθετο, χαμογελαστό και με όρεξη για έναν ισχυρό ΟΦΗ.

Η πρώτη φάση της μεταγραφικής ενίσχυσης του ΟΦΗ κρίνεται πετυχημένη. Ο ΟΦΗ πήρε έναν κεντρικό χαφ υψηλών προσδοκιών (Τοράλ), έναν γκολκίπερ που πάει για βασικός (Επασί), έναν εξτρέμ που επίσης όλοι έχουν βλέψεις και απαιτήσεις (Καμάου) ενώ από το Ηράκλειο ήρθε με την υπόλοιπη ομάδα ο Μάικ Φαν Ντάινεν. Είναι πασιφανές πως το ρόστερ του ΟΦΗ γεμίζει πλέον αρκετά αν και η μεταγραφική ενίσχυση του δεν σταματάει εδώ. Θα γίνουν και άλλες κινήσεις αναλόγου επιπέδου, με επίκεντρο την θέση “έξι”, έναν επιθετικό που θα πάει από Αύγουστο και συν τα κάθε λογής κερασάκια στην τούρτα που βρίσκονται κάθε καλοκαίρι τέτοιο καιρό.

Ο ΟΦΗ κατάφερε να κλείσει γρήγορα τα κενά που είχε όταν ερχόταν στην Ολλανδία και το χαμόγελο που σκορπάει καθημερινά ο Νίκος Νιόπλιας είναι απόρροια της δουλειάς που γίνεται από το γκρουπ του σε καθημερινή βάση. Οι συνεργάτες του (Καραβέλα, Γράμμος) κάνουν μια άκρως επαγγελματική δουλειά, ο ΟΦΗ κινείται πλέον ξανά σε ρυθμούς 2019 και η κανονικότητα έχει επιστρέψει στον μέγιστο βαθμό.

Εδώ στο Όστερμπεεκ ο Νίκος Νιόπλιας είναι ένας άνθρωπος που δεν κρύβει την πίστη του, την εμπιστοσύνη του στο υλικό που έχει στα χέρια του αλλά και τις προσδοκίες που έρχονται από πίσω. Όμως το χαμόγελο του σε καθημερινή βάση είναι και εκείνο που αναδεικνύει την ικανοποίηση του για ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα. Όχι μόνο για το ρόστερ που αρχίζει σιγά – σιγά να παίρνει μορφή αλλά και γιατί οι παίκτες του βγάζουν μέσα στο γήπεδο όλα όσα γίνονται στην προπόνηση.

Η διάθεση του σε καθημερινή βάση, ο σεβασμός που απονέει από τους ποδοσφαιριστές του, το καλό και οικογενειακό κλίμα που αρχίζει να αναπτύσσεται σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι περιστατικά που αναδεικνύουν την ικανοποίηση του για την δουλειά που γίνεται στον ΟΦΗ.

Το γνωρίζει καλά και ο ίδιος πως μετά την πρώτη, μελαγχολική έως θλιμμένη εμπειρία του το καλοκαίρι του 2016 όταν προσπαθούσε να δημιουργήσει τον ΟΦΗ που ήθελε δίχως να έχει τίποτα απολύτως στα χέρια του, πλέον πέντε χρόνια μετά έχει ότι θέλει αλλά κυρίως αυτό του δίνει την ενέργεια, την διάθεση που συνδυάζεται με το πάθος και την αγάπη του για τον σύλλογο.

Η αισιοδοξία του δεν κρύβεται για τη νέα χρονιά. Πιστεύει στην ομάδα, το δείχνει καθημερινά, τους το λέει στις προπονήσεις, το επικοινωνεί και το βγάζει προς τα έξω. “Είμαστε ομάδα με ποιότητα” είπε την Παρασκευή στον Athletic Radio 104,2 μετά το φιλικό με την Άντερλεχτ. Ο ΟΦΗ του Νίκου Νιόπλια θα είναι διαφορετικός από τον περσινό. Θα είναι πιο γρήγορος, θα προσπαθήσει να γίνει αποτελεσματικός αλλά και ελκυστικός. Το γκολ κόντρα στην Άντερλεχτ είναι δείγμα της θέλησης του Νίκου Νιόπλια για έναν ακόμα πιο όμορφο ΟΦΗ που θα καλύψει την χαμένη περηφάνια της προηγούμενης περιόδου. Και του ίδιου του club και του κόσμου του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

