Άλλο ματς της Τετάρτης, άλλο αυτό του Σαββάτου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει για την χαώδη διαφορά, σε τακτικό κομμάτι, των δύο μεγάλων παιχνιδιών που ακολουθούν για τον ΟΦΗ.

Το κάθε club οφείλει να διαβάζει αυτά που συμβαίνουν γύρω του, να εκσυγχρονίζεται και να κοιτάζει μπροστά προκειμένου να βελτιώνεται συνεχώς. Ο φετινός ΟΦΗ το έχει πετύχει στον απόλυτο βαθμό. Ο φετινός ΟΦΗ χτίστηκε όχι με στόχο να πάρει το πρωτάθλημα αλλά να μπει στα play offs και να πάει όσο πιο μακριά γίνεται στο Κύπελλο. Ο Νιόπλιας το ξεκαθάρισε μετά το παιχνίδι με τον Ιωνικό, ο Άρης έρχεται και ακολουθεί ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα.

Μεταξύ τους τα δύο ντέρμπι που ακολουθούν για τον ΟΦΗ, είναι χαώδη μεταξύ τους τακτικά. Εντελώς διαφορετική προσέγγιση από το club και εντελώς διαφορετικά θα παρουσιαστεί ο ΟΦΗ με σκοπό ένα σκορ ασφαλείας για τον επαναληπτικό και με σκοπό τη νίκη κόντρα στους Πειραιώτες. Επειδή γίνεται αρκετός λόγος για το αν ο Νιόπλιας θα κάνει ροτέισον ή όχι, την απάντηση την έδωσε ο ίδιος την Κυριακή. Άλλωστε υπάρχουν θέσεις που παρέχουν ασφάλεια στον Νιόπλια για να δώσει ανάσες. Ο Επασί είναι βασικός αλλά και ο Βάτερμαν είναι εν δυνάμει ενδεκαδάτος, επιπλέον αυτός ο παράγοντας δίνει την δυνατότητα στον προπονητή του club να προσαρμόζει αναλόγως τα πλάνα του.

Το παιχνίδι κόντρα στον Άρη αρχικά είναι παντελώς διαφορετικό από εκείνο του περασμένου Σεπτέμβρη. Σε εκείνο το 0-0, αναμετρήθηκαν δύο ομάδες που ήταν ανέτοιμες για εκείνη την εποχή και από τότε έχει περάσει αρκετός καιρός. Και ο Άρης είναι διαφορετικός και ο ΟΦΗ επίσης. Συν τοις άλλοις κανείς δεν θα ρισκάρει γνωρίζοντας πως ακολουθεί ο επαναληπτικός της 23ης Δεκεμβρίου, οπότε ποιος ο λόγος να παίξουν με ανοικτά χαρτιά με κίνδυνο να ακολουθήσει ένας επαναληπτικός που δεν θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο φετινός ΟΦΗ έχει αποδείξει και δείξει πως στα εκτός έδρας παιχνίδια του πάει σε safe τρόπο παιχνιδιού. Δεν θα δούμε τον Νιόπλια να πάρει τα ρίσκα που πήρε την Κυριακή, δεν θα δούμε τον ΟΦΗ να παίζει φουλ επίθεση όπως με τον Βόλο που τον βρήκε μπόσικο και τον διέλυσε γιατί απλά η ομάδα του Μπέου δεν είναι Άρης.

Η έκβαση του αγώνα θα κριθεί ξεκάθαρα από τα χαφ του ΟΦΗ που θα αντιμετωπίσει μια δυάδα που είναι εξίσου καλή. Στο ματς του Σεπτέμβρη ο ΟΦΗ είχε στήσει ένα τείχος μπροστά από την περιοχή του Επασί με τον Γαγιέγος να κάνει καταπληκτικό παιχνίδι αλλά τώρα θα έχει και τον Μεγιάδο. Εάν επικρατήσουν οι χαφ του ΟΦΗ τότε όλα θα γίνουν πιο εύκολα, εάν ο ΟΦΗ αφεθεί στον ρυθμό των Σάσα, Εντιαγιέ θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Τόσο απλά, τόσο εύκολα.

