Ο ρεαλισμός του Νιόπλια είναι το μεγαλύτερο ΣΥΝ του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μια ομάδα που δεν κρίνεται από τον περίγυρο της αλλά από το τι συμβαίνει στα αποδυτήρια της θα βγει και κερδισμένη σε βάθος χρόνου. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό αργεί ακόμα όμως όποιος αντιλαμβάνεται την καθημερινότητα του ΟΦΗ δεν πρέπει να περιμένει και μεγάλες αλλαγές. Ή τουλάχιστον άμεσα. Ναι ο Τοράλ θα είναι πίσω, αλλά με αποχή τριών μηνών, ο Ναμπί επίσης με ένα σκάρτο 10λεπτο κόντρα στον ΠΑΟΚ, ομοίως ο Μεγιάδο που λείπει σχεδόν 40 ημέρες. Όποιος αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο, μπορεί να το αντιληφθεί εύκολα.

Όμως αυτές οι επιστροφές, είναι η αλήθεια, πως θα δώσουν στον προπονητή του την ευελιξία να κινηθεί διαφορετικά μέσα στο παιχνίδι. Κάτι που όπως έχει αποδείχθεί στην πράξη, μετά από ένα μικρό δείγμα πέντε αγωνιστικών, τον βγάζει κερδισμένο έναντι των αντιπάλων του.

Αυτό ωστόσο που εγώ γουστάρω και μου αρέσει στο Νιόπλια είναι ο ρεαλισμός του. Θα πει ότι χρειάζεται να πει δημόσια, η προσωπικότητα του άλλωστε μιλάει από μόνη της, για να μην αναφέρεται σε φανταστικά γεγονότα, ώστε να μπορεί να περιγράφει την πραγματικότητα με ρεαλισμό και καθαρές κουβέντες. Κάτι που εξαρχής θέλει ο κόσμος. Ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες και αυτό είναι κάτι που ο Νιόπλιας του το προσφέρει απλόχερα σε συνέπεια ολόκληρου του οργανισμού του ΟΦΗ.

Ο ρεαλισμός που διακρίνει το Νιόπλια κάνει πιο απλά τα πράγματα. Δεν θα μιλήσει, ούτε το έχει κάνει μέχρι τώρα, για αγωνιστικές προσδοκίες που δεν έχουν νόημα αλλά παράλληλα θα επισημάνει και τα πλην του γκρουπ παικτών που έχει να διαχειριστεί.

Μετά από πέντε αγωνιστικές είναι γεγονός πως ο Νιόπλιας πάει σε ένα ξεκάθαρο μοτίβο που στο τέλος θα βγει υπέρ της ομάδας. Μπαίνει μπροστά από τους παίκτες του, τους προστατεύει μέχρι τέλους, δεν επιτρέπει σε κανέναν να εκθέσει εκείνους και κυρίως όταν κλείνουν οι πόρτες στο ΒΑΚ είναι εκείνος που γνωρίζει τι πρέπει να ειπωθεί. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως σε κανένα παιχνίδι μέχρι τώρα δεν είδαμε παίκτες που τα παρατούν ή λιγοψυχούν. Αυτό, μετά την περσινή τραυματική εμπειρία, δεν είναι μικρό πράγμα. Ρωτήστε και τον Παράσχο που μετά από ένα κάκιστο ξεκίνημα του Ατρομήτου οι παίκτες του βλέπουν φαντάσματα με αποτέλεσμα να οπισθοχωρούν από το 65′ κόντρα στα Γιάννενα λόγω φόβου και τρόμου.

Ο ΟΦΗ και στα Γιάννενα που ήταν κάκιστος για 25 λεπτά (45′-70′) έβγαλε αντίδραση, πίεσε στο τελευταίο 20λεπτο, δεν του ήρθε το γκολ – οκ συνεχίζει. Με την ΑΕΚ την ανατροπή δεν την έκανα εγώ, οι παίκτες του την έκαναν γιατί πίστεψαν σε αυτήν μετά το 3-1.

