Παίρνει ανάσες αλλά μέχρι πότε

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Οι βαθμοί κρατούν την ψυχολογία αλλά η βελτίωση είναι απαραίτητη για την συνέχεια. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Όλα πήγαιναν πρίμα για τον ΟΦΗ. Γκολ στο 10λεπτο, πάγωμα της εξέδρας ο απόλυτος αιφνιδιασμός. Και εκεί που λες ότι όλα ξεκινούν για τον ΟΦΗ όπως πρέπει έρχεται το απόλυτο σβήσιμο. Αντί ο ΟΦΗ να παγώσει τον ρυθμό το τέμπο ανέβηκε οι γραμμές είχαν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και ο ΠΑΣ βρήκε την ευκαιρία να ανοίξει το παιχνίδι στον ρυθμό που ήθελε.

Το γκολ δέχτηκε με τρόπο που απείλησε νωρίτερα ο ΠΑΣ – η μετάβαση σε ανοικτό γήπεδο που ο Μιντιλτσεάνου διέσχισε ολόκληρο το γήπεδο και σκόραρε σαν σε προπόνηση.

Το εφιαλτικό 25λεπτο (46’ – 70’) είναι ότι χειρότερο έχουμε δει από τον ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα. Ασύνδετος, παντελώς ακίνδυνος επιθετικά, κάθε επίθεση του ΠΑΣ «μύριζε» γκολ όμως και σήμερα όπως και με τον Άρη αναδεικνύεται η μεταγραφή του Επασί και να έχεις έναν top class γκολκίπερ. Και για μια ομάδα είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να έχεις τον τερματοφύλακα σου σε καλή μέρα όταν οι υπόλοιποι δεν τραβάνε το κάρο.

Ο Νιόπλιας για ακόμα μια φορά ανακάτεψε την τράπουλα μέχρι εκεί που μπορούσε γυρίζοντας το ματς τούμπα. Μέσα ο Ντε Γκουζμαν, στον άξονα ο Λάμπρου σαν δεύτερος επιθετικός παίζοντας πίσω από τον Ντουρμισάι και κάπως έτσι ο ΟΦΗ θα μπορούσε να κλέψει το παιχνίδι. Που για να είμαστε ειλικρινείς αν ήταν μια ομάδα που έπρεπε να κερδίσει αυτή ήταν ο ΠΑΣ και όχι ο ΟΦΗ.

Το μεγάλο κέρδος είναι να μην χάνεις όταν είσαι κακός. Και ο ΟΦΗ δεν ήταν καλός. Αυτή είναι αλήθεια. Δεν ήταν καν μέτριος. Ήταν κακός και πήρε μια ανάσα. Οι βαθμοί εκτός έδρας είναι μια ανάσα. Δεν έχασε στην Θεσσαλονίκη, δεν έχασε στα Γιάννενα. Αυτό είναι κάτι μένει και είναι μια ανάσα που όμως στην συνέχεια χρειάζεται να δείξει και βελτίωση αγωνιστική. Διαφορετικά δεν θα βρει το γκολ, δεν θα βρίσκει ευκαιρίες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

21 σχόλια

  1. Πάλι τα ίδια περιμένετε εσείς να δείτε ομάδα με
    Αυτόν τον προπονητή και δεν μιλάμε για την προσφορά
    Του στον ΟΦΗ σαν παίκτης,αλλά σαν προπονητής, με όποιον παίζουμε μας λέει ότι είναι η Ρεάλ Μαδριτης

  2. Καλησπερα Μανο και σε ολους τους συνοπαδους !

    Δεν ειναι τυχαιο πως μολις εφυγε ο Μπαλογιαννης και μπηκε ο Ντε Γκουσμαν μας αισθανθηκε ο αντιπαλος. Απ’οτι φαινεται η ποιοτητα κανει τη διαφορα…
    Απογοητευση η αμυνα και ειδικα τα ακρα . Γιανουλης – Μαρινακης .Ειναι σαν τα Βολβο τα παλια που δε στριβουνε. Ειδικα τον δευτερο τον παρατηρουσα ιδια κινηση συνεχως, εφτανε μεχρι το κεντρο γυρναγε την μπαλα πισω στο Βουρο .Σκοραρουμε ομως ετσι ?Τουλαχιστον εκανε το σωτηριο τακλιν. Δεν τους κατηγορω, καποιοι τοσο μπορουνε αυτο παιζουν..Για να ανεβουμε ομως επιπεδο χρειαζομαστε αλλου τυπου μπακ. Μπακ με ταχυτητα που να μπορουνε να κανουνε διεισδυση, να εναλασσονται με τα εξτρεμ, να γεμιζουν την περιοχη με σεντρες,Θυμαμαι εποχες Δερμιτζακη – Σταυρακακη πανω κατω η μπαλα. Ο Νιοπλιας δε μπορει να κανει θαυματα,με βαση την εικονα του ματς και τους παιχτες που αναγκαζεται να παραταξει πιστευω η ισοπαλια ηταν οτι καλυτερο μπορουσαμε να παρουμε.

