Μεταγραφικά η σούμα είναι θετική αναμένοντας το κερασάκι στην τούρτα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ πήγε σε λύσεις παικτών που ήρθαν για να μπουν στην ενδεκάδα, το μπάτζετ ανέβηκε με προσθήκες όπως των Τοράλ, Γαγιέγος και πλέον όλα θα κριθούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Η μεταγραφική σεζόν, με μια εξαίρεση, ολοκληρώθηκε για τον ΟΦΗ. Σε αντίθεση με το καλοκαίρι του 2020, φέτος το μοτίβο άλλαξε εντελώς. Κινήθηκε εξαρχής σε παίκτες που θα έρθουν ώστε να μπουν στην ενδεκάδα, απέφυγε νέους σε ηλικία που μπροστά τους έχουν περιθώρια εξέλιξης (π.χ. Ουές, Γρίβας, Μπαλογιάννης) και με ξεκάθαρη στόχευση την αναβάθμιση του ρόστερ του απέκτησε 8 παίκτες που ήρθαν για να μπουν στην ενδεκάδα εξαρχής.

Ή τουλάχιστον να θεωρούνται εν δυνάμει βασικοί.

Το μπάτζετ, σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν – ανεξάρτητα από έσοδα και έξοδα – αυξήθηκε και θεωρητικά μιλώντας πάντα, μιας και δείγμα γραφής θα αποκτήσουμε από τα επίσημα παιχνίδια, οι προσδοκίες για έναν καλύτερο ΟΦΗ υπάρχουν. Και όχι άδικα. Η στόχευση των επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος πήγαν σε οκτώ παίκτες που διαθέτουν εμπειρίες, ποδοσφαιρικές παραστάσεις και παράλληλα είναι σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία. Από τον Λάμπρου που παρότι είναι 24 χρόνων κουβαλάει πετυχημένες θητείες σε Ηρακλή, Πανιώνιο αλλά και εμπειρία από το εξωτερικό με την Φορτούνα Σιτάρντ όπου ήταν ενδεκαδάτος μέχρι τον Τοράλ της Τσάμπιονσιπ και τον Γαγιέγος των συνεχόμενων χρόνων σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής.

Το μπάτζετ δεδομένα ανέβηκε, μιλώντας πάντα για το ποδοσφαιρικό τμήμα, η επιλογή των παικτών έγινε είτε μέσω σκάουτινγκ (Γαγιέγος, Καμάου, Τοράλ, Φαν Ντάινεν) είτε μέσω της ελληνικής αγοράς (Επασί, Πασαλίδης, Λάμπρου).

Ο ΟΦΗ με την απόκτηση του Λάζαρου Λάμπρου διαθέτει ένα πλήρες ρόστερ και το κερασάκι στην τούρτα θα είναι να έρθει ακόμα ένας παίκτης για τα “φτερά” της επίθεσης. Εάν ο ΟΦΗ καταφέρει να πάρει παίκτη που θα έρθει και θα είναι σε θέση να κάνει την διαφορά, όπως ο περσινός Ντε Γκουζμάν, τότε θα μιλάμε για το πληρέστερο ρόστερ των τελευταίων χρόνων.

Μεταγραφικά ο ΟΦΗ κάλυψε τα κενά του, από όσους έφυγαν, δεδομένα ήρθαν καλύτεροι από εκείνους που αποχώρησαν από το Ηράκλειο. Επιλογές παικτών έτοιμων και “ψημένων” όπως οι Τοράλ και Γαγιέγος είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά, επιθετικά (με μικρό παράθυρο πάντα ακόμα μια επιλογή για τα εξτρέμ) ο ΟΦΗ, τώρα, είναι καλά.

Η μεταγραφική σούμα βγάζει θετικό το συνολικό πρόσημο για τον ΟΦΗ με το δυνατό του χαρτί να είναι ο προπονητής του. Εάν έρθει και το κερασάκι στην τούρτα που θα είναι ένας εξτρέμ με ανάλογα χαρακτηριστικά με εκείνα του Λάμπρου τότε θα μιλάμε για μια ομάδα που είναι υπερπλήρης σε όλες τις γραμμές. Και παρά τα όσα γράφονται δεξιά και αριστερά, ο ΟΦΗ έδειξε πως έμαθε από τα λάθη του. Η περσινή χρονιά του βγήκε σε καλό, ακόμα και στην υπόθεση απόκτησης του αμυντικού χαφ έγινε αντιληπτό με την μεταγραφή του Γαγιέγος ότι στον ΟΦΗ κάτι παραπάνω ήξεραν και περίμεναν για να φέρουν τον Χιλιανό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Σιγουρα οι μεταγραφες δειχνουν καλυτερες απο προηγουμενα χρονια αλλα φοβαμαι παλι τους συνεχεις τραυματισμους..ηδη ο μεγιαδο παει χειρουργειο..τοραλ και ναμπι δεν τους υπολογιζω πολυ και ο τσιλιανιδης σε αγνωστη κατασταση.. ….απομενει να δουμε αν τουλαχιστον 2-3 μεταγραφες θα αποδωσουν αυτο που περιμενουμε..καλυτερες μεταγγραφες, λαμπρου, ντουρμισαι και γκαγιεγκος

    1. Και τον Πασαλίδη θεωρώ καλό. Μη σου πω και τον Φαν Ντάινεν αν βελτιώσει λίγο τις αλληλοκαλύψεις του. Τα ερωτηματικά για μένα είναι Καμάου (λόγω προσαρμογής) και Ντουρμισάι (ξέρει το πρωτάθλημα αλλά είναι εκτός ρυθμού , ελπίζω να συνεχίσει το ξύπνημα που πήγε να κάνει με τη Λάρισα). Ο Μεγιάδο πάντα ταλαιπωρούταν αλλά πάντα παρέμενε σκύλος, για τον Τοράλ ακούγονται καλά λόγια όσον αφορά την ποιότητά του αν είναι στοιχειωδώς υγιής θα ξεχωρίσει, για τον Ναμπί τώρα είναι που χρειάζεται ο περιβόητος εγωισμός του ώστε να πιάσει από τα μαλλιά την τελευταία ευκαιρία του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × 5 =