Το ανησυχητικό ήταν το τελευταίο 20λεπτο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το καρδιογράφημα του ΟΦΗ συνεχίζεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Για αρχή μιλάμε για ένα ματς που ήταν το πρώτο φετινό που μπροστά έμπαινε το “πρέπει”. Το “πρέπει” της νίκης, το “πρέπει” των τριών πόντων, το “πρέπει” του να βρεθεί στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Κανένα από αυτά τα “πρέπει” δεν έγινε πράξη και μοιραία ο ΟΦΗ δεν κέρδισε.

Ο Νιόπλιας πήγε με εξτρέμ Τοράλ, Λάμπρου και όσο ποιοτικός και αν είναι ο πρώτος – που για ακόμα μια φορά φανέρωσε δείγματα της ποιότητας που διαθέτει – αλλά δεν είναι εξτρέμ με αποτέλεσμα να συγκλίνει στον άξονα, ο ΟΦΗ να μην μπορεί να παίξει με πλάτος για να ανοίξει την άμυνα της Λαμίας και μοιραία να σκοντάφτει στα ντουβάρια που λέγονται Μπεχαράνο, Γκόλεμιτς και Αντέτζο.

Κανένας δεν μπορεί να ψέξει τον Νιόπλια για την 11αδα με την οποία παρέταξε τον ΟΦΗ κόντρα στην Λαμία. Ξεκίνησαν οι 10 του Αγρινίου σε ένα ματς από τα καλύτερα του φετινού ΟΦΗ και ο Καστάνιος αντί του Ντουρμισάι που είχε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς. Το να γίνεται λάθος μετάφραση των όσων είπε ο Νιόπλιας στην συνέντευξη τύπου προφανώς δεν τιμάει εκείνους που δεν τα μεταφράζουν σωστά και βγάζουν συμπεράσματα από το δικό τους το κεφάλι. Και άντε από τον κόσμο δεν έχει κανείς απαίτηση, ειδικά στα social media που έχουν αντικαταστήσει τα media, να αντιληφθεί με ψυχραιμία και σύνεση τι ακριβώς ειπώθηκε από τα χείλη του Νιόπλια αλλά από άλλους που διαμορφώνουν άποψη, προφανώς και πρέπει να το επικοινωνήσουν ξεκάθαρα με τον κόσμο. Στα δύσκολα χρειάζεται σύνεψη και ψυχραιμία και όχι κριτική που θέλει αίμα όταν αυτή απουσιάζει εδώ και εβδομάδες. Ο Νιόπλιας έχει δίκιο να λέει πως οι παίκτες του δεν είναι έτοιμοι. Και προφανώς δεν τους εννοεί όλους, ούτε κάποιος έχει την απαίτηση να βγάζουν μάτια σε συνεχόμενα ματς παίκτες κλειδιά όπως οι Μεγιάδο ή Τοράλ και Ναμπί, το φωνάζω εδώ και έναν μήνα πως η επιστροφή τους θα είναι κρίσιμη αλλά καταλυτική θα ξεκινήσει να γίνεται από το Νοέμβρη και μετά όταν θα έχει καθαρίσει όλη η ομάδα με covid κτλ κτλ.

Το παιχνίδι προφανώς και δεν άνοιξε από το ξεκίνημα, το έγραφα την Παρασκευή πως αυτό είναι το σημείο κλειδί γιατί η Λαμία δεν θα υποχρεωθεί να πάει σβηστά το ματς όπως το έκανε το τελευταίο 20λεπτο που έδειχνε ξεκάθαρα πως δεν την ενδιαφέρει η νίκη παρά μόνο η ισοπαλία και τίποτα άλλο. Ναι, η εικόνα του ΟΦΗ δεν ήταν η καλύτερη, αντίθετα ήταν κακή μετά από πάρα πολύ καιρό – ειδικά στο Ηράκλειο – όμως το τελευταίο 20λεπτο είναι εκείνο που πρέπει να κάνει focus ο Νιόπλιας ενόψει της συνέχειας. Ένα 20λεπτο που αντί ο ΟΦΗ να πάρει την μπάλα και να επιτεθεί, στο σημείο που μάλιστα μπήκε στο ματς ο Ναμπί, είδε την Λαμία να σβήνει το ματς να το πηγαίνει για ύπνο και 100 χρόνια να παίζαμε ακόμα, γκολ δεν θα έμπαινε.