11 σχόλια

  1. Καλησπερα Μανο και σε ολους τους ομιλιτες. Ειναι βεβαια ακομα πολυ νωρις να βγαλουμε συμπερασματα. Κρινοντας απο το φιλικο με Αντερλεχτ ειδα αυτοματισμους που μου αρεσαν και καποιες αλλαγες σε θεσεις που εδειξαν να δουλεουν. Αλλα προσωπικα δε μου αρεσε ο Καστανιος. Δεν ξερω αν ειναι ενας παιχτης που θα ταιριαζει στο γρηγορο παιχνιδι που θελει να παιξει η ομαδα. Ειναι βαρυ κορμι,προβλεψιμος, και φαινοταν να μην εχει δυναμεις να μαρκαρει. Δεν ξερω αν ειναι θεμα προπονησης η ελλειψης ανταγωνισμου στη θεση του. Αλλα προς το παρον δε μου κανει κλικ. Εχουν περασει πολυ καλυτερα φορ θεωρω κατα το παρελθον.Μεταξυ σοβαρου και αστειου σκεφτομουν οτι ο Ντε Γκουσμαν ισως εκανε περισσοτερα πραγματα εκει μπροστα….Μακαρι να με διαψευσει.Τωρα βεβαια με την προσθηκη του Καμαου ισως δουμε και διαφορετικα σχηματα και συστηματα.Αναμενουμε. Αλλα περιμενω κατι καλο στην επιθεση και ας αργησει.

    1. Καλησπέρα Αντώνη. Ο Καστάνιος παρουσιάζει μια πολύ καλη εικόνα στις προπονήσεις, στον ΟΦΗ ποντάρουν πάρα πολλά για την επόμενη σεζόν και για να είμαι ειλικρινής και εγώ το ίδιο. Προσωπικά, βλέποντας τον από κοντά και όχι από απόσταση, μου αρέσει ο Καστάνιος. Κάνει συνεχή κίνηση χωρίς την μπάλα, είναι παίκτης με εξαιρετική αντίληψη του χώρου όμως για να φανεί ακόμα περισσότερο πρέπει να βοηθήσουν και οι εξτρέμ για να γίνει αποτελεσματικός και να αρχίζει να δημιουργεί φάσεις.

  2. Ime opados tou ofi apo to1959 tora meno sto eksoteriko his Arleta xronia. Omos pote den stamatisa naparakoloutho tin anodo Kai katodo tisomados mas nomizo o kirios Simps anstamatouse na kratai tin diagonal you Kai sikone tin grothia you sto sera I diikisi den that ekane shores viastikes se pextes Pou den alsizan Kai do o kirios kastagnos o anthropos prepi na figi app tin 11da den exo meso na one stin thesis Pou pezi den mporo na bro dixtia prepi na. Karsi ston pango mexri na liksi to kontrato tou euxome na Kano pathos Alla o Kairos that diksi

  3. Μανώλη τα ίδια έγραφες και πέρσι και ιδες τι πάθαμε μην βιάζεσε .
    Όλες οι άλλες ομάδες που είναι ισάξιες του ΟΦΗ έχουν κάνει καλύτερες μεταγραφές.
    Μην ταιζετε τον κόσμο της ομάδας με υπερβολές.
    Αν δεν έρθει σεντρεφορ λαχείο και κάνα δυο μπουκαδοροι εξτρέμ θα βουλοπλεμε όπως πέρσι.
    Κάνε κρατει ο δρόμος είναι μακρύς.
    Το παγκόσμιο ρεκόρ τον 10 συνεχόμενων ητων σε επαγγελματικη κατηγορία ποδοσφαίρου για να ξεχαστεί θέλει πολλή δουλειά.

    1. Φίλε Ευτύχη το ίδιο σχόλιο “τα ίδια έγραφες και πέρυσι” γράφεις κάτω από κάθε άρθρο και εγώ πρέπει να σου απαντώ το ίδιο πράγμα: Πέρυσι δεν είχα εικόνα, ο ΟΦΗ δεν έκανε προετοιμασία και εγώ δεν είχα δει ούτε μια προπόνηση. Άρα πως θα έγραφα τα ίδια;

    2. Το ότι οι υπεύθυνοι της τραγικής εικόνας της κανονικής διάρκειας αντικαταστάθηκαν όλοι από πριν τα play out, το ότι η ομάδα βελτιώθηκε τερματίζοντας αήττητη 4-3-0 χωρίς άλλους τραυματισμούς δείχνοντας ότι με τον κορμό της υγιή είναι από όλους καλύτερη, το ότι πλέον κάνει σοβαρή προετοιμασία με σοβαρά φιλικά στην ώρα της και μέχρι τώρα απροβλημάτιστα, το ότι οι μεταγραφές είναι πιο ψαγμένες (πετύχουν, δεν πετύχουν πράγματι δεν είναι σίγουρο τίποτα) δε σου λέει τίποτα δηλαδή; Περιμένεις τα ίδια και χειρότερα; Ενώ για τις μεταγραφές των ισάξιων αντιπάλων τους ξέραμε και από χθες τι ήταν ή τι αποδίδουν; Ή αναφέρεσαι στο κλασσικό κόλπο, σταμπάρουμε 10 ελεύθερους, να δούμε ποιος θα πάει αλλού και όταν ξεκινά το πρωτάθλημα θα περιμένουμε το κάθε γκολ ή το κάθε τακουνάκι και θα αρχίζουμε τα “είδατε που σας λέγαμε φέρτε τον” (όπως είναι έτοιμοι μερικοί με τον Καρτάλη); Και αντίθετα όποιος έρθει σε μας “γιατί δεν τον πήρε μεγάλος, γιατί δεν προσπάθησε η ομάδα να τον κρατήσει, παίρνουμε τα πεταμένα” περιμένοντας το λάθος; Μέχρι για τον Τσιλιανίδη ακούστηκε τότε (πόσο μάλλον για Στάρτζεον, Ουές και φέτος ήδη για Πασαλίδη και Επασί); Όλοι είμαστε επιφυλακτικοί, όλοι αναγνωρίζουμε λάθη σε όλους από Μπούση, Σαμαρά, επιτελεία, μάρκετιγκ, επικοινωνία ομάδα κλπ αλλά τόση απέχθεια για την ομάδα πια; Περιμένουμε το κακό της για να νοιώσουμε ατομικά δικαιωμένοι;

