Με τέτοια ματς χτίζεται ο θρύλος του “Γεντί Κουλέ”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Είναι ματς που δημιουργούν δημοσιογραφικά κλισέ και τα γεγονότα μένουν στον χρόνο. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Δεδομένο νούμερο 1. Το συγκεκριμένο παιχνίδι, με το συγκεκριμένο σκορ μέχρι το 78′ μπορεί και να έληγε 0-5 εάν γινόταν τον προηγούμενο 1,5 χρόνο.

Δεδομένο νούμερο 2. Μέχρι το 1-3, γιατί πρέπει να λέμε αλήθειες, ουδείς πίστεψε στην ανατροπή. Μετά το 1-3 το πίστεψαν όλοι. Μέχρι και τα ball boys που έτρεχαν να μαζεύουν τις μπάλες όταν αυτές έβγαιναν εκτός αγωνιστικού χώρου.

Δεδομένο νούμερο 3. Από αυτά τα παιχνίδια, αυτές τις ανατροπές χτίζεται ο μύθος, ο θρύλος του γηπέδου. Αυτού του πανέμορφου γηπέδου που όταν το φώτισαν οι καινούργιοι προβολείς, φώτισε ολόκληρη την πόλη και μαζί το νησί.

Την ισοπαλία, που με τον τρόπο που ήρθε, είναι σαν μια μεγάλη νίκη ο ΟΦΗ την οφείλει στον κόσμο του. Στην δυναμική του “Γεντί Κουλέ” που ξαναβρήκε τον κάτοικο του. Τον κόσμο του που παρότι ήταν μουδιασμένος, ακόμα, από την περσινή σεζόν ήρθε περισσότερος του αναμενομένου. Και για να είμαι ειλικρινής στην μετά – covid εποχή περίμενα λιγότερο κόσμο από αυτόν που είδα στο γήπεδο.

Την επική ανατροπή που ανάλογη της μπορεί να γίνει συγκρίσιμη μόνο με εκείνο το θρυλικό 4-5 κόντρα στον Ολυμπιακό, ο ΟΦΗ την χρωστάει στον κόσμο του. Στον παλμό του “Γεντί Κουλέ”, ο Νιόπλιας το είπε όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσε μετά το τέλος του αγώνα στις δηλώσεις του στην Cosmote: “Αυτός ο κόσμος είναι η καρδιά μας”.

Ο Νιόπλιας, ο Τσινός, ο Σαμαράς και ο Πουρσανίδης γνωρίζουν από αυτό το “Γεντί Κουλέ”. Το γνώρισαν στις μεγαλύτερες δόξες τους και ήρθε η ώρα τώρα να το νιώσουν και οι επίγονοι τους.

Υ.Γ. Για το αγωνιστικό θα τα σχολιάσουμε από Δευτέρα, σήμερα ας ευχαριστηθούμε αυτήν την ανατροπή και κυρίως την επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες του σπιτιού μας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

13 σχόλια

  1. Μανο επρεπε να προλαβουνε η να κανουμε και το 4-3!

  2. Ο κόσμος του ΟΦΗ είναι ο… ΟΦΗ. Χωρίς αυτόν, ο οργανισμός που λέγεται “ΟΦΗ” απλά δεν υφίσταται. Πάντα έτσι ήταν, έτσι είναι και τώρα. Το απέδειξε, άλλωστε, περίτρανα ο τελευταίος 1,5 χρόνος.
    Θα διαφωνήσω ως προς τον όγκο της προσέλευσης του κόσμου στο γήπεδο. Προσωπικά, περίμενα περισσότερους οπαδούς στις κερκίδες. Ειδικά η Θύρα 4 οπτικά (όχι ακουστικά) φαινόταν μισοάδεια και δεν θεωρώ ότι φταίει η πανδημία γι’ αυτό… Περισσότερος σεβασμός, κύριοι (εκεί πάνω), για αυτόν τον κόσμο που σας κάνει μάγκες ενώ δεν είστε! Γιατί, ό,τι και να κάνετε, χωρίς αυτόν τον κόσμο δεν πρόκειται να δείτε καλιμέντο. Δεν το λέω εγώ, η ιστορία το λέει.

