Η σοβαρότητα κέρδισε την αλαζονεία

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ένας οργανισμός γεμάτος με αλαζονεία και έπαρση που το ένιωθες από όταν πατάς Θεσσαλονίκη. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Εμάς με αυτούς μας χωρίσουν τόσα πολλά. Σχεδόν ολόκληρη η άβυσσος. Από τα ΜΜΕ του Ηρακλείου μέχρι του Άρη. Εμείς ποτέ δεν θα βρίσουμε κάποιον άλλον, θα κάνουμε ποδοσφαιρικό χαβαλέ και μέχρι εκεί. Δεν θα ξεπεράσουμε τα εσκαμμένα. Αυτοί, όχι όλοι βέβαια για να μην αδικήσω και καλούς συναδέλφους, έχουν στο βλέμμα τους μια αλαζονεία, μια έπαρση πως θα κατακτήσουν τον ψεύτικο κόσμο. Όπως τον κατέκτησαν και στο παρελθόν μένοντας στις δάφνες της Ατλέτικο και κατέληξαν να παίζουν με το Κοκκινόχωμα. Και εμείς καταλήξαμε να παίζουμε με τον Ατρόμητο Πειραιά αλλά μάθαμε από τα λάθη μας και επανήλθαμε.

Αλλά γενικά ο ΟΦΗ ποτέ δεν ήταν ένας οργανισμός με έπαρση και αλαζονεία. Από τον ίδιο τον σύλλογο, μέχρι τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του και τον ίδιο τον κόσμο του. Ίσως γιατί ποτέ ο Κρητικός δεν ήταν ποτέ αλαζόνας αλλά πάντα εργατικός ως λαός.

Από την πρώτη στιγμή που πάτησα στην Θεσσαλονίκη νόμιζα πως ήμουν στο Φάληρο. Όνειρα για πρωτάθλημα, τριάρες και τεσσάρες και πάει λέγοντας. Και δεν λέω καλοί παίκτες αυτοί που πήρε ο Άρης, καλή ομάδα αυτή που φτιάχνει ο Μάντζιος – τα όνειρα είναι για να τα κάνουμε όπως έλεγε ο Χατζηγιάννης αλλά τελικά αποδείχθηκε πως η ικανότητα συνοδεύει τους σοβαρούς. Και ο ΟΦΗ ανεξάρτητα από τα λάθη του, τις παραλείψεις του είναι ένας σοβαρός οργανισμός. Κανένας δεν θα τον κατηγορήσει για αλαζονεία και έπαρση, ουδείς θα τους κατηγορήσει ότι φέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Ομοίως και ποδοσφαιρικά. Ο ΟΦΗ μπήκε στο γήπεδο με σοβαρότητα. Την σοβαρότητα του προπονητή του, του πλάνου που είχε μέσα στο γήπεδο και από το οποίο δεν παρεκκλίναν ποτέ οι παίκτες του. Απο την άλλη πλευρά έβλεπες τακουνάκια, περίτεχνες ενέργειες και πως να εκστασιάσει τα πλήθη. Θα μπορούσε να χάσει ο ΟΦΗ; Ναι αν ο Επασί δεν έκανε την επέμβαση της αγωνιστικής βγάζοντας την κεφάλια του Ντιαγιέ. Όμως ο ΟΦΗ δεν έφαγε τις ευκαιρίες που έφαγαν Ατρόμητος και ΠΑΣ, απορρόφησε σωστά και με στυλ την πίεση του Άρη. Δεν υπέφερε όπως υπέφεραν οι φιλοξενούμενοι σε Φάληρο και Τούμπα.

Ο φετινός ΟΦΗ το έχω ξαναγράψει. Θέλει δουλειά για να διώξει από πάνω του όλα όσα περάσαμε πέρυσι. Δεν είναι μαθημένος ούτε ο κόσμος και αυτή η σχέση εμπιστοσύνης που υπάρχει ποδοσφαιρικά πρέπει να την θυμηθεί ξανά μέσα στα επόμενα παιχνίδια. Έγινε η αρχή υπάρχει δουλειά και δρόμος για τα υπόλοιπα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

10 σχόλια

  1. Μανώλη, μπορεί σε δημοσιογραφικό επίπεδο όχι, αλλά σε οπαδικό επίπεδο, αν κάναμε κι εμείς τις μεταγραφές του Άρη ή είχαμε την περυσινή του πορεία, θα λέγαμε πολλά και θα βγάζαμε μια κάποια έπαρση όταν θα αντιμετωπίζαμε τέτοιες ομάδες, ειδικά στο Γεντί Κουλέ. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα είναι όταν μιλάμε για οπαδικά κινήματα όπως του ΟΦΗ, του Άρη, του Ηρακλή κ.λπ., ιστορικών ομάδων της επαρχίας δηλαδή.
    Στα του αγώνα τώρα, είδα έναν ΟΦΗ πραγματιστή, έναν ΟΦΗ που ήξερε που πατάει και που βρίσκεται, έναν ΟΦΗ που πήγε να πάρει αποτέλεσμα με κάθε κόστος. Κακό είναι αυτό; Όχι, δε θα το έλεγα κακό, αλλά σίγουρα είναι κόντρα στην μέχρι τώρα φιλοσοφία του κλαμπ. Κι αυτό το πιστώνω στον Κόκο, έναν προπονητή που δεν πετάει στα σύννεφα, που παίζει για το αποτέλεσμα. Βάσει αυτού, λοιπόν, πρέπει να αποφασίσουμε κι εμείς οι οπαδοί τι ΟΦΗ θέλουμε. Έναν ΟΦΗ που προσπαθεί -και ενίοτε το καταφέρνει- να παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο χωρίς πολλές σκοπιμότητες ή ένα ΟΦΗ που, όταν δεν τον πολυ-παίρνει, θα παίζει και αντιποδόσφαιρo; Προσωπικά, δεν ξέρω, είμαι μπερδεμένος για την ώρα. Αυτό που σίγουρα δεν θέλω είναι να ξαναδώ είναι τα περυσινά χάλια.