Όσο και αν προσπαθούν ορισμένοι, το γεγονός ότι γύρω από τον ΟΦΗ οι (περισσότεροι) ρεπόρτερ της ομάδας περιβάλλον τον οργανισμό με ειλικρίνεια και όχι με λαϊκισμό είναι κάτι που προκαλεί ηρεμία εντός και εκτός αυτού. Δεν θέλει και πολύ να χαλάσει το γλυκό και η ψυχολογία ειδικά όταν ο περίγυρος σου σε περιβάλει με αγάπη και στοργή αλλά στην πρώτη στραβή θα σε διαλύσει γιατί τα ψυχολογικά της περσινής χρονιάς δεν θα περάσουν εύκολα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

7 σχόλια

  1. Μανώλη, συγγνώμη που στο λέω, αλλά αυτό το άρθρο είναι από αυτά που εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω και που γενούν απορίες γενικότερα. Τι θα πει “Μια ομάδα που δεν κρίνεται από τον περίγυρο της αλλά από το τι συμβαίνει στα αποδυτήρια της…”; Μια ομάδα που δεν μπορεί να κριθεί από τον κόσμο της; Μια ομάδα που μπορεί να κριθεί από τους ρεπόρτερ της; Μια ομάδα που δεν κρίνεται από κανέναν παρά μόνο από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές της; Δεν καταλαβαίνω…
    Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο καθένας κάνει τη δουλειά του. Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, ότι πρέπει να ωραιοποιεί καταστάσεις ή να μην κριτικάρει τα κακώς κείμενα. Έστω κι αν δεν μπορεί ή δεν πρέπει να μιλήσει ανοικτά (λόγω συναισθήματος), θα πρέπει να λέει αλήθειες, όσο σκληρές κι αν είναι αυτές. Γιατί έτσι μόνο βοηθάει την ομάδα. Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλοθι. Και άλλοθι σε ανθρώπους που αμοίβονται τόσα χρήματα δεν πρέπει να δίνεται!

    1. Καλημέρα Δημήτρη συγνώμη που στο λέω αλλά η φράση που αναφέρεις δεν υπονοεί τίποτα απολύτως από όσα γράφεις στο σχόλιο σου. Το γράφω ξεκάθαρα. Πως ότι και να συμβαίνει γύρω από τον ΟΦΗ, εκείνοι που είναι εντός των αποδυτηρίων δεν επηρεάζονται. Πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνω από το να πλανώνται πράγματα και να μου “χρεώνονται” απόψεις που δεν έχουν καμία σχέση με τα γραφόμενα μου; Το λέω αυτό γιατί με βάση τα σχόλια σου, μου δίνεται η εντύπωση (που δεν αποκλείω να κάνω λάθος) πως μπαίνεις να σχολιάσεις με προκατάληψη τόσο ως προς εμένα, όσο και ως προς τον ΟΦΗ. Το να ερμηνεύεις δικό μου κείμενο με ένα σχόλιο δικό σου που δεν υπονόησα ούτε στο ελάχιστο είναι το λιγότερο άκομψο.

      1. Μανώλη, διαβάζοντας την αρχική πρόταση (“Μια ομάδα που δεν κρίνεται από τον περίγυρο της αλλά από το τι συμβαίνει στα αποδυτήρια της θα βγει και κερδισμένη σε βάθος χρόνου”), πραγματικά δεν μπόρεσα να καταλάβω τι εννοείς. Μου απαντάς, λοιπόν, ότι εκείνοι που είναι εντός των αποδυτηρίων δεν επηρεάζονται απ’ όσα λέγονται ή γίνονται τριγύρω τους. Και σε ρωτώ: ποιος άνθρωπος ή, μάλλον, ποιος εργαζόμενος δεν επηρεάζεται από τα όσα συμβαίνουν στον περίγυρό του; Ειδικά σε ένα άθλημα όπως το ποδόσφαιρο η επιρροή, θετική ή αρνητική, μπορεί να είναι έντονη. Διαβάζοντας παρακάτω, διαπίστωσα μια προσπάθεια εξύμνησης των ικανοτήτων τόσο του προπονητή όσο και των ποδοσφαιριστών βάσει της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας στο πρωτάθλημα. Είναι δυνατόν να καθόμαστε και να λέμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι όταν έχουμε πάρει 4 βαθμούς σε 5 ματς; Ορισμένους από τους παίκτες που λείπουν δεν τους έχουμε δει καλά-καλά στο γήπεδο (τι μπορούν να προσφέρουν δηλαδή) ενώ κάποιοι άλλοι δεν ξέρουμε πως θα επιστρέψουν μετά από τόσο διάστημα εκτός αγώνων. Βάλε και την περυσινή χρονιά στην εξίσωση, πως γίνεται να είμαστε τόσο σίγουροι ότι τα πράγματα θα πάνε έτσι όπως πρέπει;
        Αυτά, ρε Μανώλη, είναι ή δεν είναι λαϊκισμός; Σόρρυ αν σε πρόσβαλα ή οτιδήποτε αλλά, ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω τέτοια άρθρα. Και, αν το θέλεις, ναι, είμαι προκατειλημμένος ως προς την ομάδα βάσει όσων έχουν δει τα μάτια μου εδώ και 1,5 χρόνο. Ας μας αποδείξουν, επιτέλους, ότι είναι ικανοί και αντάξιοι της ιστορίας του ΟΦΗ. Γιατί, στη θεωρία όλοι καλοί είναι. Στην πράξη όμως;

