Ώρα να σφίξουν τα λουριά

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Είτε παίζεις στο Καναλάκι, είτε στο Καμαράκι η νοοτροπία του “δεν βαριέσαι” πρέπει να διαλυθεί εξ’ ολοκλήρου στον ΟΦΗ και οι παίκτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Ο δημοσιογραφικός τίτλος – κλισέ “ματς αγγαρεία” λειτούργησε σε όλα τα Μέσα. Είναι από τους τίτλους που το χέρι λειτουργεί μηχανικά όπως όταν ανοίγουμε το στόμα για να φάμε ένα κομμάτι πίτσα. Όμως το χθεσινό… παραήταν αγγαρεία. Και μάλιστα εν μέσω αργίας που οι καημένοι που είδαμε το παιχνίδι χρειάστηκε να πάμε στο μπάνιο για να βάλουμε κολλύριο στα μάτια μπας και ξεστραβωθούμε από αυτά που βλέπαμε. Σίγουρα, υπάρχουν κάποια στοιχεία δεν μπορούμε να τα παραβλέψουμε όπως το γήπεδο ή η αίσθηση να το δεις λίγο πιο χαλαρά το συγκεκριμένο παιχνίδι όμως από εκεί και πέρα όταν φοράς την φανέλα του ΟΦΗ και σε επίσημο παιχνίδι δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις αγγαρεία.

Ιδιαίτερη ανάλυση για παιχνίδια όπως το χθεσινό δεν μπορεί να γίνει, ούτε να αποτελέσει κριτήριο. Να πούμε δηλαδή τι; Γιατί ο Καστάνιος βγήκε οφσάιντ περισσότερες φορές και από εμένα όταν πρέπει να πάω από τον έναν καναπέ στον άλλον; Ή πως κατάφεραν στον ΟΦΗ, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να τελειώσει το ματς με τους γηπεδούχους να κάνουν περισσότερα σουτ από ότι εκείνοι; Ή να κάνουμε υπεραναλύσεις γιατί ο ΟΦΗ δεν έβγαλε ξανά φάσεις; Σε ένα ματς με αντίπαλο (χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης γιατί τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους)) προς τον Αχέροντα.

Και κάπου εδώ πρέπει να ξεκινήσει λίγο στην ΠΑΕ ένα σφίξιμο των λουριών. Είναι κοινή αποδοχή πως στο ΒΑΚ υπάρχει το καλύτερο κλίμα από κάθε ελληνικό σύλλογο. Σε όλα τα επίπεδα, στο ποδοσφαιρικό τμήμα δεν λείπει τίποτα. Ψυχολογικά, οργανωτικά, ποδοσφαιρικά όλα είναι υπέρ των παικτών. Ακόμα και πέρυσι μετά από μια τέτοια χρονιά ποτέ οι παίκτες του ΟΦΗ δεν έδειχναν να “απειλούνται” για το ποδοσφαιρικό τους μέλλον, ακόμα και ο κόσμος δείχνει συγκινητικός σε πολλά επίπεδα. Τους στηρίζει μέχρι εκεί που δεν πάει αλλά κάπου εδώ πρέπει να το δουν διαφορετικά. Δεν γίνεται σε έναν οργανισμό όπως ο ΟΦΗ που λειτουργούν όλα στα κόκκινα, οι παίκτες να αντιμετωπίζουν το ίδιο τους το περιβάλλον με αδιαφορία όπως η χθεσινή.

Η αποκλειστική ευθύνη για το χθεσινό χάλι ανήκει αποκλειστικά σε όλους όσους έπαιξαν χθες. Από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο που φτάσαμε στο σημείο να αγωνιούμε στο τελευταίο πεντάλεπτο για το τι θα γινόταν αν ο Βέρμπης το έβαζε σε κενή εστία. Ο Βέρμπης που ήταν αντίπαλος του ΟΦΗ πριν από έξι χρόνια ως παίκτης της Κηφισιάς, που παίζει ακόμα στο 2021 και την ίδια ώρα είχε αντιπάλους παίκτες σαν τον Μεγιάδο και τον Νέιρα.

