Γιατί το πρόβλημα του ΟΦΗ δεν είναι ο Καστάνιος

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Με το να γίνεται η (σωστή) κριτική στον Καστάνιος, θαρρώ πως βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Όπου δέντρο ο Καστάνιος, όπου δάσος η συνολική δημιουργικά λειτουργία του ΟΦΗ. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Εγώ να το ρίξω όλο το ανάθεμα του ΟΦΗ στον Καστάνιος που πράγματι η εικόνα του είναι απογοητευτική στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Και να το ρίξω στον Ολλανδό όχι γιατί πρέπει να συμφωνήσω με τους πολλούς αλλά γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Μέχρι στιγμής ο Ολλανδός είναι η μεγάλη απογοήτευση του ΟΦΗ. Όσες φορές ξεκίνησε βασικός, δεν έδειξε τίποτα απολύτως, έχει κάνει δε ελάχιστες τελικές προς την εστία με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να είναι ανενεργός επιθετικά.

Να συμφωνήσω με όλο τον κόσμο ότι ο Καστάνιος δεν έχει δώσει το παραμικρό μέχρι στιγμής, niente, zero, μηδέν η συνεισφορά του. Όμως από το καλοκαίρι, με ελάχιστες εξαιρέσεις (Αγρίνιο, πρώτο ημίχρονο με ΠΑΟΚ, το τελευταίο 20λεπτο με τον ΠΑΣ) ο ΟΦΗ παρουσιάζει δομικό πρόβλημα στην παραγωγή φάσεων. Ακόμα και τώρα που μετά από επτά αγωνιστικές συνεχίζει να δημιουργεί φάσεις με το σταγονόμετρο, δεν μπορεί να είναι ο Ολλανδός ο απόλυτος φταίχτης για όλα τα προβλήματα του ΟΦΗ.

Ας είμαστε σοβαροί γιατί με το να γίνεται η (σωστή) κριτική στον Καστάνιος, θαρρώ πως βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Όπου δέντρο ο Καστάνιος, όπου δάσος η συνολική δημιουργικά λειτουργία του ΟΦΗ.

Και μάλιστα ενώ βρισκόμαστε σε ένα πρωτάθλημα που από την μέση και μπροστά ο Νέιρα είναι ο καλύτερος παίκτης του φετινού ΟΦΗ και εκείνος ωστόσο, όπως είδαμε και κόντρα στην Λαμία, δημιουργεί περισσότερο για τον εαυτό του παρά για τους συμπαίκτες του.

Όμως ας το πάρουμε διαφορετικά το θέμα. Ο Καστάνιος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που ο ΟΦΗ δεν καταφέρνει να βρει γκολ από τους επιθετικούς του; Όχι βέβαια.

Και ο Καστάνιος δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΟΦΗ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του ΟΦΗ. Ναι, ο ΟΦΗ παίρνει πολλές φορές την μπάλα στα πόδια του, ακόμα περισσότερες τελειώνει τα παιχνίδια με την κατοχή ν α είναι υπέρ του. Όμως από εκεί και πέρα τι κάνει;

Δημιουργικά λοιπόν τι έχει κάνει ο ΟΦΗ μετά από επτά αγωνιστικές; Ο ΟΦΗ σύμφωνα και με το Instats είναι ουραγός στην παραγωγή σημαντικών ευκαιριών με μέσο όρο 3,6 ανά παιχνίδι (έστω και αν η στατιστική απεικόνιση γίνεται σε πέντε αγωνιστικές). Όμως αυτός ο αριθμός είναι ενδεικτικός της χαμηλής παραγωγικότητας του παιχνιδιού του στο φετινό πρωτάθλημα.

Αν σταθούμε στο “πρόβλημα Καστάνιος” τότε λύση δεν θα βρεθεί. Και για να βρεθεί λύση θα πρέπει να βρεθεί πρώτα το πρόβλημα. Για αυτό ξαναγράφω. Μην κοιτάζουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

