Πιο πιεστικός, με ένταση ανάλογη με εκείνη της Λεωφόρου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ πρέπει να ψάξει το γκολ με μεγαλύτερη επιμονή αλλά και ένταση στο παιχνίδι του. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Ο Νίκος Νιόπλιας το είπε ξεκάθαρα στις δηλώσεις που έκανε στο OFI TV σχετικά με το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο: “Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, πρέπει να έρθει η πρώτη νίκη”. Πιο ξεκάθαρος δεν γινόταν αναφορικά με το ματς του Σαββάτου. Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που τα δικά της δείγματα γραφής δείχνουν θυμίζουν τον ΟΦΗ της περιόδου 2013 – 2014 όταν έπαιζε μπάλα και δεν κέρδιζε με έξι ισοπαλίες και μια ήττα σε επτά αγωνιστικές. Οι Περιστεριώτες είναι κακή ομάδα με εξαιρετικές μονάδες. Το παιχνίδι επιμένω είναι το πιο δύσκολο που έχει δώσει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα γιατί η ομάδα του Παράσχου διαθέτει παίκτες με ατομικό ταλέντο, καλούς play makers όπως ο Μπεντινέλι και ο Μουνίθ – κατά συνέπεια η ένταση που θα δώσουν στον άξονα οι Μεγιάδο, Γαγιέγος πρέπει να είναι ανάλογη εκείνης που, ενδεχομένως, επιθετικά να δεχτεί.

Ο τρόπος με τον οποίο θα καταφέρουν να πάρουν την μπάλα, είναι δεδομένο πως ο Παράσχος θα επιλέξει να πιέσει ψηλά προκειμένου να ανακόψει το build up του ΟΦΗ, αποτελεί ένα κλειδί για το πως θα μπορέσει να το διασπάσει και να μεταφέρει στο τρανζίσιον και το επιθετικό τρίτου του αντιπάλου του. Με δεδομένη την καλή ανασταλτική λειτουργία του ΟΦΗ που έχει αποδείξει και στα οκτώ παιχνίδια του πρωταθλήματος πως η αμυντική συνοχή του τον βγάζει στον αφρό και κόντρα στο μεγάλο δημιουργικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παράγει φάσεις με ευκολία η ένταση των Μεγιάδο, Γαγιέγος θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Με την Λαμία είδαμε να τρώγεται ένα ημίχρονο δίχως αποτέλεσμα που ο ΟΦΗ έκανε κάτι ψιλοφάσεις και πέταξε στα σκουπίδια 45 λεπτά με αποτέλεσμα να μην του φτάσουν άλλα τόσα για να πάρει τη νίκη. Η ένταση που βγάζουν τα χαφ του είναι εξαιρετική ωστόσο και εδώ υπάρχει ένα ερωτηματικό σε ότι έχει να κάνει με την παρουσία του Τοράλ αφού ο Νέιρα και μηχανισμό αντίδρασης έβγαζε αλλά και ο ίδιος συνέδραμε ανασταλτικά με τις επιστροφές του. Η πίεση που θα παρουσιάσει ο ΟΦΗ εν μέσω ενός παιχνιδιού όπως το αυριανό που δεδομένα ο Ατρόμητος θα κυνηγήσει το γκολ – λόγω της πίεσης για το αποτέλεσμα – άρα αυτό σημαίνει πως θα βρεθούν αρκετοί κενοί χώροι, είναι σημαντικό για την οικονομία του παιχνιδιού.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. Αν δεν βάλουμε το γκολ νωρίς, ας το ξεχάσουμε κι αυτό το παιγνίδι… Όσο δεν μπαίνει, η άλλη ομάδα ξεθαρρευει και παίρνει τα πάνω της.. Γνωστό το έργο, το είδαμε και με τη Λαμία και με τον αστέρα.. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, ακόμα κι αν δεν το πάρουμε το ματς, κανένα πρόβλημα, ή ομάδα είναι καλή αλλά έχει κάποιες ελλείψεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 − eight =