Ρε παιδιά να ξεκινήσουμε από τα απλά

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η πολύ βαβούρα που γίνεται για τα αυτονόητα πράγματα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Λίγος ο κόσμος την Παρασκευή; Ελάχιστος – θαρρώ αυτονόητο για όλους μας.

Όμως αυτοί είχαν δικαίωμα να μπουν. Ουδείς άλλος – θαρρώ αυτονόητο (επίσης) για όλους μας.

Το αν θα είναι αυτή η εικόνα του “Γεντί Κουλέ” εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου δεν μπορώ να το γνωρίζω, όπως και κανένας από εμάς. Αν υπήρχε η δυνατότητα να μπει κόσμος με απλό εισιτήριο (και είχαμε πάλι την ίδια εικόνα) τότε ναι, θα ήταν ένα πρώτο (αποθαρρυντικό – αρνητικό) δείγμα για το ξεκίνημα της χρονιάς.

Ότι η ΠΑΕ σε κάποιες περιπτώσεις είναι κάθετη και όχι ευέλικτη, επίσης θα συμφωνήσω με αυτήν την άποψη. Όμως η ΠΑΕ θέλει να είναι και νόμιμη. Το ότι οι άλλοι παρανομούν, δεν σημαίνει πως έχουμε και εμείς την απαίτηση από τον ΟΦΗ να παρανομήσει. Νομίζω ξεκάθαρο και απόλυτο.

Μετά από 17 μήνες που το γήπεδο παρέμενε κλειστό και εγώ είχα την ανυπομονησία να δω φωνές, παλμό, ένταση. Μου έλειψε, μου φαίνεται σαν μια ολόκληρη ζωή για να συνηθίσω να περνάω ανάμεσα σε κόσμο, όταν πέρυσι ήταν τρεις και ο κούκος. Και εγώ θέλω να βλέπω την 4 γεμάτη, να την βλέπω με συνθήματα, κορεό – εκείνο με τον Μινώταυρο στο ματς με την ΑΕΚ είναι ότι καλύτερο (αν όχι το καλύτερο που έχουμε δει ποτέ στην Θύρα 4). Οι μεγάλες ομάδες είναι “καταδικασμένες” να ζουν με τον κόσμο τους. Χωρίς τον κόσμο τους δεν είναι μεγάλες. Ο κόσμος του έκανε μεγάλο τον ΟΦΗ, ο κόσμος του τον ξεχωρίζει από τον σωρό της Superleague. Όπως και να το κάνουμε, έξι είναι οι μεγάλες ομάδες που αγωνίζονται φέτος στην Superleague, με όλο τον σεβασμό προς τους υπόλοιπους αλλά κανένας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί “μεγάλος”.

Το “Γεντί Κουλέ” το αγαπήσαμε όλοι γιατί το βλέπαμε γεμάτο, το βλέπαμε όμορφο, με πολλά χρώματα και ζεστή ατμόσφαιρα. Αυτό κάνει την διαφορά στον ΟΦΗ. Ο κόσμος του.

Όμως μην χάνουμε παιδιά την λογική μας. Δεν μπορούμε να διαβάζουμε από τον ΟΦΗ (και τον κάθε ΟΦΗ) να παρανομεί όταν βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας. Δεν είμαι από εκείνους, και δεν θα το κάνω ποτέ μου, να προχωρήσω στον στριφνό και εξευτελιστικό διαχωρισμό μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Ο καθένας πράττει ανάλογα με το βάρος της συνείδησης του και υπό το βάρος της (προσωπικής) απόφασης του

Για τον στυγνό εκβιασμό από πλευράς Κυβέρνησης για μόνο εμβολιασμένους μέσα στο γήπεδο, όταν την ίδια ώρα στις συναυλίες μπαίνεις μόνο με μάσκα (εδώ γελάμε) τα έγραψα πριν από λίγες ημέρες. Ο ξεκάθαρος στόχος ήταν ο εκβιασμός των πολιτών – φιλάθλων – οπαδών για να εμβολιαστούν. Ξεκάθαρος εκβιασμός επειδή αφενός είναι νεαρής ηλικίας και αφετέρου γιατί αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Το να ζητάμε όμως από τον ΟΦΗ να παρανομήσει, εν μέσω πανδημίας, δεν είναι λογικό. Και καλό είναι να είμαστε λογικοί και όχι να την χάνουμε ενώ όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, έχουμε τραβήξει ότι έχουμε τραβήξει (άλλος λίγο, άλλος πολύ) από τον Μάρτιο του 2020.

