Η πίστη του κοινού και ναι όντως ο ΟΦΗ μεγαλώνει και αγωνιστικά

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η δικαίωση των παικτών του στην ατάκα Νιόπλια μεσοβδόμαδα και η ατμόσφαιρα του γηπέδου που ζέστανε ξανά τις καρδιές όλων. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Η δικαίωση των παικτών του στην ατάκα Νιόπλια μεσοβδόμαδα και η ατμόσφαιρα του γηπέδου που ζέστανε ξανά τις καρδιές όλων. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Η αγωνιστική προσήλωση του ΟΦΗ για 45 λεπτά ήταν εξαιρετική, σαφώς απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους δεν αρκεί ένα ημίχρονο αλλά ένα ολόκληρο 90λεπτο. Η ιστορία, για το ματς του Σαββάτου έγραψε όμως πως ο ΟΦΗ έγινε η μοναδική ομάδα που έπαιξε τον Ολυμπιακό στα ίσια δίχως να αναλωθεί σε έναν ανταρτοπόλεμο άλλου είδους. Και όταν ο Νιόπλιας το βράδυ της Τετάρτης έλεγε πως “μεγαλώνουμε αγωνιστικά σιγά – σιγά” υποθέτω πως περιμένε κάτι σαν και αυτό που είδε κόντρα στον Ολυμπιακό.

Όσο και αν είναι παρεξηγήσιμο, στις μέρες μας, η χρήση της λέξης, η αλήθεια είναι αυτή. Πως ο ΟΦΗ παίζοντας σύγχρονο ποδόσφαιρο και κυρίως παίζοντας με έναν τρόπο που ουδείς άλλος μπορεί να παίξει κόντρα σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, έχασε γιατί απλά δεν βρήκε λύσεις στο μπόι του Σισέ. Ο ΟΦΗ δέχτηκε δύο κρύα γκολ, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με ριμπάουντ μετά από κόρνερ και πήγε στράφι η προσπάθεια 45 λεπτών.

Για 45 ολόκληρα λεπτά ο ΟΦΗ έκανε τα πάντα σωστά. Το build up του λειτούργησε σωστά σε πολύ μεγάλο βαθμό, άφησε τον Ολυμπιακό να έχει μια ανούσια κατοχή της μπάλας και την ίδια ώρα εκείνος έβγαζε την μπάλα μπροστά με πολύ μεγάλη ωριμότητα αλλά κυρίως σωστά και δείγμα της μεγάλης ποιότητας των χαφ του. Ακόμα και αν έλειψε, πάρα μα πάρα πολύ, το πρέσινγκ και τα τρεξίματα του Χιλιανού, με τον Ντε Γκούζμαν να δείχνει ότι ανεβαίνει αγωνιστικά μιας και του έλειπε ο ρυθμός, ο ΟΦΗ βρήκε λύσεις στο πρέσινγκ, δημιούργησε προϋποθέσεις για να γίνει απειλητικός και ας έλειψαν οι φάσεις. Όμως πάντα σε τέτοιου είδους παιχνίδια την διαφορά την κάνουν παίκτες με ατομικά χαρακτηριστικά και ποιότητα. Στο 1-3 από τον ΠΑΟΚ την διαφορά την έκανε ο Κούρτιτς, στο 1-3 από τον Ολυμπιακό την έκανε ο Σισέ και όχι ο Ελ Αραμπί, ο Μασούρας και ο Αγκιμπού Καμαρά που εξουδετερώθηκαν πλήρως από τις αλληλοκαλύψεις, την συνεχόμενη πίεση και ομαδική δουλειά που συντελούνταν από την τετράδα της άμυνας και τους Ντε Γκούζμαν, Μεγιάδο.

Όμως η ποδοσφαιρική δομή του ΟΦΗ απέδειξε και χθες πως δίκαια βρίσκεται στην 4η θέση, δεν έχει κλέψει τίποτα από κανέναν και κυρίως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως ομάδες που βρίσκονται από πίσω του, έπρεπε να είναι μπροστά του. Η σταδιακή βελτίωση του οργανισμού και κυρίως η ποδοσφαιρική ωριμότητα που παρουσιάζει κατά την διάρκεια της χρονιάς παίζοντας παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στα ίσια και σταράτα, του δίνει το δικαίωμα του Νιόπλια να το λέει και να το πιστεύει πως “μεγαλώνουμε σιγά – σιγά” ακόμα και αν δεν ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα που το κοινό του ΟΦΗ, μετά από μια περσινή πολύ σκληρή δοκιμασία, δείχνει να το εμπιστεύεται ξανά, να το στηρίζει όλο αυτό που είναι σε εξέλιξη στο ποδοσφαιρικό τμήμα με την ευχή και την ελπίδα πως θα έρθουν σύντομα και οι μέρες των μεγάλων νικών.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