  2. Δημήτρη θα συμφωνήσω. Το πρόβλημα ήταν η κατοχή που έλειπε και ήταν ζήτημα ανετοιμότητας. Παίζαμε απέναντι αγώνα πρεμιέρας με μια δυνατή, πανέτοιμη ομάδα σε μια δυνατή έδρα που είχε μεγάλο κίνητρο να κερδίσει. Ίσως για αυτούς τους λόγους ο Νιόπλιας επέλεξε να φυλάξει τα νότα του. Κρατάμε τα καλά και πάμε παρακάτω.

  3. Αρχίζω λέγοντας ότι ο φετινός Άρης είναι κατώτερος από πέρσι και βασικά είναι ένας πύργος της Βαβέλ με παίκτες όλων των εθνικοτητων και κανένα Έλληνα! Αν τέτοιο Άρη θέλουν οι αρειανοι, με γεια τους και χαρά τους! Στα της ομάδας μας τώρα, είδα ένα οφη αντιγραφή της ασφυκτικής Άμυνας των πλέι άουτ που δύσκολα τρώει γκολ, με μερικούς νέους ελπιδοφόρους και ικανούς παίκτες.. Το ζητούμενο φέτος είναι η επίθεση και η απόδοση μέσα στο γεντι Κουλέ που πέρσι οποίος ήθελε μας κέρδιζε για πλάκα.. Πάντως, ελπιδοφόρα άρχισε η νέα χρονιά, εύχομαι σε καλύτερη συνέχεια και στηρίζω νομπλια

  4. Καλησπερα Μανο και σε ολους τους ομιλιτες . Θα πω και γω την αποψη μου.
    Ειναι νωρις να βγαλουμε συμπερασματα και το πρωταθλημα ειναι ενας μαραθωνιος. Ηταν ομως ενα καλο ξεκινημα με βαση το αποτελεσμα σε μια δυσκολη εδρα απεναντι σε μια ομαδα με πιο ποιοτικους παιχτες. Δεν περιμενα να αντεξουμε. Πολυ καλη δουλεια απο το Νικο Νιοπλια και το επιτελειο του .Η μεσαια γραμμη με Γκαγιεχος εδειξε πιο μαζεμενη και μπορει και καλυπτει τις αμυντικες μας αδυναμιες. Στην κατοχη θελουμε δουλεια.Ο Καμαου εκανε καλο ματς ,με εξεπληξε θετικα, διχνει να εχει πνευμονια το παλικαρι και τουλαχιστον στις αντεπιθεσεις στον κενο χωρο μπορει να δημιουργει κινδυνους. Και φτανουμε τωρα στον “φιλο μου ” τον Καστανιος…ή αλλιως Ελ Παλταδορ, που μαζι με Γιαννου συναγωνιζονται ποιος ειναι ο χειροτερος επιθετικος που περασε ποτε απο την ομαδα. Τριπλα, Σουτ , Ταχυτητα,Κεφαλια ? απλα δεν τα εχει…τι εχει ? βαρυ βιογραφικο και καλη καρδια ,αλλα αυτα δε φτανουν για να λεγεσαι σεντερ φορ. Χρειαζεται και το γκολ !! Και ειχε την ευκαιριαααααρα του στο 3′ , μονος του γκολ παρε βαλε . Και τι εκανε ? Το σκεφτηκε πολυ, πιο αργος απο ταινια του Αγγελοπουλου και στη σκεψη και στην πραξη και του πηρε ο αντιπαλος την μπουκια απο το στομα. Κανε σουτ ρε (μπιπ) , ποσα τελειωματα κανεις στην προπονηση ?Δεν δουλευεις καθολου ? Μου ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι. Μπορουσαμε να χαμε παρει το τριποντο τωρα … Τελως παντων… Εναποθετω τις ελπιδες μου σε Λαμπρου- Ντουρμισαι για το μελλον αντι του Ολλανδικου Ντουετου…

  5. Ευτύχη, γκουρού της μπάλας με τις “από μέσα πληροφορίες”…
    Πιες την πορτοκαλάδα σου τώρα και κάνε υπομονή μέχρι την Κυριακή.
    Μπορεί να χάσουμε από την ΑΕΚ και τότε θα ξαναεμφανιστείς.
    Φιλάκια…

  6. Μπερδευεσαι Γιωργο δεν ειμαι αυτος πους νομιζεις …

    1. Δεν απαντησα σε σενα Τony μου, εσυ μια χαρα τα εγραψες.
      Αλλου παει το μνμ μου, ξερει αυτος..

