Η παιδική αφέλεια των 75 λεπτών

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η ατάκα του Νιόπλια αμέσως μετά το ματς δίνει και το στίγμα για τα 75 λεπτά του ματς. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Το “δεν μπορούμε να χαρούμε γιατί ακολουθεί η Τρίπολη” που είπε ο Νιόπλιας μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ είναι και το απόλυτο σχόλιο για το 0-3 που μετέπειτα έγινε 3-3. Ασφαλώς και η κατάθεση ψυχής που έκαναν οι παίκτες του ΟΦΗ, συνεπαρμένοι από την εκπληκτική εξέδρα, στο τελευταίο 20λεπτο είναι και η τελική εικόνα που μένει σε όλους.

Όμως το θεωρώ δεδομένο πως εντός της ομάδας κανένας δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το 3-3. Άλλωστε ο Νιόπλιας που είπε και χθες πως “έχουν ασπρίσει τα μαλλιά μου” είδε πολλά περισσότερα από όλους μας. Ο Νιόπλιας που για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι γυρίζει το ματς από τον πάγκο με τις αλλαγές του, γιατί μπορεί τα τρία γκολ να μπήκαν στο τελευταίο τέταρτο όμως την ίδια ώρα με την αλλαγή του 4-3-3 σε 4-4-2 ο ΟΦΗ κατάφερε να γίνει πιο επικίνδυνος, απείλησε με τον Ντουρμισάι που μπήκε ορεξάτος και η αλήθεια είναι πως παρά την μέτρια εικόνα του το παιχνίδι περισσότερο έγερνε προς το 1-2 παρά στο 0-3. Όμως οι διάφορες παιδικές ασθένεις που παρουσιάζονται, έκαναν την εμφάνιση τους.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ο ΟΦΗ δέχτηκε και τα τρία γκολ από την ΑΕΚ ενώ η μπάλα παιζόταν στο δικό του τερέν, τα λάθη προήλθαν από ορισμένους από τους καλύτερους παίκτες του στο χθεσινό ματς και τα οποία ώρες ώρες γίνονται είτε από υπερβολική σιγουριά, είτε επειδή θολώνει το μυαλό τους.

Κυρίως τα λάθη στο 0-2 όπου δεν βγαίνει σωστά η μπάλα από τους Γαγιέγος, Κοροβέση και στο 0-3 με το Νέιρα να κάνει λάθος πάσα στο μισό μέτρο στον Ντε Γκούζμαν με αποτέλεσμα να κλέψει ο Σάκχοφ και να δώσει την ασίστ στον Ανσαριφάντ.

Το δυσάρεστο για τον ΟΦΗ είναι πως η ΑΕΚ σκόραρε τρία γκολ, εκ των οποίων τα δύο με παίκτη λιγότερο, χωρίς οι παίκτες του Μιλόγεβιτς να επιδοθούν σε κάποιο επιθετικό κρεσέντο απλά ποντάροντας στην μεγάλη ατομική ποιότητα που διαθέτουν. Ο ΟΦΗ κατάφερε να χάνει με 3-0 δίχως η ΑΕΚ να είναι κάποια σούπερ ουάου και αυτό είναι που προβληματίζει περισσότερο.

Κόντρα στον Αστέρα την Τετάρτη αυτά τα λάθη δεν πρέπει να επαναληφθούν για έναν βασικό λόγο. Γιατί η Τρίπολη επί Ράσταβατς δεν είναι καθόλου αφελής και ακόμα και αν μείνει με 5 παίκτες δεν πρόκειται να επιδοθεί σε τρελό ρυθμό. Θα τον παγώσει μέχρι εκεί που δεν πάει και μετά τέλος. Να υπενθυμίσω πως πέρυσι έγινε το 0-1 με τον Τζήμα στο πρώτο δεκάλεπτο και μετά πήρε σβηστό το ματς.

