Πέσατε στον λάκκο με τα φίδια

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Όλα όσα τερατουργήματα έχουν γραφτεί τα τελευταία 24ωρα δώσατε μια μεγάλη πάσα στον οργανισμό του ΟΦΗ. Τον συσπειρώσατε μέχρι εκεί που δεν πάει. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και το βράδυ της Τρίτης έχουν περάσει 48 ώρες. Ένα 48ωρο αθλιότητας από τους δημοσιογράφους των Αθηνών που παρότι πίστευα αρχικά πως είναι απλά πρόθυμοι να ακολουθήσουν τις εντολές του “πατερούλη”, τελικά αντιλαμβάνομαι ότι είναι μίζεροι, αλαζόνες και με μια έπαρση μέχρι τον ουρανό. Κάτι όχι συνηθισμένο για εμάς τους Κρητικούς αφού εδώ και 50 χρόνια πάντοτε αντιμετωπίζουν το νησί με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο. Ένα νησί που τους προσφέρει σχεδόν τα πάντα και όμως στο 2021 διαθέτει δρόμους της δεκαετίας του ’50, για ΒΟΑΚ ακούμε και ΒΟΑΚ δεν βλέπουμε με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να θρηνούν θύματα δεκάδες οικογένειες. Ένα νησί που κάθε καλοκαίρι το βουλιάζουν, το ζηλεύουν και όμως με την πρώτη ευκαιρία το απαξιώνουν.

Με τον ίδιο τρόπο απαξίωσης αντιμετωπίζουν τον ΟΦΗ. Εμένα προσωπικά δεν μου λέει τίποτα απολύτως το γεγονός ότι κάθε λίγο και λιγάκι βγαίνουν και αποθεώνουν την διοίκηση του club. Aφενός το κάνουν γιατί ασκούν μικροπολιτική και αφετέρου γιατί ο ίδιος ο οργανισμός του ΟΦΗ δεν μπορεί να τους δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Οπότε λένε τα αυτονόητα και συνεχίζουμε. Την ίδια ώρα που δεν έχω καμία αμφιβολία πως όλες αυτές τις ώρες εντός ΟΦΗ γελάνε με όσα τραγελαφικά διαβάζουν και δεν ασχολούνται καν. Άλλωστε αν υπήρχε χιούμορ και εμείς δεδομένα έχουμε, μόνο ως τρολάρισμα μπορεί να αναδειχθεί προς όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα το γεγονός ότι την ώρα που έσκουζαν για τις αναλύσεις του Κλάτενμπεργκ ο ΟΦΗ προχωρούσε σε μια σπάνια και πρωτόγνωρη κίνηση που όμοια της δεν έχει γίνει στην χώρα. Το να την προβάλουν τα αθηναϊκά Μέσα δεν είναι θέμα. Υπάρχουν τα ΜΜΕ του Ηρακλείου για να το κάνουν αυτό. Και δόξα τον Θεό το επίπεδο των τοπικών ΜΜΕ είναι πολύ υψηλότερο από αρκετών αθηναϊκών.

Η λάσπη που έχουν πετάξει γύρω από το παιχνίδι του ΟΦΗ με την ΑΕΚ είναι άνευ προηγουμένου. Με το έτσι θέλω προσπαθούν να κλέψουν τον ιδρώτα των παικτών του Νιόπλια που μέσα σε 12 λεπτά γύρισαν το 3-0. Με το έτσι θέλω επιχειρούν να απαξιώσουν ότι συνέβη στο Ηράκλειο, να υποβαθμίσουν όλα όσα συμβαίνουν στο club και την ίδια ώρα να γελάνε σαν χαζοί και να λένε δημόσια “μα ποτέ δεν είπαμε κακή κουβέντα για τον ΟΦΗ”. Και τι να πείτε; Γιατί πότε σας έδωσε δικαιώματα ο ΟΦΗ για να πείτε κάτι κακό;