Ο Νιόπλιας έχει δίκιο να λέει πως θέλει να προφυλάξει τους παίκτες του. Και προφανώς όταν είσαι στο γήπεδο, αναρωτιέσαι γιατί βγαίνει ο Μεγιάδο για να μπει ο Σελίμοβιτς ή ο Νέιρα που ήταν ο πιο κινητικός μέχρι εκείνο το σημείο. Και το παραδέχεται και ο ίδιος όταν λέει πως ο κόσμςο βλέπει τις αλλαγές και δεν ξέρει γιατί γίνονται αυτές. Το έγραψα την περασμένη εβδομάδα πως ο Νιόπλιας έχει την ικανότητα να επικοινωνεί με τον κόσμο και να τον ενημερώνει για θέματα που είναι δικών του αρμοδιοτήτων. Το “Χ” δεν έκοψε την χρονιά από τώρα, ούτε χάθηκε κάτι για τον στόχο των play offs. Όμως εάν θέλει ο ΟΦΗ να μπορεί να παραμείνει διεκδικητής της εξάδας θα πρέπει να ξεκινήσει να κερδίζει στο Ηράκλειο γιατί διαφορετικά δεν θα φτάσει ποτέ τόσο κοντά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

12 σχόλια

  1. Γιατί να μην παραδεχτούμε απλά, ότι δεν είμαστε έτοιμοι για πλέι οφς; αν δε μπορούμε να νικήσουμε τη Λαμία στο γήπεδο μας, πως θα πάμε πλέι οφς; και πιο ξεαγχωτικο για παίκτες και προπονητή θα ήταν και πιο λογικο, με αυτά που βλέπουμε και γίνονται.. Εμείς οι φίλαθλοι που έχουμε και απαιτήσεις, το παραδεχομαστε αδιαμαρτυρητα… Οι πιο πολλοί απλά απαιτούμε η ομάδα να μην κινδυνεύσει όπως περισυ… Ποιο είναι το πρόβλημα; ξέρουμε τις δυνατότητες της… Μακάρι να μας διαψεύσει ευχάριστα… Αλλά μέχρι στιγμής, κάτι μας λείπει… δεν είναι κακό, ούτε ντροπή… Του χρόνου, μπορεί να μαστε πολύ καλύτεροι…

  2. Τρεις λούτσες πέρδικες…θέλουμε και εξάδα…γελάει ο κόσμος,αντί να βλέπουμε μπάλα να χαιρόμαστε,βλέπουμε και στεναχωριόμαστε.
    Σε τέτοια παιχνίδια κάποτε ομάδες σαν την Λαμία έχαναν πριν βγουν από το ξενοδοχείο…
    Σήμερα ξεκίνησε το ματς με 1η τελική στα 20 δευτερόλεπτα για την Λαμία…άψυχη ομάδα είδαμε,τρεξίματα μηδέν,πίεση μηδέν,βλέπω τον Λάμπρου να παριστάνει τον ζογκλέρ και θέλω να πετάξω τον καφέ στην τηλεόραση…πού είσαι ρε Σεμέδο??
    Αυτό το τσουβάλι που έχουμε για φορ πήρε ελπίζω την τελευταία του ευκαιρία πριν καπαρώσει την γωνιά του βαθειά στον πάγκο,έκανε λέει καλή προπόνηση…κι εγώ στις προπονήσεις καλός είμαι,να έρθω να παίξω την άλλη βδομάδα??Επαγγελματίας σέντερ φορ χωρίς τελική προσπάθεια…θα τον βλέπει ο Γκόμεζ και θα λύνεται στα γέλια…πού είσαι ρε Μάιρον Τζορτζ να τσαλαπατήσεις κάτι Αντέτζους και Μπεχαράνους να γουστάρουμε??
    Κολύρια έξω από το γήπεδο να πουλάει κάποιος να κονομήσει αδέρφια…

