Κάθε δήλωση του Νιόπλια και ένα μάθημα ποδοσφαίρου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο προπονητής του ΟΦΗ γνωρίζει όχι μόνο από ποδόσφαιρο αλλά και από mind games. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Αν είναι κάτι που χαρακτηρίζει τον Νιόπλια είναι ότι δεν χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα. Ανθρώπινος, φυσιολογικός στις αντιδράσεις του, δεν μπαίνει σε καλούπι και πάντα λέει αυτό που σκέφτεται. Δίχως να στρογγυλεύει τις γωνίες, λέει πάντα αυτό που θέλει και κυρίως αυτό που σκέφτεται. Και αυτό είναι κάτι για το οποίο κατηγορήθηκε στο παρελθόν.

Ακόμα και αν αυτό είναι κάτι που φέρνει κριτική, όπως και εγώ έκανα στο παρελθόν, όμως κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για αυτό το στοιχείο του χαρακτήρα του: Την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα του.

Ο Νίκος Νιόπλιας μετά από 40 χρόνια στα γήπεδα, άνθρωπος με προσωπικότητα για την οποία ξεχώριζε στο γήπεδο πάντα ήταν ένας ποδοσφαιράνθρωπος που τον ακούς με ενδιαφέρον και σίγουρα δεν βαριέσαι μαζί του.

Πλέον μετά από τόσα χρόνια στους πάγκους αποδεικνύει στην πράξη, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, πως βρίσκεται στην πιο ώριμη και καλύτερη φάση της καριέρας του. Βρίσκεται σε ένα club που το αγαπάει παθολογικά, σε ένα περιβάλλον που τον αγαπούν αλλά κυρίως ο Νίκος Νιόπλιας είναι μέρος ενός οικοδομήματος που θεωρείται και είναι το σπίτι του.

Οι δηλώσεις του μετά την πρώτη φετινή νίκη του ΟΦΗ, που ήρθε την 6η αγωνιστική και όχι την 1η ή την 2η μαρτυρούν έναν άνθρωπο που και ξέρει τι θα πει αλλά κυρίως πως θα το επικοινωνήσει. Κάθε συνέντευξη τύπου του Νιόπλια είναι ένα μάθημα προς όλους. Ψυχολογικό, αγωνιστικό αλλά κυρίως δείχνει πως είναι master στα mind games. Ξέρει τι θα πει για να προστατεύσει τους παίκτες του αλλά και πως να τους κριτικάρει με τέτοιο τρόπο που θα γίνει σαν να είναι ένα πατρικό χάδι και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.

Όλα όσα είπε το απόγευμα της Κυριακής είναι ένα καλό μάθημα προς όλους μας. Φιλάθλους, δημοσιογράφους αλλά και τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Για παράδειγμα μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ θα μπορούσε να σταθεί εξ’ ολοκλήρου στο κατόρθωμα του ΟΦΗ, εκείνος βρήκε τον χώρο και τον χρόνο να σταθεί και στο τι συμβαίνει στις χαμηλότερες κατηγορίες. Δεν στάθηκε αποκλειστικά στον ΟΦΗ, τον Νιόπλια τον ενδιαφέρει το καλό του ποδοσφαίρου για αυτό και όποιος βρεθεί μαζί του σε κάποια παρέα δεν θα βαρεθεί να τον ακούει ακόμα και αν μιλάει για 10 ώρες σερί γιατί δίπλα του θα ακούει μόνο για το άθλημα και τίποτα παραπάνω.

Μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό σε ερώτηση που του έγινε για τον Τοράλ δεν την απέφυγε όταν την ίδια ώρα 9/10 συναδέλφους του θα έλεγαν την κλισέ απάντηση “δεν θέλω να μιλάω μεμονωμένα για έναν παίκτη” ενώ ακόμα και για τις χαμένες ευκαιρίες που ενδεχομένως μπορεί και να στοίχιζαν αφού το σκορ ήταν εύθραστο, ο Νιόπλιας δεν έβγαλε αρνητισμό και αν προσέξει κάποιος προσεκτικά όλα όσα έχει πει φέτος, από τα χείλη του βγαίνει μια θετικότητα που η αλήθεια είναι πως την έχουν ανάγκη όλοι μετά την περσινή εφιαλτική χρονιά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. ενας προπονητής που εχει αφίσει και συνεχείζει να αφινει το θετικό του αποτύπομα στον ΟΦΗ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο , και ευχωμαι να υπάρχουν και άλλοι στο ελληνικό ποόσφαιρο με την θετική ενέργεια του Νιόμπλια.

  2. Αφού κατάφερε να ξανακάνει κανονικο ΟΦΗ με αυτά τα αποτελέσματα εκείνο το άθλιο -ντροπιαστικό έκτρωμα του Σίμου ο Νικος μάλλον εκτός των άλλων είναι και μαγος!Τρομερή διαχείριση των παικτών. Πανέξυπνος και παρεμβατικος στον κάθε αγώνα. Διάβασμα του αντιπάλου και πολλά άλλα !!Μην ξεχάσουμε ποτέ που θα είμαστε τώρα εαν δεν υπήρχε ο Νικος ο Νιοπλιας!!

  3. Μετά την σοκαριστικη παρένθεση Σίμου, ο κοκος φαντάζει σαν Μεσσιας

  4. Ο Νίκος Νιόπλιας υπήρξε ο ήρωας των εφηβικών μου χρόνων. Όταν τον έβλεπα να παίζει ένιωθα ότι η ομάδα του Γκεραλντ είχε στο γήπεδο ένα μυαλό μια μηχανή που θα έλυνε κάθε πρόβλημα στο γήπεδο. Έτσι και σήμερα ο Νιόπλιας στον πάγκο της ομάδας εμπνέει τη σιγουριά την ηρεμία. Φτάνει εμείς οι οπαδοί να συνειδητοποιήσουμε τα όρια της ομάδας και να μην απαιτήσουμε από το Νίκο κατορθώματα που έζησε ο ίδιος αλλά δεν γίνονται πια.

  5. Πιστεύω ότι ο Νίκος ψάχνει απεγνωσμένα ένα καλό φορ για να απογειώσει την ομάδα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × two =