18 σχόλια

  1. Καλησπερα Μανο και σε ολους τους συνοπαδους. Θα συμφωνησω οτι δεν παραγουμε φασεις αλλα παιχτες οπως ο “Ελ Παλταδορ”- Καστανιος και ο Γιαννου παλαιοτερα, δεν εχουν καμια θεση στον ΟΦΗ της καρδιας μας. Το παλικαρι αυτο εχει παρει πολλες ευκαιριες και ειναι κριμα για τον Νιοπλια που τον σεβομαι να επιμενει ενω θα πρεπει βασει της εικονας να του διξει σταδιακα οτι δεν τον υπολογιζει. Αυτο ειναι το πιο αξιοκρατικο. Οταν εχεις παρει το απολυτο τιποτα στην επιθεση,και οπως φαινεται ουτε θα παρεις στο μελλον τοτε ποιος ο λογος να επιμενεις ? Δεν ξερω αν πρεπει να δωθει δανεικος σε καποια ομαδα 3ης κατηγοριας η να γινει τιμητικα πρεσβης του Ελληνικου Τουρισμου στην Ολλανδια ομως το να πληρωνεται και μαλιστα καλα και να τον βλεπουμε καθε Κυριακη να πονανε τα ματια μας που δεν προσφερει απολυτως τιποτα θεωρω δε μας αξιζει. Να δωθουν ευκαιριες και σε αλλους παιχτες . Απο εκει και υστερα ολοι εχουμε δει τις θεσεις που υστερει η ομαδα και θελω να πιστευω οτι η διοικηση θα κανει τις αναλογες κινησεις το Γεναρη.

  2. ΔΕΝ μπορείς να αποδοκιμάζεις μια ομάδα που έχει 1 ήττα σε 7 αγώνες αλλά μπορείς να αποδοκιμάζεις μια ομάδα που έχεις 1 νίκη σε 7 αγώνες…

  3. Σίγουρα το πρόβλημα του ΟΦΗ δεν είναι μόνο ο Καστάνιος. Είναι και ο Καμάου, είναι και ο Φαν Ντάινεν, είναι και ο Λάμπρου, είναι και ο Ντουρμισάι, είναι και ο Ντε Γκούζμαν, είναι όλοι αυτοί οι παίκτες που περίμενες να έχουν αποδώσει καλύτερα μέχρι σήμερα. Τους πρώην τραυματίες (Τοράλ και Ναμπί) δεν τους βάζω μέσα γιατί θα ήταν άδικο να κριθούν από τώρα. Είναι οι παίκτες, όμως, το μοναδικό πρόβλημα του ΟΦΗ; Ο προπονητής δεν ευθύνεται καθόλου; Η διοίκηση; Το έχω ξαναπεί, προσωπικά, θεωρώ ότι έχουν μερίδιο ευθύνης τόσο ο προπονητής όσο και η διοίκηση. Δεν μπορεί ο Νιόπλιας να δουλεύει με την ομάδα εδώ και τέσσερις μήνες και να μην έχει καταφέρει να βρει λύσεις, έστω και λίγες, στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Του πιστώνω την ψυχή που βγάζει η ομάδα μέσα στο γήπεδο και το ότι έχει δημιουργήσει ένα δυσκολοκατάβλητο σύνολο, όμως αυτό δεν αρκεί. Από κει και πέρα, τις περισσότερες ευθύνες τις έχει η διοίκηση που, για άλλη μια χρονιά, έδωσε στον προπονητή της ένα ελλιπές ρόστερ. Ένα ρόστερ χωρίς wingers (παρόλο που ο Νιόπλιας ζητούσε επίμονα τέτοιους παίκτες όλο το καλοκαίρι) και ορισμένες αμφιβόλου ποιότητας μεταγραφές.
    Ποιο το ρεζουμέ λοιπόν; Λίγο το ένα, λίγο το άλλο, μα περισσότερο απ’ όλα η μεταγραφική ανεπάρκεια των διοικούντων αποτελούν τις αιτίες για την εικόνα που βγάζει η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Οπότε, Μανώλη, συμφωνώ με τα γραφόμενά σου. Δε φταίει μόνο ο Καστάνιος.

  4. Το πρόβλημα είναι η διοίκηση που 3 χρόνια τώρα κάνει ένα βήμα μπρος και πέντε πίσω.
    Δεν πίστευα ότι μετά από τρία χρόνια ο καλύτερος μας παίκτης θα είναι ο Νειρα που έφερε ο Παπαδόπουλος σε εποχή που δεν είχαμε μαντήλι να κλάψουμε .Τώρα ήντα διάολο κάνουν τόσα άτομα εκεί μέσα για να καταλήγουν στον Καστανιος που έπαιζε β Κορέας .Και δεν έπαιζε ήταν αναπληρωματικός εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω συγνώμη,
    Σαράντα χρόνια βλέπω τον ΟΦΗ τέτοια απογοήτευση ούτε στη γ Εθνική.Λες και το κάνουν επίτηδες.,.
    Μετρήσετε πόσες αποτυχημένες μεταγραφές τα τελευταία δύο χρόνια.
    Δηλαδή αν διαχειρίζονταν την ομάδα επί εποχής Τσάκου και όχι Μπουση τώρα θα παίζαμε τοπικό.

    Το γήπεδο που άδειασε το βλέπει κανείς η στρουθοκαμηλιζουμε
    Γιατί λέει αποδοκιμάζουν.Αυτοι που έκοψαν το γήπεδο υπολογίζονται;
    Εγώ πάντως προς το παρόν ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω.

