Η σταθερά των χαφ και η αμυντική ισορροπία στο Αγρίνιο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Τα καλά μαντάτα με την υπεροπλία στα χαφ και το ζητούμενο που είναι η σταθερά στην άμυνα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Η περίφημη και αναμενόμενη υπεροπλία, που όλοι μας περιμένουμε με αγωνία στον άξονα θα κάνει την εμφάνιση της από εδώ και στο εξής. Μπορεί ο Τοράλ να μην είναι ακόμα σε θέση, απολύτως φυσιολογικά, να ξεκινήσει βασικός και ο Ναμπί να ξεκινήσει από την αρχή όμως το ζητούμενο είναι πως ο Νιόπλιας έχει στην διάθεση του παίκτες που μπορούν να αλλάξουν το στάτους του ΟΦΗ μεσοεπιθετικά.

Όμως ο πλουραλισμός στα χαφ, η αύξηση της δημιουργικότητας του που τόσο πολύ έλλειψε σε κάποια από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος – με αποκορύφωμα εκείνο με τον Αστέρα Τρίπολης – δεν πρόκειται να αποδώσει αν ο ΟΦΗ δεν καταφέρει να πετύχει μια σταθερά στην αμυντική γραμμή του. Ο ΟΦΗ που ναι μεν δεχόταν γκολ στα φιλικά όμως αμυντικά έτρωγε ελάχιστες φάσεις, στο ελληνικό πρωτάθλημα τις τρώει με το τσουβάλι. Από το ματς με την ΑΕΚ που το 0-3 δεν έγινε 0-3 για να γίνει 3-3 μέχρι εκείνο με τον ΠΑΣ που τον κράτησε όρθιο ο Επασί, είναι ζήτημα που αν δεν εξαλειφθεί ή τουλάχιστον να βελτιωθεί στον μέγιστο βαθμό τότε δεν μπορεί να γίνει δουλειά.

Σαφώς και οι φάσεις που δέχεται ο ΟΦΗ δεν είναι δουλειά μόνο των αμυντικών, τα περισσότερα από 7 γκολ που έχει φάει στο πρωτάθλημα προέρχονται είτε από την αριστερή πλευρά της άμυνας, είτε από φτηνά λάθη των χαφ του που πέρασαν στα ψιλά (όπως τα δύο από τα τρία γκολ του αγώνα με την ΑΕΚ) όμως χωρίς αμυντική σταθερά ανάμεσα στα χαφ και την τετράδα πίσω δουλειά δεν γίνεται και νίκες δεν θα έρθουν. Ο ΟΦΗ στο Αγρίνιο θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που παραδόξως στα πρώτα ματς παράγει φάσεις, έχει πετύχει ήδη μια σπουδαία νίκη στο Περιστέρι και κόντρα σε ομάδες ανώτερες της όπως με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και τους χώρους βρήκε και γκολ πέτυχε.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Δύο τρία χρόνια τώρα δεν είχαμε άμυνα.
    Βελτιώθηκε λίγο με την άφιξη του Διαμαντή,
    καί λίγο με του Πασαλίδη.
    Πρόβλημα έχουμε στ θέση του αριστερού μπακ, συζητιόταν να πάρουμε ένα καί τελικά τίποτα.
    Στη μεσαία γραμμή δεν έχουμε πρόβλημα.
    Το πρόβλημα είναι επιθετικά.
    Μπορεί πιστεύω να λυθεί με την έλευση των τραυματιών στη μεσαία γραμμή.
    Γιατί αν το κέντρο δεν τραβάει, δεν πάνε και οι επιθετικοί φυσικά.
    Από εδώ καί στο εξής ξέρει να το διαχειριστεί ο Νικόλας!
    Πάμε γερά ΟΜΙΛΑΡΑ!!!

  2. Από κέντρο πάμε καλά.. Από επιθετικούς πασχουμε…

  3. Θεωρώ ότι με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Μεγιάδο και Γαγιέγος θα διορθωθεί έως ένα βαθμό η ανασταλτική λειτουργία, αλλά δεν ξέρω αν αυτό αρκεί για να λύσει το αμυντικό πρόβλημα. Χρειάζεται να αποφεύγονται και τα ατομικά λάθη, τα οποία είναι πολλά (και) φέτος. Ίσως, το έχω ξαναγράψει, θα βοηθούσε και μια αλλαγή στη διάταξη πίσω. Ό,τι και να λέμε, βέβαια, είναι θέμα του προπονητή και των παικτών. Για να δούμε. Οι δικαιολογίες, πάντως, τελειώνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × 3 =