    1. Λόγω του ότι ήμουν στο γήπεδο από πολύ νωρίς πίστεψε με Δημήτρη εάν σήμερα δεν υπήρχε αυτή η απαγόρευση με τους εμβολιασμούς το γήπεδο θα είχε γεμίσει. Από εκεί και πέρα ο ΟΦΗ έχει τον κόσμο που του αξίζει αλλά και την ιδιοκτησία και την διοίκηση. Καμία αμφιβολία επ αυτού.

      1. Μανώλη, γνωρίζω αρκετούς που δεν πήγαν στο γήπεδο λόγω των εμβολίων. Γνωρίζω ακόμα περισσότερους που δεν πήγαν λόγω των υψηλών τιμών στα εισιτήρια (διαρκείας και μη). Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι κύριοι διοικούντες είναι ότι ζούμε σε εποχές που σε πολύ κόσμο δεν του περισσεύουν εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας. Εκτός αυτού υπάρχουν και εκείνοι που (δικαίως) αισθάνονται ότι τους κοροϊδεύουν όταν τους ζητάνε τόσα χρήματα για ένα προϊόν που είναι υποβαθμισμένο, για μια ομάδα που παραλίγο να πέσει πέρυσι, για ένα γήπεδο που δεν τηρεί τα σύγχρονα στάνταρ για την παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων. Για μένα, αυτό δεν είναι σεβασμός προς τον φίλαθλο-οπαδό.

    2. Και αν, λέω αν, ασκήθηκε και λίγο τρομοκρατία στα επίσημα, πολύ καλώς ασκήθηκε. Είχαν μάθει τα τελευταία χρόνια, υποδοχές, φιλάκια μάτσα μούτσα ματς, να ρίχνουν και μια τριάρα και να φεύγουν. Ε, ας καταλάβουν πλέον όλοι, ότι Γεντί Κουλέ ίσον φόβος και τρόμος.

  3. Κατ’ αρχάς να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μας αλλά και τον προπονητή που δεν παράτησαν το ματς και συνέχισαν την προσπάθεια ανεξαρτήτα από την τελική έκβαση του παιχνιδιού.
    Έδειξαν σεβασμό στον κόσμο που πήγε στο γήπεδο και την φανέλα που φοράνε με αυτόν τον τρόπο.
    Αναφορικά με τον αγώνα,κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι αμυντικά,αν παρατηρούσε κανείς τις θέσεις των παικτών όταν χάναμε την μπάλα,θα καταλάβαινε σε τί σύγχυση βρίσκονταν και πόσο αργά αντιδρούσαν.Ελπίζω να αποτελέσει μάθημα και να μην ξαναδούμε τέτοια χάλια γιατί πραγματικά δεν είναι αυτές οι δυνατότητές τους.
    Θα σταθώ λίγο στην παρουσία του Διαμαντή που όπως και με τον Άρη είχε διαστήματα που ήταν κάτω από το επίπεδο που απαιτείται για να παίζεις στην Superleague,γεγονός που επηρέασε και τον Πασαλίδη σήμερα.Δεν ξέρω τί του συμβαίνει φέτος αλλά είναι κρίμα να αδικεί τόσο τον εαυτό του.
    Το γνωστό πρόβλημα στα μπακ φάνηκε στον μέγιστο βαθμό σήμερα,ούτε ο Κοροβέσης τα πήγε καλά,ούτε ο Βούρος στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.Η αμυντική παρουσία του Ουές με εξέπληξε ευχάριστα,νομίζω ότι πρέπει να τον εμπιστευτεί ο Νιόπλιας και να παίζει στην φυσική του θέση ο Βούρος.Για τον Επασί θα πω ότι κατά την γνώμη μου έχει ευθύνη στα γκολ,όχι τόσο στις επεμβάσεις,αλλά κυρίως στην επικοινωνία με τους αμυντικούς,είναι έμπειρος,πρέπει να μιλάει περισσότερο και να κατευθύνει την άμυνα καλύτερα.Το 3ο γκολ το δέχεται στην κλειστή γωνία μεν αλλά λόγω του κακού μαρκαρίσματος του αμυντικού που δεν του αφήνει καθαρό οπτικό πεδίο.
    Ο Γκαγιέγος ήταν εξαιρετικός,ο Νέιρα δεν χρειάζεται να αναλύσουμε,τα έκανε όλα,αλλά ο Ντε Γκούζμαν δεν με έπεισε πάλι,μπορεί να βοηθήσει πολύ περισσότερο.
    Και πάμε μπροστά…χειμώνας βαρύς έρχεται,αλλά δεν φοβόμαστε εμείς,έχουμε παλτό πολυτελείας…αν με την Τρίπολη δεν παίξει βασικός ο Ντουρμισάι,δεν έχουμε τύχη.
    Νίκο Νιόπλια,ίνδαλμα και σημαία μας,δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν βλέπεις αυτά που βλέπουμε κι εμείς οι άσχετοι,βάλε το παλτό στην ντουλάπα…

