Τα τηλεοπτικά, οι “λιγούρηδες” και ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η ιστορία με τα τηλεοπτικά και οι “αντάρτες της φακής” που το βάρος τους είναι λιγότερο από τα παντελόνια τους. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του Gentikoule.

Η ιστορία έγραψε πως η αυξανόμενη δυναμική ενός συλλόγου με το όνομα του ΟΦΗ έφερε και τα αποτελέσματα αλλάζοντας εντελώς το τοπίο γύρω από τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι ο ΟΦΗ πήρε το υψηλότερο συμβόλαιο της ιστορίας του και αυτό είναι μια κατάκτηση που ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην ιδιοκτησία Μπούση, τους χειρισμούς της ΠΑΕ και βέβαια σε όλα όσα ακολουθούν τον οργανισμό: Όνομα, ιστορία, κόσμος και μεγάλη οπαδική βάση. Όπως επίσης είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι ο ΟΦΗ ανήκει πάντα στις έξι μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί είτε βγαίνει Ευρώπη κάποιος από τους υπόλοιπους, είτε όχι. Δηλαδή ακόμα και αν τα προηγούμενα χρόνια είδαμε τον ΟΦΗ, την ΑΕΚ, τον Άρη να παίζουν στην Γ’ Εθνική και οι υπόλοιποι μικρομεσαίοι έπαιζαν σταθερά στην Σούπερ Λιγκ, αυτό τι σημαίνει; Πως απέκτησαν όλα όσα δεν έχουν και διαθέτουν οι υπόλοιποι;

Αυτά είναι ιστορίες για αγρίους που περισσότερο εξιτάρουν εκείνους που θέλουν να πουν την μαλακία τους, απλά για να την πουν.

Είναι πασιφανές λοιπόν πως ο ΟΦΗ μόχθησε από την πρώτη στιγμή για την κεντρική διαχείριση και όταν φάνηκε ξεκάθαρα πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει, προχώρησε να κλείσει ένα συμβόλαιο αντάξιο της ιστορίας και της δυναμικής του. Όποιος διαβάσει τις δηλώσεις προέδρων ομάδων που παραμένουν άστεγες θα διαπιστώσει πως βγαίνει ένα κόμπλεξ και μια ζήλια απέναντι στον ΟΦΗ. Και απειλούν για την αναβολή του πρωταθλήματος επιχειρώντας να το τινάξουν στον αέρα μόνο και μόνο για να πάρουν λεφτά που δεν τα αξίζουν.

Τι προσπαθούν λοιπόν να πετύχουν; Να εκβιάσουν τα τηλεοπτικά κανάλια για να πάρουν κανένα φράγκο παραπάνω όταν την ίδια ώρα δεν θέλουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Απλά να υπενθυμίσω πως τέτοιο καιρό πριν από δύο χρόνια ο ΟΦΗ δεν είχε τηλεοπτικό συμβόλαιο. Αναγκάστηκε να δώσει δύο παιχνίδια εκτός έδρας, μέχρι να βρει μόνος του την λύση, και δεν έφτασε ποτέ στο σημείο να απειλεί και να εκβιάζει όλους τους υπόλοιπους. Αντιθέτως τώρα βλέπουμε ένα μάτσο από εκβιαστές που το πρόβλημα τους δεν είναι οι ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟ αλλά ο ΟΦΗ! Ο Κωστούλας τις προάλλες κατηγορούσε τον ΟΦΗ επειδή συμφώνησε με την Cosmote. Το επόμενο βήμα, προφανώς από αυτούς τους λιγούρηδες, είναι να ζητήσουν από τον ΟΦΗ να παίρνει άδεια από εκείνους πριν προχωρήσει σε συμφωνίες.

