Δεν χάνει, πρέπει να μάθει να κερδίζει

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το πιο δύσκολο παιχνίδι της χρονιάς και παράλληλα πιο κομβικό είναι του Σαββάτου. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Δεν με ενδιαφέρει ειλικρινά και ούτε κανέναν πρέπει να τον νοιάζει το γεγονός ότι ο Ατρόμητος βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ειδικά σε μια χρονιά που όλοι μπορούν να χάσουν βαθμούς από όλους και οι δύο ομάδες να απέχουν έξι βαθμούς, είναι τουλάχιστον γελοίο να λέμε πως ο Ατρόμητος δεν έχει ελπίδες για εξάδα. Κατά συνέπεια το ματς της Πέμπτης είναι ντέρμπι εξάδας, είναι ντέρμπι που χαρακτηρίζεται κομβικό για την μετέπειτα προοικονομία της βαθμολογίας.

Τι μας έχει δείξε ο ΟΦΗ μετά από 8 αγωνιστικές; Είναι μια ομάδα που όπως έχει πει ο Νιόπλιας χαρακτηρίζεται δυσκολοκατάβλητη και για αυτό δεν χάνει παρότι έχει δώσει τέσσερα ντέρμπι (Άρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ) και γενικά η πίστη και η προσήλωση που παρουσιάζει στο τακτικό κομμάτι είναι και ο λόγος που έχει μαζέψει, με αίμα, 9 βαθμούς. Δεν ξέρω αν άλλη ομάδα με αυτό το δύσκολο πρόγραμμα που είχε ο ΟΦΗ στην αρχή της χρονιάς θα έφτανε σε αυτούς τους βαθμούς αλλά αυτό που μας έχει δείξει είναι πως σε ματς “αίμα και άμμος” δεν πρέπει να τον φοβάσαι.

Με μοναδική, βαθμολογική αλλά και αγωνιστική, παραφωνία το παιχνίδι με την Λαμία ο ΟΦΗ τα έχει πάει εξαιρετικά στην βαθμολογική του συγκομιδή. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στο δημιουργικό κομμάτι και στο επιθετικό τρίτο λύνονται ανά περιόδους όμως πρέπει να υπάρξει μεγάλη διάρκεια διαφορετικά θα πάει στράφι η μέχρι τώρα προσπάθεια.

Το παιχνίδι του Σαββάτου δεν είναι εύκολο, ο Ατρόμητος είναι μια κακή ομάδα με εξαιρετικούς (ατομικά) παίκτες αλλά μέχρι εκεί. Ούτε συνοχή διαθέτει, ούτε ομοιόγενεια ως απόρροια του διψήφιου αριθμού μεταγραφών και ο ΟΦΗ μπορεί να το μεταφέρει αυτό το πρόβλημα στον αντίπαλο του.

Το πρόβλημα που δημιουργείται με τον τραυματισμό του Νέιρα είναι ένα μεγάλο που καλείται να βρεθεί λύση και με τον Ντε Γκουζμάν (λογικά) να μένει εκτός, το βάρος πέφτει αρχικά στον Τοράλ και κατά δεύτερον στον Αντίλ Ναμπί. Αν ο ΟΦΗ καταφέρει να βρει την άκρη, τότε το ματς γέρνει εις βάρος του, διαφορετικά

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. Συμφωνώ ότι το παιχνίδι είναι κρίσιμο, γιατί οι ισοπαλίες με δύσκολους αντιπάλους δεν προσφέρουν τίποτα αν δεν πάρεις τρίποντα από ευκολότερους.
    Μια δυσμενής παράμετρος είναι ο Παράσχος, ο οποίος ξέρει να μεταμορφώνει τις ομάδες στις οποίες πηγαίνει κι ένα πρώτο δείγμα φάνηκε στο παιχνίδι με την Λαμία στο οποίο μάλλον ο Ατρόμητος δικαιούτο κάτι περισσότερο από την ισοπαλία.
    Είναι κι αυτή η παράδοση στο Ηράκλειο που ο Ατρόμητος την γλιτώνει την τελευταία στιγμή που με φοβίζει.

  2. Μη ξανακούσω για κομβικό ματς, τα ίδια λέγαμε και με τη Λαμία και κάναμε τη χειρότερη μας εμφάνιση… Ας παίξουμε χωρίς άγχος κι ότι γίνει ας γίνει.. Οι οπαδοί, ξέρουμε ότι η ομάδα έχει ελλείψεις και αδυναμίες και τη στηρίζουμε… Ο ρεαλιστικός στόχος, είναι η εύκολη σωτηρία.

  3. Μελαγχολουμε με τις ιστορικές αναδρομές του σαιτ στα μεγάλα ματς με αθλετικο και οσερ, γιατί τέτοια μεγάλη ομάδα και δόξες, θα αργήσουμε να ξαναδούμε…

    1. Βήμα βήμα… αρχικα η ομάδα δεν πρέπει να μπαίνει καν σε λόγους για σωτηρία…και να ξεκαθαρίσει η διοίκηση τι θέλει… σκάουτερ ανίκανοι; συγκρίνετε τους φορ των άλλων ομάδων; Όπως πχ ο Βαν Φέρτ.. εμείς πήραμε κάτι πρώην ποδοσφαιριστες τύπου Γιάννου και καστανιος….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 5 =