    1. 40 χρόνια βλέπεις τον ΟΦΗ αλλά δεν μας λες τι γινόταν τότε και γιατί μας κορόιδευε όλη η Ελλάδα. Αυτό ξέχασες να το αναφέρεις στο σχόλιο σου. Αυτή η περίοδος πρέπει να διαγραφει για τα αίσχη που έγιναν εις βάρος της ιστορίας του ΟΦΗ και του ίδιου του του κόσμου.

      1. Άλλο το γιουβέτσι άλλο το κοκορέτσι φιλαράκι.
        Τι σχέση έχει η διαχείριση της ομάδας τώρα (τα λεφτά του Μπούση εννοώ) με το ιδιοκτησιακό εποχής Βαρδινογιάννη.
        Για αυτό βγήκαμε στους δρόμους;Για να υπάρχει ένας χρηματοδότης και από κάτω μια ομάδα ατόμων να κάνει συμβόλαια σε παίκτες από Β εθνική Κορέας που ούτε εκεί είχαν συμμετοχές;
        Αν είναι έτσι και εγώ κάνω τον μάνατζερ,σκάουτερ και ότι άλλο θες.
        Να φέρνω δέκα παίκτες με συμβόλαια 2 χρόνων και να παίζουν από 2 έως 10 ματσ συνολικά να μην προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ , να πληρώνει ο άλλος η ομάδα να είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας να κάνει ρεκόρ με δέκα ήττες σερί πέρσι και όταν αποδοκιμάζει ο ελάχιστος κόσμος που έμεινε στο γήπεδο να λέμε ότι δεν έχει δίκιο.
        Εσύ πέτα την μπάλα στην εξέδρα αν θες. ΚΑΝΈΝΑΣ δεν έχει το αλάθητο του ΠΑΠΑ.
        Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος που μετά από τρία χρόνια είναι απογοητευτικό.
        Τόσα λεφτά πεταμένα σε προηγούμενες εποχές που μετρούσαμε και το τελευταίο ευρώ θα ήταν αιτία διάλυσης της ομάδας.
        Για ποιο προγραμματισμό μιλάμε δηλαδή που αν συνεχίσω θα γράφω μέχρι το βράδυ.
        Αυτά βλέπει ο κόσμος και έκοψε το γήπεδο , μέχρι νεοτέρας ΕΛΠΊΖΩ.

        1. Κανένας κόσμος δεν έκοψε το γήπεδο, όσο και αν θες να το πιπιλίζεις ως καραμέλα. Ήδη οι αριθμοί δείχνουν πως ο κόσμος δεν γύρισε την πλάτη στην ομάδα και παρά τον διαχωρισμό εμβολιασμένων / ανεμβολιαστών. Στους δρόμους βγήκαμε για να υπάρχει μια εποχή όπως η τωρινή. Είναι θέμα αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού. Αλλιώς την μετράς εσύ, αλλιώς εγώ. Ευτυχώς για μένα.

      2. Πρώτων δεν “πιπιλίζω” καμία καραμέλα .Ότι βλέπω από την τηλεόραση λέω.
        Γιατί μιλάς προσβλητικά χωρίς να δίνεις το δικαίωμα να σου απαντήσουν κάτω από το σχόλιο .Εγώ δεν σε πρόσβαλα.
        Δεν έχεις ΚΑΝΈΝΑ δικαίωμα να αφήνεις υπονοούμενα μιλώντας για αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό επειδή υπερασπίζεσαι με νύχια και με δόντια μια διοίκηση που έχει κάνει τόσα λάθη στις μεταγραφές.
        Δηλαδή για να καταλάβω όποιος παραπονιέται για τα κακά αποτελέσματα στο αγωνιστικό κατά την γνώμη σου δεν έχει αξιοπρέπεια ούτε αυτοσεβασμό.
        Εγώ φιλαράκι ούτε έβρισα πότε ούτε πρόσβαλα κάποιον επειδή έχει διαφορετική γνώμη .
        Ευτυχώς για μένα

        1. Και στους δρόμους βγήκαμε για διοικητική ανεξαρτησία με ότι αυτό συνεπάγεται ΕΝΩΜΈΝΟΙ.
          Όχι σαν εσένα που είσαι και επαγγελματίας σε σαιτ και όποιος γράφει κει εκφράζει διαφορετική άποψη τον προσλάβεις.
          Η “τωρινή κατάσταση” δεν είναι στο δρόμο το σωστό αγωνιστικά,
          Και για αυτό μετά από τρία χρόνια ευθύνη έχει η διοίκηση ,πως να το κάνουμε.
          Αυτοί που κάνουν μεταγραφές παικτών,που προσλαμβάνουν γιατρούς ,προπονητές ,κ,τ.λ.
          Δηλαδή τι γράφω ρε γαμώτο.
          Απαγορεύεται δηλαδή ό,τι και να συμβαίνει στην ομάδα να μιλήσει κανείς.
          Επιτρέπεται μόνο το χειροκρότημα.

