Το μεγάλο ατού του ΟΦΗ θα είναι ο προπονητής του

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μετρώντας αντίστροφα προς την πρεμιέρα και ο σταρ του ΟΦΗ θα είναι ο προπονητής του. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Η περίοδος των μεταγραφών ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου και αναμενόντας μια κίνηση ακόμα, ώρα είναι να βγει στο χορτάρι η δουλειά που έκανε ο ΟΦΗ αυτούς τους 2,5 μήνες προετοιμασίας. Η μετάθεση της σέντρας του πρωταθλήματος ουσιαστικά δούλεψε υπέρ του ΟΦΗ που αφενός είχε τα θεματάκια του στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού και αφετέρου μέσα σε αυτό το 20ημερο έβαλε στο γκρουπ των παικτών του Γαγιέγος, Ντουρμισάι, Λάμπρου με αποτέλεσμα να έχει τρεις επιπλέον επιλογές πρώτης γραμμής.

Θέμα ετοιμότητας, λοιπόν, του ΟΦΗ στα δικά μου μάτια, δεν τίθεται πλέον. Άλλη κουβέντα θα κάναμε αν το πρωτάθλημα ξεκινούσε στις 21 Αυγούστου, άλλη κάνουμε 20 μέρες μετά.

Η δουλειά που έγινε στον ΟΦΗ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού θα φανεί πλέον στο χορτάρι, θα ξεκαθαρίσει από εδώ και στο εξής – όχι φυσικά από το αποτέλεσμα της Δευτέρας – αλλά έχοντας μια ισορροπία και κάποιες σταθερές κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Αυτό που θα αποτελέσει την φετινή σταθερά του ΟΦΗ, όσοι παίκτες έρθουν – όσοι παίκτες φύγουν – είναι ο προπονητής του. Βρίσκεται πλέον στην πιο ήρεμη φάση της προπονητικής καριέρας του, χωρίς εξωαγωνιστικά άγχη αλλά κυρίως ο ίδιος, μετά από όλα όσα έχει πετύχει στην καριέρα του, βρίσκεται περιτριγυρισμένος από ένα περιβάλλον που τον αγαπάει, τον εμπιστεύεται και πιστεύει πλήρως σε εκείνον. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για το εργασιακό περιβάλλον του ΟΦΗ όπου δεν πρόκειται να νιώσει εσωτερική πίεση, δεν θα έρθει άγχος στην πρώτη στραβή και πάει λέγοντας.

Κοντολογίς ο Νιόπλιας βρίσκεται σε έναν οργανισμό που ταιριάζει απόλυτα με τα δικά του ποδοσφαιρικά πιστεύω, οπότε και αυτή η δημιουργικότητα είναι κάτι που θα του βγει απερίφραστα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σαφώς και υπάρχουν θέματα που χρειάζονται επίλυση αλλά διαπιστώσαμε και την περασμένη άνοιξη ότι είναι ο άνθρωπος που η αύρα του μπορεί να μεταφερθεί μέσα στο γήπεδο. Αυτό μου έλεγε και ο Νίκος Μαχλάς στο περιθώριο της συνέντευξης στον Athletic Radio. Ότι ο Νιόπλιας όχι μόνο διαθέτει την εμπειρία (που σαφώς είχε και τα προηγούμενα χρόνια) αλλά και το ότι βρίσκεται σε έναν ΟΦΗ που θα του λύσει κάθε πρόβλημα, θα τον απελευθερώσει τόσο πολύ όσο σε καμία άλλη ομάδα που δούλεψε στο παρελθόν. Για την πρώτη θητεία του δε, στον ΟΦΗ, δεν το συζητάμε καθόλου αφού δεν τίθεται μέτρο σύγκρισης με τα παλαβά που συνέβησαν στον χρόνο που βρέθηκε στον σύλλογο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Συμφωνώ και αν όλα πάνε καλά κι’άλλα ατού θα έχει ο ΟΦΗ φέτος α) Τον κόσμο του στο πλάϊ του (αν θα είναι όπως παλιά, β) λιγότερους τραυματισμούς (πέντε χιαστούς πέρυσι-ρεκόρ σε ομάδα), γ) καλύτερο ρόστερ (φτάνει να αποδειχθεί στο χορτάρι), δ) περισσότερη τύχη σε αποτελέσματα κ.λ.π. Αν όλα πάνε καλά επαναλαμβάνω.

  2. Μετά τα σημερινά αποτελέσματα, το έργο της ομάδας μας αύριο θα είναι πολύ δύσκολο, γιατί αναπόφευκτα θα συγκριθεί με την ισοπαλία του ατρόμητου μέσα στο Καραϊσκάκη και κυρίως με τη νίκη του πας μέσα στη τούμπα… Ελπίζω να μην είμαστε εμείς αυτοί που θα φύγουμε με καμμια βαρεια ήττα από το Χαρίλαου… Θα θεωρηθεί αποτυχία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 1 =