Τα καλά του ντέρμπι και ένα γκρουπ που μένει αλώβητο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το γκρουπ του ΟΦΗ και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που δεν ακυρώνει την ευρύτερη εικόνα των 12 αγωνιστικών. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Ήταν ένα ντέρμπι από εκείνα που περιμένουμε όλοι. Και ντέρμπι για τον ΟΦΗ είναι με συγκεκριμένες ομάδες και κατά συνέπεια δεν μπορείς να μην έχεις απαιτήσεις όχι απλά να είναι ανταγωνιστικός σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις αλλά και να πάρει τις νίκες.

Η εικόνα του ΟΦΗ στα πρώτα 45 λεπτά ήταν εικόνα μεγάλης ομάδας στο αγωνιστικό κομμάτι. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Το έγραψα και το Σάββατο πως η εικόνα του ΟΦΗ κόντρα στον Ολυμπιακό, για 45 λεπτά, είναι εικόνα μεγάλης ομάδας. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τον αντίπαλο του, η τακτική προσέγγιση του απέναντι στους Πειραιώτες αλλά κυρίως η αντιμετώπιση προς μια ομάδα που τρέχει με σπασμένα φρένα για να πάρει το πρωτάθλημα.

Η πέμπτη θέση, όχι δεν είναι αξιοπρεπής για τον ΟΦΗ αλλά είναι νορμάλ για την φετινή σεζόν. Ειδικά όταν αναλογιζόμαστε ότι έχουμε ένα γκρουπ παικτών που πάνω από τις αδυναμίες του βάζει τα πλεονεκτήματα του, φροντίζει να τα καμουφλάρει με τέτοιο τρόπο που να μην φαίνονται σε τόσο μεγάλο βαθμό. Ακόμα και η έλλειψη γκολ από τους μεσοεπιθετικούς του, έχει “κρυφτεί” με τον ΟΦΗ να διαθέτει την έκτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος.

Το γκρουπ των παικτών του φετινού ΟΦΗ έχει δώσει ότι μπορεί και δεν μπορεί. Δεν υπάρχει στον ΟΦΗ ποδοσφαιριστής που να μην καταθέτει μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι μπορεί και δεν μπορεί. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να μην προσπαθεί να δίνει το 110% των δυνατοτήτων του. Όποιες και αν είναι αυτές, ότι ταβάνι και αν έχουν.

Όμως ο ΟΦΗ είναι μια πραγματικά καλή ομάδα που δείχνει στον κόσμο της με το φετινό δείγμα γραφής που έχει παρουσιάσει πως παρότι είμαστε στον Δεκέμβρη διαθέτει ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης.

Ο ΟΦΗ μέσα σε 12 αγωνιστικές έχει πάρει στον απόλυτο βαθμό ότι αξίζει. Δεν έχει πάρει τίποτα παραπάνω, όπως δεν έχει πάρει και τίποτα παρακάτω. Στα ματς που δεν κέρδισε, δεν άξιζε να τα κερδίσει, στα ματς που κέρδισε άξιζε να τα κερδίσει (με εξαίρεση ενδεχομένως εκείνο με τον Ιωνικό). Η βαθμολογία του ΟΦΗ τον έχει κάνει να είναιείναι μια από τις ομάδες που δίκαια βρίσκονται εκεί πέρα, δεν του έχει χαριστεί τίποτα απολύτως και παράλληλα δείχνει πως μπορεί να μπει στα play offs και να είναι ανταγωνιστικός και όχι κομπάρσος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Εγώ για να πω την αλήθεια, δεν περίμενα πάνω από 15 βαθμούς στον πρώτο γύρο, συνεπώς δεν μπορώ παρά να είμαι ευχαριστημένος με την πορεία μας μέχρι στιγμής, τους παίκτες και τον προπονητή… Στα δύο επόμενα ματς με Απόλλωνα έξω και Άρη μέσα, θα φανεί αν είμαστε ικανοί ακόμα και για Ευρώπη.. Χρειαζόμαστε σίγουρα επιθετική ενίσχυση το Γενάρη όμως, γιατί δεν ξέρω μέχρι πότε θα μας ξελασπωνουν αμυντικοί και μέσοι.

  2. Αν αναβληθεί το ματς με Απόλλωνα, θα είμαστε τουλάχιστον ξεκούραστοι για το ματς με Άρη, που είναι ντέρμπι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three + fifteen =