Η εικόνα του ΟΦΗ μέχρι το 75′ είναι τέτοια που δεδομένα μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του. Ακόμα και αν δεν χάθηκε το παιχνίδι, η εικόνα του μέχρι το 0-3 μπορεί να του βγει σε καλό. Το γεγονός ότι το 0-3 έγινε 3-3 μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό μάθημα για τους παίκτες του Νίκου Νιόπλια γιατί κυρίως δεν γίνεται να κρυφτούν κάτω από το χαλί οι δεδομένες αδυναμίες του ΟΦΗ. Βέβαια από την άλλη περιμένουμε να δούμε και έναν διαφορετικό ΟΦΗ σε σχέση με ότι είδαμε τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ο Αστέρας είναι μια εξαιρετικά δουλεμένη ομάδα, με χημεία και ομοιογένεια που ωστόσο λόγω δυναμικής και λόγω ρόστερ δεν θα επιχειρήσει να αρπάξει τον ρυθμό, δεν θα πιέσει τον ΟΦΗ, δεν είναι ομάδα που της αρέσει να παίρνει την μπάλα στην κατοχή της και κατά συνέπεια αυτός θα είναι που θα πρέπει να επιτεθεί και να δημιουργήσει ευκαιρίες προς την εστία του Παπαδόπουλου.

Το καλό για τον ΟΦΗ είναι πως η παιδική αφέλεια που έδειξε σε σημεία που επιχείρησε να υποστηρίξει το build up, του έφεραν τρία γκολ παθητικό. Στατιστικά σε μια ομάδα που αρχίζει και αποκτά ρυθμό τέτοια λάθη δεν μπορεί να τα επαναλάβει. Στην Θεσσαλονίκη τα απέφυγε και πήρε σβηστά τον βαθμό, χθες είχε να αντιμετωπίσει παίκτες με την ποιότητα του Τσούμπερ, την Τετάρτη είναι ένα άλλο ματς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

7 σχόλια

  1. Καλημέρα! Νομίζω ότι και στα τρία γκολ που δέχτηκε ο ΟΦΗ ο κύριος φταιχτης είναι ο Επασι.Ειναι απαράδεκτο να κάθεται σε τέτοια ματς στον πάγκο ο Βατερμαν που έχει και την ποιότητα και την πείρα.Νομιζω ότι ο συγκεκριμένος παίκτης είναι από αυτούς που μπορεί να βοηθήσει τον ΟΦΗ να κάνει το άλμα ποιότητας.Ο καλός τερματοφύλακας βοηθάει την ομάδα να έχει αυτοπεποίθηση να τολμάει πράγματα και να παίζει καλά,ο κακός το αντίθετο.Κατα τα άλλα νομίζω ότι η ομάδα είναι αργή ακόμα αλλά σχετικά παίζει καλά και φαίνεται να αρχίζει να έχει και εναλλακτικές ,πολύ σημαντικό για ομάδα που θέλει να μπει στην εξάδα μιας και βλέποντας και τον Βόλο αυτό μοιάζει να γίνεται όλο και πιο δυσκολο

    1. Ναι, κι εγώ νομίζω ότι ο επασι φταίει κυρίως στο τρίτο αλλά και στο πρώτο γκολ.. Θεωρείται άραγε καλύτερος απ τον βατερμαν και τον βάζει; δεν ξέρω.. Αυτό που ξέρω, είναι ότι χτες χωρίς να παίξουμε μπάλα, βάλαμε 3 γκολ σε 15 λεπτά στην αεκ! Άρα, τελικά το ποδόσφαιρο είναι ψυχολογικό και τυχερό παιγνίδι, αρκεί να προσπαθείς 90 λεπτά.. Από την άλλη η αεκ μόλις έφαγε το πρώτο, πανικοβληθηκε και γι αυτό δεν κέρδισε κι ας φωνάζει όσο θέλει.