        2. Δεν έχω καμία διάθεση να ακούγεται η αντίθετη άποψη και αυτός είναι ο λόγος που κάτω από το blog υπάρχουν ανοικτά τα σχόλια και δεν έχω κόψει ποτέ και κανέναν. Όπως μου συμπεριφέρεται κάποιος, συμπεριφέρομαι και εγώ. Δεν έχω προσβάλει ποτέ κανέναν επειδή απλά έχει αντίθετη άποψη από εμένα. Δέχομαι κάθε συζήτηση και κάθε κουβέντα, είμαι ενάντια σε κάθε διχασμό και διχόνοια. Εσύ με προσβάλεις όταν αναφέρεσαι στην επαγγελματική μου ιδιότητα δίχως να με γνωρίζεις προσωπικά και πολύ περισσότερο δίχως να γνωρίζεις τις επιπτώσεις, προσωπικά και επαγγελματικά για την δική μου στάση. Οπότε το “όχι σαν εσένα” ναι, το παίρνω προσβλητικά και σαν προσωπική επίθεση.

        3. man0s4 Πάρε με τη χρονική σειρά τα σχόλια.
          Όταν γράφεις να το “πιπιλίζεις ως καραμέλα”είναι προσβλητικό ή όχι;
          Όταν γράφεις για ” Είναι θέμα αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού. Αλλιώς την μετράς εσύ, αλλιώς εγώ. Ευτυχώς για μένα”είναι προσβλητικό ή όχι;
          Εγώ μέχρι αυτό το σχόλιο σου δεν έχω αναφερθεί σε εσένα αλλά στη διοίκηση.
          Και από που αντλείς το δικαίωμα να γράφεις τα παραπάνω για πες μου ;

  5. ΜΠΡΑΒΟ και στον Δημητρη (Χρονια Πολλα) και στον ΟΦΑΡΑ444.

    1. Ευχαριστώ, Μιχάλη, για τις ευχές!

  6. Επειδή υπάρχει επιτέλους ένας φιλότιμος και έντιμος προεδρος που νοικοκυρεψε τα οικονομικά της ομάδας και τον ευχαριστούμε, δεν σημαίνει ότι και οι συνεργάτες του κάνουν καλά τη δουλειά τους… Μετά τον παπαδοπουλο, αντί να φέρουν ένα ικανό και έμπειρο προπονητή, αυτοί έφεραν το σιμο, να κάνει το αγροτικό του.. . Αντί να ψάξουν για παίκτες γνωστούς, υγιείς και ετοιμοπόλεμους, έφεραν γκαρκαλατζιδηδες, γιαννου, σελιμοβιτς, νεαρούς Αυστραλούς , παλαίμαχους της ποδόσφαιρομάνας Κορέας, ανέτοιμους αγγλοισπανους και ξυλοκοπους βαν- Ολλανδους…ειλικρινα βλέπω κάτι ξένους σε αστέρα, ιωνικο, Βόλο, πας, ακόμα και Απόλλωνα και Λαμία, που τους ζηλεύω… Εμείς τι στο καλό, στη τύχη τους διαλέγουμε; η παίρνουμε με προσφορές όπως στα σούπερ μάρκετ; οπότε, ναι δεν φταίει το δέντρο, εεεεε, ο καστανιος…

  7. Όπως δε φταίει η χελώνα επειδή είναι αργή έτσι δε φταίει κι ο καστανιος που θέλει αλλά δε μπορεί… Φυσικά φταίνε αυτοί που τον επέλεξαν για τον οφη.

  8. περασαμε και την υπερομαδα του αχεροντα με 3 σουτ ολα κι ολα στο ματς ενω ο αχεροντας ειχε 4///..τωρα αν εγω ντραπηκα μ αυτο που εβλεπα εχει καμμια σημασια ? ο καστανιος που δε φταιει, ουτε με μπακ γ εθνικης δεν τα καταφερνει…δε φταιει ο καστανιος..δε φταιει ο προπονητης..δε φταιει η διοικηση..ποιος φταιει τελικα?

    1. Η διοίκηση φταίει φίλε.
      Η διοίκηση κάνει προγραμματισμό μεταγραφές κλπ.

  9. Η διοίκηση φίλε.
    Η διοίκηση κάνει προγραμματισμό μεταγραφές κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × three =