  3. Ξέρουν ότι έχουν τον κόσμο μαζί τους και μάς δουλεύουν ψιλό γαζί έχουν μαζέψει όλους τούς τελειωμένους μόνο και μόνο για νά πούνε ότι έχουν κάνει μεταγραφές κατά τα άλλα τούς έφταιγε πέρσι πού έλειπε ο κόσμος. Ή ομάδα είναι για τα μπάζα νά μην ξαναπατήσει κανείς στο γήπεδο

  4. Γελάει ο κόσμος και ο προπονητής πάλι δεν φταίει σε
    τίποτα ?
    Μας έχει πρήξει με θεωρία όπως πάντα ήτανε αλλά στη πράξη τίποτα, τώρα θα ακούσουμε πάλι ότι πταινε οι παίκτες

  5. Η αλήθεια ειναι.. Δεν είμαστε καλύτεροι από τις περισσότερες μικρομεσαίες ομάδες… Δεν έχουμε παίκτες καλύτερους από τους άλλους.. Δεν έχουμε προπονητή μεγάλο όνομα… Είμαστε στο ίδιο καζάνι με τουλάχιστον 7-8 ομάδες και απλά ελπίζουμε σε μια καλή μέρα δική μας η κακή του αντιπάλου.. Όταν γίνουμε σταθερά καλή ομάδα με λύσεις σε όλες τις θέσεις και εύκολο σκοράρισμα τουλάχιστον στην έδρα μας, θα μπορούμε το κάτι παραπάνω.. Προς το παρόν, δεν το μπορούμε… Και με τις μεταγραφές που κάνουμε, δεν ξέρω πότε θα το μπορέσουμε…

  6. Καταλαβαίνω τις δηλώσεις του κόουτς, έχει κάποιο δίκιο σίγουρα. Αλλά μέχρι πότε, ρε παιδιά, θα βρίσκουμε δικαιολογίες; Το γνωρίζαμε όλοι από το καλοκαίρι ότι κάποιοι παίκτες-κλειδιά δε θα ήταν έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος. Γνωρίζαμε, επίσης, ότι κάποιοι άλλοι που προορίζονταν για τη βασική ενδεκάδα ήρθαν τελευταία στιγμή στην ομάδα και χρειάζονταν κάποιο χρόνο μέχρι να εγκλιματιστούν. Έχουν περάσει δυο μήνες περίπου και ακόμα ψαχνόμαστε για το ποιοι είναι έτοιμοι και ποιοι όχι. Μετά τη νίκη στο Αγρίνιο έλεγε ο κόουτς για το πόσο πολύ είχαν λείψει ορισμένοι, όπως ο Μεγιάδο και ο Τοράλ. Τώρα λέει ότι είναι ακόμα πίσω σε επίπεδο ετοιμότητας όχι μόνο οι συγκεκριμένοι αλλά και άλλοι, όπως ο Νέιρα και ο Ντουρμισάι. Ε, πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα ρε παιδιά; Tα Χριστούγεννα; Το Πάσχα; Πότε; Και δίκιο να έχει ο Νιόπλιας, όλα ακούγονται πλέον σαν δικαιολογίες. Όταν έχεις ένα ολόκληρο καλοκαίρι να προετοιμαστείς σωστά, όταν η εκκίνηση του πρωταθλήματος καθυστερεί κι έχεις επιπλέον χρόνο στη διάθεσή σου να δουλέψεις με την ομάδα, τότε οι δικαιολογίες τελειώνουν.
    Για να λέμε την όλη αλήθεια, δε φταίει μόνο ο προπονητής αλλά και η διοίκηση για τις μεταγραφές που έκανε. Ποιος Καμάου και ποιος Φαν Ντάινεν; Μιλάμε για παίκτες που ήρθαν εξ αρχής στην προετοιμασία και μέχρι τώρα δείχνουν ότι απλά δεν κάνουν! Πούλησαν τους Στάρτζεον και Σαρδινέρο και πήραν αυτούς τους δύο. Έλεος! Να πουλήσεις παίκτες, δε λέω, αλλά να τους αντικαταστήσεις με ισάξιους ή καλύτερους. Ο κόουτς όλο το καλοκαίρι έλεγε ότι θέλει εξτρέμ. Ποιους πήραν; Τον Λάμπρου (που ξέρει μπάλα αλλά είναι ατομιστής και θέλει αρκετή δουλειά), τον Ολλανδό (που δεν είναι καν εξτρέμ) και τον Αυστραλό (που δεν είναι παίκτης επιπέδου superleague). Άρα… τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου με πέρυσι. Ελλιπής μεταγραφικός σχεδιασμός και φουλ δικαιολογίες για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους ορισμένοι. Δεν εννοώ μόνο τον κόουτς (που έχει ωστόσο κάποιες ευθύνες) αλλά τους από πάνω κυρίως. Δε μαθαίνουν από τα λάθη τους και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό.