      1. Όχι…απλά τον βάζει γιατί μπορεί να πουληθεί σε 1-2 χρόνια.. παίζει και εθνική μια χαρά….

  2. Καλά όταν μιλάμε για 75 λεπτά δεν είναι αφέλεια…

  3. JUAN NEIRA !!!! ΦΟΒΕΡΌΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΌΣ.

  4. Μια λαμπαδα στο Νειρα γυρισε το ματς σχεδον μονος του. Κερδισε την κοκκινη με την εξυπναδα του και συνεβαλε τα μεγιστα στην ανατροπη. Στα γκολ θεωρω οτι ολη η αμυντικη γραμμη μας ηταν παιδικη χαρα. Ειδικα στο 2ο γκολ περναει η μπαλα απο ολη την αμυντικη τετραδα και κανενας δεν καταφερνει να διωξει.Η ομαδα πρεπει να μαθει να λειτουργει καλυτερα κατω απο πιεση. Κραταω το παθος που βγαλαμε στην ανατροπη, μας ελειψε περσι.

    1. Κύριοι..Ο αγώνας έληξε (Χ) οσα και να γράφετε εσείς οσα και να γράφουνε οι δημοσιογράφοι τις Α.Ε.Κ .Το θέμα είναι ισοπαλία από ένα βαθμό κάθε ομάδα, το μόνο που γίνεται είναι να δημιουργείται αντιπαλότητα έχθρα και μίσος μεταξύ οπαδών.
      Για εμένα προσωπικά είναι λυπηρό στο 2021 να μπαίνουν μέσα στο γήπεδο άνθρωποι των παγκων, όλοι αυτοί που μπήκαν έπρεπε να αποβληθούν από τον V.A.R. Άποψη μου είναι ότι το αποτέλεσμα ήρθε έτσι γιατί ο ΟΦΗ το πάλεψε περισσότερο το ήθελε το βρήκε και το πήρε τέλεια και παύλα δεν υπάρχει καμία κουβέντα πάνω σε αυτό το ζήτημα.Εαν θα πρέπει να σταθώ σε μια φάση είναι μόνο οι κάρτες. Κίτρινη σε όλους (δίκαιο) ή 1 κίτρινη. Και 2 κόκκινες. Ο παίκτης του ΟΦΗ κάνει φάουλ και πρέπει να τιμωρηθεί ο Γκαρσία να πάρει κόκκινη για την λαθος αντίδραση του να ανταποδώσει όπως και ο Νειρα να πάει να χτυπήσει τον Γκαρσία..Είναι ντροπή 2 με 3 παίκτες να βαζουν το παιχνίδι σε κίνδυνο και σε ποια γήπεδα και σε ποια χώρα γίνονται αυτά ? όλοι οι παικτες σέβονται τις αποφασεις των διαιτητών.. Και όλοι πάγκοι των ομάδων το ίδιο. Τα ίδια έχω πει και σε φίλους της ομάδας μου
      .Και μια τελευταία ερώτηση έχει σκεφτεί κανείς από αυτούς που έκαναν την φασαρία παικτες και παραγοντες την ομάδα ? Να σας εγω? κανεις.
      Εάν μπει κάποια. Τιμωρία πειθαρχική ή οικονομική από ποιο ταμείο θα βγει ? Ποιος θα χάσει όλοι αυτοί που ήταν στο συμβάν ή η ομάδα. ? Ποιον στοίχισε ποιο πολυ η κόκκινη του Γκαρσία την ομάδα του ή αυτόν ? Δεν επιτρέπονται αυτά μεγάλο λάθος από όλους .Και οι δύο ομάδες πρέπει να βάλουν πρόστιμο σε όλους που έκαναν αυτό το λάθος.
      Καλές Νίκες στον ΟΦΗ γατί πραγματικά έδειξε ότι το αξίζει
      Γιώργος Α.Ε.Κ

      Γιώργος Α.Ε.Κ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

thirteen − 11 =