Οι δημοσιογράφοι των Αθηνών που την ίδια ώρα που αμοίβονται εκείνοι με μισθούς golden boy αλλά παράλληλα βάζουν μικρά παιδιά για να απασχολούνται με 200 και 300 ευρώ, είναι ικανοί να κάνουν μαθήματα συμπεριφοράς και να απαξιώνουν τον ΟΦΗ;

Έκαναν μεγάλο λάθος και έπεσαν στον λάκκο με τα φίδια δίχως να το ξέρουν οι ίδιοι. Σε μια χρονιά που ΘΑ ξεκινούσε με μουρμούρα και ολίγη εσωστρέφεια, εκείνοι συσπείρωσαν τον κόσμο του ΟΦΗ που έχει αποδείξει δεκάδες φορές στο παρελθόν πως όταν γίνεται ένα με τον κόσμο του τρέμουν οι πάντες. Απλά να υπενθυμίσω το τι συνέβη το καλοκαίρι του 2011 όταν όλη η Ελλάδα ήταν εις βάρος του και ο κόσμος του πλυμμηρίζοντας τους δρόμους και τις πλατείες το γύρισε τούμπα το ματσάκι: 1 ημίχρονο / 2 τελικό και γεια σας.

Έπεσαν στον λάκκο με τα φίδια δίχως να γνωρίζουν ότι μόλις στην δεύτερη αγωνιστική συσπείρωσαν τον κόσμο του ΟΦΗ για να γίνει μια γροθιά. Γιατί ο Κρητικός έχει μπέσα και λεβεντιά. Την αδικία δεν την αντέχει και ας την έχει υποστεί στο πετσί του με τις ψεύτικές υποσχέσεις τόσων δεκαετιών. Το ίδιο και ο κόσμος του ΟΦΗ. Η περσινή σεζόν που έπαιζαν σε άδειο γήπεδο και έρχονταν και έκαναν πλάκα, τελείωσε. Ήδη πήραν μια πρώτη γεύση με την ΑΕΚ, 12 παιχνίδια έχουμε ακόμα και θα δουν το έργο πως θα γυριστεί.

Είτε το θέλουν ορισμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι της Αθήνας, είτε όχι ο ΟΦΗ παραμένει μεγάλο μέγεθος. Το ότι μέσα σε τρία χρόνια ο ΟΦΗ έχει καταφέρει να στελεχώσει τον οργανισμό του με κορυφαία, ανα την Ελλάδα, στελέχη δείχνει κάτι. Ίσως δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα.

Έρχεται στην πορεία το έργο και όταν το αντιληφθούν θα είναι αργά για αυτούς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

15 σχόλια

  1. …απλά φαίνεται πόσο πολύ τους πονάει που ο ΟΦΗ επιστρέφει…

  2. Συμφωνώ σε όλα, Μάνο. Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι πρέπει επιτέλους η ομάδα, σε αγωνιστικό επίπεδο, να κάνει το βήμα παραπάνω. Δεν μπορεί να εξαρτιέται σε τόσο μεγάλο βαθμό από την έδρα της. Πρέπει να μπορέσει κάποια στιγμή, σύντομα ελπίζω, να παίρνει αποτελέσματα και χωρίς τον κόσμο στο πλευρό της. Αν θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω πρέπει να φτιάξουμε επιτέλους ένα ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο με ή χωρίς κόσμο, εντός ή εκτός έδρας, να το παλεύει στα ίσια με όλους. Κι ας μην κερδίζει πάντοτε. Δεν είμαστε εδώ για τα πρωταθλήματα, αλλά για την τιμή και την υπερηφάνια που αξίζει σε αυτό το νησί!

  3. Επίσης ρε Μανώλη αυτό που γράφουν συνέχεια και μας κατατάσσουν στους μικρούς στο στομάχι μου κάθεται. Τι κόμπλεξ είναι αυτό. Όταν μας έσφαζαν πέρυσι εξόφθαλμα όλα καλά

  4. Ποιος αχολειται με σας βρε καραγκιοζηδες.
    25 χρονια παραρτημα του βαζελου και εκανες επαναστα για να γινεις τσιρακι του ρωσου.
    Πυροβολα καμια πινακιδα που θες και δρομους.