  4. Μολονότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για συμπεράσματα, δεν είναι κακό να είναι κανείς αισιόδοξος. Νέα χρονιά, νέοι παίκτες, όρεξη για διακρίσεις, κόσμος στα γήπεδα… γιατί να μην είναι κανείς αισιόδοξος;
    Πάμε στα μεταγραφικά τώρα. Κατά τη γνώμη μου, η ομάδα θέλει ακόμα 3-4 παίκτες που θα χτυπήσουν την πόρτα της ενδεκάδας και 1-2 συμπληρωματικούς. Ειδικά στη θέση “6”, όπως γράφει ο Μανώλης, η ανάγκη είναι μεγάλη γιατί έχεις μόνο τον Μέγια για εκεί. Και, ίσως, έναν ακόμα παγκίτη-πιτσιρικά σε αυτήν τη θέση για… τις δύσκολες ώρες. Από κει και πέρα, από τη στιγμή που ο Φαν Ντάινεν δεν είναι φορ περιοχής, θέλεις έναν ακόμα να πλαισιώσει τους Καστάνιος και Σαρδινέρο στην κορυφή. Για τα άκρα είσαι ok για την ώρα, αν και δεν ξέρεις αν (και πότε) γυρίσει ο Τσιλιανίδης. Σε περίπτωση που δε γυρίσει ή γυρίσει αργά, θες οπωσδήποτε έναν ακόμα παίκτη για τα φτερά. Τέλος, ίσως χρειαστεί ένας ακόμα αμυντικός που θα παίζει στο δεξί άκρο, ειδικά αν ο Μαρινάκης προορίζεται για στόπερ φέτος. Έτσι κι αλλιώς, όπως φάνηκε πέρυσι, ο Ουές θέλει ακόμα πολλά ψωμιά για να πει κανείς ότι είναι παίκτης ενδεκάδας.

    1. Δημήτρη ο ΟΦΗ είναι καλυμμένος από στόπερ, ο Μαρινάκης προορίζεται για δεξί μπακ. Κατά τα άλλα συμφωνώ σε όλα μαζί σου.

    2. γιατι να προοριζται για στοπερ ο Μαρινακης;; φτανει πια καναμε στοπερ τον γιαννουλη δεν θα βγαινει αυτο καθε φορα….Στα στοπερ ειμαστε οκ γιατι θεωρω δεδομενη βελτιωση του σελιμοβιτς και ελπιζω μονο να μην εχει τραυματισμους-οσογινεται-ο Βουρος….ενα 6ρι ενα 8ρι ενα 10ρι ΚΑΛΟ και εναν Φορ ενδεχομενος ισως και εναν εξτρεμ.Ο σαρδινερο μην ξεχναμε οτι φορ δεν ειναι

      1. Όσο αφορά τον Μαρινάκη, ούτε εγώ τον βλέπω σαν στόπερ. Το έγραψα επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια με τις αλλαγές ρόλων στην ομάδα. Αφού, όμως, γράφει ο Μανώλης ότι φέτος τον προορίζουν για το δεξί άκρο, όλα καλά.
        Κατά τα άλλα, για τις θέσεις “8” και “10” είμαστε υπερ-καλυμμένοι νομίζω. Έχεις τέσσερις καλούς παίκτες (Ναμπτί, Ντε Γκουζμάν, Τοράλ, Νέιρα) που μπορούν να μοιράσουν τους ρόλους μεταξύ τους. Όσο για τον Σάρδι, πέρυσι ήταν κάκιστος όταν έπαιζε στα φτερά. Του λείπει η ταχύτητα και η ντρίμπλα. Πιο καλά τον βλέπω για ψευτο-9άρι ή για δεύτερο φορ όταν χρειαστεί.

        1. Φίλε Δημήτρη τον νάμπι μην τον υπολογίζεις (και γενικά όλους τους μακροχρόνια τραυματίες) μην ξεχνάμε ότι πέρυσι υπολογίσαμε τον τσιλιανιδη και δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου…. ΜΑΚΆΡΙ να μπουν κατευθείαν χωρίς το παραμικρό..αλλά ας κρατήσουμε μικρό καλάθι…Αυτό που εύχομαι είναι μια χρόνια χωρίς να τραυματίες…η τουλάχιστον χωρίς σοβαρούς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × two =