Και στο κάτω κάτω αν θέλεις να κάνεις αγγαρεία βρε αδερφέ, τελείωσε το ματς στο πρώτο ημίχρονο και μετά μην περάσεις το κέντρο. Όχι δα και αυτό το χάλι. Γιατί χάλι βλέπουμε και το ανησυχητικό είναι πως το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μετά από εκείνο του πρωταθλήματος κόντρα στην Λαμία. Αυτό είναι ένα ανησυχητικό σημάδι που δεν πρέπει να μείνει απαρατήρητο από τους υπεύθυνους του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Το σημαντικότερο όλων, γιατί αν δεν συμβεί αυτό τότε η συνέχεια είναι ακόμα δυσκολότερη. Να υπάρξει συνειδητοποίηση της κατάστασης και γιατί ο ΟΦΗ δεν βλέπεται για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Μόνο όταν συνειδητοποιείς το που βρίσκεσαι και το τι κάνεις μπορείς να κοιτάξεις μπροστά ώστε να μην μένεις πίσω. Η ευθύνη της χθεσινής παρωδίας που θα μπορούσε να είναι και τραγωδία αν οι γηπεδούχοι ήταν πιο εύστοχοι θα πρέπει να αναληφθεί από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές και αν έχουν καταλάβει τι έκαναν στην Πρέβεζα θα φανεί μετά από λίγα 24ωρα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

13 σχόλια

  1. “Το κλίμα μετά την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΛ με 1-1 ήταν βαρύ για τον Κοζανίτη τεχνικό, που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της νέας σεζόν να περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα, με αποτέλεσμα οι πράσινοι να παρουσιάζουν τραγικό θέαμα.”

    https://www.sport24.gr/football/telos-o-nioplias.7929855.html

    ΤΡΑΓΙΚΟ θέαμα.

    Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…

  2. Καλημέρα!! Καμία ομάδα στόν κόσμο χωρίς κανένα απολύτως επιθετικό δεν έχει τύχη σε όποια Κατηγορία και να παίζει τελεία!! Χθες πραγματικά κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό επεισόδιο όταν έβλεπα ολη την ομάδα να έχει γυρίσει πίσω και να κάνει καθυστέρησεις για να κρατήσει το αποτέλεσμα!Η απόλυτη ξεφτίλα!

    1. Παιδιά ειλικρινά αν παίζατε στην φυσική έδρα του αχερων Καναλακίου εχθές δεν θα περνάγατε γλιτώσατε τα χειρότερα δεν μπορούν οι παίκτες σας ακόμα κ με εμάς γ εθνική συγνώμη που το λέω γιατί είστε από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα με ιστορία

  3. Το χτεσινό παιχνίδι δεν αντέχει σοβαρής κριτικής τόσο επειδή η ίδια η ομάδα μας παρουσιάστηκε παντελώς ασόβαρη όσο και γιατί ο αντίπαλος ήταν αρκετά επίπεδα κάτω. Και να είχε ισοφαρίσει στο τέλος ο Αχέροντας πιστεύω ότι λόγω διαφοράς δυναμικότητας την πρόκριση θα την έπαιρνε ο ΟΦΗ εύκολα ή δύσκολα. Δεν τα γράφω αυτά προκειμένου να δικαιολογήσω την εμφάνιση (τραγική ήταν για άλλη μια φορά) αλλά επειδή έκανε μπαμ από χιλιόμετρα ότι δεν παίξαμε με φουλ τις μηχανές. Αυτό, βέβαια, δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί από δω και στο εξής, αρχής γενομένης από το ματς κόντρα στη βαζέλα. Θα πει κανείς, ντάξει, πως είσαι σίγουρος ότι στο επόμενο παιχνίδι θα δούμε έναν διαφορετικό ΟΦΗ; Δεν είμαι καθόλου σίγουρος, απλά από πλευράς διάθεσης θα είναι σίγουρα διαφορετικά τα πράγματα. Αρκεί αυτό για να πάρουμε αποτέλεσμα; Μπα, δε θα το έλεγα μιας και η βαζέλα είναι τρία σκαλιά πάνω από τον Αχέροντα ενώ, παράλληλα, ο ΟΦΗ δεν έχει δείξει κάτι το σπουδαίο μέχρι σήμερα. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα μας ακόμα ψάχνεται αγωνιστικά και, ως εκ τούτου, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Πάμε μέχρι τη διακοπή του Νοέμβρη έχοντας ένα εκτός και ένα εντός έδρας ματς. Τι να περιμένουμε; Όλα και τίποτα. Αγωνιστικά τουλάχιστον, θέλω να δω διάθεση.

