Ερωτήσεις και απαντήσεις για τα μεταγραφικά του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Τρεις εβδομάδες πριν το τέλος του Αυγούστου και η εικόνα του ΟΦΗ στον Βόλο ανέδειξε τις μεγάλες μεταγραφικές ανάγκες του. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον ίδιο τον κόσμο περισσότερο και λιγότερο για τους δημοσιογράφους να μπορεί ο προπονητής του ΟΦΗ να αναλύσει τις απόψεις του και πολύ περισσότερο ένας άνθρωπος όπως ο Νιόπλιας που όλοι γνωρίζουμε πως πάντα λέει την γνώμη του με θάρρος και ποτέ δεν κρύβεται πίσω από το όνομα του και την προσωπικότητα που διαθέτει.

Ο Αύγουστος προμηνύεται καυτός για τον ΟΦΗ που μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα φουλάρει μεταγραφικά καλύπτοντας τα κενά που είτε υπήρχαν εξαρχής (εξάρι, φορ), είτε προέκυψαν στην πορεία (εξτρέμ) λόγω της πώλησης του Στάρτζεον. Ο ΟΦΗ που δεδομένα θα ενισχυθεί και θα πάρει παίκτες εκεί που χρειάζεται να πάρει, έδειξε και στον Βόλο πως παρότι είναι ομάδα με αρχές οι ελλείψεις του είναι τέτοιες που φωνάζουν από χιλιόμετρα ότι πρέπει να τις καλύψει.

Και δεδομένα ο ΟΦΗ θα πάρει τρεις ποδοσφαιριστές. Δεν είναι καν θέμα προς συζήτηση ούτε μπορεί να αμφισβητηθεί. Ο ΟΦΗ κινείται μεταγραφικά με τις αγκυλώσεις που τον χαρακτηρίζουν σε κάθε μεταγραφική σεζόν τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια. Τακτική που είτε του βγαίνε σε κακό (π.χ. Καστάνιος τον Γενάρη), είτε σε καλό (Ντε Γκούζμαν). Τώρα όμως αυτό κρίνεται πολύ πιο αυστηρά σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, έγραψα από την Ολλανδία πως πέρα από ορισμένους που πάνε το πράγμα στα άκρα, η πλειοψηφία του κόσμου έχει δίκιο να γκρινιάζει και να αγχώνεται. Τα τραύματα της προηγούμενης χρονιάς δύσκολα θα κλείσουν και ακόμα πιο δύσκολα οι πληγές θα επουλωθούν.

Ποιο είναι το θέμα μας; Τι θα θέσουμε σήμερα ως προβληματισμό μέσα από απλά ερωτήματα, αφού αυτή είναι η δουλειά μας. Γιατί… δουλειά μας ΔΕΝ είναι να επιβάλουμε την άποψή μας ως την σωστή. Γιατί… δουλειά μας δεν είναι να κάνουμε… κυβιστήσεις, ασκώντας κριτική στον ΟΦΗ επειδή λειτουργεί με ένα μοντέλο που έχει τις παθογένειες του δεδομένα αλλά κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι λειτουργεί υπογείως αλλά και ούτε ότι πουλάει την ψυχή του στον διάβολο προκειμένου να πραγματοποιήσει τα δικά του θέλω.

Δουλειά μας είναι για παράδειγμα να ρωτάμε το Νιόπλια για τα προβλήματα που υπάρχουν δημιουργικά και εκείνος χωρίς κανένα είδους κόμπλεξ να παραδέχεται την δυστοκία που υ πάρχει, δουλειά μας είναι να υπάρχει ολοκληρωμένη άποψη για ότι συμβαίνει στον οργανισμό του ΟΦΗ δίχως να το παίζουμε ξερόλες και τιμητές των πάντων.