Η ιστορία λοιπόν έγραψε. Ο ΟΦΗ πήρε το ακριβότερο συμβόλαιο της ιστορίας του δίχως να είναι παραμάγαζο κανενός, με την δική του αξία και την δυναμική δεκαετιών να τρέχει από πίσω του. Τα υπόλοιπα είναι να’ χάμε, να λέγαμε και απλά για να τα πούμε σαν τον λατρεμένο μας αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

10 σχόλια

  1. Η Κεντρική Διαχείριση είναι ο μόνος σωστός τρόπος διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και κάθε πρόσκαιρο καλό συμβόλαιο δεν είναι για θριαμβολογιες.περυσι που πήρε 4,5 εκατ.ο Άρης και 1.300 εμείς γιατι δεν είπες τίποτα ,ήταν σωστό με την ίδια βαθμολογική θέση που είχαμε? Δεν πρέπει να έχουμε την ίδια θέση με τους 3 του Ποκ που μοιράζονται όλο το χρήμα και βαθαίνει η ψαλίδα.Στα 30 εκ συνολικό πακέτο οι μικρομεσαίες ομάδες έπαιρναν 1.300 τώρα που πήγε στα 60 εκατ πάρει δίνουν στις μικρομεσαίες 1.300 αυτό εσύ το επικροτεί?

    1. Δηλαδή Αντώνη σύμφωνα με τον δικό σου ισχυρισμό αν ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός τερμάτιζαν στην προτελευταία θέση θα έπρεπε να πάρουν λιγότερα χρήματα από άλλους θα τερμάτιζαν μέσα στην πρώτη πεντάδα; Αυτό που πρέπει με το ζόρι να υποτιμούμε τον ΟΦΗ και μετά να περιμένουμε να μας σέβονται οι υπόλοιποι, είναι κάτι που εγώ δεν το κατάλαβα ποτέ μου και ούτε πρόκειται να το καταλάβω.

  2. Μανώλη νομίζω ότι είσαι λίγο λάθος πριν λίγο καιρό λέγαμε όλοι ότι πρέπει να υπάρξει κεντρική διαχείριση για να μοιράζονται τα χρήματα σωστά ώστε να μπορούν η ποίο μικρές ομάδες να γίνουν ανταγωνιστικές δεν λέω πως η Ομάδα μας έπραξε λάθος μάλλον καλά έκανε γτ έτσι και αλλιώς για φέτος η κεντρική διαχείριση πάει περίπατο….
    Αλλά στο μέλλον θα πρέπει να γίνει και μάλιστα όπως περίπου είναι στην Αγγλία όπου η μικρότερη περνούν στην ουσία περισσότερα χρήματα από τους μεγάλους…..

    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Γιώργο. Μόνο που ο ΟΦΗ έπραξε κατ’ αυτόν τον τρόπο αφού η κεντρική διαχείριση έτσι και αλλιώς δεν θα γινόταν φέτος.

      1. Με λίγα λόγια Μανώλη είμαστε ένα Μπ……….. Δυστυχώς και Πολύ φοβάμαι ότι θα το βρούμε μπροστά μας αυτό που έγινε φέτος…..

      2. Εγώ δεν είπα ότι κακώς τα πήρε ο ΟΦΗ εγώ λέω ότι πρέπει να υπάρχει κεντρική διαχείριση για να μην σου αγοράζει η κάθε Ρακοβ της κάθε πολωνιας τον καλύτερο σου παίκτη για πλακα και τουλάχιστον μην κοροϊδεύεις τους προέδρους των 6 που σωστά μάχονται για κεντρική διαχείριση.Εγω πάντως 60 χρόνια τώρα δεν υποτιμώ αλλά τιμώ τον ΟΦΗ εσύ με τις θέσεις που αλλάζεις ανάλογα με το τι μας συμφέρει πρόσκαιρα τον υποτιμας

        1. Δηλαδή Αντώνη εσύ θες να μου πεις ή τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω πως εννοείς πως ο ΟΦΗ πούλησε τον Στάρτζεον από ανάγκη; Ο τωρινός ΟΦΗ έχει ανάγκη για λεφτά για να πουλήσει παίκτη;

  3. Διάβασε το άρθρο του cretalive για το ίδιο θέμα και θα δεις μια άλλη -σωστη οπτικη

  4. Τώρα που κλείσαμε καλό συμβόλαιο με τη κοσμοτε, θα παίξουμε καλή μπάλα φέτος;

  5. δε μπορώ να κατανοήσω τον η τους λόγους για τέτοιου είδους άρθρα.
    μοιάζουν σαν άρθρα επι πληρωμή( αν και δεν είναι ) αλλά τι μου προσφέρει σαν ofi fan;
    Κάντε μια αντρίκια κριτική, πάρτε τηλ τον μπούση και πείτε του για την αγωνία και ανάγκη του κόσμου, να δυναμώσει πολύ η ομάδα, και σεβασμό απέναντι μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × 3 =