Βλέπω και γίνεται πολύ βαβούρα για τα απλά πράγματα, για τα αυτονόητα. Γιατί δεν ανοίγουν εκδοτήρια (όταν απαγορεύεται η φυσική παρουσία και μόνο μέσω ίντερνετ) αλλά αφού παρανομεί άλλη ομάδα, ας παρανομήσει και η δική μας, γιατί χρειάζεται τέτοια γραφειοκρατία, αφού αυτό υποχρεώνεται από το νόμο και οι ΠΑΕ δεν έχουν καμία σχέση αλλά εμείς να ρίξουμε το καρφί μας απλά για να την μπούμε στον ΟΦΗ.

Οκ, κατανοητή η γκρίνια, όλοι περιμένουν να επιστρέψουν στα γήπεδα και αυτή η ανυπομονησία ορισμένες φορές δημιουργεί και εκνευρισμό. Τον δέχομαι, τον κατανοώ και τον καταλαβαίνω απόλυτα. Αλλά μέχρι ένα σημείο. Να γκρινιάξουμε όλοι μας αλλά να ξέρουμε τον λόγο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

14 σχόλια

  1. Στο γήπεδο θα είμαστε με κάθε τρόπο…όσοι βρίσκουν δικαιολογίες απλά δεν θέλουν να δούνε την ομάδα και δυστυχώς την μικραίνουν

  2. Φιλε μου καλε Μανο τα πραγματα ειναι ακριβως οπως τα περιγραφεις, λυπαμαι αλλα η εικονα απο θεμα κοσμου θα ειναι αυτη απο εδω και στο εξης, μην ακουω δικαιολογιες οπως του Νικου παραπανω οτι οποιος δεν ερχεται στο γηπεδο βρισκει δικαιολογιες τα πραγματα ειναι απλα και το προβλημα μονο ενα ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ για την εισοδο σου στο γηπεδο,ουτε οι τιμες στα διαρκειας, ουτε η αλλαγη σηματος ουτε τιποτα ,κριμα παντως γιατι ο κοσμος διψαει για μπαλα και του στερησαν την καψουρα του τελος οπως σωστα ανεφερες σε πολλα γηπεδα μπαινουν αβερτα χωρις ελεγχο (ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ) οχι απλα λογια.

    1. ειδαμε και πριν ποσο το γεμιζαμε…αντι να μην μας χωραει το ηπεδο χρονο με τον χρονο γινεται το αντιθετο…κατι σαν τον Πανιωνιο…..

  3. Φιλε μου καλε Μανο τα πραγματα ειναι ακριβως οπως τα περιγραφεις, λυπαμαι αλλα η εικονα απο θεμα κοσμου θα ειναι αυτη απο εδω και στο εξης, μην ακουω δικαιολογιες οπως του Νικου παραπανω οτι οποιος δεν ερχεται στο γηπεδο βρισκει δικαιολογιες τα πραγματα ειναι απλα και το προβλημα μονο ενα ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΜΠΟΛΙΑΣΜΟΣ για την εισοδο σου στο γηπεδο,ουτε οι τιμες στα διαρκειας, ουτε η αλλαγη σηματος ουτε τιποτα ,κριμα παντως γιατι ο κοσμος διψαει για μπαλα και του στερησαν την καψουρα του τελος οπως σωστα ανεφερες σε πολλα γηπεδα μπαινουν αβερτα χωρις ελεγχο (ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ) οχι απλα λογια.

  4. ΄Ετσι είναι, συμφωνώ απόλυτα με το Νίκο, στο γήπεδο εδώ και δεκαετίες πάει ο περισσότερος κόσμος για να δει την ομάδα γιατί την αγαπάει (και όπως λέει και κάποιο σύνθημα των οπαδών του “σ΄όποια κι΄αν πέζεις εθνική”. Με οποιεσδήποτε συνθήκες (με Βατσινάδες, με Τσάλους κ.λ.π.). Διαφορετικά ψάχνεις δικαιολογίες και από δικαιολογίες, να φαν κι΄οι κότες.

    1. Δηλαδη τι εννοεις να παει ο κοσμος να εμβολιαζεται για να παει γηπεδο και να μη το θετει ως δικαιολογια ρε πατε καλα μερικοι τι λετε:::::::::

      1. “΄Aλλα λόγια ν’ αγαπιώμαστε”, δεν αναφέρω εγώ τίποτα για εμβολιασμούς. Αχ και νάξερες πόσους εμβολιασμένους ξέρω που δεν έχουν πάρει διαρκείας; Σε αυτούς προφανώς αναφέρομαι. Σε αυτούς που γνωρίζω αλλά και σε αυτούς που δεν γνωρίζω.
        ΥΓ1 Αν έχεις την δυνατότητα δες πόσα διαρκείας έχουν πουλήσει ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ κ.λ.π., κάτω από τις ίδιες απαγορεύσεις νομίζω.
        ΥΓ2 δεν υπάρχουν καλοί και κακοί νόμοι αλλά νόμοι. Δεν υπάρχουν καλές και κακές αποφάσεις αλλά αποφάσεις Και οι πολίτες πρέπει να τους/τις αφαρμόζουν και να τους/τις τηρούν, ανεξάρτητα ποιός κυβερνάει, ή διαφωνείς;.

