Ο “αντάρτης” ΟΦΗ και ο έλεγχος του ρυθμού

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Οι τρεις χαφ που θα παίξουν (ΞΑΝΑ) καθοριστικό ρόλο και οι ευκαιρίες που πρέπει να γίνουν γκολ. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Ξεκινώντας από τα αυτονόητα. Το ματς της Κυριακής έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από ότι η πρεμιέρα με τον Άρη. Ουσιαστικά ο ΟΦΗ έχει να αντιμετωπίσει μια ομάδα που από την μέση και μπροστά, ενδεχομένως, είναι η πληρέστερη στην Ελλάδα. Με χαφ κάθε τύπου και εξτρέμ που δείχνουν πως θα κάνουν την διαφορά στο νέο πρωτάθλημα.

Το ότι ο ΟΦΗ δίνει αυτό το ματς στο Ηράκλειο, είναι στα +. Η παρουσία του κόσμου θα παίξει δεδομένα τον ρόλο της κατά την διάρκεια του αγώνα όμως το στοιχείο που θα τον κρίνει θα είναι η παρουσία των Γαγιέγος, Νέιρα, Ντε Γκούζμαν. Οι τρεις κεντρικοί χαφ του ΟΦΗ ήταν καταλύτες στην πρεμιέρα με τον Άρη λόγω της δουλειάς που έκαναν απορροφώντας τελείως την πίεση των γηπεδούχων με αποτέλεσμα η άμυνα να μην πιεστεί σχεδόν καθόλου – απόδειξη πως έγινε μόλις μια προσπάθεια προς την εστία με την κεφαλιά του Εντιαγιέ να αποκρούεται από τον Επασί.

Ωστόσο την Κυριακή ο ΟΦΗ θα κληθεί και να προσπαθήσει να κρατήσει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του. Είναι δεδομένο πως δεν θα αμυνθεί άναρχα, αυτό με το Νιόπλια δεν το έχουμε δει, ούτε όμως και θα περιμένει την ΑΕΚ στο μισό γήπεδο. Πιο πιθανό είναι να επιδοθεί σε έναν “ανταρτοπόλεμο” φροντίζοντας να μπλοκάρει τα εξτρέμ της ΑΕΚ και στην επίθεση να φροντίσει να εκμεταλλευτεί τον βαρύ Τζαβέλλά και τον εκνευρισμένο, μόνιμα, Βράνιες. Όταν ο Ιωνικός φτάνει στο σημείο να βγάλει τρία τετ α τετ προς την εστία της ΑΕΚ, δεν μπορεί να το κάνει ο ΟΦΗ;

Άλλωστε το πρώτο 30λεπτο του αγώνα του ΟΑΚΑ είναι και ένας “πιλότος” για τον ΟΦΗ αφού η ΑΕΚ εμφάνισε ξανά τα γνωστά αμυντικά της προβλήματα με τον Ιωνικό να ανοίγει το παιχνίδι στα άκρα και να ποντάρει στην ταχύτητα παικτών όπως ο Τουράμ.

Όμως το βασικό ζητούμενο για τον ΟΦΗ είναι πως θα καταφέρει να ελέγξει τον ρυθμό. Η δυνατότητα που δίνεται στον Νιόπλια να παρατάξει τον ΟΦΗ με τρεις play maker που είναι εξαιρετικοί χειριστές της μπάλας, είναι το ζητούμενο νούμερο 1 για τον ΟΦΗ. Εφόσον το πετύχει αυτό, τότε ξεκινάει με ένα μαξιλαράκι ασφαλείας προς την άμυνα του ΟΦΗ.

Ζητούμενο νούμερο 2 για τον ΟΦΗ. Η αντίδραση των μπακ και κυρίως η προσαρμογή πάνω σε Αμραμπάτ, Τσούμπερ. Η ΑΕΚ έδειξε με το καλημέρα πως φέτος η μεγάλη της δύναμη θα είναι οι ακραίοι της. Η ποιότητα του Ελβετού είναι δεδομένη, ίσως είναι και ο πιο χαρισματικός winger στην Ελλάδα και μένει να φανεί αν η μετάθεση του Βούρου δεξιά – εφόσον ο Τσούμπερ παίξει αριστερά – θα καταφέρει να τον απομονώσει ενώ τα ίδια ισχύουν και για τον Αμραμπάτ που έδειξε πάντως στην πρεμιέρα πως δεν είναι και ο πιο συνεπής παίκτης στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Ζητούμενο νούμερο 3 για τον ΟΦΗ. Θα πάει σε έναν άτυπο “ανταρτοπόλεμο” προκειμένου να χαλάσει το μυαλό της ΑΕΚ; Ο Νιόπλιας ξέρει τι πρέπει να κάνει για να το πετύχει αυτό. Κοντά οι γραμμές του ΟΦΗ, ισορροπία στις πρώτες γραμμές του πρέσινγκ και παράλληλα ταχύτατη μετάβαση της μπάλας στο επιθετικό μέρος του παιχνιδιού του. Στην Θεσσαλονίκη το κατάφερε μόνο στο πρώτο ημίχρονο όταν και χάθηκε η ευκαιρία του Καστάνιος. Τώρα στο Ηράκλειο οι εξτρέμ θα έχουν μεγαλύτερο ρόλο στο παιχνίδι του ΟΦΗ και παράλληλα η ποιότητα που έχουν τα κεντρικά χαφ του θα πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερα καθήκοντα στο δημιουργικό κομμάτι.