    1. Αυτό με την πινακίδα έλα να μας το πεις και από κοντά αν μπορείς. Μακάρι μια εβδομάδα να μην πάνε καράβια στην Αθήνα να ψοφήσετε της πείνας κηφήνες που πιάνεις στο στόμα σου τον τόπο μου. Ελεεινέ

      1. Θα με πυροβολησεις;

  5. Μίλησαν τώρα και οι κλεφταραδες που φτιάχνουν γήπεδο με τα χρήματα του ελληνικού λαού και τόσα άλλα χαρισμενα χρήματα παρακαλαγαν τόσα χρόνια. . Μιλάνε αυτοί που εσβηναν τα φώτα στα τελευταία λεπτά και κλεβανε το πρωτάθλημα από τον γαυρο. Μιλάνε αυτοί οι αχριστοι που το κύπελλο με τον ατρόμητο κάνανε τα ασχοι και πήραν ένα καλπικο κύπελλο. Φίλε πάνε γλύψε ότι μπορείς και άσε τους πυροβολισμους για τους άνδρες. Κλαψιαριδες. Αεκακι εεεε αεκακι που μόλις βγαίνετε από τα σύνορα ξεφυιλιζεστε από χωριά. Και γυρνάτε πίσω
    άσε την Ευρώπη και τα πρωταθλήματα για κάποια μεγαλύτερη ομάδα που κάποιο βαθμό μπορεί να φέρει στην χώρα μας. Τουλάχιστον ο γαυρος και ο παοκ κάτι έφερε εσείς??? Την ξεφτίλα που γελάει όλοι η Ευρώπη Αεκακι εεε αεκακι

    1. Δεν θα απαντησω σε ολες τις βλακειες που ειπες θα σου πω μονο οτι τα πιστολια ειναι για τις κοτες και οι ανδρες τα λυνουν με τα χερια.Οταν θα ερθουν οι αλλοι κομπλεξικοι με τα μαυρα απο το βορρα και σας σφαξουν καντε τους και μασαζ στη πλατη.
      Υγ.η καταγωγη μου ειναι απο τη κρητη και το αιμα μου 100%κρητικο.

      1. Και μόνο με αυτό που λες για τους δρόμους φαίνεται ότι δεν είσαι Κρητικός. Απορώ πώς δε δόθηκε εντολή να πέσουν κάτω 5-6 παίκτες σου μετά το 2-3 όπως έκανες και στο ένδοξο παρελθόν σου

        1. Οι δρομοι ειναι κακιστοι αλλα ειστε οι χειροτεροι οδηγοι την εχετε δει ολοι σουμαχερ με αυτους τους δρομους.
          Καταγωγη ειπα δε ζω στη Κρητη μανα πατερα ολοι μου οι συγγενεις ειναι κρητικοι.

      2. Οι άντρες παραδέχονται ότι η ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ομάδα μέχρι στιγμής είναι συνονθύλευμα και πάει από το κακό στο χειρότερο (1-5 στο τελευταίο σοβαρό ντέρμπι, αποκλεισμός από την καφετέρια του Μόσταρ με μπάτζετ όσο κάνει ο Φροίξος Γρίβας, ισοφάριση σε 10 λεπτά από μια τραγική ομάδα που για 80′ ήταν για 0-5) και υπό τον κίνδυνο να μαζέψει τάλιρο από τους κομπλεξικούς με τα μαύρα από το βορρά όπως λες την Κυριακή, σκάρωσε την ιστορία με τη διαιτησία για να ‘χει άλλοθι.
        Και ευτυχώς για την πραγματικά ιστορική αλλά και πολύπαθη ομάδα σου υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι που τους παραδέχομαι που βλέπουν το πρόβλημα.

        ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ. ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΜΑΣΑΖ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ
        0:23 του βίντεο – πρώτο λεπτό του ματς:
        https://www.youtube.com/watch?v=z6nnErHPsW0

        1. Αντε τελευταιο αν θυμαμαι καλα τοτε δεν υπηρχε var φαντασου αυτη τη φαση να μην δινοτανε ουτε με var και ο κλατεμπεργκ ουτε να την σχολιαζε.
          Εμεις λεμε οτι τα 2 απο τα 3 γκολ σας ειναι ακυρα και δεν ειδαμε ουτε γραμμες ουτε σχολιασμο για αυτο κραζουμε.
          Αν δεν υπηρχε var θα μπορουσαμε να πουμε ανθρωπινα λαθη ασε τις αποβολες.
          Τα χαλια μας τα ξερουμε για αυτο βριζουμε τον μελ για αυτο εφερε 15 παικτες 75 λεπτα ομως αυτο το συνοθηλευμα με 10 σε ειχε τρομαξει για να μη πω τιποτα πιο βαρυ.
          Εκανε και ο σερβος τις βλακειες του αλλα με ολα αυτα δεν μπορουμε να σταθουμε εκει.
          Οι κομπλεξικοι δεν μου ριξαν ταληρο στα χειροτερα μου τωρα θα μου ριξουν;
          Κυριακη κοντη γιορτη.
          Οταν θα ερθουν στη Κρητη θα παιξετε με το ιδιο παθος θα βαρατε και θα σκαρφαλωνετε στους ωμους η θα κανετε αγκαλιτσες;

  6. Παρακολουθώ τον ΟΦΗ και το ποδόσφαιρο γενικότερα από το 1968. ΄Ολες αυτές τις δεκαετίες διαπιστώνω ότι 3-4 ομάδες στην Ελλάδα είναι τα χαϊδεμένα παιδιά, ενώ οι υπόλοιπες (και κυρίως οι επαρχιακές) είναι τα “αποπαίδια”. Όλα αυτά τα χρόνια οι 3-4 αυτές ομάδες, επίσης διαπιστώνω ότι έχουν το πάνω χέρι (άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο) και οι υπόλοιπες να πάνε να ¨γ…θούνε”. Πόσο μάλλον τον τελευταίο καιρό που ο ΟΦΗ γίνεται ισχυρός, νοικοκυρεμένος και με σπουδαίο ορίζοντα. Όσον αφορά τον φίλο που αναφέρει κάτι για “παράρτημα”, τον ενημερώνω, ότι η καραμέλα αυτή έχει λιώσει και όταν θα το καταλάβει θα βρεθεί προ εκπλήξεως!!!!!

    1. Δεν κατηγορησε κανεις απο μας τον ΟΦΗ αλλοι ευνοουνται αυτο δεν καταλαβαινετε.
      Μακαρι ο ΟΦΗ να γινει ισχυρος να κανει και γηπεδο ανταξιο να εκπροσωπει ολη τη Κρητη το μπουση τον συμπαθω αλλα προσεξτε το ρωσο γιατι θα σας τη φερει οταν δεν σας χρειαζεται.
      Δεν ειναι καραμελα εσεις οι ιδιοι πανηγυριζατε οταν γινατε ανεξαρτητοι και μαγκια σας γι αυτο.

      1. Ο ΟΦΗ εκπροσωπεί την Κρήτη στο ποδόσφαιρο από το 1925 που ιδρύθηκε (αν δεν το ξέρεις μάθε το). Όσον αφορά τον Ρώσο που τσαμπουνάς, στις 4/7/2021 (στα πλέϋ-οφς). ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 2-2. Με αδιάφορο τον ΟΦΗ και τον ΠΑΟΚ να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Για τους πανηγυρισμούς μας στην ανεξαρτησία, ε ναι πανηγυρίζαμε γιατί οι φίλαθλοι του ΟΦΗ είναι αξιοπρεπείς και δεν ανέχονται κουβέντες όπως: “τσάτσοι, παράρτημα, τσιράκια και άλλες αηδίες” που λεγότανε τότε από μεγάλη μερίδα των φιλάθλων στην Ελλάδα. Αλλά α’ ότι αντιλαμβάνομαι, υπάρχουν ακόμα κάποιοι σαν και σένα που θέλουν χρόνο για να καταλάβουν ότι ο ΟΦΗ είναι αυτόνομος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 − five =