Μεγάλο club δεν σε κάνουν μόνο οι μεταγραφές αλλά και οι πωλήσεις

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με τον Φιγκεϊρέντο, πούλησε φέτος Στάρτζεον, Σαρδινέρο και ο δρόμος της αυτάρκειας θα έρθει μόνο έτσι. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής από το blog του στο Gentikoule.

Οι πωλήσεις δεν είναι θέμα μόνο χρημάτων και πόσα θα μπουν στο ταμείο σου. Είναι θέμα πρεστίζ, θέμα ωρίμανσης ποδοσφαιρικής αλλά και διοικητικής. Όμως κυρίως είναι δρόμος που αργά ή γρήγορα, ειδικά όταν μιλάμε για τον ΟΦΗ που δεν πρόκειται να πάρει 20 και 30 εκ. ευρώ από το Τσάμπιονς Λιγκ, θα σε οδηγήσει στην αυτάρκεια. Η αυτάρκεια θα σε δυναμώσει οικονομικά, θα σε γιγαντώσει μέσα στα επόμενα χρόνια προκειμένου να κάνεις κινήσεις που πριν δεν τις σκεφτόσουν, ήδη φέτος ο ΟΦΗ έκανε μεταγραφές που οικονομικά βγήκαν πάνω από το δικό του στάτους. Ο Τοράλ και ο Γαγιέγος είχαν συμβόλαια που στην Ελλάδα τα δίνουν ελάχιστες ομάδες, όχι παραπάνω από 2-3.

Και ο ΟΦΗ έχει ανάγκη να είναι αυτάρκης, όχι μόνο για το παρόν του αλλά και για το μέλλον του προκειμένου ο ιδιοκτήτης του να είναι σε θέση να βλέπει να αποδίδονται οι καρποί της δουλειάς που γίνονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα δεν μιλάω για την περσινή χείριστη χρονιά αλλά συνολικά. Ο ΟΦΗ έχει καταφέρει μέσα σε 12-13 μήνες να πουλήσει τρεις ποδοσφαιριστές, είτε με ποσό ρεκόρ όπως του Φιγκεϊρέντο στο Ντουμπάι, είτε τον Στάρτζεον στην Πολωνία και τον Σαρδινέρο στην Αυστραλία, δίχως να έχει από πίσω του ούτε την φήμη που του παρέχει η παρουσία σε διοργανώσεις όπως το Τσάμπιονς Λιγκ, ούτε οι τίτλοι που έχει πάρει στην Ελλάδα. Πρακτικά, βρίσκεται στον τρίτο χρόνο της ποδοσφαιρικής του ωρίμανσης και ήδη αυτό που έχει καταφέρει είναι σημαντικό αφού πλέον βρίσκεται σε φάση που διαπραγματεύεται με τέτοιο επίπεδο που ορίζει εκείνος τις τιμές των δικών του πωλήσεων και δεν ξεπουλάει.

Αν πουλήσει με τους όρους που εκείνος θέλει καλώς, αν δεν πουλήσει δεν θα σκάσει και κανείς στον ΟΦΗ. Αυτό φάνηκε και στην περίπτωση του Σαρδινέρο αφού από 1η Ιανουαρίου 2022 θα μπορούσε να υπογράψει ελεύθερος και ο ΟΦΗ θα μπορούσε να πει το “ναι” σε οποιαδήποτε πρόταση. Όμως διαπραγματεύτηκε, πήρε το καλύτερο που εκείνος πιστεύει ότι θα μπορούσε να πάρει.

Στην Ελλάδα αρνούμαστε να δούμε τα πραγματικά οφέλη του τι σημαίνει πωλήσεις για μια ελληνική ομάδα. Σκεφτόμαστε το ρηχό επιχείρημα των “χρημάτων” αλλά την ίδια ώρα ξεχνάμε τα υπόλοιπα. Ότι το όνομα του club μεγαλώνει, η ποδοσφαιρική του οντότητα αποκτά αυτομάτως ακόμα μεγαλύτερη αξία ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί σε περιόδους μεταγραφών αφού ο παίκτης κοιτάζει και αυτό. Ότι θα πάει σε μια ομάδα που έχει στραμμένα πάνω της τα βλέμματα από ατζέντηδες, ομάδες και δίχως να έχει την πολυτέλεια να διαφημίζει στην Ευρώπη την δική της πραμάτεια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

17 σχόλια

  1. Παναγία μου μόνο εσύ

  2. Καλά έκανε η ομάδα και πούλησε Σταρτζεον και Σαρδινερο εαν έχει βρει 2 καλύτερους να τους αντικαταστήσουν!

    1. σωστος ειδικα σταρτζεον το ξεφορτωθηκαμε.