  3. Μανώλη, συμφωνώ σε όλα και χαίρομαι γιατί αυτή τη φορά γράφεις τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν. Το ότι έχουμε τέσσερις ισοπαλίες κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους δε λέει κάτι, μόνο τους βαθμούς πρέπει να κρατήσουμε. Γιατί μέχρι τώρα η τύχη είναι με το μέρος μας, αλλά για πόσο ακόμα;
    Λέει ο προπονητής για “δυσκολοκατάβλητη ομάδα”. Προσωπικά, δε συμφωνώ 100% με αυτό. Για να λέγεσαι “δυσκολοκατάβλητη ομάδα” πρέπει να μην επιτρέπεις τόσες φάσεις στον αντίπαλο, να μπορείς να αλλάζεις δυο-τρεις πάσες και να φεύγεις γρήγορα (και σωστά) στην αντεπίθεση, να έχεις διάρκεια στην απόδοσή σου και όχι να παίζεις μόνο 15-20 λεπτά. Αν, δηλαδή, χάναμε από την ΑΕΚ και τα Γιάννενα (γιατί για να χάσουμε ήμασταν), τι θα έλεγε; Ότι χάνουμε δύσκολα; Για μένα, πρέπει να αφήσει τα πολλά λόγια και να ψάξει να βρει πως θα κάνει την ομάδα καλύτερη. Με τους παίχτες αυτούς; Ναι, με τους παίχτες αυτούς! Αυτούς έχει, ας κάτσει να δει πως θα τους μοντάρει. Ας μην κολλάει το μυαλό του σε σχηματισμούς και τακτικές που δεν τον παίρνει, τουλάχιστον για τώρα, να κατεβάζει στο γήπεδο. Είναι ο Ντουρμισάι εξτρέμ; Είναι ο Γιαννούλης, στην ηλικία που βρίσκεται, να παίζει μπακ; Είναι ο Φαν Ντάινεν παίκτης που πρέπει να ξεκινάει τα ματς, μην πω τίποτα χειρότερο;
    Ρε Κόκο, πέρυσι δούλεψες άλλους σχηματισμούς και είδες ότι σου βγήκαν τα κουκιά. Γιατί τώρα πρέπει, ντε και καλά, να θες να ανακαλύψεις την Αμερική; Αφού δε σου κάναν τις μεταγραφές που ήθελες, γιατί επιμένεις σε κάτι που είναι φως φανάρι ότι δε λειτουργεί; Πρέπει να αρχίσουν οι ήττες για να το καταλάβεις;

    1. Ίσα ίσα Δημήτρη που ο Νιόπλιας δεν έχει αγκυλώσεις, με τόσους παίκτες εκτός μεσοεπιθετικά (Καμάου, Τοράλ, Ναμπί, Τσιλιανίδη, Μεγιάδο) προσπαθεί να βγάλει λαγούς από το καπέλο του γιατί ποσοτικά δεν βγαίνουν τα κουκιά. Οι κινήσεις που κάνει μετά το 65′ άλλαξαν εντελώς το ματς και ο ΟΦΗ αν ήταν πιο εύστοχος ή τυχερός θα μπορούσε να το είχε πάρει το ματς.

