Όλα τα κομμάτια μπαίνουν στην θέση τους

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ξεκινάει το πρωτάθλημα και είσαι υποχρεωμένος να παίξεις, το γνωρίζεις βεβαίως από τον Ιούλη, χωρίς τέσσερις ΕΝΔΕΚΑΔΑΤΟΥΣ ποδοσφαιριστές: Μεγιάδο, Τοράλ, Ναμπί, Τσιλιανίδης. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Ξεκινάει το πρωτάθλημα, μετά από μια χρονιά που σου έχει αφήσει ψυχολογικά κουσούρια, με Άρη (εκτός), ΑΕΚ, ΠΑΟΚ στις πέντε πρώτες αγωνιστικές και βγαίνεις αλώβητος στα δύο από αυτά και στο ένα από εκείνα με τεράστια ανατροπή.

Ξεκινάει το πρωτάθλημα και είσαι υποχρεωμένος να παίξεις, το γνωρίζεις βεβαίως από τον Ιούλη, χωρίς τέσσερις ΕΝΔΕΚΑΔΑΤΟΥΣ ποδοσφαιριστές: Μεγιάδο, Τοράλ, Ναμπί, Τσιλιανίδης.

Ξεκινάει το πρωτάθλημα και ενώ ακόμα οι ίδιοι σου οι στενοί συγγενείς σε έχουν κλάψει πριν καν έρθει ο Οκτώβρης, βγαίνεις αλώβητος στις 4/5 αγωνιστικές και έρχεται ο Οκτώβρης με τα πρώτα must win ματς. Κερδίζεις με ανατροπή, δείγμα της νοοτροπίας που χτίζεται στον ΟΦΗ (και αν περιμένει κάποιος πως αυτό είναι στοιχείο που εμφανίζεται από τον Σεπτέμβρη, τότε δεν πρέπει να μιλάμε για ποδόσφαιρο), στο Χαριλάου δείχνει καρδιά, σωστή νοοτροπία, το ίδιο με την ΑΕΚ που γυρίζει το ματς από το 0-3, το ίδιο στο Αγρίνιο που δέχεται την ψυχρολουσία από το φτηνό γκολ του Καρέλη, μόλις στο 7′.

Πλέον από τον Οκτώβρη και μετά είναι ξεκάθαρο πόσο σημαντική ήταν η επιστροφή κομβικών κομματιών του παζλ του ΟΦΗ. Και ας μην είναι έτοιμοι 100%, όπως φάνηκε στην περίπτωση του Τοράλ – γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό. Γιατί όταν επιστρέφουν παίκτες που παίζουν τον δικό τους ρόλο στο εσωτερικό μιας ομάδας αυτό έχει πολλαπλά οφέλη. Όχι μόνο αυτά που φαίνονται και αναφέρομαι στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά αλλά και σε αυτά που δεν φαίνονται στο απλό μάτι. Στην ψυχολογία του γκρουπ πως υπάρχουν επιπλέον επιλογές, γιατί πιστέψτε με κανείς δεν θέλει να παίζει σερί 90λεπτα και να μην μπορεί να βοηθήσει) αλλά και στο ότι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές νιώθουν μεγάλη ασφάλεια γνωρίζοντας πως υπάρχουν έξτρα λύσεις που μπορούν να δώσουν περισσότερα.

Το απόγευμα της Παρασκευής έγραψα συγκεκριμένα πράγματα για το ματς του Αγρινίου που αργότερα έγινε ακόμα πιο βατό λόγω της απώλειας του Ντίαζ και του μπαλαντέρ Μπαρμπόσα: Ένταση στο παιχνίδι του ΟΦΗ – κάτι που μπήκε με την επιστροφή του υπέροχου Μεγιάδο και προσοχή στις στατικές φάσεις. Η ένταση ήρθε με την παρουσία του “Μέγια” που, όπως αναμενόταν, ξεκίνησε βασικός αφού ο Αργεντινός έβαλε μεγάλη ένταση στο παιχνίδι του ΟΦΗ, έσφιξε σαν μαγκάλι την ανασταλτική λειτουργία του ΟΦΗ και παράλληλα έδειχνε πως όποτε ήθελε εκείνος ο ΟΦΗ έπαιρνε ρυθμό και όποτε ήθελε τον σταματούσε.

Σιγά σιγά μπαίνουν στις θέσεις τους όλα τα κομμάτια του παζλ. Μπήκε ο Μεγιάδο, μπήκε ο υπέροχος Τοράλ που το επίπεδο του είναι πολύ υψηλότερο από τον μέσο όρο του μέσου ποδοσφαιριστή του ελληνικού πρωταθλήματος και ενώ την ίδια ώρα ο ΟΦΗ έπαιξε δίχως δύο από τους πιο προικισμένους παίκτες του (Ντε Γκούζμαν, Ναμπί).

