Οι “Χλαπάτσες” της Superleague

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το μόνο που δεν έχουν κάνει δημόσια είναι να βάλουν τον ΟΦΗ να ζητήσει συγνώμη επειδή λειτούργησε ως μεγάλος και όχι σαν τα μούτρα τους για να συμφωνήσει με την Comoste. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Είπα να μην ασχοληθώ ξανά με το θέμα των τηλεοπτικών που έχει ως αποτέλεσμα την παγκόσμια πρωτοτυπία να αναβάλει κοτζάμ πρωτάθλημα επειδή υπάρχουν πέντε – έξι λιγούρηδες που δεν τους φτάνουν τα 2,5 εκ. ευρώ που θα πάρουν (τηλεοπτικά + ποσοστό από το στοίχημα) αλλά επειδή βλέπω τα τελευταία 24ωρα να γράφονται τα τέρατα, είπα να πάρω θέση και εγώ. Μιλάμε για μια κατάσταση που θεωρείται (και είναι) πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Διάφορες ΠΑΕ της Superleague που δεν κόβουν στα παιχνίδια τους ούτε 1.000 εισιτήρια – άρα τι αγοραστική δύναμη έχουν στην ελεύθερη αγορά – και με τις πράξεις τους τινάζουν στον αέρα ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Απορώ βέβαια με τον ανδρισμό αυτών των ΠΑΕ όταν το καλοκαίρι του 2019 η μοναδική ομάδα που δεν είχε τηλεοπτικό συμβόλαιο ήταν ο ΟΦΗ και όμως δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Αντιθέτως η χρονιά ξεκίνησε κανονικά, ο ΟΦΗ οικειοθελώς δέχτηκε να παίξει τα δύο πρώτα ματς εκτός έδρας προκειμένου να βρει μόνος του την λύση, και όλα ήταν καλά και όμορφα.

Τότε οι μεγαλοδημοσιογράφοι των Αθηνών δεν μπήκαν στην διαδικασία να σκεφτούν τον άστεγο (στην τιβί) ΟΦΗ αλλά τους ενδιέφερε το πως οι αγαπημένοι τους θα πάρουν αντί για 5 και 6 εκ. ευρώ, 8 και 9. Τότε δεν τους ενδιέφερε ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργούνταν αφού υπήρχαν ομάδες που έπαιρναν κοντά στα 10 εκ. ευρώ και άλλες που με το ζόρι έπαιρναν 2 (όπως ο ΟΦΗ του 2018), τώρα ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος της κεντρικής διαχείρισης. Γιατί; Όχι γιατί σκέφτονται αν ο Βόλος ή ο Απόλλωνας θα πάρουν 200 και 300 χιλιάρικα παραπάνω αλλά γιατί το payroll πέφτει σύννεφο και 1η του μηνός τα ευρώ γεμίζουν τις τσέπες του κάθε, πρόθυμου, να γίνει Χλαπάτσας μπροστά στα αφεντικά του.

Το τι διαβάζουμε την τελευταία εβδομάδα δεν λέγεται. Με μπηχτές, υπονοούμενα και διάφορα άλλα κολπάκια βάζουν στο στόχαστρο τον ΟΦΗ επειδή εκμεταλλεύτηκε όλα τα προνόμια που τον χαρακτηρίζουν ως club, την δυναμική του και παράλληλα την διοικητική σταθερότητα, διαφορετικότητα που διαθέτει εν αντιθέσει με όλους εκείνους. Επειδή ο ΟΦΗ δεν έχει εξαπτέρυγα δεξιά και αριστερά (και πολύ καλά το κάνει), ούτε payroll διαθέτει στο δυναμικό του για να τον αβαντάρουν, βρίσκουν και ξεσαλώνουν όλα αυτά τα παιδιά που με μια τυρόπιτα σου γυρίζουν το μπιφτέκι ανάποδα και δεν το παίρνεις χαμπάρι. Το μόνο που δεν έχουμε διαβάσει ακόμα είναι να ζητήσουν από τον ΟΦΗ να βγει και να πει δημόσια συγνώμη επειδή πήγε και συμφώνησε με την Cosmote κλείνοντας την μεγαλύτερη συμφωνία της ιστορίας του καθώς οι άνθρωποι του συνδρομητικού έχουν δει πολλά περισσότερα από όσα βλέπουμε, συχνά, και εμείς οι ίδιοι στο Ηράκλειο και την Κρήτη.