9 σχόλια

  1. Για μένα η έλλειψη του γκαγεχο ήταν πλήγμα και επηρέασε την απόδοση μας.. Δεν έπρεπε να τον βάλει ο Νίκος να παίξει στον Άρη.. Τέλος πάντων, μικρή σημασία έχει, και με τον Χιλιανό στην ενδεκάδα μάλλον θα χάναμε πάλι, ίσως πιο δύσκολα.. Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να κερδίζουμε τους 3 πρώτους του πρωταθλήματος και ιδιαίτερα τον ολυμπιακό, που έχει μεγάλους παίκτες.. Εμάς στόχος μας είναι η εξάδα και θα τα καταφέρουμε, κι αν κάνουμε 2 καλές μεταγραφές το Γενάρη, χτυπάμε άνετα τετραδα και ευρωπη

  2. Βλεπωντας χτες το ματς θεωρω οτι ο Νιοπλιας εκανε ενα μεγαλος λαθος χτες. Στο δευτερο ημιχρονο φαινοταν απο χιλιομετρα οτι η ομαδα ειχε σκασει και οταν κανει την τριπλη αλλαγη δεν αντικαθιστα ουτε εναν παιχτη του κεντρου πχ Ντε Γκουσμαν. Οχι οτι θα αλλαζε πολλα αλλα εστω να παρεις καποια τρεξιματα στο κεντρο. Το ματς απο καθαρη τυχη δεν εγινε 1-4 ή 1-5 αν θελουμε να ειμαστε αντικειμενικοι. Επισης με προβληματισε πολυ οτι με το ιδιο τρικ ουσιαστικα ο Ολυμπιακος πετυχε 2 γκολ και δεν ειχαμε απαντηση. Κορνερ, κακο διωξιμο δικο μας, σεντρα και κανεις να μαρκαρει τα στοπερ του Ολυμπιακου. Και ειναι κριμα ενω σβηνει η αμυνα τον Ελ αραμπι να ξεχναει τον Σισε και τον Μπα και μαλιστα οχι μια φορα αλλα τουλαχιστον 3 . Γενικα θελει δουλεια η ομαδα στη διαχειριση των κορνερ του αντιπαλου και μαλιστα το προβλημα αυτο συνεχιζει απο περυσι. . Υ.Γ. Εννοειται τα γραφω καλοπιστα και στηριζω την ομαδα και τον Νικο, επισης η διαφορα σε σχεση με το περσινο ανεκδοτο ειναι εμφανης. ΦΟΡΖΑ ΟΦΗ

  3. Παιδιά θα τρελαθουμε συνέχεια κρατάμε κάτι,λίγο το πρώτο ημίχρονο λίγο το δεύτερο ημίχρονο,λίγο κάποια λεπτά 70 με 90 λίγο κάτι άλλο, έχει περάσει ο πρώτος γύρος και αν θέλουμε ειλικρινά σε ένα αγώνα έχει παίξει μπάλα, πρέπει να προσέξει γιατί εγώ βλέπω την ομάδα να έχει περιπέτειες στο μέλλον

  4. Είναι δυνατόν να αφήσει ο προπονητής τον Ντε Γκουσμάν όλο τον αγώνα μέσα!!!!!
    Μετά την ίωση που πέρασε αντί να τον ξαναβάλει σταδιακά στα παιγνίδια τον βάζει μέσα ολόκληρα 90λεπτα και ο άνθρωπος εκτίθεται και εκθέτει και τον ίδιο το προπονητή του!! Κοιτάξτε στο τρίτο γκολ τον τρόπο που μαρκάρει τον αντίπαλο πριν σουτάρει και θα καταλάβετε!
    Είναι από τα κωλύματα που έχουν αρκετοί προπονητές και όσο και αν τα λάθη τους είναι ξεκάθαρα, ο εγωισμός τους δεν τους αφήνει ποτέ να τα παραδεχτούν!!!