Το να «περιμένεις» να χάσει ο ΟΦΗ σε ένα παντελώς αδιάφορο φιλικό παιχνίδι ώστε να ποντάρεις στον εκνευρισμό και να λαϊκίσεις γράφοντας αυτό που θέλει να διαβάσει ο τσατισμένος φίλαθλος, είναι πλέον… ανόητο. Το να προσπαθείς να επιβάλεις την άποψή σου σε στυλ… «ο Νιόπλιας ρίχνει καρφιά για τα μεταγραφικά» ενώ την ίδια ώρα η απάντηση έχει προκύψει από ερωτήσεις δημοσιογράφων και αυτό να κρύβεται είναι… κωμικοτραγικό. Το να «ποντάρεις» σε ένα πρώτο κακό αποτέλεσμα και να βασίζεσαι σε αυτό, βγάζοντας γενικά συμπεράσματα για την εικόνα που θα έχει η ομάδα όλη τη χρονιά, αποτελεί τον ορισμό της αμπαλοσύνης.

Σαφώς και υπάρχουν προβλήματα στην διαμόρφωση του ρόστερ του ΟΦΗ. ΣΑΦΩΣ και γνωρίζουν στον ΟΦΗ τι πρέπει να κάνουν, λειτουργώντας έστω με τις αγκυλώσεις που γράφω παραπάνω.

Ερωτήσεις που φυσικά θα τεθούν, όπως και οι περασμένες, τότε στο ξεκίνημα:

1) Γιατί ο ΟΦΗ χρειάζεται να φτάσει ξανά στον Αύγουστο ώστε να κλείσει τα κενά που υπάρχουν όπως είναι εκείνο του αμυντικού χαφ και στην συνέχεια εκείνα μεσοεπιθετικά;.

2) Ο Στάρτζεον ορθώς πουλήθηκε, υπάρχει όμως έτοιμο πλάνο για την αντικατάσταση του; Και καλώς πουλήθηκε ο Πορτογάλος, τα κέρδη δεν είναι μόνο οικονομικά και μόνο όποιος σκέφτεται κοντόφθαλμα στέκεται στην αποχώρηση του Πορτογάλου.

3) Το plan b υπάρχει ακόμα σε περίπτωση που ο πρώτος στόχος για την θέση του αμυντικού χαφ δεν προχωράει;

Ο ΟΦΗ πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα στην φιλοσοφία του, να διδαχτεί από τα λάθη του και να αφήσει στην άκρη τις αγκυλώσεις που τον κρατούν πίσω και παράλληλα αδικούν την συνολική συμπεριφορά του club. Γιατί όπως και να’ χει, το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι και θα είναι πάντα η βιτρίνα του ΟΦΗ. Αν πηγαίνει καλά αυτό, θα αναδεικνύονται και όλα τα υπόλοιπα που πηγάζουν από τον Ο ΦΗ, αν δεν πηγαίνει καλά θα μένουν, δυστυχώς, στην άκρη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

25 σχόλια

  1. Λάμπρου, Ντουρμισάι και ενα αμυντικό χαφ και είμαστε εντάξει.

    1. Ο Λάμπρου ειναιβ τρομερός αλλά ακριβός και ένας φιγκε και ένα ποιοτικό 6αρι

  2. Μανο καλησπερα .Μια διευκρινιση, οταν λες “ορθως πουληθηκε ο Σταρτζεον” τι ακριβως εννοεις ? Γιατι η ομαδα που τον απεκτησε εχει ιδιο μπατζετ με τον ΟΦΗ… οποτε δεν ειμαι σιγουρος οτι αποκομισαμε τεραστια οικονομικα οφελη…

    1. Καλησπέρα Αντώνη δεν γνωρίζω αν έχει το ίδιο μπάτζετ με τον ΟΦΗ, κάτι για το οποίο αμφιβάλω βέβαια αφού τερμάτισε πέρυσι δεύτερη και φέτος παίζει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Καζάν που πέρυσι απέκλεισε τον ΠΑΟΚ. Εννοώ πως ο ΟΦΗ πρέπει να πουλάει παίκτες, τα οφέλη είναι πολύ μεγάλα για τον σύλλογο όχι μόνο οικονομικά. Και μην ξεχνάμε επίσης πως ο ΟΦΗ πήρε ελεύθερο τον Στάρτζεον.