        1. Αδερφε συμφωνω, εμενα το σχολιο μου ηταν αποκλειστηκα γι αυτους που δεν εχουν εμβολιαστει και ειναι παρα πολυ στεναχωρεμενοι που δεν μπορουν να πανε γηπεδο και ηλικρινα ειναι πολλες εκατονταδες ολοι αυτοι και ειναι κριμα.Και εγω ειμαι νομοταγης και ακολουθω τους νομους (ΑΔΙΚΟΥΣ) αλλα ανεμβολιαστος, ανεξαρτητως αν νοσησα και μου δινεται η δυνατοτητα να μπω για λιγο στο γηπεδο να δω οσα ματς προλαβαινω, δεν υπαρχει αλλη συζητηση εκτος αυτης στα στεκια ολων των ομιλητων.

  5. Η ένσταση φίλε Μάνο του κόσμου, προφανώς έχει να κάνει στο να μην εκδοθούν εισιτήρια για όσους δεν είχαν διαρκείας (ακόμα και αν είχαν τον συνδυασμό εμβολίου/νόσου+log στο ticketmaster). Όχι για το ότι κάποιος (είτε είναι η ΠΑΕ, είτε η κυβέρνηση, είτε οι ειδικοί) ξεχώρισε εμβολιασμένους ή ανεμβολίαστους. Στο επισημαίνω για να προλάβουμε ακραίες αντιδράσεις.

    Αν και εκεί υπήρχε νόμος πάσο.

    1. Όχι δεν υπήρχε κανένας νόμος, προφανώς. Πιστεύω ότι στον ΟΦΗ ήθελαν να τεστάρουν τα συστήματα εισόδου στο γήπεδο, καθώς ήταν η πρώτη φορά, και για να μην δημιουργηθούν σκηνές ανάλογες με του 2019 επέλεξαν αυτόν τον τρόπο.

    2. Πιανου κοσμου ρε Βασιλη?
      Ενα sold out δεν καναμε δυο χρονια. 4500 χωρητικοτητα το γεντι. Ουτε την πρωτη χρονια του Μπουση, αλλα και ουτε οταν τερματισαμε 5οι και μπηκαμε play off.
      Και δεν ειχε αλλαξει το σημα ακομα.
      Ο Τζαμπας πεθανε και το Γεντι αδειασε. Ας το χωνεψουμε.
      Δλδ, αν ειχε δικαιωμα να μπει οποιος ηθελε στο φιλικο, αρκει να ηταν εμβολιασμενος, ποσο παραπανω κοσμο θα ειχε?
      30-50 ατομα??
      Γιατι ασχολουμαστε καν?
      Δεν εχουν λεφτα για διαρκειας? Ας μην δουν το φιλικο. Να κανουν και οικονομια. Ειναι και το 10ρικο του ερασιτεχνη. Πολλα τα εξοδα για φιλικο με εργοτελη για καποιον που δεν εχει λεφτα για διαρκειας.
      Αντιφατικο, δεν νομιζεις?

      1. Στο παιχνιδι με την Λαμια δεν θα επρεπε να πεφτει καρφιτσα…..Η ομαδα στην πρωτη ουσιαστικα χρονια ενως πλουσιου προεδρου χωρις κανενα οικονομικο προβλημα αντιθετος με επενδυσεις και οραμα..τερματιζε στα πλευ οφ και εξασγαλιζε ευρωπαικο εισητιριο..και ομως υπηρχαν πολλε κενες θεσεις και διαθεσημα εισητιρια….Τοσοι ειμαστε;;;δεν νομιζω….

  6. Το να ζητάς να πηγαίνουν στα γήπεδα μόνο εμβολιασμενοι, ενώ είναι γνωστό ότι στο γήπεδο πάει κυρίως νεολαία που στην πλειοψηφία της είναι ανεμβολιαστη, είναι σα να καταδικάζεται το ποδόσφαιρο σε αργό θάνατο…. Στο φινάλε ο ανεμβολιαστος μπορεί να δει τον αγώνα μια χαρά στη τηλεόραση, ο παίκτης όμως θα αχρηστευτει αν συνεχίζει να μη βλέπει ΚΑΝΈΝΑ ΟΠΑΔΌ ΣΤΟ ΓΉΠΕΔΟ Η 500 άτομα μαξιμουμ

    1. Σωστος Μιχαλη ετσι ειναι οπως τα λες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × two =