      1. Μανώλη, μη μου λες ότι ο Κόκος δεν ήξερε εκ των προτέρων ότι δεν θα έχει τους Τοράλ, Ναμπί, Τσιλιανίδη στο ξεκίνημα της χρονιάς! Ειδικά τους δύο τελευταίους ένας Θεός ξέρει πότε θα επιστρέψουν! Έπρεπε, λοιπόν, να καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς αυτούς, τουλάχιστον μέχρι τη διακοπή του Οκτώβρη.
        Μου λες, επίσης, ότι δεν έχει αγκυλώσεις.
        Αγκύλωση δεν είναι να βάζεις τον Ντουρμισάι στο δεξί φτερό επειδή θέλεις να παίξεις οπωσδήποτε με εξτρέμ; Τον Καμάου τον έχασες τελευταία στιγμή, άρα ούτε αλλαγή δεν έχεις. Σύστημα με δύο επιθετικούς (π.χ. έναν κοντό κι έναν ψηλό, όπως έκανε στο τελευταίο τέταρτο με τα Γιάννενα) δεν ξέρεις να παίξεις;
        Αγκύλωση δεν είναι να επιμένεις με τον Γιαννούλη στη θέση του αριστερού μπακ όταν το παιδί, καιρό τώρα, αποδεικνύει ότι δεν την έχει πια τη θέση αυτή; Ο Κοροβέσης ήταν κουρασμένος, να το δεχτώ, ο Λυμπεράκης όμως; Δεν υπάρχει αυτός; Εδώ βάζεις τον Μπαλογιάννη μέσα…
        Όπως του πιστώνω την περσυνή παραμονή, φέτος του χρεώνω μεγάλο μερίδιο για την απόδοση της ομάδας μέχρι τώρα. Δεν έχει βρει τις σωστές λύσεις και φαίνεται. Να δουλέψει, λοιπόν, να τις βρει. Εδώ θα είμαστε και θα του το πιστώσουμε και αυτό. Και για τέλος, σαφώς και πιστώνεται στο Νιόπλια η αλλαγή εικόνας του ΟΦΗ στο τελευταίο 25λεπτο όταν και με το ανακάτεμα της τράπουλας άλλαξε παντελώς το παιχνίδι.

        1. Μα συγνώμη Δημήτρη αλλά εγώ δεν υποννοώ τίποτα από όσα μου λες. Και βέβαια δεν είναι αγκυλώσεις όταν ποσοτικά δεν υπάρχουν παίκτες και χρειάζεται να παίξεις με όσους είναι διαθέσιμοι. Προφανώς και για τον ΟΦΗ δεν είναι η διάταξη που αναφέρεις εσύ ως 3-5-2. Λες για “σωστές λύσεις” όταν δεν υπάρχουν λύσεις (ποσοτικά). Είναι ξεκάθαρο και να μιλάμε με γεγονότα και όχι με υποθέσεις. Για την θέση του αριστερού μπακ συμφωνώ – είναι κάτι που και το έχω γράψει και το έχω πει αρκετές φορές στο ραδιόφωνο. Για Μπαλογιάννη που γράφεις, προφανώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή στα χαφ αφού είναι εκτός και ο Μεγιάδο. Να μιλάμε με γεγονότα Δημήτρη και ρεαλισμό και όχι με υποθέσεις. Προφανώς λοιπόν ο Νιόπλιας και δεν έχει αγκυλώσεις όταν εσύ λες απ’ εξω ότι πρέπει να παίξει με σύστημα χωρίς εξτρέμ – κάτι που δεν έχει δουλευτεί ποτέ και για εμένα προσωπικά δεν ταιριάζει και στον ΟΦΗ γιατί δεν έχει τα εργαλεία να το κάνει.

        2. Μανώλη, σόρρυ κι από μένα, αλλά… τι μου λες τώρα; Ότι ο ΟΦΗ δεν έχει παίξει ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν με 3άδα στην άμυνα; Στα περσυνά πλέι άουτ πως έπαιζε δηλαδή; Λες, επίσης, ότι δε βγαίνουν ποσοτικά τα κουκιά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Συμφωνώ, βρε αδερφέ! Και γι’ αυτό γράφω ότι εφόσον δεν έχεις αρκετά εξτρέμ στη διάθεσή σου, γιατί θες ντε και καλά να παίξεις με εξτρέμ; Μπακ χαφ έχεις (Κοροβέσης, Λυμπεράκης, Ουές, Μαρινάκης), μπορεί να μην είναι τοπ παίκτες, αλλά μπορούν να καλύψουν τη θέση. Εγώ είπα για 3-5-2, μια γνώμη είπα. Ας παίξει 6-3-1 ή 2-5-2 ή 5-3-2 ή ό,τι άλλο θέλει αρκεί να παρουσιάζει μια ομάδα με συνοχή και πλάνο για 90 λεπτά κι ας μην παίζει μπαλάρα. Αφού δεν έχει όλα τα εργαλεία διαθέσιμα για την ώρα, ok, ας μη βλέπουμε μπαλάρα. Να βλέπουμε, όμως, μια σοβαρότητα, μια κανονική ομάδα μέσα στο γήπεδο. Όταν έχεις παίξει 10 φιλικά και 4 επίσημα, δεν είμαι εγώ αυτός που κάνω υποθέσεις. Υποθέσεις είναι να τοποθετείς παίκτες εκτός θέσης και να κάνεις αλχημείες για να παίξεις οπωσδήποτε 4-3-3, ενώ ΔΕΝ μπορείς για την ώρα! Αυτά.