  7. Καλησπέρα από έναν Θεσσαλονικιό ομιλήτη με Κρητική καταγωγή.
    Την αλαζονεία και τον κομπλεξισμό του αιώνια 2ου της πόλης τα αντιμετωπίζω καθημερινά στον περίγυρό μου,μιας και πολλοί από τους φίλους και γνωστούς μου είναι υποστηρικτές του παραρτήματος του ΟΣΦΠ.
    Μην έχετε την εντύπωση όμως ότι δεν συμβαίνει κάτι παρόμοιο και με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ απέναντι στην ομάδα μας,οι δήθεν καλές μας σχέσεις ξεχνιούνται κάθε φορά που μπαίνουμε στο γήπεδο και ειδικά αν δεν πάρει ο Ιβάν το επιθυμητό αποτέλεσμα.Πάμε παρακάτω…
    Σχετικά με το χθεσινό παιχνίδι,για εμένα το πολύ ενθαρρυντικό ήταν η ανταπόκριση των αμυντικών μας στην συνεχή πίεση.Περίμενα να παίξουμε κλεφτοπόλεμο αφού δεν είμαστε στον βαθμό ετοιμότητας που απαιτείται για επίσημο παιχνίδι και με ικανοποίησε το πλάνο του Νιόπλια δεδομένων των συνθηκών.
    Από την άμυνα ξεχώρισα τον Βούρο που ήταν σχεδόν αλάνθαστος.
    Στο κέντρο είχαμε πολλών ειδών προβλήματα,αν δεν κρατάς μπάλα δεν μπορείς να φτιάξεις παιχνίδι για να βγάλεις ευκαιρίες οπότε αναπόφευκτα βρίσκεσαι να τρέχεις πίσω της.Αποτέλεσμα αυτού ήταν να χάνεται ο Γκαγιέγος που κλήθηκε να μπει στα παπούτσια του Μεγιάδο.Αν έπαιζαν και οι δύο θα βλέπαμε καλύτερα πράγματα στο τρανζίσιον.
    Και πάμε στα άκρα…αυτός ο Φαν Ντόινγκ Ντόινγκ δεν είναι εξτρέμ ρε παιδιά!!Δεν στρίβει το παιδί,αργεί να πάει να πιέσει τους αμυντικούς και δεν τρέχει!!Δλδ έχουμε τον γιο του ανέμου από την Αυστραλία-Κένυα στην άλλη πλευρά να πετάει και λες “επιτέλους βρήκαμε εξτρεμ”,και μετά βλέπεις τον Ολλανδό στο άλλο άκρο και τί λες??Εύκολα ο Λάμπρου θα του πάρει την φανέλα μόλις μπει στο κλίμα,περιμένω πολλά από αυτόν.Ο Καμάου λοιπόν ήταν ό,τι καλύτερο σε εξτρέμ είδαμε τελευταία,μόλις βρει ρυθμό θα ξεχάσουμε τον Σεμέδο.
    Και τώρα πάμε στο κερασάκι ή καλύτερα στο καστανάκι στην τούρτα…ρε καλό μου παιδί,ρε αγόρι μου,μπήκες στην περιοχή μπροστά σε 11 μέτρα εστία,πρέπει να δεις πού είναι ο τερματοφύλακας για να σουτάρεις???Βάρα κι ας το χάσεις!!!
    Για εμένα σε τέτοιο παιχνίδι έπρεπε να ξεκινήσει με Ντουρμισάι,πιο γρήγορος στην κόντρα,καλύτερος στα τελειώματα (νομίζω κι εγώ ακόμα είμαι καλύτερος στα τελειώματα από τον Καστάινιος),θα σου κάνει και το αναπάντεχο.Με λίγα λόγια μπήκαν σε λάθος μομέντουμ ο Ντουρμισάι και ο Λάμπρου,σε χρονικό σημείο που δεν θα μπορούσαν να κάνουν και πολλά επιθετικά.
    Κλείνοντας,να πω ότι αυτή η ποδοσφαιρική αλητεία των παραρτημάτων πρέπει να σταματήσει κάπου…γιατί κανείς δεν μπορεί να με πείσει ότι ο Καρυπίδης έβαλε 3,5 δικά του εκατομμύρια να πάρει τον Καμαρά…2 χρόνια τώρα απροκάλυπτα κάνουν συναλλαγές οι κολλητοί και η ΟΥΕΦΑ κοιμάται ύπνο βαρύ…φιλιά από την νύμφη του Θερμαϊκού!!

  8. Κοκο, στο επόμενο ματς, αντί να κουράζεις αδικα των αδίκων το κριάρι τον καστανογλου, βάλε φορ τον ντουρμι.. Θα το ρίξει το τεμάχιο στάνταρ..

  9. ΜΑΝΟ ΠΟΥΛΕΝ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 5 =