    1. Δημήτρη ο Νιόπλιας (και ο κάθε Νιόπλιας) έχει υποχρέωση δημόσια να υποστηρίζει τους παίκτες του. Εγώ το είχα γράψει πριν από 20 ημέρες πως δεν αποτελεί δικαιολογία γιατί το γνώριζαν στον ΟΦΗ. Ο Νιόπλιας καλά κάνει και τα λέει on camera γιατί off camera σίγουρα λέει διαφορετικά. Και εννοώ προς τους παίκτες του.

      1. Μανώλη, το καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί ο Νιόπλιας να βγαίνει δημόσια και να κράζει τους παίκτες, αν και το έχει κάνει έμμεσα κάποιες φορές. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι αυτό το θέμα. Ούτε θα αλλάξει κάτι αν βγει και πετάξει μπηχτές προς αυτούς που τον άφησαν “γυμνό” σε κάποιες θέσεις (που ο ίδιος επέμενε ότι χρειαζόταν ενίσχυση το καλοκαίρι), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παίξει όπως θέλει. Όλα αυτά τα καταλαβαίνει ο περισσότερος κόσμος. Αυτό που με χαλάει είναι ότι λέει το ίδιο πράγμα εδώ και δυο μήνες, το οποίο ακούγεται πλέον σαν δικαιολογία. Ότι δηλαδή κάποιοι παίκτες δεν είναι έτοιμοι, ότι περιμένει τους τραυματίες να γυρίσουν, ότι χρειάζεται κι άλλη υπομονή. Δεν έχεις ρε Κόκο τους παίκτες, το ήξερες εκ των προτέρων, τι κάθεσαι και λες κάθε φορά ότι μας λείπουν και μας λείπουν; Δούλεψε με αυτούς που έχεις διαθέσιμους και δες τι μπορείς να κάνεις για την ώρα με ό,τι υλικά έχεις. Αν δεν μπορεί να παίξει ο Μεγιάδο, μην τον βάζεις! Αν ο Καστάνιος δεν την παλεύει… κάστανο, μην τον βάζεις! Αν δεν γίνεται 4-3-3, άλλαξέ το! Δε γίνεται να φτάσουμε Χριστούγεννα και να λέμε τα ίδια και τα ίδια!