Ο Νιόπλιας βάζει σιγά σιγά τα κομμάτια στις θέσεις τους και μετά από ένα εφιαλτικό 20ημερο που άλλοι νοσούσαν από κορονοϊό, άλλοι είχαν νοσήσει και επέστρεφαν μερικά 24ωρα πριν την σέντρα και πάει λέγοντας. Ένα γκρουπ που δεν μπορούσε να προπονηθεί όπως ήθελε ο προπονητής του και κυρίως με μεγάλες αυξομειώσεις στο ρόστερ προπόνησης.

Με τον Νιόπλια πλέον να έχει περισσότερους παίκτες στην διάθεση του, γίνεται πασιφανές πως ο ΟΦΗ και καλύτερη μπάλα θα παίζει, το διάστημα από το 60΄και μετά θα μπορούσε να φέρει ένα άνετο 1-4 είναι ένα μικρό δείγμα. Όπως το είπε και ο Νιόπλιας και δεν έχει διόλου άδικο: Το μέλλον μας ανήκει.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

10 σχόλια

  1. Όλα τα κομμάτια μπαίνουν στην θέση τους εκτός από ένα που αφορά τον Καστανιος!!Το παιδί είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί!!Καλά έκανε ο Νιοπλιας μέχρι τώρα αλλά ελπίζω να μην τον ξαναβάλει απο δώ και πέρα!!Σε κάθε αγώνα τραγικός!

  2. Πολύ ωραίο και στρωτό παιχνίδι από πλευράς μας,ειδικά μετά το φθηνό γκολ που δεχθήκαμε(Πασαλίδη ελπίζω να διαβάζεις…),ο Παναιτωλικός έδωσε την μπάλα και παρέδωσε πνεύμα για το υπόλοιπο του ημιχρόνου,οπότε είχαμε την ευκαιρία να δούμε Τοράλ,Μέγια,Νέιρα να συνδυάζονται και να ανοίγουν το παιχνίδι υπέροχα.
    Δεν ξέρω τί μου φταίει στον Λάμπρου και ακόμα δεν επιβεβαιώνει τις προσδοκίες μου,γιατί με εξαίρεση την σημερινή σακούλα που μοίρασε στην άμυνα του Παναιτωλικού,λείπει η ουσία και η σταθερότητα στην απόδοσή του μέσα στο παιχνίδι,στο 2ο ημίχρονο εξαφανίστηκε πάλι,έχω περισσότερες απαιτήσεις από αυτόν.
    Τοράλ εσύ σουπερστάρ…άλλο επίπεδο,θα ανεβάσει όλους όσους θα παίζουν γύρω του.
    Εξαιρετικό στήσιμο από τον Νιόπλια,καθώς και πολύ καλή διαχείριση του παιχνιδιού γενικότερα,με μια ένσταση,την μη χρήση του Ντουρμισάι ως βασικού.
    Και για το τέλος κράτησα το καλύτερο…ο Μπάλλος σάρωσε την χώρα αλλά το δικό μας παλτό συνέχισε να μας κρατάει συντροφιά…ρε τουρίστα,ρε καψερέ,είσαι σίγουρα ο Καστάνιος που έπαιξε στην Ίντερ ή μας έστειλαν τον δίδυμο αδερφό σου που δεν έχει σχέση με το άθλημα??Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και ζήτα να μείνεις ελεύθερος για οικογενειακούς λόγους για να σταματήσεις να διασύρεσαι…

  3. Μέγγενη ρε Μάνο αγόρι μου, όχι μαγκαλι!

    1. αχαχχαχαχαχαχααχ Ναι έχεις δίκιο, το έγραψα αργά και δεν το είδα καν. Θα το διορθώσω αμέσως, ευχαριστώ Γιάννη.

