Το ζήτημα είναι να αντέξει μέχρι τον Γενάρη και με δύο προσθήκες είναι σούπερ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Να που ο ΟΦΗ μετά από εννέα αγωνιστικές έπιασε εξάδα και αν φύγει νικητής από τον Βόλο πατάει και τετράδα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Εξαρχής από τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου το ζητούμενο, μεταγραφικά, όπως το είχα γράψει κατά κόρον ήταν να γίνουν δύο προσθήκες στο φινάλε: Ένας εξτρέμ και ένας αριστερός μπακ και το ρόστερ του ΟΦΗ θα ήταν υπερπλήρες. Ποσοτικά τουλάχιστον γιατί ποιοτικά τα αποτελέσματα θα τα βλέπαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ΟΦΗ επέλεξε να μην πάρει ούτε εξτρέμ, εκεί όπου ποσοτικά φαινόταν η διαφορά αφού δεν έβγαιναν τα κουκιά και αριστερό μπακ καθώς στον σύλλογο δεν βρήκαν αυτόν που ήθελαν. Τρεις μήνες μετά τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά. Τουλάχιστον σε ένα από δύο “θέλω” του ΟΦΗ, αυτό του αριστερού μπακ. Με τον Νιόπλια να έχει βγάλει λαγό από το καπέλο με την μετατόπιση του “Μπάλο” στα αριστερά και με την αυτοπεποίθηση που χτίζει ο 23χρονος σε κάθε παιχνίδι που παίζει, ποδοσφαιρικά θα είναι λάθος να αποκτηθεί παίκτης στην συγκεκριμένη θέση και να κόψει την φόρα του. Άλλωστε αυτό που δείχνει ο Μπαλογιάννης είναι πως από ματς σε ματς παρουσιάζει ολοένα και καλύτερη εικόνα, πατάει γερά στα πόδια του και από πίσω του υπάρχει και ο Κοροβέσης που μην τρελαθούμε και εμπειρία έχει και προσωπικότητα για να αποτελέσει δίδυμο των μπακ + τον Λυμπεράκη.

Το ζήτημα είναι ότι μετά από ένα πρόγραμμα – βουνό στις 8 πρώτες αγωνιστικές πλέον από τα εναπομείναντα παιχνίδια που ακολουθούν, εκείνο που τραβάει την ανηφόρα είναι με τον Ολυμπιακό και τα υπόλοιπα τρία κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του. Αν ο ΟΦΗ με το τέλος του πρώτου γύρου καταφέρει να πατήσει γερά στα πόδια του, μιλώντας πάντα βαθμολογικά και να αντέξει μέχρι τον Γενάρη αφού μέχρι τις τελευταίες μέρες του χρόνου θα κληθεί να παίξει ακόμα με Άρη, ΑΕΚ, Αστέρα Τρίπολης.

Εάν ο ΟΦΗ συνεχίσει να δείχνει αυτήν την σταθερότητα που δείχνει μέχρι στιγμής και ο Νιόπλιας καμουφλάρει κάποιες δομικές αδυναμίες του ρόστερ του (όπως τα ελάχιστα πράγματα που έχει πάρει από τα εξτρέμ του) και έρθουν δύο παίκτες που να του προσφέρουν ποιότητα και γκολ στην επίθεση τότε ο στόχος της εξάδας θα διεκδικηθεί μέχρι τέλους. Αν λείπει κάτι από τον ΟΦΗ μέχρι στιγμής είναι η ευκολία στο γκολ, η δημιουργικότητα του με τις εμπνεύσεις και του Τοράλ δείχνει να λύνεται και πλέον τον Γενάρη δύο προσθήκες στην επίθεση μπορούν να τον κάνουν υπερπλήρη. Επί της ουσίας, με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο ΟΦΗ τι χρειάζεται; Δύο παίκτες και τίποτα άλλο. Ένα εξτρέμ που θα δώσει την δυνατότητα στην ομάδα να παίξει με πλάτος και να πάρει πράγματα από τα άκρα αφού με εξαίρεση τις δύο φάσεις σε Τρίπολη, Γιάννενα δεν έχει βγάλει κέρδος και έναν φορ όχι για να πάρει την θέση βασικού από τον Ντουρμισάι, που αυτός είναι ο βασικός φορ του ΟΦΗ, αλλά για να δώσει μιε επιπλέον επιλογή στον προπονητή του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. Σούπερ αμόλυβδη…. κλασικός Σαρρής που αποθεώνει την ομάδα ακόμα και αν σέρνεται…τέλος πάντων καλά πάμε καλουτσικα παίζουμε…σε θέμα μεταγραφών… Αριστερό Μπακ σίγουρα… ενδεχόμενος και δεξί… εξτρέμ σίγουρα… ενδεχόμενος και φορ…. γιατί τον φαν νταινεν τον υπολογίζω για φορ…. καστανιος τελειωμένος το ίδιο και οι Κοροβέσης Λυμπεράκης….δεν μπορεί να έχεις τρία (μαζί με Γιαννούλη) αριστερά Μπακ και να βάζεις τον αμυντικό χαφ…και να παίζει και κλάσεις καλύτερα…

  2. Μάνο, σωστά τα γράφεις όσο αφορά τις (πιθανές) προσθήκες. Ειδικά για τη θέση του φορ, θα προτιμούσα άλλον έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά των ήδη υπαρχόντων. Δηλαδή, έναν πιο ευκίνητο, πιο γρήγορο παίκτη, κάτι σε στυλ Μάνου ή Φίγκε ας πούμε. Θα μου πεις ότι υπάρχει ο Γρίβας με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ε, ας πούμε ότι δεν υπάρχει…

    1. Ο Γρίβας δεν είναι φορ….απλά στον ΟΦΗ μάθαμε στα μπαλώματα….τι καλύτερο σκάουτ έχει ο μπεος. Αυτός ο Βαν Φέρτ βγάζει μάτια…

      1. …ή ο Τουράμ του Ιωνικού, θα προσέθετα.

  3. Πολύ σωστό το άρθρο σου Μάνο, μας λείπει το εύκολο γκολ.. Από άμυνα και κέντρο είμαστε πολύ καλά… Βασικά μας λείπει ένα γρήγορο και ευκινητο φορ, κάτι σαν καρλιτος η φαν βερτ και ένα – δύο εξτρεμ τύπου ρομανιτς, αφού δεν μπορούμε πιο ακριβούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 + 17 =