        1. Δημήτρη λαϊκισμός θα ήταν από την πλευρά μου αν έλεγα ότι ο ΟΦΗ πρέπει και μπορεί να κάνει 5 νίκες. Θα ήμουν και λαϊκιστής και σαλιάρης θα γινόμουν. Αντιθέτως γίνομαι ρεαλιστής και ας διαφωνούμε. Καλό είναι, κακό δεν είναι.

  2. Είμαι απ αυτούς που στηρίζω τον νομπλια όσο τίποτα.. Όσο αντιπαθουσα το σιμο τόσο συμπαθώ και στηρίζω το νομπλια γιατί είναι έμπειρος, είναι εγωιστής στη δουλειά του, ξέρει να είναι αυστηρός όταν πρέπει, κάνει σωστές δηλώσεις και πονάει τον οφη.. Αυτό όμως δε σημαίνει, ότι αν η ομάδα δεν τραβάει με τίποτα και δεν αποδίδει μετά από 10 αγωνιστικές ας πούμε, ότι δεν θα πρέπει να παραχωρήσει τη θέση του σε κάποιον ικανότερο απ αυτόν.. Πάνω απ όλα, η ομάδα!

  3. Και συμπληρώνω γιατί το ξέχασα, ότι εγώ θα θεωρήσω επιτυχημένη την πορεία της ομάδας, αν στο τέλος του πρώτου γύρου και βάσει του προγράμματος, η ομάδα θα έχει από 15-18 βαθμούς.. Και είμαι πολύ επιεικής στους βαθμούς που ζητάω.

  4. Ειλικρινα βαριεμαι να μιλαω με συνοπαδους Ομιλιτες. Απιστοι Θωμαδες ολοι τους. Ας το παρουμε αλλιως λοιπον για να δουμε τι προσιμο θα επρεπε να βαλουμε στην μεχρι τωρα πορεια της ομαδας για φετος. Γιατι αλλο το φετος και αλλο το περυσι ετσι για να μην τα συγχεουμε. Λοιπον…
    1 Αγ φετος Αρης – ΟΦΗ 1-1 ενω περυσι ηταν 3-0
    2 Αγ φετος ΟΦΗ – ΑΕΚ 3-3 ενω περυσι ηταν 0-2
    3 Αγ φετος ΟΦΗ – Αστερας 0-0 ενω περυσι ηταν 1-2
    4 Αγ φετος ΠΑΣ – ΟΦΗ 1-1 ενω περυσι ηταν 1-0
    5 Αγ φετος ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-3 ενω περυσι ηταν 0-3
    Και επειδη λεμε για μια ομαδα που δεν ακουει τους εξωθεν παραγοντες για να κανει τη δουλεια της, ας μου πει καποιος συνοπαδος η φιλαθλος… Θα βγει κανενας δημοσια να πει “Ναι μαλακιες ελεγα εγω και καποιοι αλλοι” ετσι για το γαμωτο; Μπεσα υπαρχει η θα βγαλουν ολοι το σκασμο τοτε γιατι βολευει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 5 =