Το πρώτο must win ματς της χρονιάς

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η πίεση που μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του και η εξίσωση των winger. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

  • Το ματς της Κυριακής είναι πολύ πιο πονηρό από ότι φαίνεται αρχικά. Όμως για να μιλάμε ξεκάθαρα με κανόνες… ΟΦΗ, είναι και το πιο βατό που έχει δώσει μέχρι στιγμής στο Ηράκλειο. Η Λαμία δεν έχει το ρόστερ κανενός από όσους έπαιξαν στην Κρήτη όμως η εικόνα της μέχρι στιγμής απέναντι σε αντιπάλους όπως η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός δείχνουν ότι μπορούσε να πάρει παραπάνω.
  • Η αντίδραση του ΟΦΗ σε πολλά παιχνίδια κατά την διάρκεια της φετινής περιόδου δείχνει μια σκληραγωγημένη ομάδα που κυρίως σε θέματα νοοτροπίας βρίσκεται πολύ πιο μπροστά σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Η μαχητικότητα της ακόμα και σε αναμετρήσεις που υπήρξαν διαστήματα όπου δεν ήταν καλός όπως στο 46′ – 70′ με τα Γιάννενα ή μετά το 0-2 του ΠΑΟΚ αλλά και στο Αγρίνιο που βρέθηκε νωρίς να κυνηγάει το σκορ πρέπει να αποτελέσει οδηγό για την Κυριακή.
  • Η σκληράδα που βγάζει ο ΟΦΗ στο παιχνίδι του και η ένταση ανάλογη με εκείνη που παρουσίασαν τα χαφ του κόντρα στον Παναιτωλικό είναι και το σημείο κλειδί.
  • Ήδη είδαμε στο Αγρίνιο (αλλά και στα Γιάννενα) πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Λάμπρου στον φετινό ΟΦΗ. Ο 24χρονος εξτρέμ είναι παίκτης τα προσόντα του οποίου δεν διαθέτει κανένας άλλος ποδοσφαιριστής. Η εκρηκτικότητα και η μεγάλη ικανότητα στο ένας εναντίον ενός έχουν φέρει ήδη δύο γκολ και  μπορεί να μην έχει σκοράρει εκείνος αλλά οι δικές του ενέργειες είναι και εκείνες που έφεραν τους βαθμούς.
  • Με τον Νιόπλια να χρησιμοποιεί ως εξτρέμ τον Τοράλ παρότι η φυσική θέση του Ισπανού είναι στον άξονα, θεωρείται βέβαιο πως την Κυριακή δεν θα αρκεί μόνο 1-2 ενέργειες του Λάμπρου. Ο ΟΦΗ πρέπει να πάρει πράγματα από τους winger του και ενδεχομένως να έχουμε αλλαγές στην τριάδα της επίθεσης.
  • Τα άκρα του ΟΦΗ στην επίθεση δεν έχουν δώσει φέτος αυτά που θα ήθελε και ο Νιόπλιας. Κάτι απολύτως φυσιολογικό από την στιγμή που ο τεχνικός του ΟΦΗ ψάχνει να βρει μια τριάδα που να είναι ταιριαστή με τα δικά του θέλω ωστόσο από την μια o covid, από την άλλη το γεγονός ότι αναζητάει διάφορα τρικ, με “Ντούρμι” στα άκρα ή και τον Φαν Ντάινεν ώστε να καμουφλάρει την απουσία εξτρέμ στο ρόστερ – είναι κάτι που δεν προσφέρει ατομικές ενέργειες και υπεραρυθμία όταν είναι στην επίθεση.
  • Το γεγονός ότι πέραν του Λάμπρου, στον ΟΦΗ βρίσκεται μόλις ένας παίκτης που θεωρείται εξτρέμ (Καμάου) δεν δίνει την δυνατότητα και στην ίδια την ομάδα να παίξει με πλάτος να ανοίξει το παιχνίδι του αντιπάλου και για αυτόν τον λόγο βλέπουμε τους χαφ να είναι πρωταγωνιστές.
  • Ο Ναμπί θα παίξει σημαντικό ρόλο την Κυριακή. Στο Αγρίνιο δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό και ορθώς αφού ο ΟΦΗ κέρδιζε με το ισχνό 2-1 και κατά συνέπεια στο γήπεδο έπρεπε να υπάρχουν στοιχεία όπως η ένταση, οι αλληλοκαλύψεις και το πρέσινγκ – κάτι που ο Άγγλος δεν μπορεί να το προσφέρει. Όμως την Κυριακή απέναντι στην Λαμία που δεν θα χαλαστεί και με την ισοπαλία, εν αντιθέσει με τον ΟΦΗ που θέλει μόνο τη νίκη η παρουσία του Αντίλ Ναμπί θα κριθεί ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα. Το έχω πει ξανά και θα το λέω. Ο Ναμπί είναι ο μοναδικός αναντικατάστατος παίκτης του ΟΦΗ, διαθέτει χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν σε άλλον κεντρικό χαφ και η επιθετικότητα που βγάζει στο παιχνίδι του μπορεί να προσφέρει απέναντι σε ομάδες που θα έρθουν και δεν έχουν σκοπό ούτε να πάρουν την μπάλα, ούτε να επιτεθούν μαζικά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. το ματς δεν θα ειναι ευκολο αλλα πιστευω θα το παρουμε…θα ειμαι σουπερ ευχαριστημενος αν στο τελος του πρωτου γυρου εχουμε πανω απο 16 βαθμους…αν τελικα κανουμε την πορεια που ολοι ευχομαστε, αντιπαλοι μας για μια θεση στην εξαδα, θα ειναι βολος, πας, αστερας…….δεν θα ειναι και πολυ ευκολο……παο και αρης. πιστευω οτι θα ειναι στην εξαδα.

  2. Το win ματς, έγινε no win ματς… Επίθεση άφαντη… Ο νομπλιας δεν μπορεί να λέει συνέχεια για επαγγελματίες παίκτες ότι παίζουν συνεχόμενα ματς και κουράζονται.. Δεν μπορεί επίσης να λέει για κάποιους άλλους ότι είναι απροετοιμαστοι…αν είναι απροετοιμαστοι, να απολυθεί ο γυμναστής.. Συγγνώμη, πόσα ματς το μήνα θέλουν να παίζουν τα παιδιά για να μην κουράζονται; δύο; ένα; θα τρελαθούμε; Νίκο, σε εκτιμώ αφάνταστα, αλλά πες απλά, ότι δεν έχω λύσεις στην επίθεση ρε παιδιά, τι θέλετε να κάνω; δεν έγιναν οι μεταγραφές που περίμενα.. Έχουμε ελλείψεις… τι φοβάσαι ρε Νίκο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

6 + 20 =