Γίνεται κατανοητό λοιπόν πως το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ότι θα δούμε το Σάββατο. Άλλος αντίπαλος αλλά και άλλη τακτική από τον ΟΦΗ που έχουμε δει φέτος ότι κινείται σαν τον χαμαιλέοντα αλλάζοντας το σκηνικό από παιχνίδι σε παιχνίδι προσαρμόζοντας τα πλάνα του με βάση και το ποιος θα είναι απέναντι του. Ο ΟΦΗ κόντρα στον Ολυμπιακό θα είναι διαφορετικός στο τακτικό του κομμάτι, θα είναι όμως και πιο ορμητικός ποντάροντας στην εξυπνάδα των κεντρικών του χαφ και τις εμπνεύσεις του, όπως ο Τοράλ, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα σημαδέψει τους παίκτες του Μαρτίνς στο τρανζίσιον παιχνίδι.

Δύο ματς με μεγάλες διαφορές μεταξύ τους αλλά κυρίως διαφορετικό ΟΦΗ από Τετάρτη σε Σάββατο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. η ομαδα δεν ειναι ακομα ετοιμη να σηκωσει δυο καρπουζια σε μια μασχαλη…καλο ειναι το κυπελλο αλλα ψυχικα, πνευματικα και σωματικα θα μας εξουθενωσει…η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να δοθει βαρος στο πρωταθλημα, που τα παμε πολυ καλα ενω παοκ, αρης και παο ειναι πεσμενοι ,,,το κυπελλο σε καποιους φανταζει πιο ευκολο για διακριση , αλλα ειναι πολυ πιθανο να τα εχεις δωσει ολα, να φτασεις εξουθενωμενος στον ημιτελικο και να αποκλειστεις αδοξα παιζοντας σιγουρα με καποια μεγαλη ομαδα και να πανε χαμενοι ολοι σου οι κοποι …ας μη βαζουμε ακομα τοσο φιλοδοξους στοχους , γιατι οποιος θελει τα πολλα , χανει και τα λιγα ….εγω θα ειμαι πολυ ευχαριστημενος να μπουμε εξαδα και δεν απαιτω τιποτε αλλο απο προπονητη και παικτες.

    1. Μιχάλη, δεν το βλέπω έτσι. Κατ’ αρχήν, το κύπελλο είναι ένας θεσμός που, όταν προχωρήσεις σε αυτόν, σε ψηλώνει σαν ομάδα. Και ο ΟΦΗ το έχει ανάγκη αυτό. Ακόμα και να αποκλειστείς σε έναν ημιτελικό είναι μπόνους για το πρεστίζ σου. Άσε που είναι η μοναδική ευκαιρία για μια ομάδα της επαρχίας να διεκδικήσει έναν τίτλο. Γιατί, κακά τα ψέματα, μέσω του πρωταθλήματος δεν μπορείς να φτάσεις καν κοντά σε μια τέτοια διεκδίκηση. Η εξάδα, από την άλλη, δε λέει κάτι από μόνη της. Εννοώ ότι αν δεν τερματίσεις τελικά (στα πλέι οφ) στις πρώτες τέσσερις θέσεις (που οδηγούν Ευρώπη) είναι σχεδόν το ίδιο με το να τελειώσεις έβδομος ή όγδοος. Και για μένα, λοιπόν, πρώτα Άρης και μετά γαύρος.

      1. Και η εξάδα είναι μπόνους για το πρεστίζ σου.. Φυσικά και θέλω κι εγώ να πάρουμε και το κύπελλο, αλλά η γνώμη μου είναι ότι το κύπελλο είναι ένα λαχείο που κανεις δεν ξέρει αν θα το κερδίσει όσο καλός κι αν είναι.. Γι αυτό δεν ποντάρω εκεί.. Αν έρθει, καλώς να ρθει αλλά δεν θα στενοχωρηθω γι αυτό… Ούτε να στενοχωρηθει η ομάδα αν στραβώσει..

  2. Η κλήρωση θα μπορούσε να ήταν πιο ευνοϊκη γιατί έχουμε πολλές ομαδες Χαμηλής κατηγορίας… δυστυχώς Κηφισιά ΑΕΛ και Λεβαδειακός θα αποκλειστούν..οπότε στους 8 με μεν θα έχει ομάδα από Β την Καρδίτσα λογικά και με πιθανοτητες την Νίκη..αλλά είναι περισσότερες η πιθανότητες να πέσεις με έναν από τους δυνατούς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × two =