Ο Νιόπλιας έριξε γροθιά στην τοξικότητα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ένας άνθρωπος όπως ο Νίκος Νιόπλιας που ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά την λειτουργία του club έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της ενότητας και κατά της τοξικότητας. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Με το πρωτάθλημα να μπαίνει σε ένα κομβικό σημείο ενόψει του 2022 και τον ΟΦΗ να προέρχεται από την καλύτερη εμφάνιση των τελευταίων χρόνων, ο Νίκος Νιόπλιας στις δηλώσεις που έκανε το Σάββατο και οι οποίες χρήζουν ανάλυσης, είπε όλα όσα ήθελε να πει από το περασμένο καλοκαίρι. Και ο Νίκος Νιόπλιας έχει το δικαίωμα να το κάνει γιατί το έχει κατακτήσει μέσα από την πορεία του στον ΟΦΗ αλλά κυρίως επειδή είναι από τους λίγους που γνωρίζουν όλα τα χούγια του club. Από το πως λειτουγεί εσωτερικά ο ΟΦΗ μέχρι τα Media και τον ίδιο τον κόσμο του.

Και αν υπάρχει ένας, ακόμα, άνθρωπος που γνωρίζει ότι ο ΟΦΗ πρέπει να είναι πρωταγωνιστής και να μην συμβιβάζεται με την μετριότητα αυτός είναι ο Νιόπλιας. Όμως την ίδια ώρα ξέρει πως σε ένα περιβάλλον που κυριαρχεί η υγεία όπως και στην συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, πάντα υπάρχουν εκείνοι που θα περιμένουν στην γωνία για να σταθούν όχι στα θετικά αλλά στα αρνητικά ποντάροντας σε κάθε λάθος που μπορεί να γίνει.

Η τοξικότητα, στην εποχή μας, δυστυχώς είναι κομμάτι της κοινωνίας. Σε μια κοινωνία που κυριαρχούν τα social media και τα οποία έχουν αντικαταστήσει τα media ο καθένας που έχει μπροστά του ένα τηλέφωνο ή μια οθόνη μπορεί να διαμορφώσει κλίμα. Και ο Νιόπλιας το γνωρίζει αυτό. Το είπε πρόσφατα και στο Sport24 πως πλέον μετά από τόσα χρόνια γνωρίζει ποιος έχει αγνές ή κακές προθέσεις όταν ασκεί κριτική.

Ο ΟΦΗ δεν έχει ανάγκη από την τοξικότητα που πηγάζει ώρες ώρες. Το έγραφα και το καλοκαίρι εν μέσω της προετοιμασίας, πως η κριτική καλό είναι να ασκείται όταν υπάρχουν επιχειρήματα και στοιχειοθετείται από κάπου. Όταν η κριτική γίνεται με σκοπό να αναδείξει το λάθος και όχι να το επισημάνει τότε ξεφεύγουμε από την κριτική και οδηγούμαστε στην τοξικότητα.

Όλα όσα είπε ο Νιόπλιας δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μόνο ένα συσπειρωτικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Να πιστέψει ακόμα περισσότερος την ομάδα, να μην την ξεσκίζει στην πρώτη στραβή, να κάνει υπομονή, να έχει επιμονή σε αυτό που χτίζεται και το οποίο δεν πρόκειται να γκρεμιστεί μετά από μια ήττα ή από μια κακή εμφάνιση.

Είναι δεδομένο πως ακόμα και στην φετινή σεζόν που υπάρχει ο διαχωρισμός ανεμβολίαστων / εμβολιασμένων ο κόσμος στηρίζει την ομάδα, την ενθαρρύνει, βρίσκεται στο πλευρό της. Χωρίς την στήριξη και το χειροκρότημα του κόσμου στο 1-3 με την ΑΕΚ και τα συνθήματα της Θύρας 4 το ματς δεν θα γυρνούσε.

Ο Νιόπλιας γνωρίζει καλά ποιος είναι ο κόσμος του ΟΦΗ, πάντα αναφέρεται στην δυναμική που χαρίζει το “Γεντί Κουλέ” αλλά πάντα θα έχει και το θάρρος της γνώμης να κατακρίνει τις συμπεριφορές που εκείνος κρίνει λάθος.