  3. 1ον περιμένει τον Αύγουστο για να αγοράσει φτηνά. 2ον δεν υπάρχει αντικαταστατης του Σταρτζεον, γιατί η μεταγραφή του δεν ήταν προγραμματισμένη, απλά προέκυψε. 3ον ο Νιομπλιας έδειξε τις προθέσεις του, στο 6αρι στα φιλικά, βάζοντας εκεί τον Σελιμοβιτς(Θεός φυλάξει) και λίγο τον Ουες. Για αυτόν τον τελευταίο θέλω να πω ότι ο Νιομπλιας πρέπει να του βρει οπωσδήποτε θέση, γιατί είναι από τους πιο κοντρολαρισμενους παίκτες πού έχουμε.

    1. Τον Ουες δεν τον λές και κοντρολαρισμενο παίκτη μοναδικό πλεονέκτημα η ταχύτητα του αμυντικά έχει κενα επιθετικά χειρότερα σέντρα μηδέν ντρίπλα μηδέν…. Είναι ένας παίκτης που έχει προοπτικές εάν δουλέψει πολυυυυυυ…

  4. ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ….. ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!
    ΑΥΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ…. ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…..ΧΑΛΑΡΑΑΑ ….. ΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ!!!
    ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ…. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΩ……ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ , ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ….. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ!!!
    ΠΡΕΠΕΙ , ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΕΠΕΙ …..
    ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ , ΟΤΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ , ΠΟΥ ΑΦΕΝΟΣ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΙΚΙΛΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ …. ΠΟΥ Ή ΘΑ ΔΡΑΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ Ή ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ …… ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΙΝΕΣ!!

  5. Μα εμείς είμαστε οικονομικά ένταξη Δεν καταλαβαίνω για ποίο λόγω δεν έχουν κλείσει η μεταγραφές όταν αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος λέγατε ότι έχουν βρεθεί η μεταγραφική στόχοι και θα υπάρξουν άμεσα εξελίξεις.. και το χειρότερο είναι ότι φέρνουν παίκτες που είναι κατώτερη τον προσδοκιών η ομάδα χρειάζεται 4 βασικούς παίκτες άμεσα……

  6. Για μένα, το χειρότερο δεν είναι ότι δεν έχει συμπληρωθεί το ρόστερ (έτσι όπως θα έπρεπε), αλλά ότι οι έως τώρα μεταγραφές δε δείχνουν να ανεβάζουν το συνολικό επίπεδο της ομάδας. Ο Καμάου φαίνεται ότι θέλει πολύ “ψήσιμο”, δεν είναι έτοιμος να παίξει σε αυτά τα επίπεδα (όχι ακόμα τουλάχιστον) ενώ ο Φαν Ντάινεν δεν πείθει κανέναν ότι είναι εξτρέμ. Από κει και πέρα, ο Πασαλίδης φαίνεται τίμιος αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο ενώ ο Τοράλ… μάλλον θα γίνει κολλητός με τους γιατρούς και τους φυσιοθεραπευτές της ομάδας. Τέλος, ο Επασί είναι ένας τερματοφύλακας που βρίσκεις εύκολα στην αγορά, στα επίπεδα του Σωτηρίου θα έλεγα.
    Με άλλα λόγια, αν δε γίνει κάτι από εδώ και πέρα, θα στηριχθούμε λίγο-πολύ στους περυσινούς παίκτες. Το καλό είναι ότι έχουμε ορισμένους παίκτες που αξίζουν (Ντε Γκουζμάν, Νέιρα, Μεγιάδο, Βούρος, Καστάνιος), κάποιους άλλους που έχουν τα φόντα να κάνουν το “ξεπέταγμα” (Ουές, Διαμαντής) και τους γνωστούς πια τραυματίες (Ναμπί, Τσίλια) που σίγουρα μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω αν και όταν επιστρέψουν υγιείς. Φτάνουν αυτοί; Δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Μένει να φανεί.