Zητούμενο νούμερο 4 για τον ΟΦΗ. Οι φάσεις που θα βγουν, δεν πρέπει να χαθούν. Ο ΟΦΗ και στα προηγούμενα ματς δημιούργησε φάσεις, κυρίως στα φιλικά με Ατρόμητο, Απόλλωνα όπου και σκόραρε, σε μια περίοδος προετοιμασίας που του έλειψε η ευκολία στο σκοράρισμα. Πλέον την Κυριακή χρειάζεται καθαρό μυαλό, απόλυτη ευστοχία στις φάσεις που θα βγουν γιατί δεδομένα θα βγουν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

15 σχόλια

  1. Μανώλη κατι άσχετο με το θεμα κανενα χορηγο θα χουμε φετος

    1. Ναι, Μιχάλη είναι κλεισμένο το deal. Μόνο οι ανακοινώσεις μένουν.

  2. Σιγά ρε Σαρρή, μας παρουσιάζεις την ΑΕΚ περίπου σαν να μιλάς για την Παρί ή τη Ρεάλ.
    Η καλύτερη λέει ομάδα από τη μέση και μπροστά στην Ελλάδα!!!! Από που προκύπτει αυτό;
    Χαλάρωσε λίγο και μην προετοιμάζεις τον κόσμο για ήττα.
    Έλεος, με την ΑΕΚ του καβούρια Μελισσανίδη παίζουμε, στην έδρα μας είμαστε, δόξα τω Θεό εφέτος έχουμε κανονικό προπονητή και όχι το μαθητευόμενο μάγο, και φυσικά πάμε μόνο για νίκη όπως πρέπει να γίνεται σε όλα τα ντέρμπι. Όσοι έμαθαν να κάνουν υγιεινό περίπατο και να ρίχνουν τριάρες στο Γεντί Κουλέ, επειδή παίζαμε χωρίς προπονητή, ας το ξεχάσουν.

    1. Καλά εσύ πριν από 20 ημέρες δεν έγραφες πως ο ΟΦΗ θα πέσει και είναι η πιο ευάλωτη ομάδα του πρωταθλήματος;

      1. Τι κάνεις μπάρμπα; κουκιά σπέρνω.

        1. Είδες που σου λέω ότι πρέπει να ντρέπεσαι; την ανάρτηση αυτή κι εγώ την έχω διαβάσει αλλά δεν είναι δικιά μου. Άλλωστε νομίζω ότι μπορείς να δεις τις ip αυτών που στέλνουν, οπότε δεν έχεις δικαιολογία.
          Άλλωστε ειδικά για τον Νιόπλια είμαι ο τελευταίος που θα έγραφε κακό λόγο.
          Ντροπή σου, αυτό μόνο.

        2. Ε, τότε καλέ μου φίλε σου ζητάω συγνώμη καθώς παρότι τα προσωπικά στοιχεία δεν δημοσιεύονται πρόκειται περί σύμπτωσης με το ονοματεπώνυμο να τίναι το ίδιο. Ζητάω ξανά συγνώμη. Επίσης η IP δεν ειναι μοναδική ποτέ.

      2. Για κάνε μας ένα screen shot να δούμε πότε έγραψα εγώ ότι η ομάδα θα πέσει; αν δεν έχεις μπερδευτεί και το γράφεις επίτηδες, πρέπει να ντρέπεσαι.