    1. Δεν πέρασε τραυματισμό ώστε να τον προφυλάξει, ίωση πέρασε. Εκεί άμα σου περάσει είσαι διαθέσιμος κανονικά. Και για να βρεις το ρυθμό σου κάπου πρέπει να τα πάρεις τα 90λεπτα. (Αναλογίσου και τις αντίθετες γνώμες που ζητούν 90λεπτα για τον Τσίλια). Το πρόγραμμα ήταν το πρόβλημα με τα 3 ματς σε 6 μέρες σε συνδυασμό με την έλλειψη λύσεων. Λογικό ήταν το συγκεκριμένο ματς να το πάρει και λίγο “πειραματικά” (πάμε και αν μας βγει μας βγήκε). Μη σου πω ότι ήταν ευλογία Θεού που μας έκατσε τώρα ο Ολυμπιακός και όχι κάποιος must win που θα μας έβγαζε το λάδι ή ακόμα χειρότερα, σε γκέλα θα μας έτριβε τους βαθμούς στη μούρη. Και γενικά για κάθε προπονητικό τιμ (όπως και να λέγεται) οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές που θα πρέπει να συνδυαστεί το πρόγραμμα με τις διακοπές κλπ….

  5. ο παοκ σημερα εχασε κι απ τον ιωνικο! αυτο ειχνει δυο πραματα…το ενα ειναι οτι ολες οι ομαδες της σουπερ λιγκ ειναι δυνατες και αξιζουμε επαινο που κερισαμε τον ιωνικο και το δευτερο οτι ο παοκ φετος ειναι ανυπαρκτος και σε τρομερη πτωση , οποτε ακομα και η τριτη θεση ειναι διεκδικησιμη!!! πιστευω αν κερδισουμε τον απολλωνα και τον αρη καπακι στην εδρα μας, μπορουμε να τη χτυπησουμε!

  6. Ο πας κέρδισε πριν λίγο μέσα στη Λαμία και έπιασε τρίτη θέση μαζί με τον παοκ και στο επόμενο ματς παίζει στην έδρα του με τον πεσμένο αγωτο ευχαριστονιστικά Βόλο.. Δεν ξέρω τι έχει πάθει ο πας φέτος, πάντως πρέπει να τον λάβουμε σοβαρά υπόψη μας σαν αντίπαλο για την εξάδα, για την οποία όπως όλα δείχνουν, θα παλέψουν τουλάχιστονστον 5 ομάδες, μπορεί και 6…

  7. Καλησπέρα!Εγώ είδα ότι ο Επασί έφαγε πάλι δύο γκολ που ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ δεν πρέπει να τρώει.Θα πει κάποιος ότι και το τρίτο γκολ στο Χαριλάου πιάνονταν και είναι αλήθεια, αλλά εγώ είδα και μια πραγματική προσπάθεια του Βατερμαν να εμψυχώνει του Βούρο και Διαμαντή μετά τα πέναλτι με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να γυρίσει σχεδόν το ματς με τον Καστάνιος (ο νοων νοείτο) και ο Διαμαντής να ανεβαίνει συνέχεια (είναι 19 χρόνων έτσι) και να σκοράρει με τον Ολυμπιακό.Αντιθετα στο τέλος αυτού του ματς που ο Επασί έπιασε μόνο αυτά που πήγαιναν πάνω του, και όχι όλα, πχ βλέπε δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού.Δεν είναι τυχαίο ότι μιλάμε μετά το ματς για όλους σχεδόν τους αμυντικούς ότι υστέρησαν.Νομιζω ότι αν θέλουμε ένα παίκτη από το Καμερούν, καλύτερα να πάρουμε τον Ετό μιας και χρειαζόμαστε επιθετικό.
    Τώρα σχετικά με τις αλλαγές για να κερδίσεις ματς με τον Ολυμπιακό,ΠΑΟΚ αλλά και ΑΕΚ έτσι που είναι τώρα χρειάζεσαι όλους τους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές σου.Απο τον ντε Γκουσμάν που έπαιξε στον Γκαγιεγκος ,Ναμπί και Νέιρα που δεν έπαιξαν

    1. Ο επασι είναι να μην αποφασίσει ότι δεν μπορεί να το σώσει.. Έτσι και το αποφασίσει, δεν κάνει καν προσπάθεια.. Ακούγεται ότι δεν έχει και καλή συνεργασία με τους αμυντικούς, δεν τους καθοδηγεί σωστά… Να πω την αλήθεια, εγώ προτιμώ τον βατερμαν, χωρίς να λέω ότι ο επασι είναι κακός τερματοφυλακας.. Ίσως δεν συννενοειται σωστά με τους αμυντικούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × 4 =