    1. Ενδεχομένως να ισχύει και το ανάποδο. Να είναι προτιμότερο να συμπληρώνεται νωρίς το ρόστερ ώστε να κάνουν όλοι μαζί προετοιμασία (ειδικότερα οι θέσεις στις οποίες έχουμε ελλείψεις όπως το 6 και το 9). Το αν είναι παλαιότερα τραυματίες ή αν δεν απέδωσαν στα φιλικά μπορεί να σημαίνει και πολλά, μπορεί και όχι. Το μεγάλο ζητούμενο θα είναι η διαχείρισή τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς τόσο σε χημεία όσο σε φυσική κατάσταση, τομείς στους οποίους αποτύχαμε οικτρά (τραυματισμοί, αποκατάσταση, ανύπαρκτη συνοχή στην άμυνα, σκάσιμο ομάδας μετά το 60 κλπ) Και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα των ανθρώπων της ομάδας.
      Για το μέχρι τώρα και την ατομική κριτική των παικτών συμφωνώ ότι όλοι χρειάζονται δουλειά ακόμα.

      1. Λογικό είναι να θέλουν όλοι (προπονητές, οπαδοί, διοίκηση) ένα ρόστερ συμπληρωμένο στο 100% νωρίς σε μια προετοιμασία. Όμως αυτό δε γίνεται σχεδόν ποτέ και σε καμία ομάδα. Πάντα θα υπάρχουν οι περιπτώσεις last minute, οι τελευταίες πινελιές που λέμε. Και πάντα οι ομάδες θα περιμένουν ως το τέλος για αυτές. Στη δική μας περίπτωση, θεωρώ ότι, εκτός των περιπτώσεων αυτών, οι επιλογές που έχουν γίνει δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Όλοι μας βλέπουμε μπάλα και καταλαβαίνουμε λίγο-πολύ πότε κάποιος παίκτης έχει τα απαραίτητα προσόντα για να ανεβάσει επίπεδο μια ομάδα και πότε όχι. Η εντύπωση, λοιπόν, που έχω αποκομίσει από τα μέχρι τώρα φιλικά είναι ότι αυτοί που θα τραβήξουν κατά κύριο λόγο το κουπί είναι οι παλιοί, όπως ο Μεγιάδο, ο Νέιρα, ο Ντε Γκουζμάν, ο Βούρος, ο Κοροβέσης, ο Μαρινάκης. Οι νέοι, από την άλλη, δείχνουν ότι θα έχουν έναν δευτερεύοντα, έναν συμπληρωματικό ρόλο στην ομάδα. “Κακό είναι αυτό”, θα πει κανείς; “Όχι απαραίτητα”, θα έλεγα εγώ, “αλλά από τη στιγμή που χρειαζόμασταν κάποιους παίκτες ενδεκαδάτους (έκανε μπαμ πέρυσι), τότε στην περίπτωσή μας, ναι κακό είναι”.
        Συμφωνώ μαζί σου ότι εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η διαχείριση του ρόστερ κατά τη διάρκεια της χρονιάς, απλά δε μου έχουν κάτσει καλά οι μέχρι τώρα κινήσεις στο μεταγραφικό. Και αν η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται…Μακάρι να διαψευστώ, φυσικά.

        1. μα γι αυτό αναφέρθηκα στις θέσεις που παρέμειναν μονοπρόσωπες στην προετοιμασια (Μεγιάδο και Καστάνιος). Όσο να ναι, η καθυστέρηση ενέχει ένα ρίσκο. Ο Τοράλ έχοντας έρθει σαν πιο ποιοτική λύση σε μια θέση που ήδη είμαστε πλήρεις (Νέιρα, Ν.Γκούσμαν, Ναμπί, Μπαλογιάννης), ενδεχομένως ήρθε στα πλαίσια της λογικής που αναφέρεις: τον πετύχαμε σε τιμή ευκαιρίας και τον καβαντζώσαμε (απλά δεν ήταν last minute). Σε μία ηλικία που θα του δώσει κίνητρο αν πράγματι έχει ταλαιπωρηθεί να ξαναστεριώσει την καριέρα του. Όσο για το κουπί που λες και εγώ πιστεύω ότι στα πρώτα ματς θα πάμε με τους παλιούς βασικούς (τύπου Αναστό 2012). Σαφώς με ανησυχεί και μένα η εικόνα της ομάδας και σαφώς από την άλλη εύχομαι να βγω ψεύτης στην όποια απαισιοδοξία μου.