Όταν ο ΟΦΗ ήταν υπέρ της κεντρικής διαχείρισης όμως και οι περισσότεροι με αναθέματα έλεγαν όχι, όλοι οι παραπάνω λούφαζαν επειδή ήθελαν πρώτα να πάρουν άδεια από τα αφεντικά και μετά να ζητήσουν τον λόγο. Ο Μπέος που έχει γίνει σημαιοφόρος της επανάστασης, γιατί άραγε δεν μιλούσε δύο χρόνια τώρα και ξαφνικά σήκωσε ψηλά το λάβαρο; Οι υπόλοιποι που δεν κάνουν σεφτέ στα εισιτήρια, και ενώ ήδη τα ταμεία τους είναι γεμάτα από το ποσοστό του στοιχήματος, γιατί ξαφνικά κάνουν τους επαναστάτες;

Σαφώς και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η κεντρική διαχείριση. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το αμφισβητήσει κανείς. Όμως να γίνει πάνω σε στέρεες βάσεις και όχι με εκβιαστικό τρόπο, επειδή έτσι γουστάρουμε να το κάνουμε με απειλές και ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων.

Αλλά βλέπουμε πόσο πρόθυμοι είναι να λειτουργήσουν για την έξωθεν καλή μαρτυρία όταν θέλουν να γίνουν “Χλαπάτσες”. Που στην πραγματικότητα είναι χλαπάτσες χωρίς εισαγωγικά γιατί ο original είχε και μια δόση χιούμορ στα λεγόμενα του. Αντιθέτως οι “Χλαπάτσες” των ΠΑΕ δεν έχουν καθόλου χιούμορ και ούτε, πλέον, γελάει κανείς μαζί τους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. Εγώ θεωρώ πως κακός ασχολούμαστε με βλάκες που δεν καταλαβαίνουν ότι η κεντρική διαχείριση για φέτος πήγε περίπατο…..ο ΟΦΗ υπέγραψε όχι μόνο για τα λεφτά που μάλλον ήταν παραπάνω αλλά πήρε χαμπάρι ότι δεν πρόκειται να γίνει κεντρική διαχείριση και με αυτό τον τρόπο θέλησε να μην είναι μέσα στο γκρουπ τον ομάδων που μπλοκάρουν την έναρξη της λίγκας……

  2. Δεν διαβάζω κανέναν Πο@στη αθηναίο δημοσιογράφο…
    Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να τους δώσω κλικ, όσο και κλικ-μπέητ να είναι ο τιτλος τους..
    Οχι τώρα… τα τελευταία 10 χρόνια…
    Οπότε ούτε ξέρω τι γράφουν ούτε με νοιάζει..
    Το ίδιο και για τις εφημερίδες τους.. δεν έχω δώσει ευρώ για 10 χρόνια στις φυλάδες τους…

    Καλό θα είναι να μη νοιάζει και εσένα..

    Μόνο ως στατιστικό θα χρειαστεί για να ξέρουμε ΠΟΥ θα αντιμετωπίσει η αποστολή της ομάδας προκλήσεις και να είμαστε έτοιμοι. Αλλα αυτό πρέπει να γίνει “εσωτερικά”.

  3. Δεν με απασχολούν τα εξωαγωνιστικα

  4. Πάει κι ο σαρδι μετά τον σταρτζι… Σιγά… Ένα σωρό επιθετικούς έχουμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four + fourteen =