  7. Η αλήθεια είναι ότι ο ΟΦΗ με τους παίκτες που έχει δεν μπορεί να ελπίζει σε πλέι οφ. Μακάρι να μην ξανακινδυνέψει,όπως πέρυσι. Μια όμάδα, για να είναι πραγματικά μεγάλη, πρέπει να διαθέτει και μεγάλους παίκτες,κάτι που δε διαθέτει ο ΟΦΗ. Έχομε φέτος παίκτες όπως είχαμε στα χρόνια του Γκέραντ,σαν τους Ίσις,Βέρα,Νιόπλια,Μαχλά, Πουρσανίδη,Φραντζέσκο,Μιχαλίτσιο,Μαρινάκη ,για να αναφέρω μερικούς μόνο; Κανένα,δυστυχώς! Οι σημερινοί παίκτες είναι μέτριοι και τέτοιοι υπάρχουν άφθονοι σε μικρότερες κατηγορίες. Με εξαίρεση τον Νέιρα και κάπως τον Μεγιάδο,νομίζω πως οι υπόλοιποι δε μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο καλύτερο. Τόσο μπορούν τόσο παίζουν. Δε φταίνε βέβαια αυτοί,ούτε ο προπονητής. Φταίει η διοίκηση,που αντί τις οκτώ μεταγραφές,έπρεπε να κάνει τρεις-τέσσερις,αλλά να είναι παίκτες που να κάνουν τη διαφορά και να πάρουν επάνω τους την ομάδα,ώστε να την ανεβάσουν επίπεδο.

  8. ΣΑΡΡΗ ΔΕΝ μπορείς να αποδοκιμάζεις μια ομάδα που έχει 1 ήττα σε 7 αγώνες αλλά μπορείς να αποδοκιμάζεις μια ομάδα που έχεις 1 νίκη σε 7 αγώνες….. ΑΥΤΆ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΆΡΘΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ

  9. Η ομαδα ηθελε 5 μικρομεσαιους παικτες και το καταλαβαινω, γιατι τα οικονομικα ειναι περιορισμενα αλλα χρειαζονται παντα και 2 εγνωσμενης αξιας , αν θες να πας μπροστα ..αντι αυτου, εμεις παιρνουμε συνεχεια μικρομεσαιους η παροπλισμενους η απειρους νεους παικτες..ε, θα παραμεινουμε μικρομεσαια ομαδα…απλα μαθηματικα….τουλαχιστον, να σωθουμε νωρις φετος.

  10. ο νομπλιας δεν εχει ευθυνες..αλλοι εχουν….εχει ενα υλικο και προσπαθει μ αυτο..με αυτο το υλικο, δεν πας για εξαδα…ειναι σαν να εχεις ενα πλει στεισον 2 και προσπαθεις να παιξεις παιγνιδια του πλει στεισον 4 …ε δε γινεται οσο κι αν το παλευεις…δεν τα λεω αυτα επειδη ειμαι απογοητευμενος απο την ομαδα….ισα ισα, ειμαι σχετικα ικανοποιημενος ,,,και ειμαι ικανοποιημενος, γιατι ετσι την περιμενα πανω κατω φετος..λιγο καλυτερη απο περισυ αλλα οχι ακομα ετοιμη για διακρισεις….και οι 8 βαθμοι που εχει σε 7 ματς, ειναι αθλος για προπονητη και παικτες , θα μπορουσε καλλιστα να εχει μονο 3-5… κι αν μαζεψουμε εστω 14-15 τον πρωτο γυρο, θα ειμαι φουλ ευχαριστημενος…δεν μπορεις να ζητας παραπανω, με ανυπαρκτη επιθεση και ανετοιμους ναμπι, τοραλ και τσιλια…οποτε, δεν ειναι το τελευταιο 20λεπτο το ανησυχητικο του χτεσινου ματς, αλλα η μεταγραφικη λογικη των 2 τελευταιων χρονων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen + sixteen =