      2. Χωρίς μπακ δεν πας πουθενά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο,κι εμείς δεν έχουμε ούτε δεξιά ούτε αριστερά…έχουμε κάποιους καλούς παίκτες σε μέτρια κατάσταση και πολλούς μέτριους παίκτες σε κακή κατάσταση.
        Για μένα χθες η αντικατάσταση του Πασαλίδη με τον Διαμαντή ήταν ένα λάθος του Νιόπλια που ευτυχώς δεν το πληρώσαμε,όλοι νομίζω σκεφτήκαμε ότι θα μπει ο Κοροβέσης για να ανέβει λίγο πιο ψηλά η ομάδα και να σταματήσει το σφυροκόπημα,δυστυχώς για το παιδί τραυματίστηκε και αναγκαστικά έγινε το αναμενόμενο σώζοντας κάπως τα πράγματα,γιατί θα ήταν θέμα χρόνου να μπει το γκολ με τον Γιαννούλη αριστερά.
        Πέραν του Βούρου νομίζω δεν έχουμε αξιόπιστο παίκτη πίσω σε καμία θέση και τα προβλήματα μεγιστοποιούνται με αδύναμους παίκτες στο κέντρο όπως ο Μπαλογιάννης.
        Ακολουθεί το παιχνίδι με το ΠΑΟΚ που δεν βλέπω τρόπο να μπορέσουμε να το κερδίσουμε και μετά διακοπή περιμένοντας τους τραυματίες Τοράλ,Ναμπί,Τσιλιανίδη να επιστρέψουν,να βρουν ρυθμό και να κουμπώσουν στην ομάδα…καλά Χριστούγεννα!!
        Φέτος ο ρεαλιστικός στόχος είναι να φτιάξουμε ομάδα για του χρόνου χωρίς να κινδυνέψουμε.
        Τουλάχιστον ας παίζουμε λίγο μπάλα,να μην πονάν τα μάτια μας ρε αδερφέ,καλύτερα 10 νίκες παρά 20 ισοπαλίες!!

  4. Στηρίζω τον κοκο, γιατί δεν είναι ψευτοεγωιστης κι αν κάνει λάθος το παραδέχεται και το διορθώνει.. Επίσης, όταν δει ότι κάτι πάει στραβά, κάνει αλλαγές αμέσως και δεν περιμένει το 80 όπως ο πρώην… Στα πλέι άουτ, ήξερε ότι δεν είχε παίκτες και απ αυτούς που είχε, πήρε το 110% και σωθήκαμε άνετα.. Φέτος όμως, που υποτίθεται ότι ενισχύθηκαμε, είναι αλλιώς.. Πρέπει να παίξουμε και μπάλα και να σκοράρουμε και όχι μόνο καταστροφικό παιγνίδι… Κάπου στη μέση μιας μετάβασης είμαστε και το δουλέυουμε.. Καλό θα ήταν να ειχαμε δύο πλάγια μπακ κλάσης κι ένα σέντερ φορ τύπου Ελ αραμπι.. Δεν έχουμε, τι να γίνει, όλοι ξέρουμε ότι στο σκαουτιγκ η ομάδα υστερεί.. Πιστεύω ότι θα βρούμε το δρόμο μας και θα σωθούμε άνετα αλλά δεν είμαστε όπως δείχνουν τα πράγματα τώρα, δεν ξέρω αργότερα, για εξάδα… Πόσο μάλλον για Ευρώπη, αυτήν την ξεχνάμε για τα επόμενα 2 χρόνια… Μακάρι να διαψευστώ.. Ένα είναι σίγουρο.. Χωρίς τουλάχιστον 5 παίκτες κλάσης, δεν είσαι για μεγάλα πράματα.. Θα είσαι μια ζωή, μικρομεσαίος.. Για μας τους οπαδούς, ειδικά τους παλιούς, είναι λίγο βαρύ να το αποδεχτούμε, γιατί ζήσαμε την ομάδα να κατακτά δεύτερες θέσεις, τρίτες, τεταρτες, να παίρνει κύπελλο και να κάνει θαύματα στην Ευρώπη.. Αλλά τι να κάνουμε, μπορούμε να ζήσουμε κι έτσι…

