Η Ολλανδία δείχνει τον δρόμο γιατί δεν πρέπει να αγχώνεται κανείς φέτος

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Οι ημέρες περνούν στην Ολλανδία και ο ΟΦΗ δείχνει τον δρόμο προς πάντες ότι φέτος δεν υπάρχει άγχος αλλά μπόλικη αυτοπεποίθηση. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής από το Όστερμπεεκ.

15 χρόνια είμαι με την γυναίκα μου, περισσότερα καλοκαίρια έχω περάσει με τον ΟΦΗ και διανύοντας την 9η προετοιμασία με το club φέτος μου βγαίνει μια πίστη και ένα θετικό feeling για τη νέα χρονιά. Δεν ξέρω και δεν μπορώ να προβλέψω που θα κινηθεί ο ΟΦΗ και αν θα πετύχει τον στόχο της εξάδας αλλά αυτό που μπορώ να πω βλέποντας με τα μάτια μου την καθημερινότητα του συλλόγου είναι πως το φετινό καλοκαίρι είναι παντελώς διαφορετικό. Ακόμα και από εκείνο του 2019 που δεν ήμουν παρών όμως ήταν ο Athletic με τον Κώστα Παπαδόπουλο και κατά συνέπεια γνωρίζαμε τι ακριβώς συνέβαινε.

Για την πίστη του Νίκου Νιόπλια στην φετινή ομάδα και όλα όσα συμβαίνουν τα έγραψα πριν από λίγες ημέρες. Όμως φέτος ο οργανισμός που λέγεται ΟΦΗ και οι παίκτες που τον αποτελούν είναι πολύ τυχεροί γιατί πέραν του προπονητή τους που βιώνει δεύτερη προπονητική νεότητα, η παρουσία του Νίκου Νιόπλια συνδυάζεται με εκείνη του Γιάννη Σαμαρά. Είναι διαφορετικό για έναν παίκτη να έχει από την μια πλευρά τον Σαμαρά και από την άλλη το Νιόπλια. Ο

Οι κατευθύνσεις που δίνονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι εντυπωσιακές σε καθημερινό επίπεδο. Μια ομάδα που το βαρύ όνομα της είναι αυτό του προπονητή της και των ιδεών που έχει το club σε καθημερινό επίπεδο είναι τόσο ξεκάθαρες που κάποια, πρώιμα, συμπεράσματα φαίνονται από την καθημερινότητα του ΟΦΗ.

Η συνεργασία των Σαμαρά, Νιόπλια είναι τόσο αυτονόητη που δεν χρειάζεται καν να μιλήσουν, το κάνουν με τα μάτια. Οι κατευθύνσεις των δυο τους είναι τόσο κοινές που φαίνεται ξεκάθαρα από το πρώτο λεπτό της προπόνησης.

Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ έχουν πάρει τις ιδέες που τόσο ο Γιάννης Σαμαράς, όσο ο Νίκος Νιόπλιας θέλουν να τους περάσουν. Το ευχάριστο είναι πως μπαίνοντας πλέον σε φάση καθαρά ποδοσφαιρική με τέσσερα φιλικά σε 10 μέρες, θα είναι παρόντες οι Τοράλ, Καμάου και κατά συνέπεια δεν χρειάζονται προσαρμογή στο νέο τους περιβάλλον οπότε όλο το βάρος της τακτικής που θα πέφτει από εδώ και στο εξής με τους δυο παρόντες είναι ένα έξτρα στοιχείο για να δουλέψει μεσοεπιθετικά όπως θέλει ο σύλλογος.

Έγραψα και την Κυριακή πως ο πρώτος κύκλος ενίσχυσης είναι πετυχημένος. Ο ΟΦΗ πήρε παίκτες που μπαίνουν άμεσα στην ομάδα, προέρχονται από απαιτητικές σεζόν, ο μεν Καμάου από την καλύτερη της καριέρας του – ο δε Τοράλ από ένα πρωτάθλημα που όμοιο του, σε ένταση και τακτική, δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Θα ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος εάν υπήρχε εδώ και ένα αμυντικό χαφ όμως δεν γίνεται να τα έχεις όλα. Χρειάζεται να παίξεις λίγο με τον χρόνο, τις επαφές σου και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Θα βρεις καλύτερο παίκτη από αυτόν που ήταν να βρεις στις αρχές του Ιούλη ή και στα μέσα του μήνα.

Στις μεταγραφές προτεραιότητα δεν μπαίνει, φάνηκε την περασμένη εβδομάδα όταν στα μισά της μέρας δεν φαινόταν προτεραιότητα η απόκτηση γκολκίπερ και το βράδυ της ίδιας μέρας αποκτήθηκε ο Επασί.

Ο ΟΦΗ αποκτά ένα πολύ καλό όνομα, παρά την καταστροφική – από πλευράς αποτελεσμάτων – χρονιά προσελκύοντας παίκτες όπως ο Τοράλ που δεν ήξερε το club μέχρι πρότινος. Αυτό θα βοηθήσει και στις επόμενες μεταγραφές, οπότε θα περιμένουμε να δούμε και τις επόμενες προσθήκες.

Επειδή λοιπόν δεν υπάρχει άγχος αλλά μπόλικη αυτοπεποίθηση ο Νίκος Νιόπλιας δοκιμάζει διάφορα πράγματα που σίγουρα δεν θα τα δούμε στο πρωτάθλημα όπως η τριάδα στα χαφ στις Βρυξέλλες με Κοροβέση, Ούες ή ο Σελίμοβιτς στην θέση του αμυντικού μέσου. Μετά από τόσες προετοιμασίες έχω δει ουκ ολίγα τέτοια πειράματα που έχουν περίοδο λήξης: Την τελευταία μέρα της προετοιμασίας.