        2. Αγαπητέ Δημήτρη η περίπτωση Last Minute είναι συνήθως παίκτες που όπως είπες τελευταίες πινελιές η κάποιες ενδιαφέρων περίπτωσης σε καμία περίπτωση όμως και καμία ομάδα δεν κάνει μεταγραφές που προορίζονται για βασική ενδεκάδα Last Minute ευτυχώς πού η τελευταία μας μεταγραφή προέρχεται από μια ομάδα που έχει κάνει είδη προετοιμασία και λογικά ο παίκτης θα είναι σχεδόν έτοιμος. Η ομάδα μας δυστυχώς είναι πίσω σε σχέση με της μεταγραφές που κάνουν η βασική αντίπαλη μας Αστέρας, Ατρόμητος, ακόμα και ο Βόλος. Θα πρέπει αυτό να το κοιτάξουν γτ είναι ο τρίτος χρόνος που κάνουν το ίδιο λάθος….

  7. Κάθε χρόνο και χειρότερα.. Αυτα

  8. @ Γιώργος (13/8-10:53)

    Στο πρώτο σκέλος συμφωνώ (όπως άλλωστε έγραψα και στον Δημήτρη). Καλύτερα να καλύψεις την ελλειπή σου θέση με παίκτη και ας σέρνεται στα φιλικά (όπως η περίπτωση Φαν Ντάινεν) παρά να την αφήσεις ακάλυπτη ψάχνοντας τελευταία στιγμή (όχι ότι δεν μπορεί να βγει το οποιοδήποτε ρίσκο). Απο κει και πέρα νομίζω κάθε σύγκριση θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο με τον εαυτό μας. Σκέψου το ενδεχόμενο να είναι και οι τέσσερις ομάδες που προανέφερες χώμα και να μας περάσουν η Λαμία, ή ο Παναιτωλικός, ή ο Ιωνικός (μαγκιά τους). Την κακή απόδοση του ΟΦΗ θα κλαίμε. Ας γίνουμε για αρχή κυνικοί ώστε να μην τρέμουμε πάλι και όλα τα άλλα έρχονται.

  9. Το κακο με την πλειοψηφια των οπαδων ειναι οτι βλεπουν ΜΟΝΟ την ομαδα τους.
    Γιωργο(13/8 10:53 πμ), σε παρακαλω κανε ενα κοπο να ριξεις μια ματια στα ρεπορταζ των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναικου και Ολυμπιακου.
    Ολοι τους θα κανουν last minute μεταγραφες που προοριζονται για την βασικη ενδεκαδα. ΟΛΟΙ τους.
    Οι μοναδικες “σοβαρες” ομαδες που εχουν σχεδον ολοκληρωσει το ροστερ τους ειναι ο Αρης(που εχει μπει μεσα με τα μπούνια) και ο Ατρομητος.
    ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναικος, Ολυμπιακος, ακομα ψαχνονται.
    Και ο κοσμος τους γκρινιαζει.

    1. Με τα μπουνια;Εισαι σιγουρος φιλε;Τα περσινα συμβολαια καλυπτονται σχεδον εξ ολοκληρου απο το τηλεοπτικο.Οι παικτες που εχουν ερθειεχρι στιγμης θα εχουν συμβολαια συνολικα 3μυρια(βαζω μεσα Καμαρα,Γκιταν και στοπερ).Τα λεφτα αυτα καλυπτονται παλι απο το στοιχημα και τις χορηγιες.Σε ολα αυτα βαλε τις πωλησεις που ειναι περιπου 750.000 ,βαλε διαρκειας,συμμετοχη στην ευρωπη, εισητηρια με Αστανα και ΑΕΛ(αυριο και με Βολο) και τελος την τηλεοπτικη καλυψη στα ματς με την Αστανα.Οποτε μπουνια δεν το λες.Στον Αρη μετα απο πολλα χρονια χεν θα γινει last minute μεταγραφη.

      1. Αν Θάνο πιστεύεις πως ο Άρης… είναι μόνος του τότε ζεις σε άλλη χώρα.