Και επειδή έχει το θάρρος της γνώμης του πάντα θα βγαίνει μπροστά για να γίνει “ασπίδα” του club και του τρόπου λειτουργίας. Το επικοινωνεί γιατί γνωρίζει από ψυχολογία, γνωρίζει από επικοινωνία αλλά κυρίως γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο ΟΦΗ και ότι αυτός είναι ο σωστός στον δρόμο για την καταξίωση και την επιτυχία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. Περιμένουμε συνέχεια των καλών εμφανίσεων.. Όλοι είμαστε με το νομπλια.. Και τα κακά αποτελέσματα είναι στο πρόγραμμα, αρκεί οι παίκτες να τα δίνουν όλα.

  2. Οι περισσότεροι Ομιλίτες όταν ασκούμε κριτική το κάνουμε από αγάπη και ενδιαφέρον για την ομάδα. Άλλες φορές μπορεί να υπερβάλλουμε, να είμαστε λίγο παραπάνω καυστικοί απ’ ό,τι πρέπει. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις καταστάσεις που υπάρχει λατρεία. Τώρα, κάποιες εξαιρέσεις πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν.
    Όσο αφορά. λοιπόν, τις συγκεκριμένες δηλώσεις του κόουτς εγώ θα τον προέτρεπα να μην τις ξανακάνει γιατί, όπως πολύ σωστά αναφέρεται στο άρθρο, ο ίδιος ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις και ως εκ τούτου γνωρίζει πόσο έχει σταθεί ο κόσμος στην ομάδα, ειδικά τα πέτρινα χρόνια της β και γ εθνικής. Ακόμα κι αυτοί που γκρινιάζουν κατά καιρούς, οι περισσότεροι τουλάχιστον, ήταν δίπλα στην ομάδα στα δύσκολα και θέλουν να τη δουν να ξεφεύγει από τη μετριότητα. Ο πήχης, όπως λέει η ίδια η διοίκηση, έχει μπει ψηλά, άρα και οι απαιτήσεις του κόσμου είναι μεγάλες. Να το θυμούνται όλοι αυτό.

    1. Μπράβο…τα είπες ΌΛΑ. Αλλα να συμπληρώσω και γω μερικά.

      Δυο καλές εμφανίσεις, πενηντα δυο καλές εμφανίσεις , ΔΕΝ ξεπλένουν λάθη που έχουν γίνει.
      Το αντρίκειο είναι να βγεί μπροστά αυτός που έκανε το λάθος και να πεί “έκανα λαμακία”.
      Και τελειώνει εκεί…

      Θα γίνει μακροπρόθεσμα, πολύ μεγαλύτερο ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ο διαχωρισμός των “επαγγελματιών” γκρινιάρηδων και των “απλών” γκρινιάρηδων και θα γυρίσει μπούμεραγκ.

      Τον ομιλομετρητή τον έχουμε κρύψει πολλά χρόνια στο σεντούκι…Δεν είναι ώρα να τον ξαναβγάλουμε έξω και να αρχίζουμε να μετράμε την ομιλοφροσύνη του καθενός…

      Μεγάλο κλάμπ ΕΙΜΑΣΤΕ δεν θα γίνουμε τώρα..ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ και σε όποιον αρέσει.

      Τα μεγάλα κλάμπ έχουν τους απλούς, τους τρελούς, τους περιστασιακούς, όλα τα είδη των υποστηρικτών.
      Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο και ούτε θα εκλείψει.

      Το “υπέρ” για αυτούς που ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ απο τον ΟΦΗ, είναι οτι ως οπαδοί ΔΕΝ είμαστε τόσο απαιτητικοί.
      Χαλαρά τους έχουμε όλους.
      Δε θέλουμε να κερδίζουμε κάθε Κυριακή, ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όταν χάνουμε, να έχουν πέσει κορμιά!!!!!!!
      Και θα πάρουν και χειροκρότημα, αν τα έχουν δώσει ολα, αλλά παρ αυτα έχασαν.

      Μη μπερδεύουμε τη βούρτσα με τη π….

      1. Εγκρίνω… Και να συμπληρώσω, ότι αν γίνονται χοντρά λάθη από οποιονδήποτε στην ομάδα, οφείλουμε να τα κριτικαρουμε και επισημάινουμε καλοπροαιρετα αλλά χωρίς φόβο και κόμπλεξ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13 − 10 =