Τα χαφ του ΟΦΗ κρίνουν την έκβαση του αγώνα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το πρώτο μεγάλο ματς που οι κεντρικοί μέσοι του ΟΦΗ θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Είναι από τα ματς που λατρεύουμε να έρχονται. Με όλο το συμπάθιο στις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις του αγαπημένου μας ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά τα ντέρμπι μας εξιτάρουν λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα παιχνίδια. Και για να μην ξεχνιόμαστε και πρέπει να επαναλαμβάνομαι ντέρμπι υπάρχουν για τον ΟΦΗ με πέντε συγκεκριμένους αντιπάλους κάθε χρόνο.

Αυτά τα παιχνίδια είναι που περιμένουμε όλη την χρονιά και κάπως έτσι λοιπόν περιμένω και αυτό με τον Ολυμπιακό. Πολύ περισσότερο την φετινή σεζόν που ο ΟΦΗ μετράει μια ήττα σε 11 αγωνιστικές, δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση όπως φανέρωσε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Θεσσαλονίκης αλλά κυρίως επειδή έχει δείξει πως και μπορεί να διεκδικήσει βαθμό/ους απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους.

Οκ, δεν θα κριθεί τίποτα απολύτως στο πρωτάθλημα ακόμα και αν κερδίσει τον Ολυμπιακό όμως και για λόγους πρεστίζ τρία χρόνια δίχως θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Πειραιώτες είναι αρκετά.

Τι θα δούμε λοιπόν αύριο; Θα δούμε έναν Ολυμπιακό που παίζει “όσο, τόσο” στην Ελλάδα για να κερδίζει τα παιχνίδια του, έναν Ολυμπιακό που δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα αλλά έναν Ολυμπιακό που μας φανέρωσε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ πως είναι ένα και δύο κλικ πάνω από όλους τους υπόλοιπους.

Όμως κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση και ο ΟΦΗ. Ένας ΟΦΗ που ανασταλτικά είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και που τα κεντρικά του χαφ είναι σε θέση να παίξουν κομβικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού. Όπως στην Λεωφόρο οι Μεγιάδο, Γαγιέγος “κατάπιαν” Αλεξανδρόπουλο και Πέρεθ αποτελώντας καταλύτες της υλοποίησης του πλάνου του Νιόπλια, έτσι και το απόγευμα του Σαββάτου είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά υπέρ του ΟΦΗ. Απέναντι του θα έχει ένα δίδυμο, που κατ’ εμέ, μαζί με τους δύο του ΟΦΗ είναι τα καλύτερα στο ανασταλτικό κομμάτι και που όποιος επιβληθεί θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.

Το πλάνο είναι ξεκάθαρο. Ο Ολυμπιακός όλη την χρονιά παίζει με ένα και μοναδικό εξτρέμ. Τον Μασούρα. Οι υπόλοιποι που παίζουν δεν κάνουν έναν “Μασούρα” μαζί. Εάν τα χαφ του ΟΦΗ καταφέρουν να αποκόψουν την γρήγορη μετάβαση του παιχνιδιού προς τον διεθνή εξτρέμ και παράλληλα βάλουν εμπόδια, εν συνεχεία, στο “τάισμα” του Ελ Αραμπί τότε τα πράγματα θα γίνουν πιο βατά.

Ποτέ ξανά, δεν χρειάζεται, περισσότερο από κάθε άλλο παιχνίδι του ΟΦΗ μέσα στην χρονιά η καταλυτική παρουσία των δύο κεντρικών του χαφ. Γιατί δημιουργικά θα βρει και χώρους αλλά και τον τρόπο να βγάλει φάσεις. Και αυτές τις φάσεις δεν πρέπει να τις σπαταλήσει γιατί δεδομένα δεν θα είναι και πολλές. Εάν ο ΟΦΗ κατορθώσει να είναι εύστοχος, στις φάσεις που θα βγάλει, και παράλληλα δώσει ένταση στο παιχνίδι του τότε όλα θα πάνε πολύ καλύτερα από ότι ενδεχομένως περιμένουν οι ουδέτεροι…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. περιμενουμε το ματς με ανυπομονησια, γιατι ειναι μια καλη ευκαιρια να κανουμε αισθηση νικωντας το γαυρο που φετος δεν ειναι οπως περσι… ερχεται κι απο ντροπιαστικη ηττα στη λιβαδεια…πρεπει να προσεξουμε τις στημμενες φασεις και να μη δωσουμε το κεντρο στον ολυμπιακο..ας τα δωσουμε ολα κι ας χασουμε..κανεις δεν θα μας πει τιποτα ουτε κατι θα χαθει…αλλα η νικη, θα δωσει αλλο αερα στην ομαδα…δυσκολα βεβαια θαρθει αλλα ποτε δεν ξερεις.

  2. ΜΑΝΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΔΕΝ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΙΟ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΥΝΤΟΝΕ;

  3. Ποια χαφ του ΟΦΗ θα κρίνουν το ματς ρε σεις και πιο σούπερ ντέρμπι….σαν πολύ σηκώσαμε τον αμανέ και νομίζουμε έχουμε ομαδάρα…θα μου πεις εδώ πέρυσι που είχαμε 15 ήττες σερί και κάτι σαπακια εσύ έλεγες ότι είμαστε η νέα Μπαρτσελόνα….0-3 στην καλύτερη 0-2 θα έρθει…θα εμάς τους αντικείμενηκους…κατά τα άλλα σηκωστε τον κωλο σας και ελάτε γήπεδο αν θέλετε να λέγεστε φίλαθλοι του ΟΦΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 + fifteen =