  4. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τι φταίει και τι δεν φταίει , για τον φετινό ΟΦΗ που δεν δημιουργεί ευκαιρίες.
    Απλά είναι τα πράγματα και αν δεν τα λέτε όπως τα βλέπετε, οι δημοσιογράφοι, μόνο ζημιά κάνετε.
    Δεν μπορεί λοιπόν ο ΟΦΗ να δημιουργήσει ευκαιρίες και δεν θα δημιουργεί , γιατί δεν έχει παίκτες καλούς στο ΕΝΑ προς ΕΝΑ στις άκριες , ούτε μπακ να βγούν από πίσω με καλή τελική !!!!!!!
    Ο Λαμπρου που θα μπορούσε να είναι ένας τέτοιος παίκτης , η παρουσία του σε κάθε μάτς φωνάζει ότι δεν μπορεί να παίζει με ανάποδο πόδι ( αριστερά). Τώρα γιατί επιμένει ο Νόπλιας , δεν καταλαβαίνω.
    Επίσης δεν μπορεί ο ΟΦΗ ,γιατί στηρίζεται στον Νέιρα , ο οποίος δεν έχει εκρηκτικότητα , δεν μπορεί στην θέση 10 ( όπως λέγαμε την δεκαετία του 80, δυστυχώς εκεί έχουν μείνει) και επιπλέον παίζει για την πάρτη του.
    Τέλος έχουν ΠΕΝΤΕ (5) ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ και σέντερ φορ ΔΕΝ έχουν !!!

  5. Δηλαδή πάλι οι παίκτες φταίνε? Το τεχνικο team πάλι στο απυρόβλητο ρε Σαρρη? ” Η αποκλειστική ευθύνη για το χθεσινό χάλι ανήκει αποκλειστικά σε όλους όσους έπαιξαν χθες ” λες και αυτους δεν του ς εφερε καποιος. Η ψυχολογια των παικτων και η ορεξη ειναι και θεμα τεχνικου team. Ολοι πρεπει να περνανε κριτικη μα ΟΛΟΙ. Μη σηκωνεις ασπιδες σε καποιους οπως περυσι.

  6. Αλήθεια υπάρχει κάποιος δημοσιογραφος που να σέβεται τη Αλήθεια.. και τον κόσμο του ΟΦΗ?? Εάν ναι ας μας πει τι γίνεται?? Φταίει κάτι στα αποδυτήρια για αυτή την κάκιστη εικόνα?? Η το κακό φεγγάρι??

  7. Ο Νιομπλιας καλος και αξιος, αλλα παλαιας κοπης κοουτς ….της Ελληνικης σχολης! Κραταμε πισω γερα και μπροστα θα γινει κατι μαγικο και θα βαλουμε το γκολ. Οκ με τους επιθετικους που εχει , δεν μπορει να κανει και πολλα πραγματα, αλλα δεν του φταιει ο Καστανιος και ο Καμαου, αν οι παικτες του, δεν εχουν κανενα αυτοματισμο και δεν μπορουν να αλλαξουν τριτη μπαλλια. Με τον Νιομπλια ο ΟΦΗ θα εξασφαλισει 25 + βαθμους για να παει λιγο πιο ανετα στα πλει-αουτ απο τους 19 που ειχε περισι με το αλλο ταλεντο(Σιμος). Η σκεψη περισι να παμε με Νικολα στα πλει αουτ ηταν σοφη, αλλα η συνεχεια φετος , καθολου σοφη, αν θελεις το παραπανω θες ενα κοουτς με ιδεες και φιλοδοξιες και οχι ενα κοουτς που κολλαει τα τελευταια του ενσημα….