Το καλό της υπόθεσης είναι πως το ρόστερ του ΟΦΗ γεμίζει πριν τα τέσσερα δυνατά φιλικά στην Ολλανδία και εικάζω πως θα πάει στον Βόλο για το τεστ play offs με την ετοιμότητα του να είναι στο 60% με 70%.

Εάν ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 22 Αυγούστου, κάτι που εγώ δεν το θεωρώ πιθανό.

Η αυτοπεποίθηση που πηγάζει από την Ολλανδία δεν είναι ασφαλώς αποτέλεσμα ενός αιθεροβάμονα αλλά προϊόν της δουλειάς που γίνεται σε καθημερινή βάση. Στον ΟΦΗ γνωρίζουν πως πρέπει να λειτουργήσουν, η διαφορά κρύβεται στις μικρές λεπτομέρειες που βγαίνουν από το Όστερμπεεκ και όλοι έχουμε έναν λόγο παραπάνω να αισιοδοξούμε και να χαμογελάμε για τη νέα χρονιά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

6 σχόλια

  1. Μανώλη εγώ κρατάω μικρό καλάθι.
    Έχουμε καει στην κολοκύθα.
    Αν γράφεις από τώρα με αυτόν τον ενθουσιασμό τι θα γράψεις αύριο μεθαύριο στις πρώτες στραβες.
    Βλέπεις ότι το ρόστερ παραμένει μεγάλο , υπάρχουν βαρίδια που θα κάνουν τα αποδυτήρια έλα να δεις,οι μεταγραφές που έχουν γίνει είναι ζαριά,τον Ναμπι με τον Τσιλιανιδη ξέχνα τους,φορ που σκοτώνει δεν υπάρχει, εξτρέμ μπουκαδοροι ανύπαρκτοι,ξεσκαρταρισμα στο ρόστερ δεν έγινε,και πάμε με 30 plus παίκτες όπως πέρσι, από τους οποίους με το ζόρι φτιάχνεις ενδεκάδα.
    Μην βιάζεσε περίμενε μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα να έχεις πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

    1. Ρε φιλε, που ειναι το κακο να ειναι ο Σαρρης υπεραισιοδοξος? Ενοχλει κανενα? Κανει κακο καπου?
      Χανουμε λεφτα απο την τσεπη μας?
      Δλδ αν ο Σαρρης πεσει εξω και η ομαδα ειναι εν τελει κακη, που ειναι το προβλημα με τον Σαρρη?
      Τι θελετε απο εναν αθλητικο ρεπορτερ τελικα? Να σας λεει την γνωμη του ή να ειναι μαντης?
      Για τεχνικη αναλυση δεν το συζηταμε καν. Δεν ενδιαφερουν τους οπαδους τετοια πραγματα..
      Αυτο πιστευει, αυτο γραφει.
      Δεν συμφωνω μαζι του, αλλα εχει καθε δικαιωμα να γραφει την γνωμη του, χωρις να του ζηταω να λογοδοτησει για αυτα που γραφει.
      Τεσπα, να γραψω και την γνωμη μου.
      Αν η ομαδα ειναι υγιης, θα παει καλα. Ή πιο σωστα, δεν θα ξαναεχει τα περσινα χαλια.
      Τωρα αν οι παιχτες που ηρθαν ειναι καλοι ή οχι, αν η ομαδα παιζει κυριαρχικο ποδοσφαιρο ή οχι, θα φανει στο γηπεδο. Στο τελος της χρονιας θα κανουμε σουμα.

  2. Εγώ πάλι δεν βλέπω κάτι διαφορετικό….όχι ακόμα τουλάχιστον…οι μεταγραφές προς το παρόν δεν μου λένε κάτι το ιδιαίτερο..θέλω να τους δω και άλλο…δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τούς τραυματισμούς… τουτέστιν αν δεν αρχίσει το πρωτάθλημα δεν μπορούμε να κρίνουμε

  3. ΑΥΤΗ Η ΚΑΨΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΛΙΜΟΒΙΤΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΩΧΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΠΕΝΑΛΤΥ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΤΕΣΕ ΧΤΥΠΗΣΕ ΕΚΤΟΣ ΦΑΣΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΟΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ

    1. Έχει συμβόλαιο άλλα 2 χρόνια. Αν οι άλλες ομάδες έχουν δει τα καμώματά του ποια να κάνει πρόταση; Ίσως να γίνονται ήδη προσπάθειες που να μη διαδίδονται πχ για δανεισμό. Αγωνιστικά δε νομίζω να υπάρχει καψούρα ή κίνδυνος μια και πιστεύω ότι και να μείνει ο Σέλι, η σειρά Β, Δ, Π, Γ δύσκολα σπάει (άντε αν πάει καλά και η ομάδα να πάρει κανα 30λεπτο σε κανένα χαμηλού κινδύνου ματς και βλέπουμε). Σίγουρα θα πάρει ευκαιρίες, το αν τις αξιοποιήσει και διορθωθεί είναι δικό του θέμα.

  4. Ο μόνος που έχω εμπιστοσύνη στο τεχνικό επιτελείο, είναι ο Νίκος νομπλιας.. Όσο για τις μεταγραφές τα ίδια διαβάζουμε κάθε χρόνο στην προετοιμασία, μακάρι να πιάσουν αλλά δε μου γεμίζουν το μάτι, τώρα για τον Σελιμοβιτς τι να πω, κανείς μας δεν τον θέλει κι όμως πάλι θα τον υποστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × 2 =