        1. Δεν ξερω αν θα δεις το σχολιο αυτο αλλα εισαι και εσυ δυστυχως απο αυτους που αφηνουν υπονοουμενα τετοια.Αν εννοεις κατι(οπως και οι αλλοι που τα γραφουν αυτα) γραψτε με επιχειρηματα και στηριξτε τα λογια σας.Δεν εγραψα εγω στο σχολιο μου τιποτα για “μονους”,ανελυσα τα εσοδα-εξοδα συμβολαιων.Ποτε ακριβως βοηθηθηκε ο Αρης απο καποιον;Να σου θυμησω τι εγινε την χρονια με Λαμια και Απολλων,ή δυο χρονιες πριν;Να σου θυμησω τι εγινε με το ban και τις παλιες οφειλες;Επισης ξερουμε πως “ανεβηκατε” στο δευτερο μισο της σεζον 2017-2018,ξερουμε τις σχεσεις σας με τον συμπολιτη και παλαιοτερα με τον Παναθηναικο.Τεσπα Μανωλη δεν θα επεκταθω περαιτερω.Καλη συνεχεια

      2. Φίλε μου μην βάζεις το χέρι στην φωτιά για τον Άρη δεν είναι τυχαίο ότι τον περιμένει στην γωνία η UEFA κάθε χρόνο…

        1. Καμια Ουεφα δεν περιμενει,ξερουμε πως ηρθε τo ban,ξερουμε οτι ξεχασαν καποια ασημαντα e-mail.

    2. Εγώ μιλάω ξεκάθαρα για την ομάδα μας που όπως λένε κινούνται σε ευρωπαϊκα πρότυπα το πρόβλημα το δικό μας είναι ότι έρχονται παίκτες που τους έχεις ανάγκη να παίξουν άμεσα και μετά λέμε δεν έχουν φυσική κατάσταση και περιμένουμε 1-2 μήνες μέχρι να φτάσουν τους υπόλοιπους παίκτες η τους βάζουμε να παίξουν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εκεί υστερούμε ξεκαθάρα παιδιά μήν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας…

  10. “Ο ΟΦΗ κινείται μεταγραφικά με τις αγκυλώσεις που τον χαρακτηρίζουν σε κάθε μεταγραφική σεζόν τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια. Τακτική που είτε του βγαίνε σε κακό (π.χ. Καστάνιος τον Γενάρη), είτε σε καλό (Ντε Γκούζμαν)”

    Κριτική υψηλής ανάλυσης! Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις…

  11. Έγραψα για last minute μεταγραφές. Κακώς το έγραψα έτσι, λάθος μου. Ας το ξαναπάω άλλη μία. Αυτό που εννοώ είναι ότι ενώ η ομάδα έκανε “μπαμ” από πέρυσι ότι ήθελε 3-4 σοβαρές μεταγραφές, “έτρεξε” και πήρε παίκτες, νωρίς-νωρίς, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν είναι κάτι το σπουδαίο. Πρώτο φάουλ, λοιπόν, αυτό. Από κει και πέρα, μεταγραφές τύπου Γκαγιέγος ή το εξτρέμ (που λένε ότι θα φέρουν σε λίγες μέρες), ακόμα κι αν βγουν καλοί παίκτες, τέτοιες κινήσεις τις θεωρώ last minute. Γιατί; Γιατί το πρωτάθλημα αρχίζει σε μια εβδομάδα και, όσο κι αν πρόκειται για καλές μεταγραφές, δεν πρόκειται να προσαρμοστούν, άρα να βοηθήσουν, άμεσα την ομάδα. Δεύτερο φάουλ.
    Συμπερασματικά, πρώτα “κλείνεις” τις θέσεις στις οποίες έχεις προβλήματα ή ελλείψεις (στην περίπτωσή μας ήταν αρκετές αυτές) και μετά κοιτάς για το “λαυράκι” τηε τελευταίας στιγμής. Έχω την εντύπωση ότι η ομάδα έκανε το αντίθετο. Γνώμη μου.

    1. Και για να μην παρεξηγηθώ, όταν λέω “πρώτα “κλείνεις” τις θέσεις στις οποίες έχεις προβλήματα ή ελλείψεις” εννοώ ότι κοιτάς να πάρεις παίκτες που ξέρεις ότι θα βοηθήσουν άμεσα, παίκτες που έχουν αποδείξει κατά κάποιον τρόπο την αξία τους. Μετά κοιτάς για Καμάου, Επασί, Πασαλίδη κ.λπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 + six =