  5. ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΝΑΜΠΙ , ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗ , ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ…… ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΠΑΝΟ ΤΟΡΑΛ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΌΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΙΑΔΟ….. ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΜΕ 4 ΕΝΤΕΚΑΔΑΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΣΤΑ ΠΙΤΣ….. ΔΕ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ….. ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ….. ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ….. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΒΑΦΤΙΣΗ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΙΧΤΩΝ….
    ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΠΑΛΤΑ….. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ , ΚΑΣΤΑΝΙΟΣ , ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ , ΣΕΛΙΜΟΒΙΤΣ , ΓΡΙΒΑΣ ….. ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ? ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΎΤΩΣ…. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΗΔΕΝ…. Ο ΔΕ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΛΟΓΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΝ ΞΕΚΙΝΑΣ ΣΤΑ ΜΠΑΚ , ΧΤΕΣ ΠΟΥ ΣΈΡΝΕΤΑΙ……
    ΕΧΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ 5 ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ….ΚΑΙ 4 ΓΙΑ 11ΑΔΑ ΣΤΑ ΠΙΤΣ….. ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΝ ΝΤΑΙΝΕΝ ΠΟΥ ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΑΙ …. ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟ….. ΕΧΕΙΣ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ 11 ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΠΑΙΡΝΕΙΣ …..Τ Ι Π Ο Τ Α……
    ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ , ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΟΒΕΣΗ…… ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΝΑ ΡΟΣΤΕΡ ΤΩΝ 25 ΠΑΙΧΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ….. ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΥΣ 14 ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΙΙΙΙΙ……. ΕΝΑ 10 ΜΕ 15 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ….. ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ….. ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΙΧΕΣ…… Η ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΗΘΕΛΕ….. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ……2 ΜΠΑΚ ΜΕ… ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ….@@@…. ΕΝΑ 10ΡΙ ΜΠΑΛΑΔΟΡΟ….. 2 ΕΞΤΡΕΜ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΆΤΑ…. ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΟΡ ΠΟΥ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΔΥΧΤΙΑ….. 6 ΠΑΙΧΤΕΣ ΑΛΛΑ….. ΠΑΙΧΤΕΣ…..

    1. Το ότι λες εσύ πως δεν κάνουν δεν σημαίνει πως είναι και αλήθεια. Προφανώς ο προπονητής έχει άλλη άποψη από σένα.

      1. ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΣΑΡΡΗ… ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ

        1. Θα μου επιτρέψεις Μάνο να διαφωνήσω… Δεν είναι θέμα άποψης του προπονητή, είναι θέμα του τι υλικό του έδωσε η διοίκηση για να τα βγάλει πέρα σε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα.. Ο προπονητής σ αυτή τη περίπτωση η πρέπει να σκυψει το κεφάλι και να κάνει ότι μπορεί, όπως κάνει ο κοκος η να οργανώσει μια πρες κονφερανς, να πει ορισμένα πράματα και να αποχωρήσει ηρωικά..

  6. “Τι να τους κάνεις τους εχθρούς, άμα έχεις τέτοιους φίλους”, αφιερωμένη η παροιμία σε κάποια παλληκάρια εδώ μέσα. Λίγα ευτυχώς.

    1. Παλιέ φίλαθλε του ΟΦΗ, κάτσε εσύ να αναπολείς τα μεγαλεία του παρελθόντος και άσε μας εμάς να έχουμε άποψη για την ομάδα μας. Κανείς δεν πονάει τον ΟΦΗ περισσότερο από τους οπαδούς του ό,τι και να λέτε ορισμένοι, αυτό να μην το ξεχνάς.

      1. Δεν αναπολώ τα μεγαλεία του παρελθόντος, είμαι ενεργός και συζητάω με πολλούς φίλους του ΟΦΗ κάθε ηλικίας (πιστεψέ με).Απλά βλέπω και υποστηρίζω τον ΟΦΗ από παλιά. Έδινα δίνω και θα δίνω ότι μπορώ για’ αυτή την ομάδα, μέχρι να ζω!!!! Τα οποία μπορεί και νάναι περισσότερα απ’ ότι εσύ δίνεις ή νομίζεις ότι δίνεις.