  4. Πολύ σημαντικό το χτεσινό 3ποντο, κυρίως από ψυχολογικής πλευράς. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα έδειξε κάποια στοιχεία στο μεσοεπιθετικό κομμάτι σε συνέχεια της εμφάνισης με τον ΠΑΟΚ. Ανασταλτικά τα πήγε ok, στο πρώτο ημίχρονο ψιλοάσχημα-στο δεύτερο ανέβηκε, αλλά σίγουρα καλύτερα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.
    Σε επίπεδο μονάδων, ο Πασαλίδης απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι λίγος ενώ, παράλληλα, φάνηκε πόσο έλειψε τον προηγούμενο μήνα ο Μεγιάδο. Για τον Τοράλ, ντάξει, φαίνεται ότι ξέρει μπάλα το παλικάρι, αλλά δεν έκανε και τίποτα το τρομερό όσο αγωνίστηκε. Φαίνεται ότι του λείπει ο ρυθμός και έπαιξε εκτός θέσης, όμως έδειξε ψήγματα του ταλέντου του. Ας τον περιμένουμε λίγο ακόμα. Αυτός που δε μου άρεσε χτες ήταν ο Γαγιέγος. Έτρεξε πολύ, αλήθεια είναι, αλλά του έλειψε η δημιουργία στο παιχνίδι του ενώ έκανε και κάμποσα αβίαστα λάθη στις μεταβιβάσεις του. Περιμένω καλύτερα πράγματα από αυτόν, ίσως μπορεί να βοηθήσει και σε διαφορετική θέση (αυτή του αριστερού μπακ, ας πούμε).
    Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο γεγονός, αλλά όταν γύρισε το σύστημα σε 3άδα πίσω (τελευταίο 20λεπτο) δεν απειληθήκαμε σχεδόν καθόλου. Ας το έχει κατά νου ο Κόουτς.

  5. “Ευτύχης 05/09 2:34 πμ
    Αυτό που λείπει ακόμα από την ομάδα τής καρδιάς μας είναι η αλήθεια.
    Όλοι κοιτάζουν πως να αρπάξουν και πως να ξεσκίσουν.
    Το παραμύθι πάει σύννεφο μέχρι την μεγάλη αρπαχτη.
    Κάνεις δεν ενδιαφέρεται πως νοιώθουν οι γνήσιοι ομιλιτες.
    Ο καιρός έχει όμως γυρίσματα.
    Οι αλήθειες θα βγουν στη φόρα.
    Κάνεις μας δεν αντέχει να βλέπει την ομάδα να παραπεει.
    Και φέτος έτσι θα είναι και χειρότερα.
    Μετά τίς πρώτες 5 αγωνιστικές θα σας γράψω πράγματα που θα τρίβετε τα μάτια σας.
    Με το καλό να ξεκινήσει το πρωτάθλημα την ερχόμενη Δευτέρα για την ομάδα μας και εδώ είμαστε να τα πούμε.”

    Γκουρού της μπάλας, σοφέ αγνέ φίλαθλε,
    Ακόμα περιμένουμε αποκαλύψεις..
    Το γελοίο είναι πως κάποιοι διάβαζαν τις μπούρδες σου και τις πιστεύανε.
    Το βάζο με το μέλι σφράγισε, κλείδωσε. Πάρε το χαμπάρι. Τέρμα τα κονέ και τα μπικικίνια.

  6. Εγω ειδα την ομαδα να παλευει και να μη το βαζει κατω, αυτο ειναι επιτευγμα του κοκου…δεν ειμαστε πια η περισινη σοφτ ομαδιτσα που ολοι ξεσπαγαν πανω μας και λεγαμε κι ευχαριστω…το σιγουρο ειναι οτι με την πληρη επιστροφη ναμπι-γκουσμαν, το κεντρο μας θα ειναι αχτυπητο…η αμυνα παει καλουτσικα, τρωμε κατι απιθανα γκολ και γλυτωνουμε καποια αλλα σιγουρα..ο επασι καλος αλλα αν δει οτι δεν πιανεται η μπαλα, απαξιει να προσπαθησει καν..δε πειραζει….η αχιλλειος πτερνα ομως, εξακολουθει να ειναι η επιθεση ολοκληρη και ειδικα η θεση του φορ..πρεπει ο κοκος να εγκαταλειψει πια τις ελπιδες του στο καστανιος και να δωσει φουλ ευκαιριες στο ντουρμι για να αποκτησει αυτοπεποιθηση, μεχρι τουλαχιστον να παρουμε, -αν παρουμε- κανα φορ της προκοπης..ας εχει τον καστανιος για να μην παθει και καταθλιψη το παληκαρι, σαν τριτη-τεταρτη η πεμπτη αλλαγη…

    1. εχουμε βαλει 7 γκολ, κανενα απο επιθετικο..4 ο νειρα, 1 ο ναμπι, 1 ο βουρος και 1 αυτογκολ…καστανιος, ντουρμι, λαμπρου, καμαου, βαν ντουινεν, παραμενουν ασφαιροι.

      1. Γιατί ρε Μιχάλη σου είπε κανείς πως απαγορεύεται να βάζουν γκολ οι υπόλοιποι ή να αφαιρέσουμε τους βαθμούς του ΟΦΗ επειδή δεν εχει σκοράρει ακόμα κάποιος από αυτούς που αναφέρεις;

        1. Συγγνώμη ρε Μάνο, αν η επίθεση δε σκοράρει, και δεν παίξει ο νειρα κάποια ματς, ποιος θα βάλει το γκολ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen − 1 =