  8. Ο Νίκος είναι τέλειος σαν λύση ανάγκης.. Αλλά σαν επιλογή για διακρίσεις σε σουπερ λιγκ, είναι αδύναμη επιλογή.. Με το Νίκο θα σωθούμε άνετα, δεν το συζητώ.. Αλλά για κάτι παραπάνω που θα μας κάνει περήφανους, από χλωμό έως πανχλωμο… Τουλάχιστον αν είχαμε στιβαρους επιθετικούς, οδοστρωτήρες η ικανούς στο ένας εναντίον ενός, θα ήμασταν αισιόδοξοι.. Ο καστανιος, μόνο μια φορά πέρασε τον προσωπικό του φρουρό, μπακ γ εθνικής σε όλο το ματς.. Οπότε τι να περιμένεις στη Σούπερ λιγκ απ αυτόν; ο Λάμπρου, είναι μεν καλός στο 1 εναντίον 1 αλλά κρατάει ένα ημίχρονο.. Ο καμαου δραστήριος αλλά λίγος, ο ντουρμι ανέτοιμος κι ο φαν τέτοιος ακίνδυνος… Με τον βαζελο αύριο, κινδυνευουμε με βαρεια ήττα.. Όμως μπορεί να γίνει και κάποιο θαύμα.. Όμως τα θαύματα μια φορά γίνονται.. Πρεπει να βελτιωθούμε αφού μεταγραφές της προκοπής πάλι φέτος δεν κάναμε.. Υπομονή μέχρι το Γενάρη…

    1. Το καλύτερο είναι που πιστεύεις ότι το Γενάρη θα κάνουμε μεταγραφές..
      Εδώ ολόκληρο καλοκαίρι που τάχα από πέρυσι ψάχναμε κ δε ρίχναμε τα στάνταρ μας κ όχι θα είναι έτσι, όχι θα είναι αλλιώς, όχι θα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, επιθετικός με ένστικτο στο σκοράρισμα. Μετά αργεί να ανακοινωθεί γιατί δεν ξέρω κ γω είναι δύσκολη περίπτωση, μετά γίνεται δύσκολο αλλά το κυνηγάνε ακόμα, μετά αρχίζουν το μάλλον πως θα κινηθούμε για 3 με 4 ακόμα παίκτες, μετά σίγουρα ένα 6αρι για να έχουμε επιλογές κ ένα επιθετικό, μετά έχουμε στο μυαλό 2 περιπτώσεις, αν δεν κάτσουν αυτές δύσκολα θα δούμε άλλους, μέχρι να φτάσουμε στο πάμε όπως είμαστε κ βλέπουμε… παραμύύύθιιι….
      Ντροπή στους υπεύθυνους. Φταίει το σκάουτινγκ, φταίει η “Ευρωπαϊκού τύπου” οργάνωση της ομάδας; (Κ καλά, δε λέει ο προπονητής ποιους κ τι χρειάζεται, υπάρχει “ειδικός” μεταγραφικός σχεδιαστής) φταίει αυτός(ο μεταγραφολόγος); Φταίει ο προπονητής; Φταίει ο πρόεδρος; Φταίει ο κόσμος;; Ποιος φταίει κ η ομάδα 3 χρόνια τώρα -ενώ αρχικά διατυμπανίζουμε το αντίθετο- ΠΆΝΤΑ, μα ΠΆΝΤΑ κατεβαίνει κουτσή;;;; Μια δεν έχει στόπερ, μια δεν έχει επίθεση, του χρόνου ξανά τα ίδια, ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ!! Δε θα ήτανε πιο τίμιο να λέγανε το κ το, φέτος έχουμε λεφτά ΜΌΝΟ για εξτρέμ, θα κατέβουμε χωρίς επίθεση κ ότι καταφέρουμε!! Όχι να παίρνει με το ζόρι ένα Καστάνιο κάθε χρόνο, να μην ξέρει να βγάλει τα μάτια του κ μετά να λέμε υπομονή μέχρι το Γενάρη/Ιούνη κτλ.. μέχρι πότε πια;;;;

      1. Όποιον κι αν πάρουμε το Γενάρη, θα ναι καλύτερος απ τον κάστανα.. Αυτό εννοώ.

        1. Κάτσε να πάρουμε πρώτα..
          Το σίγουρο πάντως είναι πως από Οκτώβρη ακόμα, τα play out αχνοφαίνονται..

  9. Αν στο 20λεπτο δεν έχουμε φάει γκολ, όλα γίνονται.. Ο βαζελος πανικοβαλλεται ευκολα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

7 − 7 =