  3. Μανώλη άρχισες πάλι να γράφεις αρουλουμπες ως συνήθως.
    Για ποιες ωριμάσεις μιλάς και για ποια clup, όταν σωζεσε στο 95 ,και την μεθεπόμενη την προτελευταία αγωνιστική,και κάνεις και ρεκόρ 10 συνεχόμενων καρπαζιων.
    Σου έχω γράψει πολλές φορές ότι βιάζεσε.
    Φέτος έχουν γίνει πάλι πολλά λάθη τα οποία θα τα αναλύσουμε μετά τις πρώτες πέντε καυτές αγωνιστικές.
    Πιστεύω να μην κρυφτείς και να βγεις να ζητήσεις μια συγνώμη,για αυτά που γράφεις.
    Εγώ επειδή ξέρω μπάλα και βλέπω τις τριαρες που έρχονται σου γράφω και πάλι ,ότι η ομάδα θα βολοδερνει στις τελευταίες θέσεις.
    Αυτά που λιβανιζεις ,γιατί αυτό πρέπει να κάνεις, γίνονται όταν μια ομάδα παρουσιάζει σταθερότητα στην πρώτη εξάδα το λιγότερο μια πενταετία, και όχι με τα υπογλοσια να που περνούν οι αγνοί και οι γνήσιοι ομιλιτες όπως πέρσι και προπερσι.

    1. Όλες οι ομάδες έχουνε ιντερνετικούς ανώνυμους “τζάμπα μάγκες’ και ‘νούμερα” γιατί να μην έχει και ο ΟΦΗ δηλαδή; δεν το κατάλαβα.

    2. Ξέρεις όχι απλώς μπάλα,
      Μπαλάρα. Χαραμίζεσαι στα σχόλια του gentikoule.
      Άσε μας ρε μάστορα.
      Σε βαρεθήκαμε.
      Μανο, μην του δίνεις σημασία.

    3. Εσυ πρέπει να στείλεις βιογραφικό στην ΠΑΕ. Τέτοιος γνωστής του αθλήματος που είσαι κρίμα να πας χαμενος…. Εε καημένε…..

  4. Σωστά τα λές αλλά κάποια στιγμή δεν φτάνουν η πώλησεις ούτε η μεταγραφές Μεγάλος γίνεσαι εάν παίζεις ευρωπαϊκά παιχνίδια και προχωράς στην Ευρώπη…

  5. Πρώτη φορά βλέπω ομάδα να πανηγυρίζει επειδή κάνει αυτό που κάνουν όλες οι ομάδες του πλανήτη.. Να αγοράζουν η πουλάνε παίκτες…

    1. Φαντάζομαι είσαι χρόνια Οφητζης.
      Θα ήθελα να μου αναφέρεις προ Μπούση εποχή, έστω μια πώληση και μια αγορά παιχτη.
      Ναι, χαιρόμαστε που πλέον γίνονται τα αυτονόητα.

  6. Τον τελευταιο που περιμενα να πουληθει φετος ηταν ο Σταρτζεον . Απλα γιατι ηταν παιχτης με ποιοτητα και δεν εχουμε πολλους τετοιους επιθετικα οπως φανηκε και στα φιλικα. Καποιους παιχτες πρεπει να μπορουμε να τους κραταμε μονο ετσι θα αποκτησουμε σταθεροτητα . Ας ελπιζουμε οτι τις επομενες μερες θα κλεισουμε εναν τουλαχιστο ισαξιο παιχτη και το περσινο Γιαννου αντι Φιγκειρεδο θα ξεχαστει…

  7. Καλησπέρα ..άσχετο αλλά η καθημερινή εκπομπή του Νικου Μαρκάκη (Ανατροπή και πέναλτι) γιατί δεν μεταδίδεται πλέον???

    Επίσης ήθελα να ρωτήσω ..σύμφωνα με το ρεπορτάζ τουλάχιστον ο ένας εξτρεμ (ξένος …καλη περίπρωση κλπ κλπ) ήταν “κλεισμένος” γιατί λοιπόν πάλι τοση καθυστέρηση??

  8. λογικο ειναι απο τη στιγμη που ειναι θεσσαλονικη ο ζαντε να εχει παει για τον αρη κ οχι για τον οφη.

  9. Για αλλη μια χρονια, ο οφη θα ξεκινησει με ελλείψεις το πρωταθλημα. Πραγματικα δε παλευονται εκει στην διοικηση.

  10. Δανεικος ο λαμπρου

    1. “Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει” λαϊκή ρήση.

  11. Τοοοοση προσπάθεια τοοοοση υπομονη – αναμονη – ψαξιμο και μυστικοπαθεια και στο τελος δανεικος για ενα χρονο ο Λαμπρου(που δεν θα περναμε δανεικο) και γεια σας…κριμα:(

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

11 − seven =