        1. Ας μη βγάζουμε τα ομιλόμετρα και τα ζύγια στη φόρα, δεν είναι ούτε σωστό ούτε πρέπον. Όταν γράφω ότι “κανείς δεν πονάει τον ΟΦΗ περισσότερο από τους οπαδούς του” τους βάζω όλους μέσα, ακόμα κι εσένα αν δεν το κατάλαβες. Ο καθένας προσφέρει ό,τι μπορεί, απ’ όπου μπορεί και ξέρει μέσα του πόσο χαλιέται όταν η ομάδα δεν πάει καλά.
          Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι για ποιο λόγο εσύ κράζεις όταν κάποιος ασκεί μια κριτική στην ομάδα. Όταν βλέπεις ότι υπάρχουν επιχειρήματα, δεν είναι επίθεση χωρίς λόγο δηλαδή, γιατί αποδοκιμάζεις; Δεν σου αρέσει ο αντίλογος ή απλά θεωρείς ότι όλα είναι μέλι-γάλα; Γιατί, αν παρακολουθούσες την ομάδα στα ένδοξά της χρόνια (τα πρόλαβα κι εγώ), είναι εύκολο να συμπεράνεις ότι ο τωρινός ΟΦΗ απέχει ακόμα αρκετά από εκείνον του παρελθόντος. Πήγε να πέσει δύο φορές τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν γίνει λάθη εξόφθαλμα, τα οποία τα παραδέχονται ΟΛΟΙ, αλλά ο κόσμος ακόμα είναι εκεί και στηρίζει. Αυτός ο κόσμος, λοιπόν, δεν έχει δικαίωμα στην κριτική; Ξαναλέω και το τονίζω “ΚΡΙΤΙΚΗ”, όχι “επίθεση”. Δεν καταλαβαίνω…

  7. Δημήτρη, δεν έβγαλα κανένα ομιλόμετρο στη φόρα, όπως γράφεις, αλλά απαντώ αποκλειστικά σε σένα που μου ζητάς “να σας αφήσω να έχετε την άποψή σας για την ομάδα”, λες και κρατάω κανέναν και δεν το ξέρω. ΄Οταν δε λέω ότι έχω προσφέρει πολλά δεν εννοώ φυσικά υλικά, αλλά κυρίως ηθικά (αγάπη για την ομάδα, συναισθήματα, χρόνο κ.λ.π.). Αν σου λέει κάτι αυτό. Εν πάση περιπτώσει, ο καθ’ ένας προσφέρει στην αγαπημένη του ομάδα με τον τρόπο του.

    1. Συμφωνώ, βρε αδερφέ, ότι ο καθένας προσφέρει στην ομάδα με τον τρόπο του. Αυτό λέω κι εγώ παραπάνω. Ως εδώ όλα καλά. Δεν μου απάντησες, όμως, σε αυτό που δεν καταλαβαίνω: γιατί αποδοκιμάζεις κάποιον που ασκεί μια κριτική στην ομάδα; Καταλαβαίνεις κάπου σε αυτά που γράφω ότι θέλω το κακό του ΟΦΗ; Σε ρωτάω γιατί υπονοείς ότι είμαι εχθρός της ομάδας. Τη γνώμη μου εκφράζω και, μάλιστα, με επιχειρήματα. Σε παρακαλώ, αν θέλεις, απάντησέ μου σε αυτό που σε ρωτάω.

      1. Η κριτική είναι φυσικά γόνιμη και αποδεκτή, όμως αν προσέξεις κάποιοι βαφτίζουν κριτική τον μηδενισμό και την καταστροφολογία. Αυτό αποδοκιμάζω. γιατί είναι απαράδεκτο και βλαβερό για την ομάδα, κατά την γνώμη μου. Κάτι τέτοιους βαφτίζω εχθρούς και αυτό πάλι μέσα σε πολλά εισαγωγικά φυσικά. Και δεν νομίζω ότι είσαι μέσα σε αυτούς.

        1. Μαζί σου όσο αφορά τον μηδενισμό και την καταστροφολογία, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει φίλος της ομάδας που να το κάνει εσκεμμένα. Απογοήτευση θα το έλεγα εγώ, η οποία οδηγεί σε βαριές κουβέντες. Επίσης, κάποιες φορές, μπορεί ο καθένας -κι εγώ μέσα- να υπερβάλει, να είναι σκληρός στην κρίση του. Αυτό γίνεται γιατί θέλουμε το καλύτερο για την ομάδα έτσι ώστε να ξεφύγει από τη μετριότητα, για να πάει για μεγαλύτερα πράγματα, όπως αυτά που ζήσαμε οι παλαιότεροι.
          Όπως και να’ χει, αν σε παρεξήγησα να με συγχωράς. Ήταν πολύ γενικό το αρχικό σου σχόλιο και το πήρα κάπως στραβά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × one =