  4. Στο πρώτο και τρίτο γκολ που φάγαμε, φταίει η άμυνα.. Απλα κοιτούσαν.. Συμβαίνουν αυτά.. Θα διορθωθούν… Γκαγεγκος, παικταράς.. Λάμπρου, ορμητικος.. Ντουρμι σαι, επικίνδυνος.. Χτες, πέσαμε από αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο και σωθήκαμε.. Μια φορά γίνονται αυτά.. Ας φροντίσουμε να μη ξαναγίνει.. Ευτυχώς φέτος, έχουμε προπονητή.. Για την αεκ τι να πω.. Μετά το 75 έπαθε ολικο μπλακ άουτ.. Δεν της ταιριάζει να μυξοκλαιει επειδή δε μπόρεσε να κρατήσει το αποτέλεσμα..

  5. Μεχρι το 78 λεπτο ειμασταν αθλιοι…βουρος πρεπει να παιζει στοπερ, καστανιος η αμυνα της ΑΕΚ μας εκανε πλακα..ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ταλαιπωρηθηκε πολλη μεχρι που αρχισε να τον καλυπτη ο ΚΑΓΙΕΧΟ..Σε κακη μερα Ντε Γκουσμαν ..Λαμπρου Πασαλιδης.. Νειρα τι να πουμε πηρε την ομαδα απο το χερι μπραβο του.Κανη μπαμ η ελειψη ποιοτικου Μπακ Φορ και εξτρεμ..ελπιζω τον Ιανουαριο να γινουν διορθωτικες κινησεις..

  6. παιδια αν μεινουν σε αυτη την ισοπαλια θα παμε ακλαυτοι
    ευτυχως που ο reffery δεν ειδε το φαουλ στο πρωτο γκολ
    γιατι σημερα αλλα θα λεγαμε

    1. Δεν υπάρχει φάουλ στο πρώτο γκολ ακόμα και ο Κατσουράνης το σχολίασε και είπε ότι πέφτει πολύ εύκολα ο βρανιες.. αν αυτό ήταν φάουλ τότε η αγκωνια στα μούτρα του Νεειρα τι είναι μέσα στην περιοχή…..

  7. Αυτη η ισοπαλια που ηρθε απ το πουθενα και οφειλεται κυριως σε νειρα και γκαγεγο, ισοδυναμει με νικη…με αστερα πρεπει να παρουμε τη νικη για να εξαργυρωσουμε αυτο το θαυμα που εγινε χτες, πρεπει ομως διορθωσουμε την αμυνα και να μη παρουν τα μυαλα μας αερα..επισης, ντουρμι απ την αρχη..ειναι γρηγορος και επικινδυνος οπως και ο λαμπρου

  8. Καλημέρα Μανώλη εγώ με τη σειρά μου θα πω τι δουλειά έχει αυτός ο ΟΦΗ σε αυτό το γάμο πρωτάθλημα πραγματικά λυπάσαι Με όσα έχουν γραφτεί από χθες το βράδυ και σε κάνουν να αναρωτιέσαι τι σ**** κάνουμε εμείς σε αυτό το πρωτάθλημα δεν μας αξίζει κάτι τέτοιο περίμενα κάποια αντίδραση από αυτούς μετά το αποτέλεσμα αλλά αυτό που έγινε χθες και συνεχίζει σήμερα μας πάει πίσω τουλάχιστον μία πενταετία που μόλις έχανε η έφερνε μία ισοπαλία κάποια από τις μεγάλες ομάδες γινόταν χαμός ίσως η ΠΑΕ θα πρέπει να ξανασκεφτεί τον τρόπο που τους υποδέχεται τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου αφού έτσι κι αλλιώς δεν σου δείχνουν ποτέ σεβασμό…

    1. Καλημέρα Γιώργο. Άσε τους να λένε, τον περίμεναν κομπάρσο τον ΟΦΗ και δεν τους βγαίνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 + 7 =