        1. Στις 9 Αυγούστου καλέ μου φίλε έγραψες αυτό (λόγω προσωπικών δεδομένων, δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω ασφαλώς ούτε το ονοματεπώνυμο σου, ούτε και το mail σου): “Για εμένα ο ΟΦΗ θα πέσει κατηγορία φέτος θα είναι η πιο ευάλωτη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος και στην έδρα του θα δυσκολευτεί και εκτός έδρας με Επασι στο τέρμα και με σελιμοβιτς στην άμυνα δεν έχεις ελπίδα ο επασι τον είδα προπερσυ με την Λαμία και με το Λαμία- ΟΦΗ έφαγα ένα σικέ για γέλια γκολ από σουτ του Νειρα και τελικώς έβαλε αυτογκόλ ο Βύντρα επειδή μπερδεύτηκε με τον τερματοφύλακα και πάει η διοίκηση φέτος και μας τον παίρνει τον φάβα μου κρατάει τον σελιμοβιτς ακόμα και τον χρησιμοποιεί και σε βασικό σχήμα 11αδας ο Νίκος Νιοπλας που ο άνθρωπος λογικά κάνει λάθος επάγγελμα αυτός πρέπει να ασχοληθεί με το καράτε κάνει πολύ επικίνδυνα φάουλ και περνει συνέχεια κόκκινες κάρτες ακόμα και σε φιλικό παιχνίδι στην Ολλανδία έκανε ένα ατσαλο μαρκάρισμα ο παίχτης πρέπει να φύγει από την ομάδα δεν ξέρει μπάλα αυτός ο Βαν νταινεν είναι ένα μηδενικό μακάρι να διαψευστω και να δείξει καλά στοιχεία στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην πρεμιέρα με Άρη αλλά η ομάδα φωνάζει για μεταγραφές πριν αρχίσει το πρωτάθλημα που πλέον έχουν στενεψει τα περιθώρια γιατί σε 12 μέρες έχουμε σέντρα του ελληνικού πρωταθλήματος πρόεδροι αργητε τι περιμένετε μέχρι και Απόλλωνας Σμύρνης θα μας κερδίσει με τέτοια ομάδα που έχουμε θέλει η ομάδα ενίσχυση και άμεσα …

    2. ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΑΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΝΟΣ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΣΚΟΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΕΚ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

  3. Ελα ρε Μάνο… μη τον καρφώνεις έτσι στον τοίχο…
    Έλεος…

    Για το παιχνίδι τώρα , κατάφερα και είδα ΜΟΝΟ 2ο ημίχρονο, και με αυτό που είδα….δεν είμαι καθόλου καλά…
    Χρωστάω λαμπάδες σε 6 αγίους και 3 πακετα τσιγάρα.

    Ελπίζω να στρώσει και να δέσει η ομάδα σύντομα, και ευχολόγια δε χρειάζονται.
    Αυτα…

    1. Βιάζεσαι, ο κολλητός σου είναι φάουλ, οπότε, πάτα λίγο φρένο.

  4. Είναι ηλίου φαεινοτερον, ότι η ομάδα θα παίξει με αντεπιθεσεις, τουλάχιστον όσο θα είμαστε 0-0 η αν βάλουμε πρώτοι γκολ.. ..αν φάμε πρώτοι γκολ θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το κέντρο, πράγμα δύσκολο με αντίπαλο μια ποιοτική ομάδα, θα ανοιχτού με, με κίνδυνο να φάμε κι άλλο.. Ο νομπλιας τα ξέρει αυτά και θα ξεκινήσει με σφιχτό κέντρο και αντεπιθεσεις και ότι πει ο Θεός…

  5. Κάποιοι τύποι θέλουνε και καλά το καλό αυτής της ομάδας. Πολύ φοβάμαι ότι αυτοί οι τύποι θα περιμένουνε στη γωνία απόψε και θα παρακαλάνε να χάσει η ομάδα από την ΑΕΚ για να βγουν και να γράψουν: “Σας τάλεγα εγώ”. (“σασταλεγάκηδες”-ωραίος ο φίλος που το έγραψε αυτό σε σχόλιο και το χρησιμοποιώ και εγώ τώρα). Αφήστε ρε μια μπάρτε τα τρελά σας και υποστηρίξτε την ομάδα μας με θετική ενέργεια και αφήστε τα σενάρια, τις υποθέσεις, την καταστροφολογία, τους μηδενισμούς και τις αφορίσεις. Ο ΟΦΗ ήταν είναι και θα είναι μεγάλος και περιμένει από εμάς τους φιλάθλους να τον υποστηρίξουμε και όχι να τον περιμένουμε στην γωνία για τυχόν λάθος.

  6. Που χάθηκες ρε Ευτύχη? Γκουρού της μπάλας?
    Δεν σου έκατσε ουτε το σημερινο εε?
    Υπομονη, μπορει να στραβωσει το ματς με τον Αστερα και τοτε θα εμφανιστεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × three =